Η πρώτη συνέντευξη του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Ημαθίας Ταξίαρχου Γιώργου Αδαμίδη στον ΑΚΟΥ 99.6

Η πρώτη συνέντευξη του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Ημαθίας Ταξίαρχου Γιώργου Αδαμίδη στον ΑΚΟΥ 99.6

«Προτεραιότητά μας η πάταξη της μικροεγκληματικότητας για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής του πολίτη»
«Συνεχίζει ο γερανός της Τροχαίας, σημαντική η εύρυθμη κυκλοφορία στην πόλη και η πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων»

Την πρώτη του συνέντευξη έδωσε χθες μεσημέρι(Πέμπτη 27/5) ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Ταξίαρχος Γιώργος Αδαμίδης, στους Ζήση Μιχ. Πατσίκα και Νίκο Βουδούρη και στην ραδιοφωνική εκπομπή Λαϊκά&Αιρετικά του ΑΚΟΥ 99,6. Ο κ. Αδαμίδης αναφέρθηκε στον ρόλο της Αστυνομίας την περίοδο της πανδημίας, έκανε αναφορά στις μεγάλες επιτυχίες της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, έδωσε σαφή απάντηση στο θέμα του γερανού της Τροχαίας και γενικότερα στα τροχονομικά μέτρα για την πρόληψη των ατυχημάτων αλλά και την εύρυθμη ρύθμιση της κυκλοφορίας και τέλος υπογράμμισε ως υψηλή προτεραιότητα την αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας.



Πανδημία-μέτρα για τον κορωνοϊό

Αναφορικά με το έργο της Αστυνομίας, καθ’όλη την διάρκεια της πανδημίας ο ταξίαρχος ανέφερε: «Η Αστυνομία έχει επωμιστεί μεγάλο βάρος στην μάχη για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, είναι κάτι πρωτόγνωρο μαζί με τους υγειονομικούς δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Από την αρχή της πανδημίας(Μάρτιος 2020) μέχρι και σήμερα από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας έχουν διεξαχθεί συνολικά 189.320 έλεγχοι και έχουν βεβαιωθεί 6.835 παραβάσεις, ενώ προχωρήσαμε και σε 25 συλλήψεις. Η προσπάθειά μας είναι προς την κατεύθυνση της πρόληψης, σκοπός μας δεν είναι να βεβαιώνουμε παραβάσεις, αλλά να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες, να ενεργοποιηθεί η ατομική ευθύνη και σε συνεργασία με υγειονομικούς και αστυνομικούς να απομακρυνθούμε από αυτή την δυσάρεστη κατάσταση, εξάλλου αυτές είναι και οι κεντρικές εντολές».

Στο ερώτημα αν η ύφεση που παρατηρείται στην αντιμετώπιση των συναθροίσεων σε πλατείες και πάρκα και εδώ στην Ημαθία μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης ο κ. Αδαμίδης διευκρίνισε: «Ήταν μια γενική στρατηγική κατεύθυνση της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας γιατί δεν αφορά εγκληματικότητα. Δεν έχουμε να κάνουμε με κακοποιούς αλλά με πολίτες που παραβιάζουν διοικητικά μέτρα. Επομένως συνίσταται ήπια μεταχείριση και κυρίως ευαισθητοποίηση της ατομικής ευθύνης. Με πνεύμα κατά της βίας και δίπλα στον πολίτη».

Ναρκωτικά

Δεν μπορούσε να μην γίνει αναφορά στις μεγάλες επιτυχίες της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας, τις οποίες επαίνεσε ο κ. Αδαμίδης και ανέφερε ότι από την αρχή του έτους σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας έχουμε 15 υποθέσεις ναρκωτικών που συνελήφθησαν κακοποιοί σε κακουργηματική μορφή και πολλές σε πλημμεληματική.

Υψηλή προτεραιότητα η πάταξη της μικροεγκληματικότητας

Σε αυτό το σημείο ο Αστυνομικός Διευθυντής υπογράμμισε την ανάγκη πάταξης της μικροεγκληματικότητας, που αποτελεί την βασική προτεραιότητά του. Ανέφερε συγκεκριμένα:

«Το να πιάνεις κιλά ή τόνους ναρκωτικών προσφέρεις υπηρεσία στην κοινωνία και στην πατρίδα, ωστόσο η μικροεγκληματικότητα είναι αυτή που επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών. Τον πολίτη πρωτίστως τον ενδιαφέρει να κινείται με ασφάλεια και να μην φοβάται μήπως του ανοίξουν το σπίτι ή του κλέψουν το μαγαζί. Επομένως είναι σε πολύ υψηλή προτεραιότητα και βαρύτητα η αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας γιατί είναι αυτή που ανεβάζει το επίπεδο ζωής της κοινωνίας. Στο πεδίο της μικροεγκληματικότητας έχουμε επ’αυτοφώρω συλλήψεις για κλοπές και σχηματίστηκαν πλείστες δικογραφίες. Είναι άσχημο συναίσθημα να παραβιάζει κάποιος τον προσωπικό σου χώρο και να μπαίνει στο σπίτι σου, όποιος δεν το έχει ζήσει δεν μπορεί να το καταλάβει. Οι ομάδες ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ που περιπολούν συνεχώς αποσκοπούν στην μείωση της μικροεγκληματικότητας και στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στον πολίτη. Στα χωριά φροντίζουμε να έχουμε όσο το δυνατό συχνότερες περιπολίες, λειτουργώντας προληπτικά».



Τροχαία ατυχήματα-εύρυθμη κυκλοφορία-Γερανός της Τροχαίας

Στον τροχονομικό πεδίο ο ταξίαρχος Αδαμίδης ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα με τον γερανό της Τροχαίας, που συνεχίζει κανονικά τις περιπολίες του, αφού προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην πόλη. Ωστόσο υπογράμμισε ότι αποτελεί μόνο ένα κομμάτι των τροχονομικών μέτρων για την εύρυθμη κυκλοφορία και την πρόληψη των ατυχημάτων. Ειδικά για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων επεσήμανε: «Το θέμα των τροχαίων ατυχημάτων απασχολεί την Αστυνομία πανελλαδικά. Αποτελεί στρατηγικό στόχο και από τις πρώτες προτεραιότητες, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και τώρα που γίνεται άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοιό και αυξάνεται η κίνηση. Θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, ωστόσο δεν είναι μόνο δική μας δουλειά, αλλά είναι και στο χέρι των φίλων οδηγών που θα πρέπει να τηρούν πιστά τον ΚΟΚ, ειδικά στα θέματα ταχύτητας, αλκοόλ, παραβίασης προτεραιότητας, λόγοι που συντείνουν απευθείας στο τροχαίο ατύχημα, όπως ταυτόχρονα να φορούν ζώνη ασφαλείας και προστατευτικό κράνος. Η Ημαθία έχει μεγάλο οδικό δίκτυο, κυρίως επαρχιακό. Από τα πρώτα στοιχεία παρατηρώ ότι τα περισσότερα τροχαία γίνονται στο επαρχιακό δίκτυο και κυρίως περιπτώσεις εκτροπών οχημάτων, αφού έχει βοηθήσει η Εγνατία με την αποσόβηση μετωπικών συγκρούσεων. Ωστόσο χρειάζεται προσοχή γιατί όταν συμβαίνει τροχαίο στην Εγνατία είναι συνήθως πολύ σοβαρό. Θα προσπαθήσουμε να προστατέψουμε όσο μπορούμε τους πολίτες της Ημαθίας από τα τροχαία ατυχήματα και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις με ελέγχους, με σεμινάρια σε σχολεία και άλλες δράσεις που κάνει κατά καιρούς η Αστυνομία για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Παράλληλα η εύρυθμη κυκλοφορία στην πόλη είναι σημαντική αφού βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα βοηθηθεί με τον γερανό, τις πεζές και εποχούμενες περιπολίες, τα δίκυκλα, προκειμένου να βελτιώσουμε την κατάσταση. Θα συνεργαστούμε και με την δημοτική αστυνομία και με όποιον φορέα χρειαστεί αφού είναι ομαδική υπόθεση και όχι ενός ανδρός αρχή».

Έμψυχο δυναμικό και υποδομές στην Ημαθία

Ο κ. Αδαμιδης ερωτώμενος για το επίπεδο του προσωπικού και της υποδομής που βρήκε στην Ημαθία είπε με σαφήνεια:

«Από προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή είμαστε σε καλό επίπεδο, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιες αποσπάσεις, όπως σε όλες τις διευθύνσεις. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας διαθέτει αξιόμαχο προσωπικό και σε αυτό το σημείο να συγχαρώ τους προκατόχους μου που κατάφεραν να κρατήσουν το φρόνημα υψηλό και το επίπεδο εγρήγορσης και ετοιμότητας των αστυνομικών σε μεγάλο βαθμό. Η αστυνομική δύναμη της Ημαθίας μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά της, ωστόσο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο…»



Ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής έκλεισε την συνέντευξη απευθυνόμενος προς τους πολίτες της Ημαθίας: «Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό όλοι οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ημαθίας, προκειμένου να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι, αναίμακτο, με όσο το δυνατό λιγότερα εγκλήματα για το καλό των πολιτών μας».


Ζήσης Μιχ. Πατσίκας



Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Παρατάσεις για την Εφαρμογή  του Κανονισμού  Πυροπροστασίας Ακινήτων  εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Παρατάσεις για την Εφαρμογή του Κανονισμού ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενημερώνει οτι: Σε συνέχεια της...

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες  του οικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες του οικισμού Αγίου...

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου...

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας  Ενημέρωση εκπαιδευτικών για την διαχείριση και  αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας Ενημέρωση...

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Οι Αμερικανικές Γωνιές Veria Techlab & Thessaloniki TechLab με την...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Γράφει η Όλγα Κουτμηριδου -ΜεταξαΥπάρχουν και πουλιά...

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την...

Της Αναστασίας Πάπαρη Εφέτος η UNESCO και το ICOMOS...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες για την σχολική Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στον Κυβερνοχώρο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες...

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...