A2 Μπάσκετ Ήττα του Φιλίππου από τον Πανερυθραϊκό 91-58 στην Αθήνα ..

A2 Μπάσκετ Ήττα του Φιλίππου από τον Πανερυθραϊκό 91-58 στην Αθήνα ..

Φυσιολογική ήττα από την ομάδα του Πανερυθραικού, η οποία συγκαταλέγεται στα φαβορί του πρωταθλήματος, υπέστη σήμερα η ομάδα μας στο εξ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο «Στ. Καλαιτζής της Ερυθραίας. 
Ήταν το δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι στην Αθήνα, μετά από αυτό του περασμένου Σαββάτου στη Δάφνη, μέσα σε 3 μέρες.
Εκτός της αναμενόμενης κούρασης, η ομάδα μας στερήθηκε τις υπηρεσίες των 2 βασικών ψηλών της Ρίζου Καντάρκου (λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων) και Τάσου Πιλκούδη (λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο). 
Η γηπεδούχος ομάδα είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, η ομάδα μας υπέπεσε σε αρκετά λάθη και λόγω κούρασης και το τελικό αποτέλεσμα ήρθε φυσιολογικά.
Το προπονητικό team βρήκε την ευκαιρία να προβεί στο απαραίτητο rotation κι έτσι δόθηκε χρόνος συμμετοχής και στους νεαρούς αθλητές της ομάδας μας για να πάρουν το βάπτισμα του πυρός σ’ έναν τόσο δύσκολο και απαιτητικό αγώνα.

Η αποστολή της ομάδας μας επιστρέφει τα ξημερώματα  στη βάση της και το βλέμμα όλων πλέον στρέφεται στον μεγάλο αγώνα του Σαββάτου απέναντι στον Ολυμπιακό ΣΦΠ ΚΑΕ που θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Απριλίου στις 17.00 στο ΔΑΚ Βικέλας Μακροχωρίου.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΚΕΤΑ: 44-6!

Η κυριαρχία του Πανερυθραϊκού (2-2) κάτω από τα δύο καλάθια φαίνεται και από την εντυπωσιακή διαφορά που είχαν οι δύο ομάδες στους πόντους μέσα από τη ρακέτα: 44-6! Η ομάδα της Βέροιας τελείωσε το παιχνίδι με 4/26 δίποντα και συνολικό ποσοστό 29,4%, ενώ υπέπεσε και σε 19 λάθη, τα οποία οδήγησαν σε πολλούς εύκολους πόντους των γηπεδούχων.

Οι Δάνης Ελευθεριάδης (12 πόντοι), Φαίδωνας Παραπούρας (12 πόντοι) και Δημήτρης Σουτζόπουλος (11 πόντοι) ήταν αυτοί που ξεχώρισαν από πλευράς Φίλιππου (0-2), που παρέμεινε δίχως νίκη σε δύο (εκτός έδρας) αγώνες στο πρωτάθλημα. Εν αντιθέσει μάλιστα με το παιχνίδι του Σαββάτου (3/4) στο Χαϊδάρι, αυτό το έχασε από πολύ νωρίς..

.Ο Φίλιππος προηγήθηκε μία φορά όλη κι όλη: 2-3 στο 2ο λεπτό. Ο Πανερυθραϊκός έκανε στη συνέχεια ένα επιμέρους 12-3, στο 11' δημιούργησε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (23-12) και στο 19' ξέφυγε με +18 (45-27). Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι ήταν ισοπεδωτικοί. Στο 30' ανέβασαν τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (69-47) και την έφτασαν μέχρι το +35 (87-52) στο 39'.

Το φύλλο αγώνα

Πανερυθραϊκός - Φίλιππος Βέροιας 91-58
Διαιτητές: Παντελίδης-Καρακάσης-Τσακιράκη
Δεκάλεπτα: 21-12, 47-34, 69-48, 91-58
Πανερυθραϊκός (Χουχουλής): Κοντούδης 5, Καλλιανιώτης 2, Ντουζίδης 7 (1), Βουγιούκας 7 (10 ριμπάουντ), Σκάνδαλος 9 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Καμπουρίδης 9 (1), Στάθης 22 (5/5 βολές, 4/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα), Παπανικολάου 4, Στασινόπουλος 2, Αθανασούλας 14 (1 τρίποντο, 3 κλεψίματα), Κατσόγιαννης 6 (2), Φιλιππάκος 4 (6 ριμπάουντ).
Φίλιππος Βέροιας (Μπλατσιώτης): Τσεσμετζίδης 6 (2), Ντόβας 9 (3 τρίποντα, 5 ασίστ, 10 λάθη), Ελευθεριάδης 12 (2 τρίποντα, 10 ριμπάουντ), Χρυσανθάκης, Νικάι, Κοθράς 4 (0/5 σουτ, 6 ασίστ), Παραπούρας 11 (3), Σουτζόπουλος 12 (1), Πολυμένης, Καραγεωργίου 4 (8 ριμπάουντ, 2 μπλοκ).

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοντά σε μια σπουδαία νίκη οι Αετοί Βέροιας!

Κοντά σε μια σπουδαία νίκη οι Αετοί Βέροιας!

Κοντά σε μια ακόμη σπουδαία νίκη τη φετινή σεζόν...

Ήττα στις λεπτομέρειες για τους Αετούς Βέροιας στην Καστοριά

Ήττα στις λεπτομέρειες για τους Αετούς Βέροιας στην...

Δεν τα κατάφεραν οι Αετοί Βέροιας στο ανακαινισμένο...

Έχασε στον πόντο ο Φίλιππος Βέροιας από τους Μαχητές όμως

Έχασε στον πόντο ο Φίλιππος Βέροιας από τους Μαχητές...

Δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη ο Φίλιππος Βέροιας στην...

Πέρασε στους ημιτελικούς ο Άθλος Αλεξάνδρειας - Νίκησε ο ΑΟΚ, έχασε ο Ζαφειράκης

Πέρασε στους ημιτελικούς ο Άθλος Αλεξάνδρειας - Νίκησε...

Συνεχίστηκε με την 2η αγωνιστική της β΄ φάσης το...

Στα play off ανόδου οι Αετοί Βέροιας

Στα play off ανόδου οι Αετοί Βέροιας

Την είσοδο της στα play off ανόδου εξασφάλισαν οι Αετοί...

Μίλησε... ο νόμος του

Μίλησε... ο νόμος του "Βικέλας"!

Δεν ξέρει να χάνει στο ΔΑΚ “Βικέλας” ο Φίλιππος...

Ήττα χωρίς αντίκρισμα για τους Εφήβους του Φιλίππου Βέροιας

Ήττα χωρίς αντίκρισμα για τους Εφήβους του Φιλίππου...

Η εφηβική ομάδα του Φιλίππου Βέροιας ηττήθηκε εντός...

Ήττα των Αετών Βέροιας στην Κατερίνη

Ήττα των Αετών Βέροιας στην Κατερίνη

Την ήττα με σκορ 79-67 γνώρισαν οι Αετοί Βέροιας στην...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ένας χρόνος πέρασε από την απώλεια του αγαπημένου προπονητή του Φιλίππου Βέροιας, Δημήτρη Γκίμα. Το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο του αγαπημένου μας coach στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα...

Ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος στην Α' κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΜ. Ο ΓΑΣ  Μελίκησ  κέρδισε και τον Κεραυνό Άσπρου με 54-84 και ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο επιτυγχάνοντας 22 νίκες και φυσικά τερμάτισε...

Ολοκληρώνεται το Σάββατο (14/4) η κανονική διάρκεια της Β ΕΚΑΣΚΕΜ και οι Αετοί Βέροιας υποδέχονται στο ΔΑΚ "Βικέλας" (18.00) τον Φίλιππο Νέας Πέλλας.Η ομάδα του Ντάνη Τυριακίδη, έπειτα από την απαραίτητη...

Προτελευταία αγωνιστική  για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος για τους Αετούς Βέροιας, που θα μεταβούν στη γειτονική Κατερίνη για να αντιμετωπίσουν την ΑΓΕ Πιερίας.Η ομάδα του Ντάνη Τυριακίδη...