Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για τις  επερχόμενες εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για τις επερχόμενες εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας

Οι επερχόμενες εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποτελούν την πρώτη ουσιαστική αποτύπωση των δεδομένων που διαμορφώθηκαν και στο Δικηγορικό Λειτούργημα μετά τα απανωτά lockdown σε κάθε έκφανση της κοινωνικής, οικονομικής, και επαγγελματικής λειτουργίας της καθημερινότητας των πολιτών, από την καταφανέστατα ΑΝΙΚΑΝΗ Κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη.

Το Δικηγορικό Λειτούργημα δέχθηκε και βίωσε τη μεγαλύτερη απαξίωση εκ μέρους της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κ. Μητσοτάκη, χωρίς ποτέ οι Κυβερνώντες να αντιληφθούν τα ουσιώδη και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ο μεγαλύτερος επιστημονικός κλάδος της χώρας (Δικηγόροι).

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την απαξίωση που δέχθηκαν οι Δικηγόροι, αλλά και γενικώς κάθε κάδος των επιστημόνων στην χώρα μας, με τα αδιανόητα «σκόιλ ελικίκου», πρακτική  που η Κυβέρνηση εξακολουθεί να ακολουθεί προσφέροντας, κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης, «ψίχουλα» στον κλάδο των Δικηγόρων, συνεχίζοντας και εμμένοντας να προσβάλει την αξιοπρέπεια του συνόλου των Δικηγόρων και του ύψιστου, προς το συμφέρον της κοινωνίας λειτουργήματος τους, αδιαφορώντας για την επιβίωσή τους. 

Από ψευδείς και κατευθυνόμενες ειδήσεις η κοινωνία και οι επιστήμονες χόρτασαν.

Άλλωστε, τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης αποδεικνύουν την απαξίωση του Δικηγορικού Λειτουργήματος και γενικότερα της Δικαιοσύνης: 

Από τα «σκόιλ ελικίκου», τους αποκλεισμούς από τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές (με εξαίρεση κάποια ελάχιστα ποσά), τις οπισθοδρομικές μεταρρυθμίσεις στο Οικογενειακό Δίκαιο που ήρθε να καταργήσει σειρά διατάξεων των εμβληματικών Νόμων 1250/1982 και 1329/1983 της πρώτης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, τη συσσώρευση οικονομικών υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς Φορείς, χωρίς καμία ουσιαστική αρωγή, μέχρι τις προσπάθειες ευθείας παρέμβασης της Κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη και κυρίως τη διαρκή προσπάθεια συντηρητικοποίησης του Νομικού πλαισίου εις βάρος της κοινωνίας, δείχνουν καταφανέστατα ότι η χώρα αντί να προοδεύει στους νευραλγικούς αυτούς τομείς, οπισθοδρομεί και συντηριτικοποιείται.

Στην περιρρέουσα αυτή ατμόσφαιρα, ο μεγαλύτερος επιστημονικός κλάδος της χώρας καλείται να επιλέξει και να εκλέξει τους εκπροσώπους του κατά τόπους (οικείοι Δικηγορικοί Σύλλογοι), οι οποίοι εν συνεχεία θα συγκροτήσουν την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων.

Καλούνται, λοιπόν, να επιλέξουν πρόσωπα και υποψηφίους, οι οποίοι είτε θα διεκδικήσουν ενεργό, ουσιαστικό, μαχητικό και προοδευτικό-εκσυγχρονιστικό ρόλο και λόγο του Λειτουργήματος των Δικηγόρων και της ίδιας τη Δικαιοσύνης είτε οπισθοδρομικές και συντηρητικές επιλογές, με δήθεν ανεξάρτητη κομματική απόχρωση, ενώ στην πραγματικότητα, όλοι γνωρίζουν από ποιους εντέλλονται, ελέγχονται και κατευθύνονται.

Καλούνται να επιλέξουν για αναβάθμιση του Δικηγορικού Λειτουργήματος ή τον απόλυτο έλεγχο από κομματικά, βουλευτικά και υπουργικά γραφεία, όπως καταφανέστατα πράττει τα δύο τελευταία χρόνια και μάλιστα απροκάλυπτα η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το νέο δόγμα του Κ. Μητσοτάκη περί απολύτου ελέγχου της πολυφωνίας και του περιορισμού πολλών συνταγματικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στοχεύουμε και επιθυμούμε σε ΜΑΧΟΜΕΝΟΥΣ Δικηγορικούς Συλλόγους για τα Μέλη τους και την ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Δικηγορικούς Συλλόγους που θα  αναδεικνύουν και υποστηρίζουν εμβληματικές και όχι οπισθοδρομικές μεταρρυθμίσεις στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και όχι μόνο.

Δικηγορικούς Συλλόγους με ΣΤΕΝΤΟΡΕΙΑ ΦΩΝΗ για την υπεράσπιση της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ εν συνόλω και του κάθε πολίτη ξεχωριστά, αλλά και της αξιοπρέπειας των ίδιων των Δικηγόρων.

Δικηγορικούς Συλλόγους που θα τολμούν να καταγγείλουν τις όποιες απόπειρες παρέμβασης από θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ξεκάθαρο ότι θα σταθεί αρωγός στις υποψηφιότητες των προσώπων που εκφράζουν τις θέσεις και τις αρχές αυτές.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ΗΜΑΘΙΑΣ


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διοικητής Νοσοκομείου Βέροιας: Δημοπρατείται η μελέτη κατασκευής του έργου «Ενεργειακής Αναβάθμισης», ύψους 5 εκ. ευρώ

Διοικητής Νοσοκομείου Βέροιας: Δημοπρατείται η μελέτη...

Δημοπρατείται η μελέτη κατασκευής του έργου...

«Καμπανάκι» του Θανάση Δέλλα για την τεράστια αύξηση του ρεύματος στα σχολεία

«Καμπανάκι» του Θανάση Δέλλα για την τεράστια αύξηση...

Ο πρόεδρος της Α/βαθμια σχολικής επιτροπής Θανάσης...

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Κώστας Ρίζος και Θεόφιλος Κορωνάς για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Βέροια

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Κώστας Ρίζος και Θεόφιλος...

Ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Κώστας Ρίζος απάντησε σε ερώτημα...

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Αναφορά του Δημήτρη Πυρινού για τουριστικές διαδρομές στο Δήμο και την παράσταση «5 Σιωπές»

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Αναφορά του Δημήτρη...

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Δημήτρης Πυρινός έκανε αναφορά...

Αλ. Τσαχουρίδης για σχολικά κτήρια:

Αλ. Τσαχουρίδης για σχολικά κτήρια: "Πρώτη...

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλέξης Τσαχουρίδης,...

Απάντηση της πρ. Δημάρχου Χαρ. Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη στον Γ. Μιχαηλίδη περί διεκδίκησης αποζημιώσεων

Απάντηση της πρ. Δημάρχου Χαρ. Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη...

Με επιστολή προς την εφημερίδας μας, η πρώην Δήμαρχος...

Π. Παυλίδης: Ανάγκη δημιουργίας κυκλικών κόμβων σε «δύσκολα» σημεία της πόλης - Τι απάντησε ο Δήμαρχος

Π. Παυλίδης: Ανάγκη δημιουργίας κυκλικών κόμβων σε...

Ο επικεφαλής των «ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ» Παύλος Παυλίδης...

"ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ – ΨΩΝΙΖΩ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΩ¨ στην...

             Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας ανέλαβε...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Με επιστολή προς την εφημερίδας μας, η πρώην Δήμαρχος Χαρίκλεια Ουσουλτζογλου-Γεωργιάδη διαψεύδει κατηγορηματικά τα λεγόμενα του Γ. Μιχαηλίδη στο Δημτικό Συμβούλιο Βέροιας (διαβάστε εδώ) και μιλα΄ για...

Σαράντα μέρες από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά και σε λίγες μέρες, στις 5 Δεκεμβρίου, εκλέγεται ο διάδοχός της στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ –ΠΑΣΟΚ.…Ήταν αρχές Δεκεμβρίου του 2003, 18 χρόνια πριν, που η Ημαθία...

Η 20η Νοεμβρίου είναι η ημερομηνία κατά την οποία το 1959 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Είναι επίσης η ημερομηνία της υπογραφής της Διεθνούς σύμβασης...

Το 40% του προσωπικού στο ΚΑΠΑ ανεμβολίαστοι με 2 αναστολές εργασίαςΣτην συνεδρίαση της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ δήμου Βέροιας Λεωνίδας Ακριβόπουλος ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο και...