Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, προ ημερησίας: Φωτιές, εμβολιασμοί, δια ζώσης συνεδριάσεις, έλλειψη νερού, ΚΕΠΑ, ασφαλτοστρώσεις και φυσικό αέριο, κλιματική αλλαγή, πράσινο και…επιστολές στον Θεό

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, προ ημερησίας: Φωτιές, εμβολιασμοί, δια ζώσης συνεδριάσεις, έλλειψη νερού, ΚΕΠΑ, ασφαλτοστρώσεις και φυσικό αέριο, κλιματική αλλαγή, πράσινο και…επιστολές στον Θεό

Με την καθιερωμένη ενημέρωση του δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη, ξεκίνησε η τηλεσυνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, το απόγευμα της Δευτέρας 23 Αυγούστου.

Φωτιές και λειψυδρία

Ο κ. Βοργιαζίδης αναφέρθηκε στις πυρκαγιές της Εύβοιας με ιδιαίτερη μνεία, λόγω και της καταγωγής της γυναίκας του από την περιοχή και μετέφερε τα παράπονα του κόσμου, ότι αφέθηκαν χωρίς εναέρια μέσα, λόγω Βαρυμπόμπης όπως εμμέσως παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός. Λογική αδυναμία, είναι τεράστιες οι φωτιές και οι καταστροφές στην Εύβοια, είπε ο δήμαρχος, αλλά μπροστά στα πολλά μέτωπα, κάποιοι αναγκάστηκαν να βάλουν στη ζυγαριά τις περιοχές. «Καλά κάναμε και στείλαμε βοήθεια στους πυρόπληκτους και θα ξαναστείλουμε. Η κλιματική αλλαγή κάνει μεγάλο κακό, το είδαμε και εμείς με τη λειψυδρία σε κάποια χωριά, όπου ωστόσο γίνεται και μεγάλη σπατάλη. Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει όντως στο Σέλι, που αν και δεν παρατηρείται σπατάλη, οι πηγές στερεύουν (π.χ Ασούρμπασι)» τόνισε, ενημερώνοντας ότι ο Δήμος ενεργεί ως προς την εξοικονόμηση νερού, είτε με φράγματα , όπως στον Τρίλοφο, που εγκρίθηκε η μελέτη, είτε με δίκτυο άρδευσης στη Μέση, ενώ σχεδιάζονται και έργα στα Πιέρια με επέκταση λιμνοδεξαμενών, καθώς και κάποιες νέες γεωτρήσεις σε χωριά. Επόμενη κίνηση από τον Σεπτέμβριο είναι η τοποθέτηση υδρομετρητών…», είπε ο δήμαρχος.

Κορονοϊός και εμβολιασμοί

Για τον κορονοϊό ανέφερε ότι το 97% των νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι , ενώ τα ενεργά κρούσματα στο δήμο Βέροιας από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα παρουσιάζουν άνοδο. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ: στις 26 Ιουλίου ήταν 58, 2 Αυγούστου ήταν 86,στις 9 Αυγούστου 94, στις 16 Αυγούστου 106 και την Δευτέρα 23 Αυγούστου, 113.

Το καλό είναι πως πρόκειται για ελαφριά περιστατικά, αφού από τα 113 μόνο τα 7 νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο.

Δια ζώσης συνεδριάσεις…

Για την ΚΥΑ που αφορά τα μέτρα κατά της διασποράς, όπως και στην επιστροφή στις δια ζώσης συνεδριάσεις των θεσμικών Οργάνων, ο δήμαρχος ζήτησε να διευκρινίσει η Πολιτεία τα ερωτήματα που προκύπτουν και πρέπει να απαντηθούν. Όπως: θα συμμετέχουν οι μη εμβολιασμένοι; Αν δεν συμμετέχουν, θα αντικατασταθούν από άλλους; Τι γίνεται με όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν; Θα χάσουν τη θέση τους μετά από τρεις συνεδριάσεις; Και πρόσθεσε: «Εμείς θα εξετάσουμε τη χωροθέτηση , θα καλέσω τους αρχηγούς των παρατάξεων να το δούμε από κοινού, πρόθεση μας είναι να παρίστανται και τα ΜΜΕ, αλλά πρέπει να έχουμε διευκρινίσεις από το υπουργείο, δεδομένου ότι η νομοθεσία επιβάλλει απόσταση 1,5 μέτρου».

Αποστολή βοήθειας στην Εύβοια

Η κα Μπατσαρά αναφερόμενη στου υψηλό αριθμό των κρούσματων και θανάτων στη χώρα μας, από την πανδημία, ότι το μόνο όπλο είναι το εμβόλιο και ενημέρωσε για την αποστολή βοήθειας στην Εύβοια και τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Δήμου. Όπως είπε, ετοιμάζεται και δεύτερη αποστολή.

Παυλίδης για έλλειψη νερού και ΚΕΠΑ

«Θα έπρεπε ο δήμαρχος να μας καλέσει και για σοβαρά θέματα του δήμου και όχι μόνο για τη χωροθέτηση. Κι εμείς έχουμε επικίνδυνες περιοχές, καλέστε να μας ενημερώσετε για το σχεδιασμό του Δήμου σε ενδεχόμενη δασική πυρκαγιά, για την πρόληψη » είπε ο Παύλος Παυλίδης παίρνοντας τον λόγο. Ο δήμαρχος απάντησε στον κ. Παυλίδη ότι του έκανε εξαρχής ανοιχτή πρόσκληση να πάει στο γραφείο του και να θέσει όποιο θέμα θέλει, αλλά «όσο τον είδε η γραμματεία μου, τον είδα και εγώ», είπε.

Στη συνέχεια ο κ. Παυλίδης αναφέρθηκε σε διαμαρτυρίες πολιτών για το νερό, χαρακτηρίζοντας αστείες τις δικαιολογίες για την έλλειψή του. «Θα έπρεπε να είχαμε προβλέψει και να σχεδιάσουμε… Είναι μια τραγική κατάσταση που οφείλεται στον λαϊκισμό και στην άγνοια. Στη Βέροια, την πόλη των νερών, υπάρχουν πηγές αστείρευτες δίπλα μας και αναρωτιόμαστε γιατί δεν τις εκμεταλλευόμαστε. Φτάσαμε στο σημείο να τάζετε ότι θα ανεβάσετε νερό από τον Τριπόταμο στο Ξηρολίβαδο».

Ο κ. Παυλίδης έθεσε και θέμα διαχείρισης δημόσιου χρήματος από την ΚΕΠΑ με απευθείας αναθέσεις σε τοπικό ΜΜΕ, για βιντεοσκόπηση εκδηλώσεων. «Υπήρξε μια απευθείας ανάθεση που δεν μας αρέσει και μετά την αποκάλυψη, έγινε τάχα μου διαγωνισμός, με προσφορά χωρίς προδιαγραφές, χωρίς δημοσίευση της πρόθεσης. Δεν είναι σωστά αυτά, δεν θέλω να πιστεύω πως θεωρείτε αφελή τον κόσμο ή ότι υπάρχει δολιότητα. Κι επειδή υπάρχουν κι άλλα για την ΚΕΠΑ, θα πρέπει να καταλάβουν στον Δήμο, ότι δεν διοικούν την δική τους επιχείρηση», είπε.

Μιχαηλίδης για χορηγούς εκδηλώσεων της ΚΕΠΑ

Στην ΚΕΠΑ αναφέρθηκε και ο Γιώργος Μιχαηλίδης, σχετικά με τον προϋπολογισμό των εκδηλώσεων και τους χορηγούς, για τα οποία, όπως είπε, δεν ενημερώθηκε το δημοτικό συμβούλιο. «Για όλα αυτά τα χρήματα από τις χορηγίες, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση και μάθαμε για τον προϋπολογισμό και τα ποσά από τα έντυπα και τις αφίσες. Για ποιο λόγο δεν αναφέρθηκαν συγκεκριμένα επίσημα οι χορηγοί και τα ποσά, γιατί δεν κατατέθηκαν τα χρήματα των χορηγών στα ταμεία της ΚΕΠΑ, γιατί το Δ.Σ. δεν πήρε απόφαση αποδοχής χορηγιών από τη στιγμή που δεν μπήκαν τα χρήματα στο ταμείο, ώστε να υφίσταται χορηγία ;»

Απαντήσεις Κορωνά

Στα ερωτήματα τόσο του κ. Μιχαηλίδη, όσο και του κ. Παυλίδη, απάντησε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Θεόφιλος Κορωνάς: «Οι χορηγοί κάλυψαν απευθείας δαπάνες των εκδηλώσεων όπως η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και έτσι έκαναν και κάποιοι πολίτες καλύπτοντας από δικά τους έσοδα τους συντελεστές κάποιων παραστάσεων και εκδηλώσεων, διότι προφανώς αγαπάνε αυτό που κάνει επιχείρηση. Δεν μπήκαν χρήματα στην ΚΕΠΑ ώστε να αποδεχθούμε τη δωρεά, δεν είναι παράνομο διότι σε μας δεν ήρθαν χρήματα. Όσο για την βιντεοκάλυψη, διαπιστώσαμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας ότι η ΚΕΠΑ δεν είχε καμία καταγεγραμμένη εκδήλωση στο αρχείο της για να την προβάλει στο κοινό, επομένως αποφασίσαμε στις φετινές μεγάλες εκδηλώσεις να υπάρχει μία επαγγελματική καταγραφή αντάξια του προϊόντος και της εκδήλωσης, με προδιαγραφές και κάμερες υψηλής ευκρίνειας. Οι δημοσιογραφικές βιντεοσκοπήσεις είναι πιο ερασιτεχνικές και τους προσκαλώ να δούμε όλοι το αποτέλεσμα της κάλυψης, να κρίνουν και να συγκρίνουν. Όπως είναι γνωστό στους περισσότερους, για απευθείας ανάθεση δεν χρειάζεται να πάρεις προσφορές ειδικά όταν είναι κάτω του ποσού των 2.500 ευρώ, παρόλα αυτά στο φεστιβάλ των Αιγών ζητήσαμε προσφορές και από άλλους επαγγελματίες. Η «Πατσίκας Εκδοτική» είχε την οικονομικότερη προσφορά, 960 ευρώ και της δόθηκε η κάλυψη και των τριών συναυλιών στην τιμή αυτή, με 5 κάμερες και με προσωπικό. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι στεναχωριούνται που η ΚΕΠΑ προχωράει μπροστά, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε περί ηθικής, σε μία επιχείρηση του δήμου Βέροιας η οποία, αν μη τι άλλο, την προηγούμενη χρονιά έκλεισε με πολλά κέρδη και παράλληλα με τις καλλιτεχνικές δράσεις, αναβαθμίζει και τις υποδομές της. Πήραμε υλικοτεχνικό εξοπλισμό σε ήχο και φώτα ύψους 32.000 ευρώ, ανακατασκευάσαμε όλες τις τουαλέτες και του κυλικείου στο φουαγιέ και των πολιτιστικών χώρων, αποκαταστάθηκε ένα μεγάλο μέρος από τη σκεπή της Στέγης και του Χώρου Τεχνών, κάναμε ολική ανακαίνιση της βιβλιοθήκης Μακροχωρίου…», είπε ο κ. Κορωνάς, αφού προηγουμένως ενημέρωσε για τις εκδηλώσεις που έγιναν μέχρι σήμερα και συνεχίζονται με την Εύηχη Πόλη.

Μαρκούλης και ψηφίσματα

Για μεγαλόστομες υποσχέσεις στους αγρότες που αντιδρούν για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, έκανε λόγο ο κ. Μαρκούλης , τονίζοντας ότι δόθηκαν ψίχουλα και έγιναν αποκλεισμοί από οποιαδήποτε αποζημίωση. Γι΄ αυτό ζήτησε από το Σώμα, την έκδοση ψηφίσματος προς την κυβέρνηση που «ποιεί την νήσσα», όπως είπε, που να λέει «φτάνει πια στην κοροϊδία». Επίσης πρότεινε και την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στο δήμαρχο Μυκόνου που προσήχθη εκτελώντας νομίμως τα καθήκοντά του, απέναντι σε ανομίες ιδιωτών.

Τσανακτσίδης για φωτιές και εμβόλια

Την βαθιά του θλίψη για τη φωτιά που κατέκαψε την Εύβοια εξέφρασε ο Δημήτρης Τσανακτσίδης, ζητώντας να στηρίξει η Πολιτεία οικονομικά και ψυχολογικά τους πυρόπληκτους , ενώ αναφέρθηκε στην απουσία αντίδρασης της κυβέρνησης απέναντι στη συμφωνία συνεργασίας Σκοπίων -Τουρκίας για κονδύλια. Για τους εμβολιασμούς εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν έπεισε τους πολίτες και δίχασε την κοινωνία με προνόμια και τιμωρίες, αντίστοιχα.

Πυρινός για φυτεύσεις

Τη πρότασή του για ανάπτυξη πράσινου και φυτεύσεις δένδρων στην πόλη, επανάφερε ο κ. Πυρινός, με αφορμή την κουβέντα για την κλιματική αλλαγή, τονίζοντας ότι η Βέροια έχει το λιγότερο πράσινο στα πεζοδρόμια, σε σχέση με άλλες πόλεις.

Τσιούντας για φράγμα και Παλουκίδη

Ο κ. Τσιούντας ευχαρίστησε τον δήμαρχο για το φράγμα στη θέση Βράνα-Πέτρα του Τριλόφου , θυμίζοντας παλαιότερη μελέτη που προέβλεπε ότι από το φράγμα θα μπορούσε να προκύψει ένα ποσοστό πόσιμου νερού. Υπεραμύνθηκε επίσης του πρώην αντιδημάρχου Κώστα Παλουκίδη, ζητώντας διευκρινήσεις για την απομάκρυνσή του από τη θέση του. «Παραιτήθηκε ή αποπέμφθηκε από τον δήμαρχο; Επειδή γνωρίζω την οικογένειά του και είναι όλοι χαμηλών τόνων, παρακαλώ για την αποκατάστασή του με την διαγραφή χαρακτηρισμών από τα πρακτικά», τόνισε.

Ασφαλτοστρώσεις μετά και το έργο φυσικού αερίου

Παρατηρήσεις σε πρακτικά ζητήματα της πόλης έκανε ο Βασ. Στεφανόπουλος, για τομές στην Ανοίξεως που έχουν ήδη υποστεί καθίζηση, τονίζοντας την ανάγκη ασφαλτόστρωσης των δρόμων, όπου έγιναν οι εργασίες της ΔΕΥΑΒ, εν όψει του χειμώνα. Επεσήμανε επίσης το λάθος σημείο τοποθέτησης κάδων στη γωνία Μ. Αλεξάνδρου και Βενιζέλου καθώς και στη Μαλακούση, που κόβουν την ορατότητα στις διασταυρώσεις.

Για την ασφαλτόστρωση της οδού Ανοίξεως και των δρόμων που άνοιξαν από τα έργα, ο κ. Βοργιαζίδης ενημέρωσε ότι επίκειται το πρόγραμμα φυσικού αερίου στο οποίο εφόσον ενταχθεί η Βέροια, θα ξεκινήσουν νέες εργασίες εκσκαφής . «Άρα θα πρέπει να τελειώσει και το έργο του φυσικού αερίου και μετά να συζητάμε για ολική ασφαλτόστρωση των δρόμων».

… Επιστολές στο Θεό

Κριτική στην διοίκηση του Δήμου, ότι περιορίζεται σε διαπιστώσεις και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες, άσκησε ο Κυριάκος Θεοδωρίδης, τονίζοντας πως οι σχεδιασμοί της δημοτικής αρχής είναι επιστολές στο Θεό. «Δεν είμαστε εδώ μία παρεούλα που λέει τα νέα της ημέρας»…είπε και ρώτησε αν μετρήθηκε η σπατάλη σε πόσιμο νερό και σε τι πόρους αντιστοιχεί.

Κλιματική αλλαγή και καπιταλισμός

Στον συσχετισμό της κλιματικής αλλαγή με την πολιτική του καπιταλισμού, αναφέρθηκε ο. κ. Τσαναξίδης (ΛΑΣ) τονίζοντας ότι η Βέροια, είναι το μόνο δημοτικό συμβούλιο που ψήφισε υπέρ των ανεμογεννητριών στο Βέρμιο και ότι η κυβέρνηση πετάει τη στάχτη στα μάτια των πυρόπληκτων με την πολιτική της. «Μιλάμε χρόνια για πρόληψη και αντιπυρικές ζώνες, αν βγει από τη μέση η λέξη κέρδος μπορεί να προχωρήσουμε μπροστά», είπε και σχολίασε για τους εμβολιασμούς ότι η κυβέρνηση δεν έπεισε τους αρνητές για το εμβόλιο που είναι κατάκτηση της επιστήμης, αλλά και αλληλένδετο με τις συνθήκες λειτουργίας του συστήματος». Επίσης ρώτησε με ποιες συνθήκες θα ανοίξουν τα σχολεία και τι κάνει ο δήμος, για αυτό.

Μακροχώρι – Μέση

Μια αναφορά στον αγροτικό δρόμο Μακροχωρίου – Μέσης έκανε ο Θόδωρος Θεοδωρίδης εφιστώντας την προσοχή στους κάθετους δρόμους που είναι γεμάτοι λακκούβες παρότι είναι χρήσιμοι διότι λειτουργούν ως παράδρομοι. Όσο για την πανδημία, εκτίμησε ότι μπαίνουμε πάλι σε μία δύσκολη περίοδο και πρέπει να επιμείνουμε στην πειθώ και την πληροφόρηση για τους εμβολιασμούς.

Ομάδα ενημέρωσης για τον εμβολιασμό

Να προετοιμάσει η δημαρχιακή αρχή ένα θέμα για την κλιματική αλλαγή και να το φέρει για συζήτηση, πρότεινε ο Θανάσης Σιδηρόπουλος ενώ ο κ. Ρίζος έκανε λόγο για έντονη επιδείνωση της πανδημίας με την επιστροφή των πολιτών από τις διακοπές. Μάλιστα ενόψει και της νέας σχολικής χρονιάς ο κ. Ρίζος πρότεινε δραστικότερους τρόπους για την προφύλαξη εργαζομένων και πολιτών, με ενημέρωση κυρίως για τον εμβολιασμό και με την δημιουργία, άμεσα, 10μελούς διαπαραταξιακής ομάδας με σκοπό την ενημέρωση, σε διάφορους χώρους εργασίας και υπηρεσίες. Με την πρόταση συμφώνησε και ο Λάζαρος Ασλανίδης , επισημαίνοντας τις δυσκολίες των επαγγελματιών κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Παπαδόπουλος για πράσινο και άλση

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Βασίλης Παπαδόπουλος διευκρίνισε ότι για το πλύσιμο δρόμων στα χωριά που έχουν έλλειψη νερού, τα βυτία εφοδιάζονται από περιοχή που δεν έχει πρόβλημα, ενώ για τα καλαθάκια που εμποδίζουν την ορατότητα είπε ότι θα το δει η υπηρεσία. Ενημέρωσε επίσης ότι κόπηκαν τα καλάμια για την αποσυμφόρηση των αρδευτικών καναλιών, όμως «στα στηθαία ο καθαρισμός είναι πάρα πολύ δύσκολος και θα πρέπει να το δούμε και με τον ΤΟΕΒ», είπε. Για την φύτευση δένδρων, επεσήμανε ότι πολλά από τα πεζοδρόμια χρειάζονται μεγάλους λάκκους και παράλληλα με τα υπόγεια δίκτυα, χρειάζεται μία μικρή ανάπλαση των πεζοδρομίων για φύτευση… Όμως στο σχεδιασμό προβλέπεται να εμπλουτιστεί η πόλη με πράσινο. «Τα μηχανήματα του δήμου συμβάλλουν και στην πρόληψη όπου έχουν αρμοδιότητα και παρεμβαίνουν συνεχώς για καθαρισμό σε άλση και δασικές περιοχές, ενώ στο πρόγραμμα Τρίτσης καταθέσαμε πρόταση χρηματοδότησης μικρών πυροσβεστικών οχημάτων και υδροφόρων που θα μπορούν να μπαίνουν σε δύσβατες περιοχές.

Διαμάντης για το νερό

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης απάντησε στα ερωτήματα για την έλλειψη νερού, επικρίνοντας την σπατάλη του στα χωριά και τόνισε ότι οι πηγές στερεύουν από την παρατεταμένη ανομβρία και την κλιματική αλλαγή. (Σχετικό ρεπορτάζ του Λαού στο φύλλο της 18ης Αυγούστου). Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στις ενέργειες της ΔΕΥΑΒ κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς και ενημέρωσε για τις νέες γεωτρήσεις που προσπαθούν να γίνουν δίπλα στις παλιές, σε χωριά που έχουν στερέψει, ενώ από Σεπτέμβριο συζητείται η τοποθέτηση υδρομέτρων.

Για το νερό στα Πιέρια

Στον παρατεταμένο καύσωνα και την έλλειψη νερού στα Πιέρια αναφέρθηκε ο Θανάσης Δέλλας που εκτίμησε ότι ήταν σωστή η επέκταση του αρδευτικού, επισημαίνοντας και την ανάγκη νέου ταμιευτήρα νερού, αλλά και συντήρησης των γεωτρήσεων. «Ο δήμος δαπάνησε πολλά χρήματα για την άρδευση, χρειάζεται επικαιροποίηση του κανονισμού άρδευσης και ορθολογική χρήση νερού».

Άθληση για όλους…

Τέλος, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ δήμου Βέροιας Λεωνίδας Ακριβόπουλος, αναφέρθηκε στα προγράμματα άθλησης για όλους, με αφορμή σχετικό σχόλιο, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει πολιτική απόφαση να μειωθεί η χρηματοδότηση του προγράμματος, κάτι που καθιστά δύσκολη την υλοποίηση τους. Εάν συνεχίσουν, είτε να αναστέλλονται λόγω κόβιντ, είτε να κόβεται κατά πολύ η χρηματοδότηση, τότε θα οδηγηθούν ίσως και στην κατάργηση από τη στιγμή που η δαπάνη θα επωμίζεται στους ωφελούμενους. «Εμείς πάντως θα φροντίσουμε να το συνεχίσουμε ως παροχή στους δημότες», τόνισε ο κ. Ακριβόπουλος.

Παραχώρηση της πλατείας Ελιάς

Στα έκτακτα θέματα που μπήκαν πριν την ημερήσια διάταξη, εγκρίθηκε η παραχώρηση της πλατείας ελιάς για το 47ο φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητής, στις 4 Σεπτεμβρίου, με την παρατήρηση του κ. Παυλίδη ότι αφορά μόνο την πλατεία και όχι το κλείσιμο δρόμων και την παρακώλυση των μέσων συγκοινωνίας που μεταφέρουν εργαζόμενους σε εργοστάσια. Μία παράμετρο έθεσε και ο κ Παπαδόπουλος σχετικά με τις αφίσες προβολής του φεστιβάλ, οι οποίες θα πρέπει να μπαίνουν στα ειδικά stand του δήμου και όχι σε παράνομους χώρους αφισοκόλλησης.

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Παρατάσεις για την Εφαρμογή  του Κανονισμού  Πυροπροστασίας Ακινήτων  εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Παρατάσεις για την Εφαρμογή του Κανονισμού ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενημερώνει οτι: Σε συνέχεια της...

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες  του οικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες του οικισμού Αγίου...

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου...

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας  Ενημέρωση εκπαιδευτικών για την διαχείριση και  αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας Ενημέρωση...

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Οι Αμερικανικές Γωνιές Veria Techlab & Thessaloniki TechLab με την...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Γράφει η Όλγα Κουτμηριδου -ΜεταξαΥπάρχουν και πουλιά...

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την...

Της Αναστασίας Πάπαρη Εφέτος η UNESCO και το ICOMOS...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες για την σχολική Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στον Κυβερνοχώρο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες...

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...