«Σφραγίζονται» για ένα μήνα  και οι Μονάδες του ΕΟΠΥΥ Ημαθίας

«Σφραγίζονται» για ένα μήνα και οι Μονάδες του ΕΟΠΥΥ Ημαθίας

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να κλείσει για ένα μήνα η μονάδα του ΕΟΠΥΥ Βέροιας (πρώην ΙΚΑ), αφού ήδη έχουν πάει παντού έγγραφα που επιβάλλουν την παράδοση των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ, σε όλη τη χώρα. Κι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να παραδοθούν τα κλειδιά των πολυιατρείων στις περιφερειακές Δ/νσεις του ΕΟΠΥΥ και να κλείσουν οι Μονάδες αφού σύμφωνα με τον νέο νόμο προβλέπεται με το κλείσιμο των Μονάδων, μέσα σ’ ένα μήνα να γίνει η μετάβασή τους από τον ΕΟΠΥΥ στον νέο ΕΟΠΥΥ. «Μέσα σ’ αυτό το μήνα θα επιδοθούν στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό (περίπου 8.500 εργαζόμενοι) τα χαρτιά της διαθεσιμότητας και μέσα σε 7 εργάσιμες ημέρες θα πρέπει να καταθέσουν την αίτησή τους όσοι θέλουν να παραμείνουν μέσα στο Σύστημα. Μέσα στο μήνα θα λήξει η διαθεσιμότητα και όσοι δεν υποβάλουν αιτήσεις θα απολυθούν» μας είπε η πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Ημαθίας κ. Σοφία Κουπίδου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Τύπος Fm 99,7 «Επί Τύπου και τόπου».

«Εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε κάνει παράδοση στις Περιφερειακές Δ/νσεις του πρώην ΟΠΑΔ στη Βέροια, έχουμε δώσει τους φακέλους με τις αναρρωτικές άδειες και την αυτασφάλιση ώστε να διεκπεραιωθούν με τον επόμενο νέο Οργανισμό,  με ότι προσωπικό θα υπάρχει» πρόσθεσε η κα Κουπίδου.

Μέσα σ’ αυτό το μήνα θα πρέπει να γίνει ο αριθμός απολύσεων των γιατρών αυτών που θα επιλέξουν να κρατήσουν μόνο τα ιατρεία τους και να αποχωρήσουν από τον ΕΟΠΥΥ. Την παραμονή τους ή όχι θα επιλέξουν και οι νοσηλευτές οι οποίοι θα απορροφηθούν σε υπηρεσίες Υγείας μέσα στον Καλλικρατικό τους Δήμο.

«Όπως καταλαβαίνετε οι γιατροί μπαίνουν σ’ ένα πολύ μεγάλο δίλλημα και πολλοί είναι αυτοί που έχουν επενδύσει στα ιατρεία τους και προφανώς δεν μπορούν να τα κλείσουν. Έτσι ένας αριθμός απολύσεων σίγουρα θα υπάρξει» σύμφωνα με την Πρόεδρο.

Κατόπιν τούτου, ο νέος νόμος προβλέπει ότι θα γίνουν καινούργιες προσλήψεις γιατρών, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστός ο τρόπος και οι συνθήκες αυτών των προσλήψεων, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν οι γιατροί που επιλέξουν τελικά τα ιατρεία τους θα μπορούν να είναι συμβεβλημένοι και με τον ΕΟΠΥΥ.

Όσο για τους ασφαλισμένους, αυτοί, κατά τη διάρκεια τους ενός μήνα που θα «σφραγιστούν» οι Μονάδες του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) θα εξυπηρετούνται στην Ημαθία, για εξετάσεις ή συνταγογράφηση , από το Κέντρο Υγείας της Αλεξάνδρειας, από τα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων ή από τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς που είναι περίπου 15 σ’ όλη την Ημαθία και στη Βέροια μόνο οκτώ και όχι όλες οι ειδικότητες.

Πράγμα που θα δυσκολέψει πάρα πολύ την κατάσταση αφού τα νοσοκομεία είναι ήδη πολύ φορτωμένα. Γι’ αυτό και υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες γιατί θα είναι ένας πολύ δύσκολος μήνας για τους ασφαλισμένους. Το τοπίο ωστόσο, γενικότερα, για γιατρούς και νοσηλευτές είναι θολό, δεν έχουν ξεκαθαρίσει πλήρως οι συνθήκες μετάβασης στον νέο Οργανισμό ούτε τα δεδομένα και η διαδικασία των νέων προσλήψεων και εργασιακών σχέσεων που θα προκύψουν. «Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Όλοι οι συνάδελφοι είναι σε πολύ δυσάρεστη θέση διότι όποια απόφαση και να πάρουν είναι σαν να διαλέγουν κάτι άγνωστο. Όσο για τους νοσηλευτές αυτοί θα παραμείνουν στα σπίτια τους για ένα μήνα και θα πληρώνονται το 70% των αποδοχών τους ενώ θα έχουν 70% ασφαλιστική κάλυψη. Είναι δηλαδή μια μπερδεμένη και δύσκολη περίοδος για όλους και μακάρι να μην συμβεί τίποτα κακό. Ας βάλει ο Θεός το χέρι του», κατέληξε η κα Κουπίδου.

Σοφία Γκαγκούση

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας: Δεν ψηφίστηκε η μακροχρόνια μίσθωση των 3-5 Πηγαδιών - Κινδυνεύει να μείνει κλειστό για πρώτη φορά, το χιονοδρομικό Κέντρο;

Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας: Δεν ψηφίστηκε η...

Δεν ψηφίστηκε το θέμα της μακροχρόνιας μίσθωσης των 3-5...

Ο γερανός της Τροχαίας Βέροιας στην πλημμυρισμένη Καρδίτσα

Ο γερανός της Τροχαίας Βέροιας στην πλημμυρισμένη...

Στην πλημμυρισμένη πόλης της Καρδίτσας βρέθηκε το...

Πέντε νέα κρούσματα στην Ημαθία

Πέντε νέα κρούσματα στην Ημαθία

Πέντε τα νέα κρούσματα στην Ημαθία,  εκ των οποίων 2...

800 νέες προσλήψεις συνοριακών φυλάκων! - Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.:  Η αποστολή μας αναγνωρίζεται και ο αγώνας μας δικαιώνεται

800 νέες προσλήψεις συνοριακών φυλάκων! - Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.: Η...

Για πολλά χρόνια οι συνοριακοί φύλακες στη χώρα μας...

Επαναληπτικός ψεκασμός στην Ν. Νικομήδεια για την αντιμετώπιση των κουνουπιών το βράδυ της Τετάρτης

Επαναληπτικός ψεκασμός στην Ν. Νικομήδεια για την...

Ανακοινώνεται από το Δήμο Βεροίας ότι θα...

Δήμος Νάουσας: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Π.Ε. Καρδίτσας

Δήμος Νάουσας: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για...

Ο Δήμος Νάουσας και το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας...

Οριστικοποίηση Εγγραφών στο ΙΕΚ Βέροιας

Οριστικοποίηση Εγγραφών στο ΙΕΚ Βέροιας

Παρακαλούνται οι επιτυχόντες των ηλεκτρονικών...

"Έπεσαν" οι υπογραφές για 22 επενδυτικά έργα με...

Ολοκληρώνεται πλέον η διαδικασία υπογραφής των...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Δεν ψηφίστηκε το θέμα της μακροχρόνιας μίσθωσης των 3-5 Πηγαδιών, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Κατά της εισήγησης ψήφισε ο ‘Κοινός Τόπος’, η ΛΑΣ...

Ολοκληρώνεται πλέον η διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων με τους Τελικούς Δικαιούχους που εντάχθηκαν στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER, κατά την 1η Πρόσκληση για έργα Ιδιωτικού χαρακτήρα. 22 επενδυτικά έργα, με...

Απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών ο Διονύσης Σωτ. Βούλγαρης. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 12μ, στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Μακροχωρίου. Η σορός θα βρίσκεται στο ναό στις 11.30πμ.

ουκέτο σε καταστήματα και πρόστιμα επιβλήθηκαν και χθες στο πλαίσιο των ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.@@ads-307@@Ειδικότερα,  πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 40.669 έλεγχοι και...