Πρόεδρος ΕΛΓΑ: Μέσα στο καλοκαίρι οι πληρωμές των αποζημιώσεων από τους παγετούς

Πρόεδρος ΕΛΓΑ: Μέσα στο καλοκαίρι οι πληρωμές των αποζημιώσεων από τους παγετούς

-Σύσκεψη χθες στην Αντιπεριφέρεια και «θετικές» δεσμεύσεις Λυκουρέντζου

Με στόχο ένα συνεκτικό σχέδιο για την καταβολή αποζημιώσεων με ακρίβεια και δικαιοσύνη και το ταχύτερο δυνατόν ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος ξεκίνησε  τετραήμερη περιοδεία στην Κεντρική, Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, μαζί  με τον Γενικό Γραμματέα κ.Χρήστο Τριαντόπουλο. Στην χθεσινή ατζέντα της κυβερνητικής αποστολής ήταν και η επίσκεψη στην  Ημαθία, στο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Βέροιας στις 10.00 το πρωί καθώς και η σύσκεψη που ακολούθησε στις 11.00 π.μ. στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαΐτζίδη, με παρόντες   τον Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο και τους Βουλευτές Ημαθίας, κ.κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη και Τάσο Μπαρτζώκα. Συμμετείχαν επίσης ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας, ο Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας, Στέφανος Δρυστάς, η προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Βέροιας, κ. Μαρία Παππά, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας, κ. Στέφανος Αποστολίδης, ο Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών, κ. Χρήστος Γιαννακάκης και ο γεωπόνος ΔΑΟΚ Ημαθίας, κ. Κων/νος Μπέης.

Ο κ. Λυκουρέντζος ενημερώθηκε αναλυτικά για τις τεράστιες ζημιές της αγροτικής παραγωγής από τις πρόσφατες δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τους παγετούς και διαβεβαίωσε πως  υπάρχει κυβερνητική βούληση για άμεση αποζημίωση των αγροτών και όλων των παράλληλων κλάδων που πλήττονται εξαιτίας της καταστροφής των αγροτικών καλλιεργειών, με βάση και τα αντίστοιχα αιτήματα του Νομού. Ο αντιπεριφερειάρχης τον ευχαρίστησε  προσωπικά και επανέλαβε την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ.

  Αναφορά στις επιστολές Βοργιαζίδη


 Με αφορμή τη συμμετοχή του στη σύσκεψη ο κ.  Κ. Βοργιαζίδης, επισημαίνει με δελτίο Τύπου, τις αναφορές του κ. Λυκουρέντζου στις πρόσφατες παρεμβάσεις του Δημάρχου Βέροιας με επιστολές του, που αφορούν στην κήρυξη του δήμου σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης αλλά και στην περαιτέρω ενίσχυση του προσωπικού στο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Βέροια.

 Πρόεδρος ΕΛΓΑ: Θα αιφνιδιάσουμε θετικά με τις αποφάσεις μας


 Μετά τη σύσκεψη  ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις του έκτακτου προσωπικού και αναμένεται νέο αίτημα προς τον ΑΣΕΠ, την ώρα που η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης ετοιμάζει σχέδιο μέτρων για την στήριξη των αγροτών προκειμένου ο ΕΛΓΑ να ανταποκριθεί με πληρωμές αποζημιώσεων το διάστημα που οι παραγωγοί θα διέθεταν τα προϊόντα τους.

«Εργαζόμαστε ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα και πάντως κοντά στο χρόνο που οι αγρότες μας θα διέθεταν την παραγωγή τους στην αγορά, η κυβέρνηση και ο ΕΛΓΑ να ανταποκριθεί με πληρωμές αποζημιώσεων. Αισιοδοξούμε ότι με σκληρή δουλειά, συνεννόηση και συνεργασία θα φέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.  Και μία δέσμευση, αν και αρνούμαστε τις υποσχέσεις: θα αιφνιδιάσουμε θετικά με τις αποφάσεις μας», τόνισε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Οργανισμού.

 

Τ. Μπαρτζώκας: Ουσιαστική στήριξη των αγροτών 

Την εκτίμησή του για την επίσκεψη του προέδρου του ΕΛΓΑ αποτύπωσε

ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας, με ανάρτησή του στο fb,

τονίζοντας τα εξής:

 

« Η αποκατάσταση των επιπτώσεων και η οικονομική ανακούφιση των πληγέντων αγροτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης.

 Κατ´ εντολή του Πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Λυκουρέντζος επισκέφτηκε πληγείσες περιοχές στην Ημαθία, υποδεικνύοντας ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αποτύπωσης των ζημιών και καταβολής των οικονομικών αποζημιώσεων στους αγρότες, γεγονός που θα αποτελέσει και το έναυσμα για οικονομική στήριξη σε συνεκδοχικές δραστηριότητες της αγροτικής εφοδιαστικής αλυσίδας.

 Η έκτακτη συγκυρία απαιτεί εξαιρετικό συντονισμό όλων των συναρμόδιων, ώστε να ανταποκριθούμε με ωριμότητα στον στόχο της ταχύτητας, της ακρίβειας και της δικαιοσύνης των αποζημιώσεων, ακριβώς όπως το θέτει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

 Ο αγροτικός κόσμος δεν είναι εξαντλημένος μόνο από τα χτυπήματα του καιρού. Είναι εξαντλημένος και από τα Ευχολόγια. Αυτή τη φορά θα σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών του, κάνοντας πράξη τις υποσχέσεις μας για ουσιαστική στήριξη.»

 Δηλώσεις Τσαβδαρίδη για επίσκεψη Λυκουρέντζου -Τριαντόπουλου

 Με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου του ΕΛΓΑ και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών στην Ημαθία ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης έκανε την εξής δήλωση:

 "Υποδεχθήκαμε στην Ημαθία τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστο Τριαντόπουλο οι οποίοι επισκέφθηκαν τον νομό μας για να διαπιστώσουν δια ζώσης τις ζημίες στις καλλιέργειες αλλά και στον ευρύτερο κύκλο των απασχολούμενων και των επιχειρήσεων που σχετίζονται με την πρωτογενή παραγωγή από τους πρόσφατους παγετούς και τη χαλαζόπτωση.

Στη σχετική σύσκεψη των υπηρεσιακών παραγόντων του τοπικού ΕΛΓΑ αλλά και στη συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας στις οποίες υπήρξε και αναλυτική ενημέρωση, ο κ. Λυκουρέντζος έδωσε όλες τις απαραίτητες κατευθυντήριες γραμμές για την επίσπευση των εκτιμήσεων και των αποζημιώσεων στους δικαιούχους.

Ενώ ο κ. Τριαντόπουλος κατέγραψε όλα τα απαραίτητα δεδομένα προκειμένου να εξετάσει λύσεις για την αποζημίωση των κλάδων που εντάσσονται και αυτοί στην αλυσίδα της πρωτογενούς παραγωγής και επλήγησαν ή πρόκειται να πληγούν και αυτοί αναλογικά από την συντελεσθείσα καταστροφή όπως συνεταιριστικές, βιομηχανικές, εμπορικές και μεταποιητικές μονάδες καθώς επίσης και ο κλάδος των μεταφορών.

Επιπροσθέτως ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην προσπάθεια ενεργοποίησης όλων των απαραίτητων χρηματοδοτικών εργαλείων προκειμένου να αποζημιωθούν οι ζημίες που δεν εμπίπτουν στον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η παρουσία τόσο του Προέδρου του ΕΛΓΑ όσο και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών στους πληγέντες νομούς καταδεικνύει για πολλοστή φορά και μάλιστα εμφατικά την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Κυβέρνηση της ΝΔ στον κόσμο της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής.

Αναγνωρίζεται έτσι εμπράκτως η τεράστια αξία και δυναμική τους αλλά και η ανάγκη στήριξής τους όποτε αυτό επιβάλλεται, προκειμένου οι κλάδοι αυτοί να συνεχίζουν να αποτελούν βασικούς πυλώνες της Εθνικής μας Οικονομίας."

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μήνυμα, για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Μήνυμα, για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές.Οι πανελλήνιες...

Άγιο είχε οδηγός - Εξετράπη και ανετράπη το αυτοκίνητό της στην επαρχιακή οδό Πλατάνου - Κλειδίου

Άγιο είχε οδηγός - Εξετράπη και ανετράπη το αυτοκίνητό...

Το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Ιουνίου 2021 και περί ώρα 13.30...

Την ενίσχυση του κλάδου των επαγγελματιών οδηγών ΤΑΞΙ ζητά η Φρόσω Καρασαρλίδου

Την ενίσχυση του κλάδου των επαγγελματιών οδηγών ΤΑΞΙ...

Την ενίσχυση του κλάδου των επαγγελματιών οδηγών ΤΑΞΙ...

Συνάντηση του Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα με τον Υπουργό Ανάπτυξης  Άδωνι Γεωργιάδη για τα επενδυτικά έργα του Δήμου

Συνάντηση του Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα με...

Με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι...

Συμμετοχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ Ημαθίας στην απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Συμμετοχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ Ημαθίας στην απεργιακή...

    Το Ν.Τ  Α.Δ.Ε.Δ.Υ Ημαθίας συμμετέχει στην 24ωρη...

Στη Βουλή το ζήτημα του μεγάλου αρδευτικού έργου «Βεργίνας-Αιγινίου» φέρνει ο Τάσος Μπαρτζώκας

Στη Βουλή το ζήτημα του μεγάλου αρδευτικού έργου...

Στη Βουλή φέρνει το ζήτημα του μεγάλου και άκρως...

Πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία του Σύλλογου Εθελοντών Αιμοδοτών Νέας Νικομήδειας

Πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία του Σύλλογου Εθελοντών...

Στείλαμε ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς, αφού η προσφορά...

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη - Από 15 έως 21 Ιουνίου

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη - Από 15 έως 21 Ιουνίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Με  δύο συγκεντρώσεις  στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και όλα τα σωματεία -συνδικάτα και εργατικά κέντρα της χώρας., συμμετείχαν  στις κινητοποιήσεις της Βέροιας,...

Η διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί ένα από τα σημαντικά προβλήματα που καλούνται να επιλύσουν οι σύγχρονες κοινωνίες καθώς αντιλαμβάνονται πλέον πως τα απόβλητα δεν αποτελούν ένα άχρηστο βάρος αλλά ένα...

Μία ευχάριστη έκπληξη περιμένει όσους επισκέπτονται το Αρκοχώρι, τον παραδοσιακό οικισμό της Νάουσας, γιατί εκτός από το καλό φαγητό της περιοχής, την ομορφιά της φύσης και την γραφική πλατεία με το κλασικό...

«Προτεραιότητά μας η πάταξη της μικροεγκληματικότητας για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής του πολίτη»«Συνεχίζει ο γερανός της Τροχαίας, σημαντική η εύρυθμη κυκλοφορία στην πόλη και η πρόληψη τροχαίων...