ΒΡΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ!

ΒΡΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ!

 του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα

Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Μετά από 15 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 24 χρόνια γάμου και 27 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας κατέληξα: να ντύνομαι στη "μπουτίκ μπαμπάς & μαμά", να τρώω αΛΛπό το "μάρκετ πεθερός & πεθερά" και να σας "πολεμώ" με το πληκτρολόγιο μου".

Φίλοι μου, καλή σας ημέρα,  να έχεις αποφασίσει να λείψεις για λίγες ημέρες, να επιστρέφεις, να έχεις υποστεί το μπούλινγκ της αρκούδας, επειδή είσαι χοντρούλης, σε λίγο ούτε η σκάλα που σε ανεβάζει στο μεγάλο πουλί για να πετάξεις, δεν θα σε χωρά, δεν συζητάμε για τα αεροπλανικά καθίσματα (από έξω εμφάνιση και από μέσα άνεση), και να σκέφτεσαι, θα πέσει το αεροπλάνο και θα οφείλεται στα γραμμάριά μου!

Και δεν είναι μόνο αυτό, να προσγειώνεσαι και να ακούς, όλοι το απόγευμα στις οθόνες σας, για το διάγγελμα του σωτήρος Μωυσέως και στη συνέχεια «ξεκινά η επίταξη των ιατρών σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία».

Και αναρωτιέσαι διάγγελμα, επίταξη, τι έγινε ρε σύντροφοι, ξεκινάει το νέο Πολυτεχνείο, να ετοιμάσω διαβήτες και χάρακες!

Και ανατρέχοντας στο πρόσφατο, «δημοκρατικό» παρελθόν:

«…μην ξεχνάτε κύριοι ότι ευρισκόμεθα ενώπιον ενός ασθενούς, τον οποίον έχομεν επί της θεραπευτικής κλίνης και τον οποίον εάν ο ιατρός δεν προσδέση κατά την διάρκειαν, της θεραπείας επί της θεραπευτικής κλίνης, υπάρχει περίπτωσις, αντί διά της θεραπείας να τον οδηγήσουμε εις το θάνατον», για αυτό οι περιορισμοί - τα μέτρα τα οποία θα λάβουμε, είναι «να επιβάλλωμεν το δέσιμον του ασθενούς επί τής κλίνης δια να υποστή ακινδύνως την θεραπείαν»!  


Στην επόμενη ερώτηση, «ήθελα να γνωρίζω, πόσον θα διαρκέση η ανάρρωσις, το λοκντάουν δηλαδή, του ασθενούς», η απάντηση του αγίου αφοπλιστική «ο χρόνος αναρρώσεως του κορονοασθενούς μετά την θεραπείαν, εξαρτάται από την βαρύτητα της ασθενείας, την οποίαν αυτήν την στιγμήν δεν μπορώ να προσδιορίσω»! 


Και συνεχίζοντας, σε καλώ φίλε μου, να παίξουμε το παιχνίδι, βρες τις διαφορές:

«η χώρα διήρχετο μια κρίση αναζητούσα διέξοδον εξ ενός ιατρικού αδιεξόδου εις το οποίο είχε εισέλθει. Από μακρού χρόνου, η αδυναμία της συνεννοήσεως μεταξύ των υπευθύνων υγειονομικών παραγόντων της χώρας, παρά πάσαν επίκληση του ανωτάτου άρχοντα της χώρας, του αγίου Μωυσέως, είχε περιαγάγει τη χώρα εις κορονοαδιέξοδον. Ουδείς εκ των παραγόντων ανελάμβανε να βοηθήσει των ανώτατον άρχοντα για να αναζητήσει λύση εντός των ιατρικών ορίων, δια να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Η κατάστασις αυτή προστιθεμένη εις μίαν αναρχική αντίληψη (ο κορονοιός να κάνει ότι γουστάρει), η οποία είχε επιβληθεί σχεδόν εις όλα τα άτομα της κοινωνίας, είχε δημιουργήσει τον έσχατον κίνδυνο να αλωθεί η χώρα από τον κομμουνισμόν, συγνώμη τον αντιεμβολιασμόν. Οι Έλληνες, και κατά ιστορική παράδοση αλλά και κατά τη βασική κοινωνική αντίληψη και αγωγή δεν είναι ποτέ ευεπίφοροι προς τον, αντιεμβολιασμόν. Διότι ο αντιεμβολιασμός δεν δύναται να έχει ουδέν σημείο κοινόν με τον ελληνοχριστιανισμόν, δηλαδή τον εμβολιασμόν που αποτελεί τη βάση της διαπαιδαγωγήσεως των ελλήνων κατά τον δρόμο της ιστορίας, της πανδημίας δηλαδή. Προ αυτής της καταστάσεως ο ιατρικός στρατός, αι ένοπλαι δυνάμεις, τα νοσοκομεία της χώρας, η μόνη ουδετέρα εις τον χώρο του κοινωνικού κατασπαραγμού, έκρινε ότι όφειλε να παρέμβει για να αποτρέψει τον δρόμο προς τον κρημνόν». 


Τι θέλει να πει ο ποιητής, ο χοντρούλης δηλαδή!

Αρκετά με τα διαγγέλματα της βλακείας, βαρεθήκαμε.

Το διάγγελμα δεν είναι παιχνιδάκι, για να βλέπω τη φατσούλα μου και να σκέφθομαι «φτου σου αγορίνα μου, τι τεράστιος ηγέτης είσαι».

Αρκετά, κούρασες.

Ή μήπως πιστεύεις, επειδή αυτοθαυμάζεσαι «… παρά την άρτια εκστρατεία που οργάνωσα» , ότι θα πάω να εμβολιαστώ, εάν δεν το επιθυμώ!

Και επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, από την πρώτη στιγμή μίλησα για άθλια και μη δημοκρατική διαχείριση.

Και τελειώνοντας οφείλω να παραδεχθώ ότι ο τίτλος του αγίου δικαίως σου έχει δοθεί, αφού επί των ημερών σου, ζήσαμε το θαύμα, τα παγώνια του πάρκου του Παυσιλύπου στην Καρδίτσα, να έχουν αποκτήσει ανθρώπινη ομιλία και καθημερινώς να εμφανίζονται στο γυαλί.

Προχώρα λοιπόν στο τελευταίο διάγγελμα, στο συγχωρώ και ζήτα από τα παγώνια να επιστρέψουν στο πάρκο και να αφήσουν την μικρή οθόνη.

Να τα ξανασυναντήσουμε, τα παγώνια και τα άλλα ιατρικά πουλιά, στα εκλογικά ψηφοδέλτια, μαζί με τους άλλους επιτήδειους τσαρλατάνους, όπως σωστά τόνισες!


Η χρηματοδότηση των μεγάλων μέσων ενημέρωσης, οδηγεί σταδιακά στην κατάργηση της Δημοκρατίας!


ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διοικητής Νοσοκομείου Βέροιας: Δημοπρατείται η μελέτη κατασκευής του έργου «Ενεργειακής Αναβάθμισης», ύψους 5 εκ. ευρώ

Διοικητής Νοσοκομείου Βέροιας: Δημοπρατείται η μελέτη...

Δημοπρατείται η μελέτη κατασκευής του έργου...

«Καμπανάκι» του Θανάση Δέλλα για την τεράστια αύξηση του ρεύματος στα σχολεία

«Καμπανάκι» του Θανάση Δέλλα για την τεράστια αύξηση...

Ο πρόεδρος της Α/βαθμια σχολικής επιτροπής Θανάσης...

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Κώστας Ρίζος και Θεόφιλος Κορωνάς για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Βέροια

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Κώστας Ρίζος και Θεόφιλος...

Ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Κώστας Ρίζος απάντησε σε ερώτημα...

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Αναφορά του Δημήτρη Πυρινού για τουριστικές διαδρομές στο Δήμο και την παράσταση «5 Σιωπές»

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Αναφορά του Δημήτρη...

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Δημήτρης Πυρινός έκανε αναφορά...

Αλ. Τσαχουρίδης για σχολικά κτήρια:

Αλ. Τσαχουρίδης για σχολικά κτήρια: "Πρώτη...

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλέξης Τσαχουρίδης,...

Π. Παυλίδης: Ανάγκη δημιουργίας κυκλικών κόμβων σε «δύσκολα» σημεία της πόλης - Τι απάντησε ο Δήμαρχος

Π. Παυλίδης: Ανάγκη δημιουργίας κυκλικών κόμβων σε...

Ο επικεφαλής των «ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ» Παύλος Παυλίδης...

"ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ – ΨΩΝΙΖΩ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΩ¨ στην...

             Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας ανέλαβε...

Πρωτοβουλία για το Παιδί: Ξεκίνησε η διάθεση των λαχνών της λαχειοφόρου αγοράς -  Χριστουγεννιάτικο Bazaar

Πρωτοβουλία για το Παιδί: Ξεκίνησε η διάθεση των...

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πρωτοβουλίας για το...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σαράντα μέρες από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά και σε λίγες μέρες, στις 5 Δεκεμβρίου, εκλέγεται ο διάδοχός της στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ –ΠΑΣΟΚ.…Ήταν αρχές Δεκεμβρίου του 2003, 18 χρόνια πριν, που η Ημαθία...

Η 20η Νοεμβρίου είναι η ημερομηνία κατά την οποία το 1959 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Είναι επίσης η ημερομηνία της υπογραφής της Διεθνούς σύμβασης...

Το 40% του προσωπικού στο ΚΑΠΑ ανεμβολίαστοι με 2 αναστολές εργασίαςΣτην συνεδρίαση της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ δήμου Βέροιας Λεωνίδας Ακριβόπουλος ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο και...

-Μια ξεχωριστή τιμητική διάκριση για την «Τζοκόντα» της ΒέροιαςΣτα πλαίσια των κοινωνικών δικτύων λειτουργεί η πολυπληθής διαδικτυακή ομάδα Street Art Cities με μέλη από όλο τον κόσμο.Μέσω αυτής της διαδικτυακής...