Χωρίς χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις η ΚΕΠΑ λόγω πανδημίας

Χωρίς χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις η ΚΕΠΑ λόγω πανδημίας

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση του ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας Κώστας Ρίζος, αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν τον ίδιο και το Δ.Σ. της ΚΕΠΑ στην απόφαση να μην πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις, πλην μόνο αυτών που έχουν ανακοινωθεί από τα τμήματα της ΚΕΠΑ, που θα πραγματοποιηθούν με πολύ αυστηρά μέτρα.

Για το θέμα ο κ. Ρίζος μίλησε χθες το μεσημέρι στους Ζήση Μιχ. Πατσίκα και Νίκο Βουδούρη στα Λαϊκά&Αιρετικά του ΑΚΟΥ 99.6, υπογραμμίζοντας την εξαιρετικά κρίσιμη υγειονομική περίοδο που διανύουμε και ότι με την ιατρική ιδιότητά του δεν θα μπορούσε να παραβλέψει κάποια δεδομένα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου της ΚΕΠΑ:

Τα Χριστούγεννα ας μην τα ψάχνουμε κάτω από το....δέντρο!

Προσπαθήσαμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για να προγραμματίσουμε Χριστουγεννιάτικες δράσεις στην πόλη μας, όμως η έξαρση της πανδημίας δεν μας επιτρέπει να λάβουμε αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Οφείλουμε πάνω από όλα να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και να προτάξουμε το γενικό καλό. Λάβαμε σοβαρά υπ όψιν μας τα παρακάτω:

1. Διανύουμε, δυστυχώς την κορυφή ενός ακόμη κύματος της πανδημίας με τον αριθμό των διασωληνωμένων συμπολιτών μας αλλά και των θανάτων να παραμένουν σταθεροί καθημερινά. Αλλά και ο αριθμός των νοσηλευομένων και διασωληνωμένων στις υγειονομικές μονάδες του τόπου μας παραμένει υψηλός με ποσοστά πληρότητας καθημερινά κοντά στο 100% όπως μας ενημερώνουν υπεύθυνα, μετά από ώχλησή μας οι μάχιμοι υγειονομικοί των μονάδων αυτών .

2.Στην περίπτωση που αποφασίζαμε να προχωρήσουμε σε πραγματοποίηση πολυάνθρωπων εκδηλώσεων είτε ανοικτών είτε κλειστών είτε λειτουργία θεματικών πάρκων, με βάσει τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν, θα αναγκαζόμασταν να διαχωρίσουμε τους συμπολίτες μας σε αυτούς που θα «δικαιούνταν» να πάρουν μέρος και σε αυτούς που θα «αποκλείονταν» από εμάς τους ίδιους.

3.Πολλοί δήμοι ανά το πανελλήνιο είτε δεν προγραμμάτισαν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις είτε βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να ακυρώσουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Παραδείγματα: και οι πέντε δήμοι της Χαλκιδικής, δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Λαρισαίων ματαίωσε το σχεδιασμό του για τη διοργάνωση του «Πάρκου των Ευχών» και πολλοί άλλοι. Πρωτεύουσες στην Ευρώπη ακύρωσαν προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το φόβο διασποράς της μετάλλαξης ΟΜΙΚΡΟΝ.

4.Κρίσιμη θεωρείται η πρώτη εβδομάδα του νέου έτους, οπότε θα έχει αποσαφηνιστεί η πιθανή διασπορά που θα έχει γίνει τα Χριστούγεννα στον πληθυσμό. Τα αποτελέσματα από τις συναθροίσεις στις γιορτές θα είναι πιο ξεκάθαρα στις 10 Ιανουαρίου με βάση τις προβλέψεις των ειδικών. Να μην παραξενευτούμε αν επιβληθούν νέα μέτρα αν διαπιστωθεί νέα πίεση στα νοσοκομεία.

Επομένως υπάρχει μια γενικότερη ανησυχία για το αν θα ήταν τουλάχιστον ηθικά σωστό να προχωρήσουμε σε προγραμματισμούς που πιθανώς θα έθεταν σε κίνδυνο την υγεία των συμπολιτών μας. Έχω την βεβαιότητα ότι μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας συμμερίζεται την άποψη αυτή και όσοι επιμένουν ότι έπρεπε να κινηθούμε αλλιώς, πραγματοποιώντας δράσεις έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες, είτε δεν έχουν κατανοήσει τη σοβαρότητα της υγειονομικής κρίσης που διανύουμε, είτε θεωρούν ότι Χριστούγεννα είναι τα λαμπιόνια, οι

μολυβένιοι στρατιώτες, οι στολισμοί και οι τυμπανοκρουσίες, είτε προσπαθούν για ευτελείς λόγους να απαξιώσουν την τωρινή διοίκηση της ΚΕΠΑ κατηγορώντας για έλλειψη ικανότητας σχεδιασμού, συγκρίνοντας, ατυχώς κατά την άποψή μου, με προγενέστερες ευτυχισμένες περιόδους όπου η ΚΕΠΑ και προγραμμάτιζε και υλοποιούσε σοβαρές εορταστικές δράσεις, απευθυνόμενη σε όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες και όχι σε κατηγορίες αυτών!

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των.....παιδιών.

Ίσως πρέπει να αντιληφθούμε ότι τα πολλά και ακριβά παιχνίδια και οι φανταχτερές εορταστικές δραστηριότητες δεν είναι αυτά που θα δημιουργήσουν τις ιδιαίτερες αναμνήσεις. Τώρα, είναι η καταλληλότερη περίοδος να εκφράσουμε έμπρακτα την αγάπη μας όχι μόνο στα παιδιά μας αλλά και στον πάσχοντα συνάνθρωπο, της διπλανής πόρτας, αυτόν που δεν έχει οικογένεια, φίλους και που απομονώθηκε λόγω του φόβου του για τον κορονοιό.

Οι αξίες της αλληλοβοήθειας και της αλληλεγγύης θα ριζώσουν στις ψυχές των παιδιών μας και ίσως αυτό είναι το πολυτιμότερο δώρο που θα μπορούσαμε να τους προσφέρουμε φέτος αλλά και κάθε χρόνο, όλο το χρόνο.

Αρκεστήκαμε στο να πραγματοποιήσουμε μόνο τις εκδηλώσεις των εκπαιδευτικών τμημάτων της ΚΕΠΑ και της Φιλαρμονικής μετά από δυο χρόνια σιγής, τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών και των οικείων τους.

Η ευχή όλων μας είναι να ξεπεράσουμε γρήγορα και με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες τη σοβαρή αυτή κατάσταση και να αγκαλιαστούμε πάλι με τους διπλανούς μας χωρίς μάσκες, χωρίς πιστοποιήσεις, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς αποκλεισμούς!

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Κώστας Ρίζος

Πρόεδρος ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Παρατάσεις για την Εφαρμογή  του Κανονισμού  Πυροπροστασίας Ακινήτων  εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Παρατάσεις για την Εφαρμογή του Κανονισμού ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενημερώνει οτι: Σε συνέχεια της...

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες  του οικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες του οικισμού Αγίου...

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου...

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας  Ενημέρωση εκπαιδευτικών για την διαχείριση και  αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας Ενημέρωση...

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Οι Αμερικανικές Γωνιές Veria Techlab & Thessaloniki TechLab με την...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Γράφει η Όλγα Κουτμηριδου -ΜεταξαΥπάρχουν και πουλιά...

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την...

Της Αναστασίας Πάπαρη Εφέτος η UNESCO και το ICOMOS...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες για την σχολική Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στον Κυβερνοχώρο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες...

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...