Δήμαρχος Βέροιας: Στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο η διαχείριση του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑΒ Απάντηση Παυλίδη για την αναβολή

Δήμαρχος Βέροιας: Στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο η διαχείριση του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑΒ Απάντηση Παυλίδη για την αναβολή

Από τον δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη δόθηκε στη δημοσιότητα ανακοίνωση σχετικά με την προγραμματισμένη για χθες σύσκεψη με θέμα τον βιολογικό της ΔΕΥΑΒ, η οποία αναβλήθηκε μετά την αποχώρηση του Παύλου Παυλίδη. Στο δελτίο Τύπου το δημάρχου αναφέρονται τα εξής:

«Η συμφωνημένη – χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων- σύσκεψη στο γραφείο Δημάρχου για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑΒ δεν πραγματοποιήθηκε όπως είχε οριστεί για την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, καθώς απαιτήθηκε από συγκεκριμένα πρόσωπα η παρουσία μέσων ενημέρωσης χωρίς αυτά να έχουν κληθεί, μιας και επρόκειτο ξεκάθαρα για διαδικασία μεταξύ των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Για τον λόγο αυτό και επειδή υπερασπιζόμαστε τη διαφάνεια, κυρίως σε ζητήματα που άπτονται των δημόσιων αγαθών, θα φέρουμε το θέμα της διαχείρισης του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑΒ στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021.

Προφανώς το δεδομένο της παρουσίας στελεχών της ΔΕΥΑΒ στη σύσκεψη δεν ήταν αρεστό από τον επικεφαλής των «Συνδημοτών» κ. Παύλο Παυλίδη, ο οποίος παρότι έστειλε πρόσκληση στην οποία ζητούσε συνάντηση των αρχηγών των παρατάξεων, άλλαξε άποψη με πρόσχημα την παρουσία δημοσιογράφων, με αποτέλεσμα να μην γίνει η συγκεκριμένη σύσκεψη.

Διερωτώμαι κ. Παυλίδη, τελικά αν θέλετε να ενημερώσετε και να ενημερωθείτε για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού ή απλά θέλετε να δημιουργήσετε εντυπώσεις και επιχειρείτε ένα ακόμα επικοινωνιακό πυροτέχνημα; Περισσότερα λοιπόν την Δευτέρα».

Η απάντηση Παυλίδη για την αναβολή της σύσκεψης

Ακολούθησε απάντηση του επικεφαλής των ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ Παύλου Παυλίδη, ο οποίος αναφέρει απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο:

«Κύριε Δήμαρχε, φοβάμαι ότι έχετε χάσει τον έλεγχο. Ας δούμε τα γεγονότα με τη σειρά. Σας ενημέρωσα με δημόσια (ευτυχώς) ανακοίνωση, ότι περιήλθαν στα χέρια μας, από την επικοινωνία με το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης, νέα στοιχεία, που θέτουν εν αμφιβόλω τον ισχυρισμό του εργολάβου-επιστήμονα που διαχειρίζεται τον βιολογικό του Δήμου μας περί μηδενικών υπολειμμάτων. Ζήτησα λοιπόν την σύγκλιση των επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου μας, για να παρουσιάσω τα στοιχεία και αυτοί με τη σειρά τους να ενημερώσουν για τα νέα δεδομένα τις παρατάξεις τους, επειδή προτίθεμαι να ζητήσω έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με μόνο θέμα, το θέμα του βιολογικού του Δήμου μας.

Απαντήσατε μέσω ανακοίνωσης, ότι μας καλείτε εσείς στο Δημαρχείο και ότι εκτός των επικεφαλής των παρατάξεων, αποφασίσατε εσείς να παρίστανται και τα στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης και ο κ Γκανάτσιος, ώστε να μας ενημερώσουν για το θέμα!!!

Έχετε καταλάβει το αίτημά μου; Εγώ ζήτησα να ενημερώσω τους επικεφαλής των παρατάξεων για τα νέα δεδομένα. Δεν ζήτησα να ενημερωθώ από κανένα στέλεχος της Δημοτικής Επιχείρησης και από κανέναν Γκανάτσιο, των οποίων τις απόψεις έχουμε ακούσει προσφάτως. Επειδή όμως σε περίπτωση άρνησης να αποδεχτούμε την παρουσία των ανωτέρω, θα «πιπιλίζατε» την καραμέλα των «πυροτεχνημάτων», όπως και κάνατε, συμφώνησα με το να γίνει η σύσκεψη και με την παρουσία τους. Απλά δεν είχα εγώ την πρόθεση να ζητήσω τη γνώμη τους. Παράλληλα και επειδή διευρύνατε τον κύκλο των συμμετεχόντων, σας δήλωσα ότι δεν είμαι αντίθετος και στο να μετέχουν και οι δημοσιογράφοι, εφόσον «άνοιξε» η σύσκεψη. Δεν καταλαβαίνω γιατί τρέμετε την παρουσία δημοσιογράφων. Δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε, άλλωστε το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε συνεδρίαση ανοιχτή σε όλους τους πολίτες. Τι φοβικά σύνδρομα έχετε με την παρουσία του τοπικού τύπου; Ενώ λοιπόν προσήλθαμε για την ενημέρωση και ενώ προσκαλέσατε εσείς, παρότι ήταν δική μου επιλογή το ποιους θέλω να ενημερώσω, τα στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης και τον κ. Γκανάτσιο, είχατε το θράσος να απαιτήσετε να απομακρυνθούν οι δημοσιογράφοι που προσήλθαν!!!!

Τίθεται ένα απλό ερώτημα. Τι παιγνίδια είναι αυτά πέρα από την ουσία του θέματος; Από που αντλείτε το δικαίωμα να ορίζετε σε ενημέρωση «δική μου» τους συμμετέχοντες; Μήπως θεωρήσατε την ανωτερότητα αδυναμία; Μήπως νομίζετε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε τις προσωπικές φοβίες σας και τον τρόμο σας στην δημόσια τοποθέτηση; Να σημειωθεί ότι οι άλλοι εκπρόσωποι των παρατάξεων δεν είχαν αντίρρηση!!!

Κύριε Δήμαρχε αρκετά! Είχα την καλή διάθεση να σας ενημερώσω και να ανταλλάξω απόψεις με τους επικεφαλής των παρατάξεων. Ανέχτηκα τις εγωιστικές σας συμπεριφορές για το ποιος είχε την πρωτοβουλία της πρόσκλησης στη σύσκεψη, για το καλό του Δήμου. Όμως όλα έχουν ένα όριο. Αν θέλετε ενημέρωση από τα στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης και τον κ Γκανάτσιο να το κάνετε μόνος σας, όπως θα έπρεπε ήδη να το έχετε κάνει. Σε κάθε περίπτωση είναι λυπηρό για τον Δήμο μας, ο Δήμαρχος να ζητάει σε ενημέρωση πολιτικών στελεχών του τόπου να ζητάει να του «κρατάει το χεράκι» ο εργολάβος.

Και κάτι τελευταίο. Η επιβεβαίωση της απώλειας ελέγχου αποτελεί η επισήμανσή σας στο τελευταίο απαντητικό δικαιολόγησης του ναυαγίου που αναφέρει επί λέξει :» μιας και επρόκειτο ξεκάθαρα για διαδικασία μεταξύ των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.» Καταλαβαίνετε τι ομολογείτε; Ο κ. Γκανάτσιος είναι επικεφαλής παράταξης και ποιας;

Για την ενημέρωση των πολιτών και μόνο, αποχώρησαν από την σύσκεψη οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων εκτός της κ. Μπατσαρά και σε ότι με αφορά, τους έδωσα την εισήγησή μου που περιλάμβανε και τα νέα στοιχεία που ήλθαν σε γνώση μας.

Τα υπόλοιπα στο Δημοτικό συμβούλιο, οσονούπω.»

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε στη

Διαβάστε στη "ΒΕΡΟΙΑ" (27/6/2022)

Διαβάστε στη "ΒΕΡΟΙΑ" (27/6/2022)

Τάσος Μπαρτζώκας: Αδιαπραγμάτευτη η στήριξη του στην πολύτεκνη οικογένεια!

Τάσος Μπαρτζώκας: Αδιαπραγμάτευτη η στήριξη του στην...

Με μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Ημαθίας...

Στ. Πέτσας: Αρμοδιότητα των Δήμων η επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων

Στ. Πέτσας: Αρμοδιότητα των Δήμων η επισκευή και...

-Απάντηση σε Ερώτηση Βελόπουλου για την «απαράδεκτη...

Πολύπλευρη ενημέρωση πραγματοποίησε στο ΕΕEΕΚ Αλεξάνδρειας το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου

Πολύπλευρη ενημέρωση πραγματοποίησε στο ΕΕEΕΚ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας μέσω του Κέντρου Κοινότητας του,...

Τάσος Μπαρτζώκας: Με το Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» η Πολιτεία στέκεται δίπλα σε όλες τις γυναίκες!

Τάσος Μπαρτζώκας: Με το Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» η...

Στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ Ημαθίας και της ΔΗΜ.ΤΟ...

Τα αιτήματα των Πολυτέκνων δεσμεύθηκε να φέρει στη Βουλή ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Τα αιτήματα των Πολυτέκνων δεσμεύθηκε να φέρει στη...

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου...

Πρόγραμμα δωρεάν rapid tests στη Νάουσα

Πρόγραμμα δωρεάν rapid tests στη Νάουσα

Δωρεάν rapid tests στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας θα...

ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΒΕΡΟΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ Μερος 2ο

ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΒΕΡΟΙΩΤΙΚΟΥ...

Του Δ.Π.ΤΟΛΙΟΥΣε συνέχεια του πρώτου δημοσιεύματος σε...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Του ΜάκηΔημητράκη@@ads-307@@Στα 1914, δύο μόλις χρόνια μετά την απελευθέρωση της Βέροιας από τους Τούρκους, «άνοιξε» στην πόλη μας το εξοχικό κέντρο - ταβέρνα «ΑΛΣΟΣ» που αργότερα έγινε γνωστό με την ονομασία...

Θλίψη σκόρπισε η είδηση της απώλειας του 76χρονου συνταξιούχου δικηγόρου Φώτη Καλιάνη, που έχασε το απόγευμα της Παρασκευής (17/6) την μάχη με τον καρκίνο, που διεγνώσθη τυχαία πριν λίγες ημέρες μετά από τροχαίο...

Σε 7 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε γιατρός της Ημαθίας από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων σε ασφαλισμένους του πρώην ΙΚΑ (νυν ΕΟΠΥΥ). Σύμφωνα...

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 25 Μαΐου 2022 στην Εγνατία Οδό. Συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, στο ύψος των ΣΕΑ Πλατάνου, οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματός του...