8ο δημοτικό σχολείο Βέροιας: Μαθαίνω να ξεπερνώ τους φόβους μου και να ελπίζω

8ο δημοτικό σχολείο Βέροιας: Μαθαίνω να ξεπερνώ τους φόβους μου και να ελπίζω

Την Τρίτη 4/2 η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Πρόληψης της χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών Ν. Ημαθίας «ΠΡΟΣΒΑΣΗ», κ. Γεωργιάδου Σέβη επισκέφθηκε το 8ο δημοτικό Βέροιας στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο «Διαπροσωπικές Σχέσεις, Εγώ – Εσύ – Εμείς », στο οποίο συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΣΤ1 με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κ. Ζερδαλή Σωτήρη.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του σχολείου μας προς το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης της χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών Ν.Ημαθίας «ΠΡΟΣΒΑΣΗ», με σκοπό την ενημέρωση  και την ευαισθητοποίηση των παιδιών στο θέμα των Διαπροσωπικών Σχέσεων.

Στην αρχή, η κοινωνική λειτουργός δημιούργησε τον «κύκλο γνωριμίας», όπου οι μαθητές αυτοσυστήθηκαν και μίλησαν για μια εξωσχολική τους ενασχόληση.

Στη συνέχεια, τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά σε παιγνιώδεις δραστηριότητες, που αποσκοπούσαν από τη μια να μάθουν οι μαθητές για το συναίσθημα του φόβου και πώς μπορούν να το αντιμετωπίσουν και από την άλλη να προβληματιστούν για το πώς θα καταφέρουν να βλέπουν αισιόδοξα και με ελπίδα τη ζωή.

Η επιτυχία αυτής της επίσκεψης φάνηκε από τον ενθουσιασμό και τη χαρά των παιδιών μετά το τέλος των δραστηριοτήτων.

Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς την κ. Γεωργιάδου Σέβη για την τόσο σημαντική επίσκεψή της στο σχολείο μας, με την οποία πιστεύουμε ότι συνέβαλε σημαντικά στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με τη βελτίωση των διαπροσωπικών μας σχέσεων.

 

Παιδαγωγικές Επισκέψεις

Την Πέμπτη 6/2/2014, μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης με τίτλο: «Αγωγή Υγείας - Διαπροσωπικές Σχέσεις, Εγώ – Εσύ – Εμείς », στο οποίο συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΣΤ1 με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κ. Σωτήρη Ζερδαλή, επισκεφθήκαμε το Δημαρχείο Βέροιας .Εκεί μας υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Βέροιας, υπεύθυνος για θέματα Παιδείας, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Εθελοντισμού, κ. Νικόλαος Μαυροκεφαλίδης. Αρχικά μας μίλησε για την ιστορία του κτιρίου. Στη συνέχεια μας ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου Βέροιας και του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας. Επιπλέον, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να τον ρωτήσουν για τα προβλήματα του Δήμου, στα οποία και απάντησε διεξοδικά και με σαφήνεια.

Παράλληλα, επισκεφθήκαμε και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας. Εκεί η υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων  κ. Φιφή Τριανταφυλλίδου, μας ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας. Στη συνέχεια συμμετείχαμε σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές της Στ΄ Δημοτικού.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από τις δύο αυτές επισκέψεις και παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον. Πιστεύουμε ότι επιτεύχθηκαν οι διδακτικοί και οι παιδαγωγικοί στόχοι αυτών των επισκέψεων.

Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Αντιδήμαρχο Βέροιας, υπεύθυνο για θέματα Παιδείας, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Εθελοντισμού, κ. Νικόλαο Μαυροκεφαλίδη και στην υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας  κ. Φιφή Τριανταφυλλίδου,  οι οποίοι συνέβαλαν σημαντικά στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με το θέμα με το οποίο ασχολούμαστε φέτος στην Ευέλικτη Ζώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ταινία

Η ταινία "Αυτοί που εύχονται τον θάνατό μου" στο...

Συνεχίζονται μέχρι την Τρίτη 27 Ιουλίου οι προβολές στο...

Τo Σάββατο 31 Ιουλίου στη Νάουσα  - Ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι στον παγκόσμιο και ελληνικό κινηματογράφο

Τo Σάββατο 31 Ιουλίου στη Νάουσα - Ένα μεγάλο μουσικό...

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας διοργανώνει το Σάββατο 31...

Η κωμωδία «Ειδικές περιστάσεις» του Μπέρναρντ Σλέηντ στη Βέροια από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

Η κωμωδία «Ειδικές περιστάσεις» του Μπέρναρντ Σλέηντ...

 21 Ιουλίου στις 21.15  στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα...

«Ειδικές περιστάσεις» του Μπέρναρντ Σλέηντ απο το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»

«Ειδικές περιστάσεις» του Μπέρναρντ Σλέηντ απο το...

Στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη» της Βέροιας...

Το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στο Ξηρολίβαδο

Το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στο Ξηρολίβαδο

Το επισφαλές λόγω της σοβούσας πανδημίας κλίμα, δεν...

O Goran Bregovic  και η μπάντα Wedding & The Funeral μας

O Goran Bregovic και η μπάντα Wedding & The Funeral μας "φέρνουν"...

Την Κυριακή 1 Αυγούστου , στις 9.OO μ.μ. στο Ξηρολίβαδο...

Φεστιβάλ Δασών ΚΕΠΑ : Ξεκινά σήμερα η διάθεση προσκλήσεων για τις συναυλίες ΠΙΣΤΙΟΛΗ και ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC

Φεστιβάλ Δασών ΚΕΠΑ : Ξεκινά σήμερα η διάθεση...

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου στην Συκιά Βέροιας Ωρα...

Νέα προβολή με την ταινία

Νέα προβολή με την ταινία "Soul" στο Θερινό...

Συνεχίζονται μέχρι την Τετάρτη 21 Ιουλίου οι προβολές...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Κατόπιν επικοινωνίας με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βέροιας όπου επισημάνθηκε η κρισιμότητα της κατάστασης σχετικά με την εμφάνιση του ιού COVID 19 στη Βέροια και σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Βέροιας , η ΚΕΠΑ...

Με φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής,  πατινάδες και χορούς θα γιορτάσει η Νάουσα την Τσικνοπέμπτη«Ταυτότητά μας,  η Παράδοση»Στην Πλατεία Καρατάσου στις 19:00Ένα παραδοσιακό γλέντι με πατινάδες, χορούς και...

Το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος πιστό στο ραντεβού του συμμετέχει και φέτος στις αποκριάτικες εκδηλώσεις των καταστημάτων της πόλης."Η προσπάθεια αυτή στηρίζεται από το...

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου του Νέου Πολιούχου Βεροίας επί τη...