ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ 2021: Ο Γιώργος Χατζόγλου παρουσίασε την υποψηφιότητά του για την προεδρία, τον συνδυασμό του και τις προγραμματικές αρχές και στόχους (Βίντεο - Εικόνες)

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ 2021: Ο Γιώργος Χατζόγλου παρουσίασε την υποψηφιότητά του για την προεδρία, τον συνδυασμό του και τις προγραμματικές αρχές και στόχους (Βίντεο - Εικόνες)

Χθες το μεσημέρι (Δευτέρα 22/11) στο ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ, ο Γιώργος Χατζόγλου παρουσίασε στα τοπικά ΜΜΕ την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, καθώς και τους υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού στον οποίο ηγείται, ενόψει των δικηγορικών εκλογών της 28ης Νοεμβρίου 2021.


Ο κ. Χατζόγλου ξεκαθάρισε ότι ο συνδυασμός δεν έχει όνομα, ούτε συνθήματα, αλλά είναι μια «παρέα» που προέκυψε από την παρότρυνση μεταξύ φίλων συναδέλφων, που κατέληξαν να στελεχώσουν την προσπάθειά του και θέτει ο καθένας το όνομά του στον συνδυασμό. Ο υποψήφιος πρόεδρος έκανε αρχικά μια εισαγωγή παρουσιάζοντας τις προγραμματικές αρχές και στόχους του συνδυασμού, ενώ στο τέλος απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Μεταξύ άλλων ο κ. Χατζόγλου τόνισε ότι άμεση προτεραιότητα έχει το «συμμάζεμα» στα του οίκου τους, αντιμετωπίζοντας βασικά προβλήματα της καθημερινότητας των συναδέλφων του στο Πρωτοδικείο Βέροιας, ενώ απαντώντας στις φημολογίες για την στήριξή του από πολιτικά γραφεία ξεκαθάρισε ότι είναι «αχρωμάτιστοι», δεν έχει ζητήσει καμία πολιτική στήριξη, αλλά αν έρθει είναι ευπρόσδεκτη, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει κάποια μορφή εξάρτησης.  


Η εισαγωγική τοποθέτηση του Γιώργου Χατζόγλου:

Αγαπητοί Συνάδερφοι,

Φίλοι Δημοσιογράφοι,

Η σημερινή συνέντευξη τύπου επιτελεί δύο σκοπούς: 

Ο πρώτος και προφανής, είναι να παρουσιάσω ως υποψήφιος Πρόεδρος των επικείμενων Εκλογών του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας της 28ης Νοεμβρίου, τους φίλους και φίλες, συνάδερφους Δικηγόρους, που με τιμούν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους στην από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων του Συλλόγου και του κλάδου μας.

Ο δεύτερος λόγος, είναι ο τρόπος που επέλεξα να γίνει αυτή η παρουσίαση, διά μέσου των γνήσιων αγγέλων της πληροφόρησης, δηλαδή διά μέσου του έγκυρου έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και όχι διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.


Με αυτόν τον τρόπο ήθελα να τιμήσω τους συναδέρφους μου δικηγόρους, τους επαγγελματίες του κλάδου δημοσιογράφους και παράλληλα να στείλω ένα μήνυμα σε όλους αυτούς που καταχρώνται τα παραπάνω μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντάς τους ότι η υπερέκθεση στον ήλιο προκαλεί εγκαύματα, η δικηγορία ανήκει στους Δικηγόρους, η πληροφόρηση στους δημοσιογράφους και η διαφήμιση στα διαφημιστικά γραφεία.

Μετά την παραπάνω εισαγωγή, θέλω να παρουσιάσω και την ομάδα των φίλων συναδέρφων που αποφάσισαν να συμπορευθούν μ’ εμένα σ’ αυτό το ταξίδι· των εκλογών σήμερα, της αντιμετώπισης των προβλημάτων του κλάδου του κλάδου αύριο. Είναι, με αλφαβητική σειρά, οι Σοφία Ζεïμπέκη, Στέφανος Καλιάνης, Κωνσταντίνος Καπανίδης, Νικόλαος Λιάπης, Μαρία (Μιρέλα) Ορτανζόγλου, Νικόλαος Παπαγιάννης, Θωμάς Παπαδόπουλος, Νικόλαος Τριανταφυλλίδης, Λάζαρος Παυλ. Τσαβδαρίδης, Μαρία Φάκα.


Εγώ και όλοι οι προαναφερόμενοι εκλεκτοί συνάδερφοι και φίλοι, δημιουργήσαμε αυτή την ομάδα, αυτή την παρέα νέων και παλιών, με αγάπη, ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά, εφόδια απαραίτητα για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων του Συλλόγου μας. Δεν αποβλέπουμε στην εξουσία χάριν της εξουσίας, δεν ζητάμε την ψήφο των συναδέρφων από ματαιοδοξία, δεν διακατεχόμαστε από κανένα αίσθημα πλήρωσης ανεκπλήρωτων φιλοδοξιών. Την απόφαση όλων μας για την ενασχόλησή μας με τον Δικηγορικό μας Σύλλογο, την επέβαλαν οι ανάγκες του κλάδου μας και τα προβλήματα της επαγγελματικής μας καθημερινότητας. Βέβαια, θα προτιμούσαμε να μας έχει δοθεί περισσότερος χρόνος να συζητήσουμε με τον καθένα συνάδερφο χωριστά και επισταμένως, δεσμευόμαστε όμως γι’ αυτό στο άμεσο μέλλον. Έχουμε σκέψεις, έχουμε όραμα, έχουμε πρόγραμμα, αλλά θέλουμε ν’ ακούσουμε και άλλα και διαφορετικά. Ο δογματισμός είναι ξένος προς το πνεύμα των αρχών της ομάδας μας, το αλάθητο το διεκδικούν μόνο οι επικίνδυνοι. 

Η ομάδα μας, όλοι μας και ο καθένας ξεχωριστά, δεν ζητά μόνο την ψήφο των συναδέρφων στις επικείμενες εκλογές, ζητούμε την ενεργό συμπαράσταση όλων και ύστερα από αυτές, ζητούμε την ενεργή συμμετοχή όλων στα δρώμενα του Συλλόγου. Πιστεύουμε ότι στον Σύλλογό μας κανένας δεν περισσεύει και πως όλοι μαζί, όχι μόνο τα μέλη του Δ.Σ., πρέπει να δουλέψουμε από κοινού για την επίλυση των προβλημάτων μας και την επίτευξη του σκοπού μας, που δεν είναι άλλος από την εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου μας και τη βελτίωση της επαγγελματικής μας καθημερινότητας.

Κλείνοντας, να αναφερθώ και σ’ αυτό: η ομάδα μας, η παρέα μας, δεν έχει εκλογικό όνομα, δεν έχουμε ταμπέλα  Τα πιστεύω μας δεν έχουν όνομα, δεν είμαστε ούτε πολιτική οργάνωση, ούτε παράταξη, ούτε κόμμα, δεν έχουμε προσωνύμιο, δεν έχουμε ιαχή. Κάποιοι άλλοι, ίσως λόγω και  των πολιτικών τους καταβολών,  μάλλον  μπερδεύτηκαν.

Εμείς έχουμε τα ονόματά μας, με αυτά κατεβαίνουμε στον στίβο των εκλογών, με αυτά ζητούμε από τους συναδέρφους μας να μας τιμήσουν με την επιλογή τους, αυτά βάλαμε στη μαρκίζα προς αξιολόγηση.

Αναλυτικά η προγραμματική δήλωση του Συνδυασμού

 Στόχος και επιδίωξη όλων μας είναι να εργαστούμε ως ομάδα για το κοινό καλό και την ευημερία του Συλλόγου μας. Μέσα από σκέψεις και έπειτα από πολλές συζητήσεις, αφού αφουγκραστήκαμε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μεγάλης μερίδας των συναδέρφων, όλων των ηλικιών, οι βασικές επιδιώξεις μας είναι:

 • Η αποκατάσταση του κύρους μας και η απαλοιφή της πολιτικής και κοινωνικής απαξίωσης του επαγγέλματος, για την οποία φέρουμε μερίδιο ευθύνης όλοι μας.

 • Η εν γένει τήρηση του κώδικα Δεοντολογίας μεταξύ των συναδέρφων.

 • Η τήρηση ενός κοινά αποδεκτού ελάχιστου αμοιβολογίου και η καθιέρωση της νόμιμης αμοιβής της νομικής συμβουλής, με πρακτικά εφαρμόσιμες διαρκείς παρεμβάσεις.

 • Η οικονομική στήριξη των νέων συναδέρφων μέσω ελαφρύνσεων και καταργήσεων κάποιων δαπανών.

 • Η στήριξη των νέων οικογενειών και δη των συναδέρφων με νέα μέλη στις οικογένειες τους, η για τον σκοπό αυτόν συνεργασία με παιδικούς σταθμούς της περιοχής, η παροχή επιστρεπτέας οικονομικής στήριξης κ.α.

 • Η περαιτέρω ψηφιακή εκσυγχρόνιση του Συλλόγου μας, η πλήρης διασύνδεση των Δικαστηρίων του Νομού μας με τα ολοκληρωμένα συστήματα Ο.Σ.Δ.Δ.Υ. / solon κλπ, η εναρμόνιση και η ομαλή προσαρμογή μας στις επιταγές της ψηφιακής δικηγορίας.

 • Η απαιτούμενη αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων και της ανταγωνιστικότητας των μελών μας, με παροχή γνώσης και βοήθειας, με οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης, στοχεύοντας στην αύξηση του εισοδήματος των μελών μας και ειδικά των νέων συναδέλφων.

 • Η διατήρηση της υφιστάμενης αλλά και η εκμετάλλευση της νέας δικηγορικής ύλης (πχ ηλεκτρονικές πλατφόρμες κλπ), ειδικά αυτής που χάνεται αλλά και θα χαθεί προς συναδέλφους άλλων συλλόγων και επαγγελματίες άλλων κλάδων.

 • Η δημιουργία ηλεκτρονικής τράπεζας νομικής ενημέρωσης με υποδείγματα δικογράφων, αποφάσεις κ.α.

 • Η αναβάθμιση και ανανέωση της βιβλιοθήκης μας και η εξέλιξή της και σε ψηφιακή μορφή .


 • Η δημιουργία επιστημονικών ομάδων εργασίας, επιστημονικών εργαστηρίων, πιλοτικών εικονικών δικών, καθώς και η περιοδική ενημέρωση των συναδέρφων επί νομικών θεμάτων.

 • Η δημιουργία μόνιμης επιτροπής με σκοπό τη σύνταξη προτάσεων - σύντομων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σε επίκαιρα και μελλοντικά θέματα που άπτονται του νομικού επαγγέλματος.

 • Η διεξαγωγή νομικών επιστημονικών ημερίδων/συνεδρίων πανελλήνιας εμβέλειας με στόχο την επιμόρφωση των μελών μας και την ανάδειξη του Πρωτοδικείου και του Συλλόγου μας.

 • Η ρύθμιση της αλληλεπίδρασης των Δικηγόρων με τις Δημόσιες Υπηρεσίες, κτηματολόγιο κτλ με στόχο την ομαλή και σύμφωνη με το νόμο εξυπηρέτηση του Σώματος, χωρίς να γίνονται ανεκτές παρεκκλίνουσες του νόμου και της κοινής λογικής συμπεριφορές υπαλλήλων όλων των βαθμίδων, που αγνοούν, ηθελημένα ή μη, τις νόμιμες διατάξεις, ωράρια και διαδικασίες, με κανόνα την καταρχήν ευγενική υπόδειξη των ισχυουσών διατάξεων με παρέμβαση των μελών του ΔΣ και εάν απαιτηθεί, τη σύγκρουση με κάθε νόμιμο και ενδεδειγμένο τρόπο.

 • Η ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ των Παραγόντων του Πρωτοδικείου μας (Δικηγόροι - Δικαστές - Εισαγγελείς κτλ ) για την εύρυθμη λειτουργία αυτού.

 • Η ενεργή συμμετοχή των μελών του ΔΣΒ μέσω αρθογραφίας στα ΜΜΕ για τα επίκαιρα και φλέγοντα ζητήματα της κοινωνίας.

 • Η δημιουργία από τον ΔΣΒ κέντρου εκπαίδευσης υποψηφίων διαμεσολαβητών, με σκοπό την εκπαίδευση υποψηφίων από όλη την επικράτεια, τη ανεύρεση βέλτιστης λύσης των μελών μας που θέλουν να ασχοληθούν με τον θεσμό, με παράλληλη οικονομική στήριξη (έσοδα) του Συλλόγου μας μέσα από τη λειτουργία του κέντρου αυτού.

 • Η αναβάθμιση των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων του Συλλόγου, μέσα από τις οποίες θα αναδειχθούν δεξιότητες των μελών μας και θα συσφίξουν τις σχέσεις μας.

 Εκ μέρους όλων μας, σας δηλώνω και δεσμεύομαι ότι θα καταβάλλουμε τα μέγιστα για την υλοποίηση όλων των παραπάνω.

Υποψήφιος Πρόεδρος

Γεώργιος Κυρ. Χατζόγλου

 Υποψήφιοι Σύμβουλοι

(με αλφαβητική σειρά)

 1) Σοφία Ζεïμπέκη

2) Στέφανος Καλιάνης

3) Κωνσταντίνος Καπανίδης

4) Νικόλαος Λιάπης

5) Μαρία (Μιρέλα) Ορτανζόγλου

6) Νικόλαος Παπαγιάννης

7) Θωμάς Παπαδόπουλος

8) Νικόλαος Τριανταφυλλίδης

9) Λάζαρος Παυλ. Τσαβδαρίδης

10) Μαρία Φάκα

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διοικητής Νοσοκομείου Βέροιας: Δημοπρατείται η μελέτη κατασκευής του έργου «Ενεργειακής Αναβάθμισης», ύψους 5 εκ. ευρώ

Διοικητής Νοσοκομείου Βέροιας: Δημοπρατείται η μελέτη...

Δημοπρατείται η μελέτη κατασκευής του έργου...

«Καμπανάκι» του Θανάση Δέλλα για την τεράστια αύξηση του ρεύματος στα σχολεία

«Καμπανάκι» του Θανάση Δέλλα για την τεράστια αύξηση...

Ο πρόεδρος της Α/βαθμια σχολικής επιτροπής Θανάσης...

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Κώστας Ρίζος και Θεόφιλος Κορωνάς για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Βέροια

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Κώστας Ρίζος και Θεόφιλος...

Ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Κώστας Ρίζος απάντησε σε ερώτημα...

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Αναφορά του Δημήτρη Πυρινού για τουριστικές διαδρομές στο Δήμο και την παράσταση «5 Σιωπές»

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Αναφορά του Δημήτρη...

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Δημήτρης Πυρινός έκανε αναφορά...

Αλ. Τσαχουρίδης για σχολικά κτήρια:

Αλ. Τσαχουρίδης για σχολικά κτήρια: "Πρώτη...

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλέξης Τσαχουρίδης,...

Π. Παυλίδης: Ανάγκη δημιουργίας κυκλικών κόμβων σε «δύσκολα» σημεία της πόλης - Τι απάντησε ο Δήμαρχος

Π. Παυλίδης: Ανάγκη δημιουργίας κυκλικών κόμβων σε...

Ο επικεφαλής των «ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ» Παύλος Παυλίδης...

"ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ – ΨΩΝΙΖΩ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΩ¨ στην...

             Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας ανέλαβε...

Πρωτοβουλία για το Παιδί: Ξεκίνησε η διάθεση των λαχνών της λαχειοφόρου αγοράς -  Χριστουγεννιάτικο Bazaar

Πρωτοβουλία για το Παιδί: Ξεκίνησε η διάθεση των...

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πρωτοβουλίας για το...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σαράντα μέρες από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά και σε λίγες μέρες, στις 5 Δεκεμβρίου, εκλέγεται ο διάδοχός της στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ –ΠΑΣΟΚ.…Ήταν αρχές Δεκεμβρίου του 2003, 18 χρόνια πριν, που η Ημαθία...

Η 20η Νοεμβρίου είναι η ημερομηνία κατά την οποία το 1959 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Είναι επίσης η ημερομηνία της υπογραφής της Διεθνούς σύμβασης...

Το 40% του προσωπικού στο ΚΑΠΑ ανεμβολίαστοι με 2 αναστολές εργασίαςΣτην συνεδρίαση της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ δήμου Βέροιας Λεωνίδας Ακριβόπουλος ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο και...

-Μια ξεχωριστή τιμητική διάκριση για την «Τζοκόντα» της ΒέροιαςΣτα πλαίσια των κοινωνικών δικτύων λειτουργεί η πολυπληθής διαδικτυακή ομάδα Street Art Cities με μέλη από όλο τον κόσμο.Μέσω αυτής της διαδικτυακής...