«Έρασμος»: Ανησυχητική η αύξηση της γυναικοκτονίας στην Ελλάδα!

«Έρασμος»: Ανησυχητική η αύξηση της γυναικοκτονίας στην Ελλάδα!

Η κακοποίηση πρέπει να καταγγέλλεται άμεσα και μόνο στους αρμόδιους

Η τρέχουσα επικαιρότητα δυστυχώς και πάλι φέρνει στο φως της δημοσιότητας και νέα γυναικοκτονία στην Αττική. Αυτή τη φορά στη Δάφνη, όπου, όπως αναφέρει σχετική είδηση: «35χρονος έσφαξε τη σύζυγό του επειδή τη ζήλευε». 

Τα εγκλήματα πάθους και κυρίως εις βάρος των γυναικών, ποτέ δεν έλειψαν από την ελληνική κοινωνία, ωστόσο η διαφορά έγκειται στη διαχείριση των δυνατοτήτων για προστασία των θυμάτων από εποχή σε εποχή.

Εν έτει 2021, που οι αρμόδιες δομές φιλοξενίας, όπως ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» αναλαμβάνουν, με πλήρη εχεμύθεια, προστασία και κυρίως ολοκληρωμένη παροχή ψυχο-κοινωνικών υπηρεσιών και νομικής συμβουλευτικής, κάθε περιστατικό  ενδοοικογενειακής ή όποιας άλλης μορφής βίας, είναι πραγματικά άδικο και τραγικό να μην προλαμβάνονται ακραίες καταστάσεις, επειδή είτε το θύμα δε μιλάει, είτε μιλάει σε λάθος ανθρώπους!
Δεν είναι τυχαίο το ότι στην είδηση αναφέρεται πως ο 35χρονος δράστης,  ενώ κακοποιούσε συστηματικά το θύμα, έφτασε στο φόνο, όταν έμαθε ότι η γυναίκα του άρχισε να μιλά σε τρίτους για το πρόβλημα.

Μιλήστε σ’ αυτούς που μπορούν να σας προστατέψουν πραγματικά!

Μπορεί να αποβεί μοιραίο, όταν μια γυναίκα μόνη ή με τα παιδιά της υφίσταται κακοποίηση, να σιωπά αντί να προβεί σε άμεση καταγγελία. Ακόμη κι αν εκμυστηρευτεί σε τρίτους το πρόβλημα της, πρέπει να μιλήσει μόνο σε ανθρώπους εμπιστοσύνης,  οι  οποίοι οφείλουν έγκαιρα να ενημερώσουν τους αρμόδιους που μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν.  
Ο «Έρασμος» συνεργαζόμενος με την Αστυνομία, την Εισαγγελία, το Νοσοκομείο και την Πρόνοια μπορεί, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά ,να θέσει το θύμα υπό πλήρη προστασία και φροντίδα. Διατηρεί Ξενώνα Βραχείας φιλοξενίας που λειτουργεί ως ένα ασφαλές καταφύγιο θυμάτων βίας (μητέρας – παιδιού) ανεξαρτήτως καταγωγής, κοινωνικής, οικονομικής επιφάνειας, πεποιθήσεων κ.ο.κ.,  και προσφέρει στέγη, διατροφή, ψυχολογική, κοινωνική στήριξη και νομική συμβουλευτική, παρέχοντας τη δυνατότητα βαθμιαίας αποκατάστασης και ομαλής κοινωνικής, ακόμη και εργασιακής επανένταξης, στο μέτρο του εφικτού. 

Δεν υπάρχει η… «ώρα η κακιά»! Υπάρχει πρόληψη στην ώρα της

Στις περισσότερες ειδήσεις γυναικοκτονίας ο θύτης προφασίζεται (ή και κυριολεκτεί), ομολογώντας τυφλή ζήλεια για το θύμα του. Ωστόσο είναι προφανές ότι το άρρωστο αυτό πάθος δεν γεννάται, ούτε εκδηλώνεται από τη μια μέρα στην άλλη, ανατρέποντας ξαφνικά μια φαινομενικά ειρηνική ρουτίνα συμβίωσης, ώστε να αγγίξει μέχρι και τα τραγικά όρια του φόνου! Είναι ένα «καζάνι που βράζει» για μήνες ή και για χρόνια και βέβαια σημαντικές είναι και οι ευθύνες όσων κρατούν ερμητικά κλειστά το «καπάκι», μέχρι την έκρηξη! Αν αντιληφθείτε οποιοδήποτε ύποπτο περιστατικό που, είτε αφορά άμεσα εσάς, τον κύκλο σας ή κάτι που έχει υποπέσει στην αντίληψή σας, για την κακοποίηση τρίτων και πρέπει να καταγγελθεί απευθυνθείτε ΣΗΜΕΡΑ στην επιστημονική μας ομάδα (Ψυχολόγοι – Κοινωνική Λειτουργός), ώστε να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις. 

24ωρη ΓΡΑΜΜΗ SOS 23310 74073 - Καλέστε σήμερα τον «ΕΡΑΣΜΟ»


Μ. Αλεξάνδρου 17, Βέροια
Δευτέρα – Παρασκευή, 9.00 – 14.00.
Email: erasmos.veria@gmail.com
web:
www.erasmosverias.com

 

Για την επιστημονική ομάδα του «ΕΡΑΣΜΟΥ»
Η Κοινωνική Λειτουργός, Ολυμπία Λαζαρίδου

 

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (2014 -2020).
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμφύλιες συγκρούσεις (1821-2021)

Εμφύλιες συγκρούσεις (1821-2021)

Του ιερέωςΠαναγιώτου Σ.ΧαλκιάΔιακόσια χρόνια, φίλοι...

Δήμος Βέροιας: Ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Δήμος Βέροιας: Ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν...

Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί θερμά όλους όσοι...

Άγγελος Τόλκας : «Η κυβερνητική αφωνία για τις εξελίξεις του Κορωνοϊού στην Ημαθία και για το νέο Lock Down είναι εκκωφαντική»

Άγγελος Τόλκας : «Η κυβερνητική αφωνία για τις...

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με...

Δωρεά έργων του Γεώργιου Κοτζαερίδη με του Ήρωες του 1821, στη ΔΕΥΑΒ

Δωρεά έργων του Γεώργιου Κοτζαερίδη με του Ήρωες του...

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση...

Ορκίστηκε χθες νέος γιατρός αναισθησιολόγος, στο νοσοκομείο Βέροιας

Ορκίστηκε χθες νέος γιατρός αναισθησιολόγος, στο...

Την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Βέροιας...

 ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ!

ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ!

του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Gastarbeiter… του Γιάννη Ναζλίδη

Gastarbeiter… του Γιάννη Ναζλίδη

 Περίμεναν νάρθουν  οι...

Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με μηχανή στο Μακροχώρι

Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με μηχανή στο Μακροχώρι

Το ατύχημα έγινε λίγο μετά τις 19:00μ.μ στην περιοχή...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.040, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των...

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού που ιστορικά πραγματοποιήθηκε δύο φορές.Σύμφωνα με την παράδοση ρο 326 η μητέρα του αυτοκράτορα Μέγα Κωνσταντίνου, Αυγούστα Ελένη, πήγε...

Στην υπογραφή της σύμβασης «Καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες τουριστικής προβολής της πόλης της Βέροιας» προχώρησαν την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021, παρουσία του Δημάρχου Βέροιας κ. Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, ο ...

Βγήκε και επίσημα η απόφαση για την λειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Στην απόφαση που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, αναφέρεται τι προβλέπεται για μάσκες, self test για μαθητές και...