Τελικός κυπέλλου γυναικών. Δεν τα κατάφερε η Βέροια 2017 έχασε από τον ΠΑΟΚ  24-26

Τελικός κυπέλλου γυναικών. Δεν τα κατάφερε η Βέροια 2017 έχασε από τον ΠΑΟΚ 24-26

Έδωσε την μάχη μέχρι το τέλος  η ομάδα της Βέροιας στον τελικό κυπέλου χαντ μπολ γυναικών που έγινε στο ΔΑΚ Κορυδαλού  και χάρις και στην κακή διαιτησία ,  γνώρισε την ήττα με  24-26  από τον ΠΑΟΚ.

Η Βέροια έχει πολλά παράπονα και από την διαιτησία ,  αφού στο α' ημίχρονο έδωσαν 6 δίλεπτες στην Βέροια και μόνο μία στον ΠΑΟΚ, όπως και πολλά ανύπαρκτα πέναλτι. Το   παιχνίδι κρίθηκε από την καλή άμυνα του ΠΑΟΚ στο β' ημίχρονο όπου κράτησε ανέπαφη την εστία του για  16  ολόκληρα λεπτά οπότε η Βέροια 2017. πέτυχε του πρώτο γκολ στην επανάληψη. 

Το 50% της απόδοσης  του α' ημιχρόνου αν έπιανε η ομάδα  στο β' ημίχρονο θα έκανε περίπατο και θα έπαιρνε εύκολα την νίκη. και το πρώτο κύπελο στην ιστορία της. 

Πέρα από αυτό όμως αξίζουν συγχαρητήρια στην Διοίκηση και τις παίκτριες που έφθασαν μέχρι  τον τελικό και τίμησαν την Πόλη της Βέροιας , αφού ύστερα από πολλά χρόνια βρέθηκε μία ομάδα σε ένα τελικό κυπέλλου. Επίσης η ομάδα απέδειξε οτι είναι μία νέα ισχυρή δύναμη  στο Ελληνικό γυναικείο χαντ μπολ διεκδικώντας στα ίσα τίτλους και επιτυχίες ελληνικές και Ευρωπαϊκές .

 Η Βέροια 2017 στον πρώτο τελικό της ιστορίας της στάθηκε επάξια σε έναν εξαιρετικά δυνατό αντίπαλο, ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, αλλά στο δεύτερο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει παρότι προς το τέλος έκανε την αντεπίθεσή της χωρίς όμως αποτέλεσμα.

 Στο α'  ημίχρονο που αρχικά ανήκε στην Βέροια 2017. Οι τυπικά γηπεδούχες μπήκαν πολύ πιο δυνατά και με εξαιρετική την Σάμπα κατάφεραν να πάρουν μια διαφορά που έφτασε και τα 4 γκολ (12-8). Στο σημείο εκείνο είχαμε την αντίδραση του ΠΑΟΚ που όχι μόνο μείωσε την διαφορά, αλλά για πρώτη φορά μετά το 1-2, μπόρεσε να περάσει και πάλι μπροστά στο σκορ με 16-17, με το ημίχρονο να λήγει με 18-18. Ένα εξαιρετικό ημίχρονο με δυνατές μονομαχίες και όμορφες φάσεις.

 Ο ΠΑΟΚ στο β' ημίχρονο έκλεισε σε πολύ μεγάλο βαθμό την άμυνά του, σημείο που του έδωσε τη νίκη. Χαρακτηριστικό είναι πως πέρασαν πάνω από 15 λεπτά για να πετύχει η Βέροια 2017 το πρώτο της γκολ και να μειώσει σε 19-21.

Ο «δικέφαλος του βορρά» συνέχιζε να πιέζει και έφτασε στο σημείο να προηγηθεί με 20-25, πέντε λεπτά πριν το τέλος του τελικού. Η Βέροια 2017 με την σειρά της τα έδωσε όλα, έφτασε σε σημείο με ένα σερί 3-0 να μειώσει σε 23-25, αλλά η Μπελέσκα κάνοντας το 23-26, έδωσε ουσιαστικά τη νίκη στον ΠΑΟΚ.


Βέροια 2017 – ΠΑΟΚ: 24-26

Τα πεντάλεπτα: 3-3, 6-4, 10-8, 14-11, 16-15, 18-18 (ημχ.) 18-19, 19-21, 19-22, 20-24, 21-25, 24-26

ΒΕΡΟΙΑ 2017 (Τεό Παυλίδης): Κερλίδη, Εμμανουηλίδου 1, Τζούρισιτς 2, Καραμπατζάκη, Ανθίτση, Καμπόιμ, Ζενέλη 3, Κωστοπούλου 5, Ανδρονικίδου, Γεωργιάδου, Χοτοκουρίδου, Σαμπά 8, Λύτρα, Νούσια 3, Βασιλειάδου 1,Νταβίντοβιτς 1

ΠΑΟΚ Mateco (Δημήτρης Πελεκίδης): Τσικνάκη, Χατζηπαρασίδου 6, Μπατζαρακούδη, Μαυροσαββίδου, Μεντεσίδου, Παναγιωτίδου 1, Κουκμίση, Μπελέσκα 6, Στογιάνοβιτς, Σεβδίλη, Κατσούνη, Νίκολιτς 1, Καραχαρίση, Γιοβανόνσκα 3, Καιβκόβα, Γκάτζιου 9

Διαιτητές: Παπαματθαίου-Χρηστίδη Δίλεπτα: 7/8 Πέναλτι: 4/5, 6/6

Δηλώσεις 

Τεό Παυλίδης (προπονητής Βέροιας 2017):


 «Κάναμε την προσπάθειά μας.  Χαρήκαμε που φτάσαμε σε ένα σημείο να κοντράρουμε στα ίσα το φαβορί και της διοργάνωσης και του πρωταθλήματος. Η ομάδα δυστυχώς με όλα αυτά που συνέβησαν τη φετινή χρονιά με τα ξεκινήματα και τα σταματήματα έχασε πολλά. Τώρα θα ξεκινήσει να βρίσκει τον εαυτό της μέσα από τα παιχνίδια και τη δουλειά. Δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε στο β’ ημίχρονο ειδικά το κομμάτι του παραπάνω παίκτη  και ίσως αυτό μας στοίχισε. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ».

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χάντμπολ: Όμιλοι και Πρόγραμμα τελικών φάσεων Εφήβων - Νεανίδων

Χάντμπολ: Όμιλοι και Πρόγραμμα τελικών φάσεων Εφήβων -...

H Επιτροπή Ανάπτυξης της ΟΧΕ ανακοινωσε τους ομίλους...

Έχασε στο

Έχασε στο "Φιλίππειο" από τον Φοίβο ο Φέρωνας -...

Στις Συκιές Θεσσαλονίκης θα κριθεί το ερχόμενο...

Ανακοίνωση της ΟΧΕ για τις τελικές φάσεις Εφήβων-Νεανίδων στα Final-8 Βύρωνα και Βέροιας

Ανακοίνωση της ΟΧΕ για τις τελικές φάσεις...

H Επιτροπή Ανάπτυξης της ΟΧΕ ενημερώνει τα κάτωθι...

Μεγάλη νίκη του Φέρωνα Βέροιας -

Μεγάλη νίκη του Φέρωνα Βέροιας - "Έσπασε" την έδρα...

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Φέρωνας Βέροιας στην Θεσσαλονίκη...

Ισοπαλία με Πανελλήνιο για τα κορίτσια του Φιλίππου Βέροιας

Ισοπαλία με Πανελλήνιο για τα κορίτσια του Φιλίππου...

Μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα, τα κορίτσια του...

Με νίκη ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη σεζόν ο Ζαφειράκης Νάουσας

Με νίκη ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη σεζόν ο Ζαφειράκης...

Νικηφόρα έκλεισε την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της...

Κάλεσμα του Ζαφειράκη για το τελευταίο ματς της σεζόν με Πανελλήνιο

Κάλεσμα του Ζαφειράκη για το τελευταίο ματς της σεζόν...

Τον ιστορικό σύλλογο του “Πανελληνίου Γ.Σ.”...

Ξεκίνημα με ήττα στα πλέι οφ για τα κορίτσια του Φιλίππου Βέροιας

Ξεκίνημα με ήττα στα πλέι οφ για τα κορίτσια του...

Την ήττα με σκορ 16-19 γνώρισε στο ΔΑΚ "Δ. Βικέλας" ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η ανακοίνωση του προέδρου του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Βέροιας, Γιώργου Φύκατα στην επίσημη σελίδα του Φιλίππου  στο facebook:Στο ίδιο έργο θεατές!!!!Δυστυχώς για μια φορά ακόμα επιβεβαιώνεται ο κανόνας που λέει ότι...

Εύκολη νίκη πανηγύρισε ο Ζαφειράκης Νάουσας στην έδρα του απέναντι στον Αρχέλαο Κατερίνης καθώς επικράτησε με 33-24 και παρέμεινε σταθερά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι...

Handball Premier (19η-20η αγωνιστική) Σάββατο 17 Μαρτίου 2018Handball Premier (19η αγωνιστική)Δαϊς 14:00, ΑΣΕ Δούκα- Διομήδης Άργους (Πατιός- Τσιάνας, Αντωνόπουλος)Σπίτι του Χάντμπολ 17:00 (ΕΡΤ3), ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV- AEK (Μπέτμαν-...

Μια ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών πήρε ο Α.Σ Βέροιας 2017 καθώς επικράτησε στην Κέρκυρα επι του Φαίακα με 22-13.Οι φιλοξενούμενοι πήραν από το πρώτο ημίχρονο ένα προβάδισμα στο σκορ, το οποίο...