Πολύωρη και έντονη συζήτηση  για την μέθοδο επεξεργασίας του βιολογικού με ερωτήματα, εξηγήσεις και αιχμές

Πολύωρη και έντονη συζήτηση για την μέθοδο επεξεργασίας του βιολογικού με ερωτήματα, εξηγήσεις και αιχμές

-Παυλίδης: Να πάει το θέμα στη Δικαιοσύνη
-Είναι ήδη στη Δικαιοσύνη, απαντάει η δημοτική Αρχή

Επανήλθε χθες βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας το θέμα του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΒ και ο τρόπος επεξεργασίας της λυματολάσπης, η οποία όπως είχε καταγγείλει ο κ. Παυλίδης προ ημερών σε συνέντευξη τύπου, «αποτελεί οικολογικό έγκλημα και μολύνει το περιβάλλον», αφού όπως είπε, από την μέθοδο του εργολάβου κ. Γκανάτσου μένει ανεπεξέργαστο ένα 30% αφήνοντας ερωτηματικά για την κατάληξή τους. «Το ερώτημά μου είναι, αν στον βιολογικό μας, που εφαρμόζεται αυτή η πρωτοποριακή μέθοδος των μικροοργανισμών, που ανακάλυψε τυχαία προ 13 ετών , όπως μας ενημέρωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Γκανάτσιος, αν εξαφανίζει ολοσχερώς σε ποσοστό 100% την λυματολάσπη που εισάγεται προς επεξεργασία», είπε ο κ. Παυλίδης βασίζοντας την καταγγελία του σε απάντηση του καθηγητή του πανεπιστημίου της Στουτγάρδης που υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καθολική επεξεργασία και «εξαφάνισης» λυματολάσπης, αλλά σε ποσοστό 70%. Αναφέρθηκε επίσης στον υπεύθυνο για την παρακολούθηση του έργου του βιολογικού κ.Μπίσμπα, ρωτώντας πως είναι δυνατόν να διατυπώνει εγγράφως «σημεία και τέρατα» για τον χώρο ευθύνης του και να μην γίνεται ενδελεχής έλεγχος των γραφομένων, πριν αποσταλεί αυστηρή επιστολή διαμαρτυρίας με υπογραφή του Γενικού Διευθυντή στον εργολάβο κ. Γκανάτσιο, ενώ για τον διευθυντή κ. Αχτσή, αναρωτήθηκε πως υπέγραψε αυτό το έγγραφο.

Έκανε επίσης λόγο για αναλύσεις του ιδιωτικού εργαστηρίου, που είχε αναλάβει την εργασία παρακολούθησης των εργασιών στον βιολογικό με ανησυχητικά, όπως είπε, αποτελέσματα και «με δηλωτικές των πολύ κακών αναλύσεων διαπιστώσεις των αρμόδιων υπαλλήλων Μπίσμπα και Σούλιου».

Συνεχίζοντας ο κ. Παυλίδης επανέλαβε στοιχεία και θέσεις του για το θέμα και ζητώντας την συνυπογραφή όλων των συμβούλων, αναφέρθηκε στην πρότασή του που προβλέπει τα εξής:

Να καταθέσει τον φάκελο στον Εισαγγελέα του Νομού μας.

Να καταθέσει τον φάκελο στον Εισαγγελέα Διαφθοράς.

Να αποστείλει τον φάκελο με το ερωτηματικό της πιθανής σοβαρής περιβαλλοντικής μόλυνσης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Να αποστείλει τον φάκελο στα κόμματα του Eλληνικού Κοινοβουλίου και να ενημερώσω δια ζώσης όποιους το επιθυμούν για περισσότερες διευκρινήσεις και στοιχεία.

Να αποστείλει τον φάκελο στις οικολογικές οργανώσεις, που εκ των πραγμάτων έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία, αλλά και γνώση στα θέματα περιβάλλοντος.

Να αποστείλει τέλος τον ίδιο φάκελο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γι αυτό ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία.

Δήμαρχος : Κε Παυλίδη λέτε ψέμματα

Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος, τόνισε ότι η δημοτική αρχή δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. «Χαίρομαι που το περιβαλλοντικό έγκλημα του κ. Παυλίδη όπως έλεγε, έγινε σήμερα πιθανό περιβαλλοντικό έγκλημα. Ο κ.Παυλίδης στο οικονομικό κομμάτι μας είπε… αυτή είναι η χρηστή διοίκηση, διότι πληρώσαμε 180.000 περισσότερο στη ΔΕΗ, αυτά τα χρόνια. Εμείς μπορούμε να αποδείξουμε ότι κάθε χρόνο γλιτώνουμε τουλάχιστον 300.000 ευρώ από το βιολογικό. Λέτε ψέματα λοιπόν κύριε Παυλίδη, είναι εύκολο να αποδειχθεί και δεν θέλω να πω κάτι άλλο… Λέτε ψέμματα», τόνισε ο δήμαρχος ενημερώνοντας ότι έχει ήδη παραπέμψει στη Δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμιση την καταγγελία Παυλίδη.

Γκανάτσιος: Λειτουργούμε

με 2 επιπλέον τεχνικές στη Βέροια

Ο κ. Γκανάτσιος ενημέρωσε ότι πήγαν στην Γερμανία στο πανεπιστήμιο της Στουτγκάρδης για πιστοποίηση διότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοιου είδους πιστοποίηση. Σε συνεργασία του με τον καθηγητή Μάουερ, ειδικό στο αντικείμενο, έκαναν ένα τεστ με δύο παράλληλες γραμμές, μία με συμβατική μέθοδο και μία με τη δική του, όμως το test δεν περιείχε δύο βασικές τεχνικές που εφαρμόζονται ωστόσο στη Βέροια και έχουν αυτό το αποτέλεσμα καθώς το υπόλοιπο 30% αποικοδομείται στη ίδια εγκατάσταση με επιπλέον επεξεργασία και με προσθήκη δύο σταδίων στην είσοδο.

«Εγώ ποτέ δεν μίλησα για εξαφάνιση λάσπης. Θα ήταν ηλίθιο από τη δικιά μου την πλευρά μετά από τόσα χρόνια διδασκαλίας και ενασχόλησης με το αντικείμενο να χρησιμοποιήσω αυτό τον όρο», τόνισε ο κ. Γκανάτσιος.

Αχτσής: «Πεντακάθαρος» ο Βιολογικός

Ο κ. Αχτσής ανέφερε ότι στα χρόνια που λειτουργεί ο Βιολογικός η ΔΕΥΑΒ εξοικονόμησε 2.800.000 ευρώ και ότι η υπηρεσία είναι πεντακάθαρη όπως το νερό που βγαίνει στον βιολογικό, ενώ ο κ. Διαμάντης άφησε αιχμές και ερωτηματικά περι εταιρίας του πρώην συνεταίρου του κ. Γκανάτσιου και αν γνωρίζει ο κ. Παυλίδης «κάποιον κ Τάσο Καπαγιάννη, συνεργάτη του πρώην συνεταίρου του εργολάβου».

Η συζήτηση συνεχίστηκε μέχρι τα μεσάνυχτα σχεδόν με απανωτές ερωτήσεις, τοποθετήσεις, αντιπαραθέσεις και ενστάσεις…Τελικά η πρόταση Παυλίδη για ονομαστική ψηφοφορία δεν πέρασε στο Σώμα.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

Δώρα Κουρκουτά:  «Προσπαθούν σε λίγες  ημέρες να κάνουν ό,τι  επιδεικτικά αγνόησαν 9 χρόνια»

Δώρα Κουρκουτά: «Προσπαθούν σε λίγες ημέρες να κάνουν...

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης της Δώρας Κουρκουτά...

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη:  Ερώτηση στη Βουλή για την δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη: Ερώτηση στη...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...