Πρόεδρος ΕΛΓΑ: Μέσα στο καλοκαίρι οι πληρωμές των αποζημιώσεων από τους παγετούς

Πρόεδρος ΕΛΓΑ: Μέσα στο καλοκαίρι οι πληρωμές των αποζημιώσεων από τους παγετούς

-Σύσκεψη χθες στην Αντιπεριφέρεια και «θετικές» δεσμεύσεις Λυκουρέντζου

Με στόχο ένα συνεκτικό σχέδιο για την καταβολή αποζημιώσεων με ακρίβεια και δικαιοσύνη και το ταχύτερο δυνατόν ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος ξεκίνησε  τετραήμερη περιοδεία στην Κεντρική, Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, μαζί  με τον Γενικό Γραμματέα κ.Χρήστο Τριαντόπουλο. Στην χθεσινή ατζέντα της κυβερνητικής αποστολής ήταν και η επίσκεψη στην  Ημαθία, στο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Βέροιας στις 10.00 το πρωί καθώς και η σύσκεψη που ακολούθησε στις 11.00 π.μ. στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαΐτζίδη, με παρόντες   τον Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο και τους Βουλευτές Ημαθίας, κ.κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη και Τάσο Μπαρτζώκα. Συμμετείχαν επίσης ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας, ο Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας, Στέφανος Δρυστάς, η προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Βέροιας, κ. Μαρία Παππά, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας, κ. Στέφανος Αποστολίδης, ο Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών, κ. Χρήστος Γιαννακάκης και ο γεωπόνος ΔΑΟΚ Ημαθίας, κ. Κων/νος Μπέης.

Ο κ. Λυκουρέντζος ενημερώθηκε αναλυτικά για τις τεράστιες ζημιές της αγροτικής παραγωγής από τις πρόσφατες δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τους παγετούς και διαβεβαίωσε πως  υπάρχει κυβερνητική βούληση για άμεση αποζημίωση των αγροτών και όλων των παράλληλων κλάδων που πλήττονται εξαιτίας της καταστροφής των αγροτικών καλλιεργειών, με βάση και τα αντίστοιχα αιτήματα του Νομού. Ο αντιπεριφερειάρχης τον ευχαρίστησε  προσωπικά και επανέλαβε την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ.

  Αναφορά στις επιστολές Βοργιαζίδη


 Με αφορμή τη συμμετοχή του στη σύσκεψη ο κ.  Κ. Βοργιαζίδης, επισημαίνει με δελτίο Τύπου, τις αναφορές του κ. Λυκουρέντζου στις πρόσφατες παρεμβάσεις του Δημάρχου Βέροιας με επιστολές του, που αφορούν στην κήρυξη του δήμου σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης αλλά και στην περαιτέρω ενίσχυση του προσωπικού στο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Βέροια.

 Πρόεδρος ΕΛΓΑ: Θα αιφνιδιάσουμε θετικά με τις αποφάσεις μας


 Μετά τη σύσκεψη  ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις του έκτακτου προσωπικού και αναμένεται νέο αίτημα προς τον ΑΣΕΠ, την ώρα που η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης ετοιμάζει σχέδιο μέτρων για την στήριξη των αγροτών προκειμένου ο ΕΛΓΑ να ανταποκριθεί με πληρωμές αποζημιώσεων το διάστημα που οι παραγωγοί θα διέθεταν τα προϊόντα τους.

«Εργαζόμαστε ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα και πάντως κοντά στο χρόνο που οι αγρότες μας θα διέθεταν την παραγωγή τους στην αγορά, η κυβέρνηση και ο ΕΛΓΑ να ανταποκριθεί με πληρωμές αποζημιώσεων. Αισιοδοξούμε ότι με σκληρή δουλειά, συνεννόηση και συνεργασία θα φέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.  Και μία δέσμευση, αν και αρνούμαστε τις υποσχέσεις: θα αιφνιδιάσουμε θετικά με τις αποφάσεις μας», τόνισε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Οργανισμού.

 

Τ. Μπαρτζώκας: Ουσιαστική στήριξη των αγροτών 

Την εκτίμησή του για την επίσκεψη του προέδρου του ΕΛΓΑ αποτύπωσε

ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας, με ανάρτησή του στο fb,

τονίζοντας τα εξής:

 

« Η αποκατάσταση των επιπτώσεων και η οικονομική ανακούφιση των πληγέντων αγροτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης.

 Κατ´ εντολή του Πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Λυκουρέντζος επισκέφτηκε πληγείσες περιοχές στην Ημαθία, υποδεικνύοντας ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αποτύπωσης των ζημιών και καταβολής των οικονομικών αποζημιώσεων στους αγρότες, γεγονός που θα αποτελέσει και το έναυσμα για οικονομική στήριξη σε συνεκδοχικές δραστηριότητες της αγροτικής εφοδιαστικής αλυσίδας.

 Η έκτακτη συγκυρία απαιτεί εξαιρετικό συντονισμό όλων των συναρμόδιων, ώστε να ανταποκριθούμε με ωριμότητα στον στόχο της ταχύτητας, της ακρίβειας και της δικαιοσύνης των αποζημιώσεων, ακριβώς όπως το θέτει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

 Ο αγροτικός κόσμος δεν είναι εξαντλημένος μόνο από τα χτυπήματα του καιρού. Είναι εξαντλημένος και από τα Ευχολόγια. Αυτή τη φορά θα σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών του, κάνοντας πράξη τις υποσχέσεις μας για ουσιαστική στήριξη.»

 Δηλώσεις Τσαβδαρίδη για επίσκεψη Λυκουρέντζου -Τριαντόπουλου

 Με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου του ΕΛΓΑ και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών στην Ημαθία ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης έκανε την εξής δήλωση:

 "Υποδεχθήκαμε στην Ημαθία τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστο Τριαντόπουλο οι οποίοι επισκέφθηκαν τον νομό μας για να διαπιστώσουν δια ζώσης τις ζημίες στις καλλιέργειες αλλά και στον ευρύτερο κύκλο των απασχολούμενων και των επιχειρήσεων που σχετίζονται με την πρωτογενή παραγωγή από τους πρόσφατους παγετούς και τη χαλαζόπτωση.

Στη σχετική σύσκεψη των υπηρεσιακών παραγόντων του τοπικού ΕΛΓΑ αλλά και στη συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας στις οποίες υπήρξε και αναλυτική ενημέρωση, ο κ. Λυκουρέντζος έδωσε όλες τις απαραίτητες κατευθυντήριες γραμμές για την επίσπευση των εκτιμήσεων και των αποζημιώσεων στους δικαιούχους.

Ενώ ο κ. Τριαντόπουλος κατέγραψε όλα τα απαραίτητα δεδομένα προκειμένου να εξετάσει λύσεις για την αποζημίωση των κλάδων που εντάσσονται και αυτοί στην αλυσίδα της πρωτογενούς παραγωγής και επλήγησαν ή πρόκειται να πληγούν και αυτοί αναλογικά από την συντελεσθείσα καταστροφή όπως συνεταιριστικές, βιομηχανικές, εμπορικές και μεταποιητικές μονάδες καθώς επίσης και ο κλάδος των μεταφορών.

Επιπροσθέτως ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην προσπάθεια ενεργοποίησης όλων των απαραίτητων χρηματοδοτικών εργαλείων προκειμένου να αποζημιωθούν οι ζημίες που δεν εμπίπτουν στον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η παρουσία τόσο του Προέδρου του ΕΛΓΑ όσο και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών στους πληγέντες νομούς καταδεικνύει για πολλοστή φορά και μάλιστα εμφατικά την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Κυβέρνηση της ΝΔ στον κόσμο της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής.

Αναγνωρίζεται έτσι εμπράκτως η τεράστια αξία και δυναμική τους αλλά και η ανάγκη στήριξής τους όποτε αυτό επιβάλλεται, προκειμένου οι κλάδοι αυτοί να συνεχίζουν να αποτελούν βασικούς πυλώνες της Εθνικής μας Οικονομίας."

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Παρατάσεις για την Εφαρμογή  του Κανονισμού  Πυροπροστασίας Ακινήτων  εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Παρατάσεις για την Εφαρμογή του Κανονισμού ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενημερώνει οτι: Σε συνέχεια της...

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες  του οικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες του οικισμού Αγίου...

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου...

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας  Ενημέρωση εκπαιδευτικών για την διαχείριση και  αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας Ενημέρωση...

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Οι Αμερικανικές Γωνιές Veria Techlab & Thessaloniki TechLab με την...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Γράφει η Όλγα Κουτμηριδου -ΜεταξαΥπάρχουν και πουλιά...

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την...

Της Αναστασίας Πάπαρη Εφέτος η UNESCO και το ICOMOS...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες για την σχολική Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στον Κυβερνοχώρο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες...

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...