ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Κριτική στην κυβέρνηση και προτάσεις για το άνοιγμα των σχολείων

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Κριτική στην κυβέρνηση και προτάσεις για το άνοιγμα των σχολείων

 

Ανοίγουν τη Δευτέρα 10/1/2022 τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων σε συνθήκες πλήρους έξαρσης της μετάλλαξης Ο, με δραματική κορύφωση των κρουσμάτων, παρά τις εκκλήσεις για ολιγοήμερη παράταση του διαστήματος των διακοπών από μέλη της επιστημονικής κοινότητας και την αντιπολίτευση, παρά τις προτάσεις για επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για το ασφαλές άνοιγμα τους, παρά τη διεθνή εμπειρία.

Η κυβερνητική αδιαλλαξία επισφραγίζεται από τη φράση της υπουργού Παιδείας “Τα σχολεία άνοιξαν με τη μετάλλαξη Δ και δεν θα ανοίξουν με τη μετάλλαξη Ο;”

Αυτού του είδους η διαχείριση έφερε μέχρι τώρα πάνω από 21.000 θανάτους και πάνω από 240.000 κρούσματα σε παιδιά ηλικίας 0-17 ετών.

 

Η υπουργός θέλοντας να αποκρύψει την απουσία υποστηρικτικών μέτρων για τη Δημόσια Υγεία και την Παιδεία επενδύει για ακόμα μία φορά στην ατομική ευθύνη.  Για την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης όλα έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα!

 

Η κυβερνητική επιλογή για μείωση των δαπανών στην Υγεία και την Παιδεία με το νέο προϋπολογισμό και o ανεπαρκής έλεγχος που προσφέρουν τα self test, το αποδεικνύει.

 

Το αντιεπιστημονικό πρωτόκολλο του 50%+1 για την αναστολή λειτουργίας τμήματος, η έλλειψη μέριμνας για τη μεταφορά των μαθητών που συνωστίζονται στα σχολικά λεωφορεία με πληρότητα 100%, η έλλειψη πρόνοιας για μαθητές και εκπαιδευτικούς ευπαθών ομάδων ανοίγουν τα σχολεία χωρίς καμιά προστασία.

 

Και ενώ τα σχολεία θα αποτελέσουν τόπους υπερμετάδοσης του ιού, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν δίνει τη δυνατότητα να χορηγούνται άδειες ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς για να μπορούν να φυλάξουν τα παιδιά, τα οποία θα έχουν νοσήσει. Εξακολουθεί να αγνοεί τις προτάσεις για αραίωση των μαθητών, προχωρώντας σε αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και σε συγχωνεύσεις τμημάτων, θέτοντας έτσι ολόκληρη την ελληνική κοινωνία σε καθεστώς υγειονομικής ανασφάλειας.

 

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για το άνοιγμα των σχολείων περιλαμβάνουν: 

 

1. Επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για το άνοιγμα των σχολείων και των Πανεπιστημίων.

2. Μέτρα για την επιτάχυνση του καθολικού εμβολιασμού όλων των παιδιών σχολικής ηλικίας.

3. Κατάργηση της ρύθμισης «50%+1» νοσούντων μαθητών για τη διακοπή λειτουργίας σχολικού τμήματος. Διακοπή της λειτουργίας τμήματος στο πρώτο κρούσμα για χρονικό διάστημα που θα καθορίσει η Επιστημονική Επιτροπή του ΕΟΔΥ και υποχρεωτική επανέναρξη των μαθημάτων, αφού πρώτα όλοι οι μαθητές υποβληθούν σε δωρεάν μοριακό τεστ ώστε να «σπάσει» η αλυσίδα της μεταδοτικότητας

4. Αραίωση των μαθητικών τμημάτων στα σχολικά τμήματα με πάνω από 24 παιδιά (200.000 μαθητές). Πρόσληψη των επιπλέον αναπληρωτών που θα απαιτηθούν.
5. Κατάργηση των συγχωνεύσεων που οδηγούν σε τμήματα ακόμη και 28-29 παιδιών. Μέτρα για τον τακτικό αερισμό των αιθουσών.

6. Συνταγογράφηση των μοριακών τεστ (όταν κρίνονται ιατρικώς απαραίτητα) σε όλο τον πληθυσμό και παρουσία μονάδων του ΕΟΔΥ στα σχολικά συγκροτήματα για διενέργεια αξιόπιστων τεστ.
7. Άδεια ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς με υποκείμενα νοσήματα που θα την αιτηθούν.
8. Προμήθεια από τους Δήμους και χορήγηση δωρεάν των ειδικών μασκών για την προστασία από την «Ο» σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
9. Κατάργηση για εφέτος της ΕΒΕ, της Τράπεζας Θεμάτων και του πρόσθετου εξεταστικού φόρτου. Επικέντρωση στη διδασκαλία και την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών.
10. Εξασφάλιση ασφαλούς και κατάλληλης δημόσιας υποδομής για την -απευκταία- πιθανότητα να μεταπέσει ξανά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση το εκπαιδευτικό σύστημα. Απαλλαγή από το σύστημα Cisco μετά το σκάνδαλο με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και την καταδικαστική απόφαση – κόλαφο για το υπουργείο Παιδείας εκ μέρους της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

 

Το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση για άλλη μια φορά δείχνουν το ανάλγητο πρόσωπό τους καθώς με συνειδητή πολιτική απόφαση θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή μαθητών/τριών και των οικογενειών τους.

 

    Φαίνεται ότι απλώς δεν τους νοιάζει.

Ώρα για πολιτική αλλαγή.

 

 

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντισυπτικά και γάντια μοίρασε στου Ρομά του Εργοχωρίου το Παράρτημα Ρομά Βέροιας

Αντισυπτικά και γάντια μοίρασε στου Ρομά του...

Στο πλαίσιο σχεδίου μέριμνας για την προστασία των...

Σύλλογος Πολυτέκνων Ημαθίας: Υποβολή προτάσεων και ιδεών την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα στα γραφεία του Συλλόγου

Σύλλογος Πολυτέκνων Ημαθίας: Υποβολή προτάσεων και...

Το  διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου πολυτέκνων του...

"Έπεσαν" οι υπογραφές για την εκμίσθωση του...

Υπεγράφη η σύμβαση μακροχρόνιας εκμίσθωσης του...

 Πρωτοβουλία για το Παιδί: Νέος πρόεδρος, ο Νίκος Καρατόλιος - Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Πρωτοβουλία για το Παιδί: Νέος πρόεδρος, ο Νίκος...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί...

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας: Ζητά αναστολή, της επιβολής του τέλους ταφής απορριμμάτων, τουλάχιστον για δύο χρόνια

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας: Ζητά...

Την αναστολή, τουλάχιστον για δύο χρόνια, της επιβολής...

Κοπή βασιλόπιτας και πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς από την Αδελφότητα Κυριών Νάουσας

Κοπή βασιλόπιτας και πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς από...

Την Πρώτη συνεδρίαση διαζώσης για την νέα χρονιά ,...

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Ημαθίας για τις αυξήσεις στο ρεύμα

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Ημαθίας για τις αυξήσεις στο ρεύμα

Οι  τεράστιες  αυξήσεις  στην τιμή  του  ηλεκτρικού ...

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας και Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Νάουσας για το άνοιγμα των σχολείων

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας και...

Εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, με δεκάδες χιλιάδες...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Υπεγράφη η σύμβαση μακροχρόνιας εκμίσθωσης του Χιονοδρομικού Κέντρου «3-5 Πηγάδια» μεταξύ του Δήμου Νάουσας και της Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας  «Ορεινός Τουρισμός»Υπεγράφη σήμερα Πέμπτη (20.01.2022) η...

Με πανό και συνθήματα αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων της κλωστοϋφαντουργίας «Βαρβαρέσος» βρέθηκε χθες το πρωί(Τρίτη 18/01) στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας και διαδήλωσαν για περίπου μία...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας ευχαριστεί θερμά τον δικηγόρο, τ. νομάρχη,  τ. βουλευτή, ερευνητή και  ιστορικό της Βέροιας, κ. Γιώργο Χ. Χιονίδη για τη συνολική δωρεά των 17.400 βιβλίων της προσωπικής...

Θλίψη σκόρπισε ο αιφνίδιος θάνατος 41χρονης Μαρίας Τσακιρίδου, τραυματιοφορέα στο Νοσοκομείο Βέροιας (αυτό το διάστημα ήταν σε αναστολή εργασίας). Την άτυχη γυναίκα βρήκε νεκρή στο σπίτι της στην Βέροια το...