Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο για τις ασφαλείς οικογένειες του αύριο -Μια σημαντική πρωτοβουλία από την Ελλάδα για όλο τον κόσμο

Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο για τις ασφαλείς οικογένειες του αύριο -Μια σημαντική πρωτοβουλία από την Ελλάδα για όλο τον κόσμο

Το Embryolab Academy, ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός που προάγει την επιστήμη της Κλινικής Εμβρυολογίας και της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής από την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, οργανώνει διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο με θέμα: «Ασφαλείς πρακτικές στο εργαστήριο Κλινικής Εμβρυολογίας», το Σάββατο 24 Απριλίου στις 17.00.

Το συνέδριο απευθύνεται σε επιστήμονες της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής με στόχο την προαγωγή ασφαλών πρακτικών στα Εργαστήρια και τις Κλινικές Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Η πρόληψη και διαχείριση ρίσκων στην ΥΑ συμβάλλουν στην ασφάλεια των θεραπειών, των γυναικών και των ζευγαριών, στην ευαίσθητη αυτή υπηρεσία υγείας και εγγυάται την ποιότητα και τα θετικά αποτελέσματα.

Διδάσκουμε και εφαρμόζουμε «Ασφαλείς πρακτικές στο εργαστήριο Κλινικής Εμβρυολογίας» σημαίνει «Δημιουργούμε τις «Ασφαλείς οικογένειες του μέλλοντος». Αυτό είναι το όραμά μας στο Embryolab Academy και ο στόχος μας για το Διαδικτυακό Συνέδριο.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές, από τους καλύτερους στον κλάδο της Κλινικής Εμβρυολογίας και της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής διασφαλίζουν τη μοναδική διαδραστική εμπειρία που θα έχουν όσοι επιστήμονες παρακολουθήσουν το Συνέδριο. Προκλήσεις και ρίσκα που πρέπει να προβλέψει και να αντιμετωπίσει καθημερινά ή μακροπρόθεσμα ο Επιστήμονας της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής για να εξασφαλίσει την επιτυχία κάθε προσπάθεια συντήρησης γονιμότητας και κάθε θεραπεία εξωσωματικής.

Το Embryolab Academy ασχολείται εντατικά και διδάσκει «Θέματα ρίσκου και ασφάλειας» στα Εργαστήρια και τις Κλινικές Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, από το 2013, προσφέροντας υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και εργαστηριακή εμπειρία καθώς και ανταλάσσοντας καλές πρακτικές.

Η κ. Αλεξία Χατζηπαρασίδου, MSc, PMI-RMP, Σύμβουλος Κλινικής Εμβρυολογίας, Διευθύντρια του Embryolab Academy και πιστοποιημένη Σύμβουλος Διαχείρισης Ρίσκου περιγράφει: «Στο Embryolab Academy, συνεργαζόμαστε στενά εξειδικευμένοι επιστήμονες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής από όλο τον κόσμο. Η διαχείριση ποιότητας και η ασφάλεια σε κάθε στάδιο της διαδικασίας και των υπηρεσιών που προσφέρουμε στην εξωσωματική γονιμοποίηση αποτελεί προτεραιότητα στην προσπάθειά μας για ολοένα και υψηλότερης ποιότητας, καινοτόμες υπηρεσίες.»

Η Βεροιώτισσα Αλεξία Χατζηπαρασίδου

Η Αλεξία Χατζηπαρασίδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια, την οποία επισκέπτεται συχνά για να επισκεφθεί τους γονείς και τους φίλους της.

Είναι Σύμβουλος Κλινικής Εμβρυολογίας με εμπειρία, περισσότερους από 45.000 κύκλους στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. Έχει ιδρύσει και λειτουργεί από το 2004, την Πρότυπη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπραγωγής, Embryolab, στη Θεσσαλονίκη.

Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν κυρίως στην εφαρμογή μοντέρνων μεθόδων κρυοσυντήρησης ωαρίων και εμβρύων και θεραπείας της ανδρικής υπογονιμότητας και αζωοσπερμίας. Από το 2007 έχει αναπτύξει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εξειδίκευση στον τομέα του Τotal Quality Management (TQM) και Risk Management (RM) σε Μονάδες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στο πλαίσιο της βελτιστοποίησης των διαδικασιών και στην εφαρμογή στρατηγικών αποφυγής και διαχείρισης κινδύνων.

Η κ. Χατζηπαρασίδου ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε συνέδρια και εκπαιδεύτρια σε hands on workshops, συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία αφορούν τις πιο σύγχρονες εργαστηριακές μεθόδους στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και έχει συγγράψει έναν σημαντικό αριθμό άρθρων, δημοσιεύσεων και παραρτημάτων.

Θεωρεί τον εαυτό της πολύ τυχερό που έχει τη δυνατότητα να ζεί το πάθος της για την επιστήμη και να είναι μέρος των τελευταίων επιστημονικών εξελίξεων στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Πάνω από όλα νιώθει ευλογημένη που έχει τη δυνατότητα να φροντίζει και να υποστηρίζει τα ζευγάρια στην πιο εκπληκτική διαδρομή της ζωής τους… τη διαδρομή προς τη μητρότητα και την πατρότητα!

1000 εγγεγραμένοι από 80 χώρες του πλανήτη έχουν ήδη ολοκληρώσει την εγγραφή τους και θα συμμετέχουν στην παγκόσμια πρωτοβουλία για ασφαλείς πρακτικές στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

Το Συνέδριο έχει λάβει 3 Ευρωπαϊκά CME’s από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Διαπίστευσης Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (EACCME®s).

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα και τους ομιλητές του συνεδρίου εδώ:

https://embryolab-academy.org/safe-practices-in-art-labs/

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΡΑΒΑΚΗ

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΡΑΒΑΚΗ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 ΣΤΙΣ 20.30Μια βραδιά μνήμης στον...

«Κυριώτισσας Ουτοπία»: Κάλεσμα συμμετοχής στο Erasmus+

«Κυριώτισσας Ουτοπία»: Κάλεσμα συμμετοχής στο Erasmus+

Από τον Σύλλογο της Βέροιας «Κυριώτισσας Ουτοπία»,...

Τελέστηκε η υπαίθρια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τους μαθητές που θα διαγωνιστούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Τελέστηκε η υπαίθρια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για...

Την Κυριακή 13 Ιουνίου το πρωί o Σεβασμιώτατος...

Ολοκληρώθηκε η Γ΄ Ιατρική Εβδομάδα αφιερωμένη στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό

Ολοκληρώθηκε η Γ΄ Ιατρική Εβδομάδα αφιερωμένη στον...

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των «ΚΖ΄ Παυλείων»...

Παρακολουθήστε σε απευθείας σύνδεση την γιορτή της οσιακής κοιμήσεως του Αγίου Λουκά του Ιατρού (Link προβολής)

Παρακολουθήστε σε απευθείας σύνδεση την γιορτή της...

Παρακολουθήστε σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ....

Πανηγυρίζει το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου ο Ιερός Ναός του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ι. Μ. Παναγίας Δοβρά Βεροίας

Πανηγυρίζει το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου ο Ιερός Ναός του...

To διήμερο 10 και 11 Ιουνίου η Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά...

2ο Γυμνάσιο Νάουσας: Ομιλία για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο

2ο Γυμνάσιο Νάουσας: Ομιλία για την ασφάλεια στο...

Προσκεκλημένη του 2ου Γυμνασίου Νάουσας μέσω...

Ο Δήμος Νάουσας συμμετέχει στο μεγαλύτερο εγχείρημα projection mapping

Ο Δήμος Νάουσας συμμετέχει στο μεγαλύτερο εγχείρημα...

  - Στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης των 200...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Κατόπιν επικοινωνίας με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βέροιας όπου επισημάνθηκε η κρισιμότητα της κατάστασης σχετικά με την εμφάνιση του ιού COVID 19 στη Βέροια και σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Βέροιας , η ΚΕΠΑ...

Με φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής,  πατινάδες και χορούς θα γιορτάσει η Νάουσα την Τσικνοπέμπτη«Ταυτότητά μας,  η Παράδοση»Στην Πλατεία Καρατάσου στις 19:00Ένα παραδοσιακό γλέντι με πατινάδες, χορούς και...

Το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος πιστό στο ραντεβού του συμμετέχει και φέτος στις αποκριάτικες εκδηλώσεις των καταστημάτων της πόλης."Η προσπάθεια αυτή στηρίζεται από το...

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου του Νέου Πολιούχου Βεροίας επί τη...