Μητσοτάκης: Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό εκπαιδευτικών

Μητσοτάκης: Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό εκπαιδευτικών

Στο βήμα της ολομέλειας της Βουλής βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Τόνισε οτι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα μπαίνουν μόνο με εργαστηριακά τεστ στις τάξεις.

Με τους εισηγητές των κομμάτων άνοιξε χθες Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής, η αυλαία της τριήμερης συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, για «την αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών», η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη με την ψήφισή του.


 Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το νέο σχολείο.

Στο βήμα βρίσκεται ο πρωθυπουργός ο οποίος επανέλαβε την έκκληση του προς τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο να το κάνουν και κάλεσε τους ήδη εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς να μιλήσουν με τη σειρά τους στους συναδέλφους και να τους πείσουν να το κάνουν.

“Πρώτο μας μέλημα είναι το Σεπτέμβριο να επιστρέψουν όλα τα παιδιά στη δια ζώσης εκπαίδευσης. Η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την φυσική παρουσία στην τάξη. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει όλοι να πείσουμε τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς μας να πάνε να εμβολιαστούν. Μας απασχόλησε και συζητήσαμε το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών.

Αποφάσισα όμως ότι αυτή δεν θα ήταν η ενδεδειγμένη λύση. Πρέπει να στείλουμε όλα τα κόμματα ένα μήνυμα για τους κινδύνους που αφορούν την υγεία των εκπαιδευτικών. Ο ιός θα κυκλοφορεί ανάμεσα στα παιδιά, άρα θα είναι πιο εκτεθειμένοι να αρρωστήσουν. Έχουν ευθύνη απέναντι στον εαυτό τους, αλλά και απέναντι στα παιδιά. Θα είναι δύσκολο να προχωρήσουμε σε αναπληρώσεις, αν αρρωστήσει μεγάλη ομάδα εκπαιδευτικών”.

«Πρέπει πρώτα και πάνω απ’ όλα να πείσουμε τους εκπαιδευτικούς μας να πάνε να εμβολιαστούν» είπε ενώ τόνισε ότι πάνω από το 70% έχει εμβολιαστεί. Όσο για εκείνους που δεν θα το πράξουν, όπως είπε ο ίδιος, θα κάνουν συχνά εργαστηριακά τεστ προκειμένου να μπουν στη τάξη.

Θα ζητήσουμε συχνά εργαστηριακά τεστ από τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς για να προσέρχονται στην τάξη”, είπε στη συνέχεια.

Αν είχα παιδί σε αυτήν την ηλικία θα το εμβολίαζα 

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό των εφήβων 12 – 15 ετών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “αν είχα παιδί σε αυτή την ηλικία, δεν θα είχα δισταγμό.

Υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις από τον εμβολιασμό των εφήβων. Αυτή είναι η σωστή λύση. Τα παιδιά πάνω από 12 ετών πρέπει να εμβολιαστούν και παροτρύνω τους γονείς σε συνεννόηση με τους οικογενειακούς γιατρούς, να κάνουν αυτό το βήμα”.

Για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

«Η ποιότητα της εκπαίδευσης συνδέεεται με την αυτονομία των σχολικών μονάδων. Η σύγκριση με διεθνή δεδομένα είναι απογοητευτική. Η Ελλάδα είναι ουραγός στις χώρες του ΟΟΣΑ. Για όσα συμβαίνουν στις τάξεις, δεν εχουν λόγο όσοι μοχθούν σε αυτές αλλά κάποιοι που κάθονται σε κάποια γραφεία μακριά από αυτές. Το αποτέλεσμα είναι ορατό. Μόνο εμείς και η Κύπρος διατηρούμε το μοναδικό σχολικό εγχειρίδιο. Αυτό αλλάζει. Στη θέση του αποκλειστικού βιβλίου θα υπάρχουν περισσότερες πηγές που το σχολέιο θα επιλέγει. Σκοπός μας είναι η αποστήθιση σταδιακά να αντικαθίσταται από την κριτική και δημιουργική σκέψη», είπε στη συνέχεια.

Το σχολικό εγχειρίδιο αλλάζει και στη θέση του θα υπάρχουν περισσότερες πηγές που το σχολείο θα επιλέγει ενώ, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, οι επιδόσεις των παιδιών να κρίνονται με ευελιξία

Η διδακτέα ύλη εκσυγχρονίζεταικαι η τεχνολογία πια θα είναι σε όλες τις τάξεις ενώ θα διδάσκονται επίσης σεξουαλική αγωγή, ατομικά δικαιώματα, οδηγική ασφάλεια, προστασία περιβάλλοντος καθώς σε ένα κόσμο, ο οποίος διαρκώς αλλάζει, η γνώση του σήμερα δεν ξέρουμε αν θα ανταποκρίνεται στα επαγγέλματα του αύριο.

Στον πρωθυπουργό αναμένεται να απαντήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ενώ τον λόγο θα πάρει και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, όπως έχει ανακοινωθεί.



Πηγή: dikaiologitika.gr

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Σε συνέχεια της από 13 Μαρτίου ανακοίνωσής μας με την...

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε σε ειδική συνεδρίαση στη Θεσσαλονίκη, παρουσία των 38 Δημάρχων ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής...

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής...

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με διατήρηση των ΔΕΥΑ και αντιμετώπιση των εγγενών αδυναμιών

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με...

Η πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για...

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς Αθήνα, με  εκτροπή από τον ανισόπεδο κόμβο Νησελίου

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς...

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης...

 Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε προβλέψει την οικονομική κρίση του 2010

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε...

Σήμερα το απόγευμα 27 Μαρτίου, έφυγε από τη ζωή σε...

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου λόγω καθολικού Πάσχα

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1...

Το διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο “Greek Tourism and Gastronomy Workshop” στην Κοπεγχάγη

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο “Greek Tourism and...

Στο “Greek Tourism and Gastronomy Workshop”, στην Κοπεγχάγη της...

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσία του Απόστολου Τζιτζικώστα

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της...

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...