Λ. Ακριβόπουλος: «Να μην χαθεί για φέτος το πρόγραμμα-περιμένουμε το ΦΕΚ να το τρέξουμε μόνοι μας» (Βίντεο)

Λ. Ακριβόπουλος: «Να μην χαθεί για φέτος το πρόγραμμα-περιμένουμε το ΦΕΚ να το τρέξουμε μόνοι μας» (Βίντεο)

Το 40% του προσωπικού στο ΚΑΠΑ ανεμβολίαστοι με 2 αναστολές εργασίας

Στην συνεδρίαση της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ δήμου Βέροιας Λεωνίδας Ακριβόπουλος ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο και υπήρξε ομόφωνη υπογραφή ψηφίσματος προς τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με το αίτημα της συνέχισης του προγράμματος «Αθλητισμός για όλους», αφού έχει ανακοινωθεί από τον Αύγουστο η διακοπή της χρηματοδότησής του από το υπουργείο. Ο κ. Ακριβόπουλος ήταν καλεσμένος του Ζήση Μιχ. Πατσίκα στο στούντιο του ΑΚΟΥ 99.6 και στην ραδιοφωνική εκπομπή Λαϊκα&Αιρετικά, όπου μίλησε για την εξέλιξη του θέματος, έδωσε στοιχεία και ανέφερε τι περιμένουμε αυτή την στιγμή από το υπουργείο. Φυσικά λόγω της επικαιρότητας ερωτήθηκε για την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς λόγω κορωνοϊού, αλλά και για τα ποσοστά εμβολιασμένων υπαλλήλων στο ΚΑΠΑ.

Ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ αναφέρθηκε στο σύντομο ιστορικό της υπόθεσης λέγοντας ότι ενώ ως νομικό πρόσωπο είχαν κάνει τον προγραμματισμό τους και είχαν στείλει αρμοδίως τις προτάσεις τους από τον Μάρτιο, έλαβαν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στις 13 Αυγούστου χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση την απόφαση να μην χρηματοδοτηθούν για την φετινή χρονιά τα προγράμματα «Αθλητισμός για Όλους»!

Τα προγράμματα «Αθλητισμός για όλους» έχουν την ιδιαιτερότητα ότι δίνουν την ευκαιρία σε συμπολίτες της πόλης, αλλά και σε όσους δεν ζουν στον αστικό ιστό να ωφεληθούν με πολύ μικρό κόστος. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Ακριβόπουλος για το 2019 που ήταν μια φυσιολογική χρονιά εντάχθηκαν στο πρόγραμμα 500 ωφελούμενοι δημότες και απασχολήθηκαν 10 γυμναστές, εκτός από την Βέροια και σε 8 διαφορετικές τοπικές κοινότητες όπως η Πατρίδα, Νέα Λυκογιάννη, Μακροχώρι, Ραχιά, Τριπόταμο, Παλατίτσια, Βεργίνα για τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Η σημασία του προγράμματος ενισχύεται από το γεγονός ότι εξυπηρετούσε και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ενώ υπήρχε τμήμα για Α.Μ.Ε.Α. και μάλιστα χωρίς κανένα οικονομικό αντίτιμο. Ακόμη όμως και για τους ωφελούμενους που πλήρωναν, στην πλειοψηφία τους γυναίκες που παρακολουθούσαν προγράμματα πιλάτες, αεροβικής κ.α. πλήρωναν μόλις 20 ευρώ το τρίμηνο! Τα προγράμματα «έτρεχαν» καταξιωμένοι γυμναστές που είχαν μεράκι για την άθληση και διάθεση να βοηθήσουν τους ωφελούμενους.

Αναφορικά με την ουσία του προβλήματος ο κ. Ακριβόπουλος περιέγραψε ότι όλα τα έξοδα που είχε το ΚΑΠΑ για την υλοποίηση του προγράμματος καλυπτόταν κατά 50% από την Γ.Γ. Αθλητισμού. Αυτό το ποσοστό χρηματοδότησης αποφάσισε τον Αύγουστο να διακόψει ο κ. Αυγενάκης και αμέσως υπήρξε από το ΚΑΠΑ του δήμου Βέροιας, όπως και από αντίστοιχα νομικά πρόσωπα άλλων δήμων επαφή με την Γ.Γ. Αθλητισμού, όπως και γραπτή διαμαρτυρία με την οποία ζητήθηκε να μην διακοπεί για φέτος η χρηματοδότηση και να συζητηθεί με προτάσεις το θέμα από του χρόνου, άλλως αν η απόφαση είναι ειλημμένη να ορίσει ο υφυπουργός το οργανωτικό πλαίσιο και να δώσει τη νομιμοποίηση να τρέξει ο δήμος έστω και με περικοπές το πρόγραμμα. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το σηκώσει μόνιμα ο δήμος, αφού το πρόγραμμα είναι ανταποδοτικό και θα πρέπει να κοπούν χρήματα από άλλες δράσεις(κοινωνική πολιτική κλπ).

Δυστυχώς το πρόγραμμα «Αθλητισμός για Όλους» ενώ έχει μεγάλη ανταπόκριση σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ, η Γ.Γ. Αθλητισμού αποφάσισε να το διακόψει γιατί όπως αναφέρεται στην απόφαση υπάρχουν τρωτά σημεία και χρειάζεται επανασχεδιασμός. «Αντί δηλαδή να διορθώσουμε τις όποιες ατέλειες του προγράμματος ενώ αυτό τρέχει και είναι σε εξέλιξη, το διακόπτουμε, μια πρακτική χωρίς λογική» υπογράμμισε ο κ. Ακριβόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ επεσήμανε ότι η εμπειρία των λοκνταουν τους έκανε να προετοιμαστούν και να διαμορφώσουν το πρόγραμμα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να πραγματοποιείται είτε σε ανοιχτούς χώρους, είτε ακόμη μέσω τηλεδιάσκεψης και τόνισε την σημασία του ειδικά αυτή την περίοδο που ο κόσμος δεν έχει επιλογές, τα γυμναστήρια είναι κλειστά ή υπολειτουργούν και οι δημότες χρειάζονται απεγνωσμένα διέξοδο. Δεν παρέλειψε να αναφέρει τα καθημερινά παράπονα των ωφελούμενων που περιμένουν πότε θα ξεκινήσει και πάλι το πρόγραμμα και δυστυχώς δεν έχει να τους απαντήσει κάτι συγκεκριμένο. Η τελευταία επικοινωνία με την Γ.Γ. ήταν τον Σεπτέμβριο, ανέφερε ο κ. Ακριβόπουλος, όταν δεσμεύθηκαν να υπογραφεί και να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ το οργανωτικό πλαίσιο, ώστε να δώσει στους δήμους την εξουσιοδότηση να τρέξουν το πρόγραμμα. Έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες και αυτή η υπογραφή ακόμη εκκρεμεί…

«Να μην χαθεί το πρόγραμμα και να το τρέξουμε για φέτος, ωστόσο δεν απεμπολούμε το δικαίωμα χρηματοδότησης του, που πρέπει να επανεξεταστεί από τον κ. Αυγενάκη. Είναι κρίμα να καταργηθεί το πρόγραμμα «Αθλητισμός για Όλους», μετά από την απαξίωση και υποβάθμιση του σχολικού αθλητισμού και την κατάργηση των Αθλητικών Σχολείων», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ.

Το 40% του προσωπικού στο ΚΑΠΑ ανεμβολίαστοι με 2 αναστολές εργασίας

Για την κατάσταση με τον κορωνοϊό και τις δομές που υποστηρίζει το ΚΑΠΑ του δήμου Βέροιας, ο πρόεδρος ενημέρωσε ότι τον τελευταίο μήνα είναι καλή η κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς και μόνο ένα τμήμα στο Εργοχώρι είναι κλειστό. «Γίνεται προσπάθεια και είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα σε σχέση και με την συνολική εικόνα και των αριθμό κρουσμάτων στα σχολεία, αλλά και συνολικά στην πόλη», πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Αναφορικά με το προσωπικό του ΚΑΠΑ, ο κ. Ακριβόπουλος είπε ότι το 60% είναι εμβολιασμένο, υπάρχουν δομές του νομικού προσώπου που δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και οι εργαζόμενοι προσέρχονται με ραπιντ τεστ, ενώ στις δομές όπως ΚΑΠΗ, δημοτικό ιατρείο κλπ, πρέπει υποχρεωτικά να είναι εμβολιασμένοι και γι΄ αυτό αναγκάστηκαν σε 2 περιπτώσεις εργαζομένων να τους θέσουν σε αναστολή. «Δεν είναι ευχάριστο για κανέναν μας να λαμβάνονται τόσο βαριά μέτρα, ωστόσο όλα συνηγορούν ότι ο εμβολιασμός βοηθά την κατάσταση και πρέπει να επικρατήσει η λογική και να ενημερωθούν και αυτοί οι άνθρωποι που δεν έχουν πεισθεί για να φτάσουμε στο επιθυμητό ποσοστό εμβολιασμού.»

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης 


Ζήσης Μιχ. Πατσίκας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διοικητής Νοσοκομείου Βέροιας: Δημοπρατείται η μελέτη κατασκευής του έργου «Ενεργειακής Αναβάθμισης», ύψους 5 εκ. ευρώ

Διοικητής Νοσοκομείου Βέροιας: Δημοπρατείται η μελέτη...

Δημοπρατείται η μελέτη κατασκευής του έργου...

«Καμπανάκι» του Θανάση Δέλλα για την τεράστια αύξηση του ρεύματος στα σχολεία

«Καμπανάκι» του Θανάση Δέλλα για την τεράστια αύξηση...

Ο πρόεδρος της Α/βαθμια σχολικής επιτροπής Θανάσης...

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Κώστας Ρίζος και Θεόφιλος Κορωνάς για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Βέροια

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Κώστας Ρίζος και Θεόφιλος...

Ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Κώστας Ρίζος απάντησε σε ερώτημα...

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Αναφορά του Δημήτρη Πυρινού για τουριστικές διαδρομές στο Δήμο και την παράσταση «5 Σιωπές»

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Αναφορά του Δημήτρη...

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Δημήτρης Πυρινός έκανε αναφορά...

Αλ. Τσαχουρίδης για σχολικά κτήρια:

Αλ. Τσαχουρίδης για σχολικά κτήρια: "Πρώτη...

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλέξης Τσαχουρίδης,...

Απάντηση της πρ. Δημάρχου Χαρ. Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη στον Γ. Μιχαηλίδη περί διεκδίκησης αποζημιώσεων

Απάντηση της πρ. Δημάρχου Χαρ. Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη...

Με επιστολή προς την εφημερίδας μας, η πρώην Δήμαρχος...

Π. Παυλίδης: Ανάγκη δημιουργίας κυκλικών κόμβων σε «δύσκολα» σημεία της πόλης - Τι απάντησε ο Δήμαρχος

Π. Παυλίδης: Ανάγκη δημιουργίας κυκλικών κόμβων σε...

Ο επικεφαλής των «ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ» Παύλος Παυλίδης...

"ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ – ΨΩΝΙΖΩ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΩ¨ στην...

             Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας ανέλαβε...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Με επιστολή προς την εφημερίδας μας, η πρώην Δήμαρχος Χαρίκλεια Ουσουλτζογλου-Γεωργιάδη διαψεύδει κατηγορηματικά τα λεγόμενα του Γ. Μιχαηλίδη στο Δημτικό Συμβούλιο Βέροιας (διαβάστε εδώ) και μιλα΄ για...

Σαράντα μέρες από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά και σε λίγες μέρες, στις 5 Δεκεμβρίου, εκλέγεται ο διάδοχός της στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ –ΠΑΣΟΚ.…Ήταν αρχές Δεκεμβρίου του 2003, 18 χρόνια πριν, που η Ημαθία...

Η 20η Νοεμβρίου είναι η ημερομηνία κατά την οποία το 1959 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Είναι επίσης η ημερομηνία της υπογραφής της Διεθνούς σύμβασης...

-Μια ξεχωριστή τιμητική διάκριση για την «Τζοκόντα» της ΒέροιαςΣτα πλαίσια των κοινωνικών δικτύων λειτουργεί η πολυπληθής διαδικτυακή ομάδα Street Art Cities με μέλη από όλο τον κόσμο.Μέσω αυτής της διαδικτυακής...