«Μπλοκ» της ΓΓΑ στην ΕΣΑΠ για το υγειονομικό πρωτόκολλο

«Μπλοκ» της ΓΓΑ στην ΕΣΑΠ για το υγειονομικό πρωτόκολλο

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ είχε αποφασιστεί πως αν κάποιος παίκτης μιας ομάδας είναι θετικός, δεν είναι ανάγκη η ομάδα να κάνει μοριακό αλλά rapid test. Για την ακρίβεια rapid test ήθελαν οι Ολυμπιακός, Φοίνικας, Μίλωνας και Φίλιππος και μοριακό οι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Κηφισιά, ΟΦΗ και στο τέλος αποφασίστηκε οι ομάδες να κάνουν μοριακά μετά την δεκαήμερη καραντίνα, αλλά εφόσον υπάρχουν θετικά κρούσματα μετά από 2 ημέρες θα κάνουν ράπιντ τεστ!

Αυτό ήταν αντίθετο στα υγειονομικά πρωτόκολλα, κάτι που ξεκαθαρίστηκε και από την ΓΓΑ. Συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ξεκαθάρισε πως όταν μία ομάδα έχει θετικό κρούσμα (ή κρούσματα), μετά την καραντίνα επιστρέφει στις προπονήσεις όπου υπάρχει ενεργητική επιτήρηση και σ’ αυτό το διάστημα οι αθλητές μπορούν να υποβάλλονται σε ράπιντ τεστ.

Όταν έρθει όμως η ώρα για τον αγώνα τότε είναι υποχρεωτικό το μοριακό τεστ.

Αναλυτικά λοιπόν αυτά που θα ισχύσουν από δω και πέρα:

-Ομάδα που έχει έστω και ένα θετικό κρούσμα, υποχρεούται για τις επόμενες 10 ημέρες (ως 1η ημέρα θεωρείται η ημερομηνία που διενεργήθηκε το τεστ) να διεξάγει μόνον μοριακά τεστ για κάθε επόμενο αγώνα .

Το δεκαήμερο μετατοπίζεται αναλόγως εφόσον υπάρχουν μετέπειτα και άλλα θετικά κρούσματα.

Το μοριακό τεστ θα πρέπει να διενεργηθεί τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την έναρξη αγώνα που η φιλοξενούμενη ομάδα προέρχεται από έδρα που προϋποθέτει ταξίδι με διανυκτέρευση. Στις περιπτώσεις αυτές το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ θα πρέπει να έχει κοινοποιηθεί στην ΕΣΑΠ τουλάχιστον πριν την αναχώρηση για το ταξίδι της φιλοξενούμενης ομάδας από την πόλη που εδρεύει ή σε κάθε περίπτωση 48 ώρες πριν τον αγώνα.

-Εάν ο αγώνας πρόκειται να διεξαχθεί μεταξύ ομάδων οπού οι έδρες τους βρίσκονται στην ίδια πόλη ή σε πόλη που η φιλοξενούμενη ομάδα δύναται να ταξιδέψει αυθημερόν για να αγωνισθεί, το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ θα πρέπει να κοινοποιείται στην ΕΣΑΠ τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του αγώνος.

-Κάθε ομάδα που δεν έχει θετικό κρούσμα υποχρεούται να διενεργεί τεστ αντιγόνου 48 -24 ώρες πριν από κάθε αγώνα (άρα κάθε εβδομάδα θα πρέπει να διενεργούνται δύο τεστ, όταν έχουμε δύο αγώνες κοκ). Το 48ωρο ισχύει εφόσον η φιλοξενούμενη ομάδα πρέπει να ταξιδέψει με διανυκτέρευση και το 24ωρο, όταν έχουμε ομάδες που έχουν έδρες στην ίδια πόλη ή η φιλοξενούμενη δύναται λόγω απόστασης να ταξιδέψει αυθημερόν και να αγωνισθεί (π.χ. Βέροια-Θεσσαλονίκη).

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π για τη Volley League και τον αγωνιστικό απολογισμό.

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π για τη Volley League και τον...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ στη συνεδρίαση  της...

Δύσκολη η αρχή αλλά με θετικά αποτελέσματα για την αγωνιστική ομάδα του Πήγασου

Δύσκολη η αρχή αλλά με θετικά αποτελέσματα για την...

Το Σαββατοκύριακο 24-25 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε...

Καταβάλλονται 3.596.500 ευρώ σε 1.403 ερασιτεχνικά σωματεία του Μητρώου

Καταβάλλονται 3.596.500 ευρώ σε 1.403 ερασιτεχνικά σωματεία...

Καταβάλλονται από σήμερα 3.596.500 ευρώ σε 1.403 δικαιούχα...

Ανοίγουν για το κοινό δημοτικό κολυμβητήριο και γήπεδο στην Νάουσα

Ανοίγουν για το κοινό δημοτικό κολυμβητήριο και...

Στη διάθεση του κοινού βρίσκονται από σήμερα το...

Πιέρια όρη ( θέση Γκόλνα) 1235μ. Κυριακή 9 Μαϊου 2021 Με τους Ορειβάτες Βέροιας

Πιέρια όρη ( θέση Γκόλνα) 1235μ. Κυριακή 9 Μαϊου 2021 Με τους...

Το βουνό σήμερα μας προσκαλεί φιλικά με κάθε πλαγιά...

 ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς: «Όσοι έχουν εμβολιαστεί δε χρειάζονται τεστ για τους αγώνες»

ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς: «Όσοι έχουν εμβολιαστεί δε...

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς,...

Ανοίγουν στις 17 Μαΐου οι Ακαδημίες. όλες οι προτάσεις

Ανοίγουν στις 17 Μαΐου οι Ακαδημίες. όλες οι προτάσεις

Την άρση απαγορεύσεων για την σταδιακή επιστροφή στην...

Στη Βέροια και στην ομάδα Βόλεϊ του Φιλίππου ο Γιάννης Τακουρίδης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ στη συνεδρίαση  της Τετάρτης 12 Μαΐου 2021 συζήτησε και αποφάσισε τα ακόλουθα:Επικύρωσε τη βαθμολογία του πρωταθλήματος Volley League 2020-21.Eκανε τον αγωνιστικό απολογισμό της...