Volley League. Δύσκολα ο Ολυμπιακός 3-0 σέτ τον Φίλιππο Βέροιας στου Ρέντη

Volley League. Δύσκολα ο Ολυμπιακός 3-0 σέτ τον Φίλιππο Βέροιας στου Ρέντη

Πολύ καλές εντυπώσεις, παρά την ήττα από τον Ολυμπιακό με 3-0 (27-25, 25-16, 25-19) στου Ρέντη άφησε ο Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας, που στο ματς της 2ης αγωνιστικής της Volleyleague, δικαιούνταν ένα σετ από τους πρωταθλητές, αλλά κάποιες διαιτητικές αποφάσεις, στέρησαν από την ομάδα μας αυτή τη χαρά.

Η ομάδα του Σωκράτη Τζιουμάκα είχε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί ακόμα και με 1-0 σετ όταν πέρασε μπροστά με 25-24 αλλά οι δύο πόντοι του Έγκλεσκαλνς από επίθεση και ο άσσος του Ζουπάνι έκαναν την ανατροπή για το 27-25.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός επικράτησε πλήρως στον αγώνα. Προηγήθηκε 9-1 στο 2ο σετ, ενώ στο 2ο σετ ξέφυγε 16-8 και κράτησε τη διαφορά μέχρι το τέλος.

Οι «ερυθρόλευκοι» της Βέροιας, που ωστόσο στην πειραϊκή έδρα εγκαινίασαν τις μπλε (εκτός έδρας) εμφανίσεις τους, με την επιστροφή του αρχηγού, Κώστα Προύσαλη, έδειξαν φοβερό πάθος και αυτοπεποίθηση, απέναντι στους ανώτερους στη συνέχεια πρωταθλητές και παρά το τελικό αποτέλεσμα, με τη μαχητικότητά τους σκόρπισαν αισιοδοξία για τη δύσκολη συνέχεια.

Διαιτητές: Κυριοπούλου, Μουλά Λ., Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Σπίγγου, Χατζηβασιλείου, Γραμματεία: Μπίτσικα.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-5, 16-15, 21-18, 27-25
2ο σετ: 8-1, 16-8, 21-12, 25-16
3ο σετ: 8-4, 16-8, 21-14, 25-19

*Οι πόντοι του Oλυμπιακού προήλθαν: 7 άσσοι, 47 επιθέσεις, 7 μπλοκ, 16 λάθη αντιπάλων και του Α.Π.Σ.Φιλίππου Βέροιας οι πόντοι προήλθαν: 0 άσσοι, 36 επιθέσεις, 6 μπλοκ, 18 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (27-25, 25-16, 25-19) σε 75΄.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Δημήτρης Καζάζης): Παγένκ 2 (1/2επ., 1 άσσος), Μιχαήλοβιτς 9 (4/14επ., 1 μπλοκ, 4 άσσοι, 57%υπ., 43%αρ.), Κασαμπαλής 3 (1/1επ., 2 μπλοκ), Ζουπάνης 7 (5/7επ., 2 μπλοκ), Παπαδόπουλος Ηρ. 12 (11/19επ., 1 άσσος), Πέριτς 11 (11/15επ., 38%υπ., 14%αρ.) / Ζήσης (λ. - 78%υπ., 44%υπ.), Τζιάβρας (λ), Εφραιμίδης 3 (3/6επ., 38%υπ., 38%αρ.), Δαλακούρας 5 (4/5επ., 1 μπλοκ, 40%υπ., 20%αρ.), Έγκλασκαλνς 2 (2/4επ.), Χαραλαμπίδης 5 (3/5επ., 2 μπλοκ), Στιβαχτής, Ανδρεάδης 2 (2/3επ.,).

Α.Π.Σ.ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Σωκράτης Τζιουμάκας): Γιάγκος 2π. (1/7επ., 1 μπλοκ), Προύσαλης 2 (2/2επ.), Ρουμελιωτάκης 8 (8/16επ., 40%υπ., 33%αρ.), Τζιουμάκας 12 (12/26επ.), Σονάρι 5 (3/6επ., 2 μπλοκ), Στουντζίνσκι 12 (9/15επ., 3 μπλοκ, 50%υπ., 46%αρ.) / Μπουράκης (λ. - 14%υπ., 14%αρ.), Μιχελάκης (λ. - 71%υπ., 43%αρ.), Σμιθ, Στεφανίδης 1 (1/2επ.), Βαρβεσιώτης, Σιούτης, Κουπατσιάρης, Αδάμ.

Ο προπονητής του Φιλίππου Βέροιας Σωκράτης Τζιουμάκας είπε: «Στο α’ σετ, αν εξαιρέσεις κάποιους άσους που δεχθήκαμε από τους πολύ καλούς σέρβερ που έχει ο Ολυμπιακός, είμασταν πολύ καλοί και κανονικά θα έπρεπε να το κερδίσουμε κιόλας, αλλά το χάσαμε από δύο φάσεις, που δόθηκαν λάθος, ένα μπλοκ άουτ και μία επίθεση που δόθηκε άουτ. Στην σημερινή μας εικόνα, ασφαλώς μας βοήθησε και η επιστροφή του Προύσαλη, καθώς ο Κώστας είναι πολύ έμπειρος και ηγετική μορφή της ομάδας. Είμαι ικανοποιημένος, γιατί σιγά σιγά αρχίζουμε να κάνουμε και καλές εμφανίσεις, κάτι που μας δίνει θάρρος και αυτοπεποίθηση για τη δύσκολη συνέχεια, αρχής γενομένης από τον Παναθηναϊκό".

Ο αρχηγός και πασαδόρος του Φιλίππου Κώστας Προύσαλης είπε:

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και καλή επιτυχία στο επικείμενο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ που θέλουν τη νίκη για να προχωρήσουν. Ωστόσο, θεωρώ πως ο Ολυμπιακός, δεν χρειάζεται τέτοιες διαιτησίες, όπως στο α’ σετ… Ίσα ίσα θα του έκανε περισσότερο καλό να έχει περισσότερη κόντρα στο παιχνίδι.

Θέλω να δω τι βαθμό θα δώσει ο παρατηρητής στις διαιτήτριες, αλλά θεωρώ πως στο α’ σετ είχαν ένα κακό παιχνίδι. Ειδικά όταν υπάρχουν τόσες διαφορές των ομάδων μεταξύ τους, με διαφορετικούς στόχους. Ας αφήσουν τις «μικρότερες» ομάδες να πάρουν από το ματς ό,τι δικαιούνται και αξίζουν. Εμείς προσπαθήσαμε, θέλαμε να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με αυτό του ματς με το Μίλωνα, κάναμε κάποια πράγματα σωστά και γενικά θεωρώ ότι για εμάς, από εδώ και πέρα ξεκινάει το πρωτάθλημα.

Έχουμε βέβαια ένα ακόμη δύσκολο αντίπαλο, όπως ο Παναθηναϊκός, αλλά είναι στην έδρα μας και θα παλέψουμε το ματς. Θέλουμε να προετοιμαστούμε για τα πιο κρίσιμα ματς. Προσωπικά δεν θεωρώ, πως η επιστροφή μου στους αγώνες, άλλαξε την εικόνα της ομάδας, ο Αδάμ είναι επίσης ένας πάρα πολύ καλός παίκτης, φέρελπις και πρέπει όλοι να τον στηρίξουμε. Περιμέναμε από τον Ολυμπιακό να κάνει κάποιο ροτέισον, καθώς έχει στη συνέχεια το ευρωπαϊκό κρίσιμο ματς. Προσωπικά έκανα ντεμπούτο για φέτος σε μια πολύ δύσκολη έδρα, αλλά σε ένα πολύ ωραίο γήπεδο για να έρθεις να παίξεις βόλεϊ, καθώς σου δίνει ενέργεια και δύναμη να παίξεις και να κυνηγήσεις μπάλες".

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ -  ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΠΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ...

Το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου 2024 διεξήχθη στον Παρνασσό...

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ καλή εμφάνιση η Ζαφειρίου

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ...

Ο αρχικός στόχος επετεύχθη στο Jesolo της Ιταλίας, όπου...

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι νικητές

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι...

Ο αγώνας τρεξίματος ανώμαλου δρόμου “ΚΟΥΜΑΝΙΤΣΙ TRAIL”...

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν. Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν....

Στο Χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα με ιδανικές συνθήκες...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Οι αθλητές της ομάδας Αλπικού σκι του ΕΟΣ Νάουσας...

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή "Περίπατος στα...

Την τιμητική της είχε την περασμένη εβδομάδα η εντυπη...

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους στο ΔΑΚ Νάουσας

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους...

   Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας και η Γενική Γραμματεία ...

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η Κατερίνα Βάικου

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η...

Στην πόλη Οτεπά της Εσθονίας για το Παγκόσμιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...