Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας. Προ ημερησίας… πυρά της μειοψηφίας για την βασιλόπιτα των ΚΑΠΗ και την παραχώρηση του κτιρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.Video

Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας. Προ ημερησίας… πυρά της μειοψηφίας για την βασιλόπιτα των ΚΑΠΗ και την παραχώρηση του κτιρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.Video

Απ΄όλα είχε το...πανέρι του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου της Νάουσας. Και παραιτήσεις, αλλά κυρίως και...αψιμαχίες που έφθασαν μέχρι το παρά ένα της εκδήλωσης "θερμού" επεισοδίου μεταξύ συμβούλων της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας! 

Στην προ ημερησίας συζήτησης ατζέντα ο κ. Καραμπατζός έκανε αναφορά στην διαχείριση των χρημάτων του κληροδοτήματος του ιδρύματος Δημούλα, τα οποία ανέρχονται στα 1.700.000 ευρώ, τονίζοντας ότι τα χρήματα διαχειρίζονται με απόλυτη νομιμότητα και διαφάνεια. Ο κ. δήμαρχος μάλιστα είπε ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη αν κάποιοι θελήσουν να τον σπιλώσουν για το ζήτημα αυτό.

Επίσης τόνισε ότι πρόκειται περί μεγάλου ψέματος, πως ο ίδιος έστειλε έγγραφο στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, ζητώντας από τον κ. Μπαντουβάκη να γράφει τα καταστήματα που δεν εφαρμόζουν τον αντικαπνιστικό νόμο. «Το ψέμα δεν έχει όριο. Πήρα τους καταστηματάρχες και πήγαμε στον κ. Ταξίαρχο, ζητώντας μάλιστα ανοχή τις πρώτες μέρες της εφαρμογής του» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γώγος, της ελάσσονος μειοψηφίας, χαρακτήρισε ως λάθος επιλογή την αγορά ασθενοφόρου από τα χρήματα του ιδρύματος Δημούλα, επειδή χρειάζεται πρόσληψη προσωπικού για να το οδηγεί και το μνημόνιο δεν επιτρέπει προσλήψεις, ζητώντας από τον κ. δήμαρχο να δώσει τα χρήματα, σε συνδυασμό με ανάλογη δωρεά της οικογένειας Λαναρά, για την αγορά μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο της Νάουσας.

Στο…αλαλούμ που επικράτησε αναφορικά με την παραχώρηση του κτιρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, που θα στεγαστεί στο ανακαινισμένο βιομηχανικό συγκρότημα της «Βέτλανς», το οποίο υποσχέθηκε ο κ. Καραμπατζός στον Εμπορικό Σύλλογο, αλλά και σε πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης, έκανε αναφορά ο κ. Φουντούλης, ζητώντας να παραχωρηθεί στην Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας, για να στεγάσει τον μοναδικό θησαυρό των βιβλίων της Αργυρούπολης του Πόντου. « Δεν πρέπει να βάζουμε τους συλλόγους απέναντι. Άκουσα από τον κ. δήμαρχο να τάζει κτίρια σε βασιλόπιτες. Ακόμη και οι σύμβουλοι του κ. Καραμπατζού δεν ξέρουν την άποψη του δήμου. Καλό θα είναι να έρχονται τέτοια θέματα στο δημοτικό συμβούλιο για να αποφασίσει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φουντούλης.

Αναφορές από την μειοψηφία έγιναν και για την κοπή της βασιλόπιτας των ΚΑΠΗ του δήμου στο ξενοδοχείο «Βέρμιον» του Αγίου Νικολάου, η οποία χαρακτηρίστηκε ως προεκλογική συγκέντρωση της δημοτικής αρχής και κόστισε πάνω από 2.500 ευρώ, χωρίς να υπολογιστεί το μεταφορικό κόστος.

Στην δημιουργία του αιολικού πάρκου στο Βέρμιο αναφέρθηκε ο σύμβουλος της ΛΑΣ κ. Λακηνάνος, χαρακτηρίζοντας ως σταγόνα στον ωκεανό τις παρατηρήσεις που έγιναν δεκτές από τον δήμο, στην ανάλογη επιτροπή της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, η οποία έκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους της εγκατάστασης. « Η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών θα επιφέρει τεράστιες περιβαλλοντικές συνέπειες στο Βέρμιο. Η απόφαση σας θα συνδέσει το όνομα σας με ανεπανόρθωτες καταστροφές στη Νάουσα» είπε ο κ. Λακηνάνος, απευθυνόμενος στον κ. Καραμπατζό.

Ο κ. Παρθενόπουλος της «Ενωτικής Κίνησης Πολιτών» έκανε λόγο για δυο μέτρα και σταθμά στα διαχωριστικά που τοποθετούν καταστήματα σε κοινόχρηστους χώρους.

Απαντώντας ο κ. Καραμπατζός είπε ότι η απόφαση για την αγορά του ασθενοφόρου που δωρίστηκε στο Νοσοκομείο της Νάουσας και κόστισε 67.000 ευρώ, έγινε μετά από ώριμη σκέψη, λόγω της απώλειας τριών συμπολιτών του το περασμένο οκτάμηνο, για τις οποίες ο ίδιος έχει καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία της Βέροιας. «Τα κόστη για την αγορά μαγνητικού τομογράφου είναι πολύ μεγαλύτερα. Μπορεί να αξιοποιηθούν ως οδηγοί του ασθενοφόρου υπάλληλοι που προέρχονται από τη διαθεσιμότητα του δημοσίου» είπε ο κ. δήμαρχος.

Για την κοπή της βασιλόπιτας και την μεταφορά των ηλικιωμένων όλων των ΚΑΠΗ είπε ότι είναι θετικό γεγονός, αφού είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν συμπολίτες από όλο τον δήμο.

Χαρακτήρισε ως ύποπτη περίοδο την ανακαίνιση του ζητήματος της παραχώρησης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. «Ο πολιτισμός πρέπει να ενώνει. Θα παραχωρήσουμε χώρους στους πολιτιστικούς συλλόγους της Νάουσας στο κτίριο του Πανεπιστημίου, το οποίο  μας έχει αποδοθεί πίσω από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με πρωτόκολλο  παράδοσης-παραλαβής. Αρχική μας πρόταση για αυτό ήταν η δημιουργία Αγροτικού Λυκείου Δενδροκομίας, αλλά δεν το δέχθηκε η κυβέρνηση. Ολοκληρωμένη πρόταση για την Βιβλιοθήκη θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο» τόνισε ο κ. δήμαρχος.

Αναφορικά με τους κοινόχρηστους χώρους ο κ. Καραμπατζός απάντησε ότι όπου υπάρχουν παράνομα καταλαμβανόμενοι  χώροι παρεμβαίνει η Πολεοδομία. 

Απαντώντας στον κ. Λακηνάνο για τις ανεμογεννήτριες είπε ότι η διαχειριστική αρχή της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης δέχθηκε όλες τις αιτιάσεις της δημοτικής του αρχής, με την οποία μειώνονται από 74 σε 56 οι πυλώνες που θα εγκατασταθούν ( οι μεγαλύτεροι στον κόσμο παραγωγής 3 ΜW), ενώ ο τελευταίος θα είναι σε απόσταση  3 χιλιομέτρων από το χιονοδρομικό κέντρο των 3 Πηγαδιών. 

Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών και των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Ψηφίσματα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών και της Ημαθίας, ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, εξέδωσε το σώμα, μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου του ΑΣΝ κ. Ταμπακιάρη, ο οποίος τόνισε ότι η απεργιακή τους κινητοποίηση επέφερε σημαντικές μεταβολές στην αρχική κυβερνητική απόφαση.  Περιγράφοντας της περαιτέρω διεκδικήσεις των αγροτών ο κ. Ταμπακιάρης τόνισε ότι απαιτούν από το Υπουργείο Οικονομικών μηδενικό τέλος επιτηδεύματος, κατάργηση της προκαταβολής, καθαρό αφορολόγητο ως τις 10.000 ευρώ και αναγνώριση του 20% των εξόδων τους ως μεροκάματα συγγενικών τους προσώπων είναι μεταξύ των αιτημάτων των αγροτών της περιοχής μας προς την κυβέρνηση.

Ακολούθησε έγκριση ψηφίσματος υπέρ των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη πεζοπορία του  Πολιτιστικού Τουριστικού Ομίλου Σελίου

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη πεζοπορία του ...

Μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις με τις πυρκαγιές να...

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία της Ημαθίας - Συστάσεις προς τους πολίτες

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία της Ημαθίας -...

Ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο...

Η Μικρή Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου από τον Σεβασμιώτατο στο Κλειδί

Η Μικρή Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου από τον...

Την Τετάρτη 4 Αυγούστου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος...

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Πέμπτης (5/8/2021) στην Ημαθία

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Πέμπτης (5/8/2021) στην...

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

Την προσφυγική δομή στην Αγία Βαρβάρα επισκέφθηκε ο Άγγελος Τόλκας με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας

Την προσφυγική δομή στην Αγία Βαρβάρα επισκέφθηκε ο...

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας με τη συμμετοχή...

Προσλήψεις τριών εργατών για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Νάουσας

Προσλήψεις τριών εργατών για την φροντίδα των...

Στην πρόσληψη δύο εργατών ΥΕ φροντίδας αδέσποτων ζώων...

ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας: Ευχαριστήριο, για το Φεστιβάλ Δασών

ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας: Ευχαριστήριο, για το Φεστιβάλ...

Ως Πρόεδρος της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας , επιθυμώ να...

Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας - Αναζητήστε βιβλία online και κάντε κρατήσεις ηλεκτρονικά

Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας - Αναζητήστε βιβλία online...

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας διαθέτει πλέον τον...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες επικρατούν αυτές τις μέρες ο Δήμος Βέροιας απευθύνει έκκληση στους δημότες να συνεισφέρουν κι εκείνοι , όσο μπορούν,  και να δείξουν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους...

Έφυγε χθες  το πρωί σε ηλικία 87 ετών ο Σπυρίδων Λεκατσάς πλοίαρχος ΑΕΝ. Γεννήθηκε στην Ιθάκη στις 12-09 1933 και ήταν το πρώτο παιδί από 5 αδέλφια. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο νησί. Φοίτησε στο γυμνάσιο Πατρών...

Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Κίμωνας Χατζημπίρος και ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, τ. διευθυντής της Greenpeace Ηλίας Ευθυμιόπουλος μιλούν για τις ΑΠΕ και το περιβάλλονΔύο εκ των πρωτεργατών του οικολογικού...

Η έγκριση ή μη, απευθείας αγοράς του παλιού 16ου Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας( Τσαλέρα) στην περιοχή της πλατείας ωρολογίου, ήταν το πρώτο θέμα  στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβούλιου Βέροιας, που...