Η ΕΛΜΕ Ημαθίας για το άνοιγμα των σχολείων - Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας για το άνοιγμα των σχολείων - Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η αλλαγή του χρόνου μπορεί να συνοδεύτηκε, ως είθισται, με ευχές και ελπιδοφόρα μηνύματα όμως η πραγματικότητα μας προσγειώνει απότομα. 

Μπήκαμε στη νέα χρονιά: 

Με τον κορονοϊό να συνεχίζει να είναι εδώ, τους νεκρούς να ξεπερνούν πλέον τις 20000 και τα κρούσματα να ξεπερνούν τις 50.000 την ημέρα, με τις νέες μεταλλάξεις του ιού να είναι μεταδοτικότερες και να συνυπάρχουν με παλαιότερες, με ατελείωτες ουρές πολιτών να δημιουργούνται στους χώρους διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων που είναι ελάχιστοι  και δεν επαρκούν για την εξυπηρέτησή τους .

Με το σύστημα υγείας  εδώ και καιρό να έχει ξεπεράσει τα όριά του, με τις ελλείψεις στο χώρο της υγείας (ανεπαρκής αριθμός ΜΕΘ, ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κτλ), με σημαντικό κομμάτι από το υγειονομικό προσωπικό να έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, με την αύξηση των ποσοστών νόσησης στο εναπομείνον προσωπικό των νοσοκομείων τις τελευταίες μέρες, με τις ΜΕΘ να μην επαρκούν και να διασωληνώνονται ασθενείς εκτός αυτών. Βεβαίως γι’ αυτό το τελευταίο “δεν υπήρχε μελέτη που να αποδεικνύει πως οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ κινδυνεύουν περισσότερο”(!) . Όμως η μελέτη υπήρχε, είχε τεθεί σε γνώση της κυβέρνησης, αλλά δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού και όταν αυτό έγινε ήταν απλά…. Παρασκευή.

Η κυβέρνηση παρά την έξαρση της πανδημίας αποφάσισε το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Γενάρη προσαρμόζοντας τις εισηγήσεις των επιστημόνων στις δικές  ης επιλογές και προσπαθώντας να πείσει ότι δήθεν έχει προετοιμάσει τα σχολεία για το άνοιγμα τους. Στην πραγματικότητα τα μέτρα που προτείνει όχι μόνο δεν διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων και την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά αντίθετα αφήνουν έκθετους τους μαθητές/μαθήτριες, τις οικογένειες τους και τους εκπαιδευτικούς στις συνέπειες της πανδημίας. 

Αξιοσημείωτο είναι πώς το Υπουργείο Παιδείας πλέον απορρίπτει την τηλεκπαίδευση, αποδεχόμενο πως αυτή σε καμιά περίπτωση δε μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία, ενώ τα προηγούμενα χρόνια τη χρησιμοποίησε κατά κόρον χωρίς να λάβει υπόψη τις ψυχοκοινωνικές συνέπειές της στην εκπαιδευτική κοινότητα. Το πιο εξοργιστικό όμως είναι πως στα “νέα μέτρα” δεν υπάρχει κανένα νέο μέτρο! Η κυβέρνηση, υποτιμώντας και τα τραγικά  επιδημιολογικά δεδομένα και τη νοημοσύνη μας, απλά ανακοίνωσε αυξημένο testing χωρίς καν να εξασφαλίζει τη σίγουρη διενέργειά του. Έτσι εγγυάται την ασφαλή επιστροφή στα σχολεία και αποδεικνύει  πως πλέον συντάσσεται στη γραμμή “ανοσίας της αγέλης” κι όποιον πάρει ο χάρος! Μια γραμμή που υπηρέτησε πιστά ο Τράμπ στις ΗΠΑ και συνεχίζει να υπηρετεί ο Μπολσονάρου στη Βραζιλία με ολέθρια αποτελέσματα. 

Σε αυτή την ανάλγητη και επικίνδυνη πολιτική απαντάμε με την αναγκαιότητα λήψης πραγματικών μέτρων για το ασφαλές άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολείων:

Αυξημένα, δωρεάν tests για όλες/όλους που θα πραγματοποιούνται στα σχολεία από  κλιμάκια του ΕΟΔΥ, πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού. Αύξηση των κέντρων όπου διενεργούνται οι έλεγχοι νόσησης. 

Αντιμετώπιση του συνωστισμού σε αίθουσες διδασκαλίας και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μέγιστος αριθμός οι 15 μαθητές/μαθήτριες ανά τάξη. Πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών.

Δωρεάν χορήγηση σε εκπαιδευτικούς, μαθητές/μαθήτριες και προσωπικό των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας (ενδεικνυόμενες  μάσκες, αντισηπτικά κτλ) . 

Κατάργηση της ρύθμισης «50%+1» νοσούντων μαθητών/μαθητριών για τη διακοπή λειτουργίας σχολικού τμήματος. Διακοπή της λειτουργίας τμήματος από το πρώτο κρούσμα για χρονικό διάστημα που θα καθορίσει η Επιστημονική Επιτροπή του ΕΟΔΥ τεστ και ιχνηλάτηση με την ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους/ες και υποχρεωτική επανέναρξη των μαθημάτων, αφού πρώτα όλοι οι μαθητές/ μαθήτριες υποβληθούν σε δωρεάν μοριακό τεστ ώστε να "σπάσει" η αλυσίδα της μεταδοτικότητας

Τακτικός καθαρισμός και αερισμός των αιθουσών με την πρόσληψη του απαραίτητου και μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.

Συνταγογράφηση των  μοριακών τεστ για όλο τον πληθυσμό. Άδεια ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς με υποκείμενα νοσήματα.

Κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων που ψηφίστηκαν εν μέσω πανδημίας. Είναι αδιανόητο να εφαρμοστούν εφέτος η ΕΒΕ, το διπλό μηχανογραφικό που οδηγεί στη δυνατότητα επιλογής μειωμένου αριθμού σχολών, η Τράπεζα Θεμάτων, οι εξετάσεις τύπου Pisa και του πρόσθετου εξεταστικού φόρτου. Κατάργηση τώρα των άρθρων και των εγκυκλίων που προβλέπουν χρήση της τηλεκπαίδευσης ακόμη και σε συνθήκες λειτουργίας των σχολείων. 

Μείωση της εξεταζόμενης ύλης στα πανελλαδικά μαθήματα. Αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης προκειμένου να καλυφθούν και τα κενά που προέκυψαν τις προηγούμενες χρονιές.

Ενίσχυση του Δημόσιου και Δωρεάν συστήματος υγείας. 

Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Δεν περιμένουμε να εισακουστούμε από αυτή την κυβέρνηση. Όμως ποτέ άλλοτε τις τελευταίες δεκαετίες δεν ήταν τόσο κραυγαλέο το ταξικό χάσμα μεταξύ του μέγιστου δικαιώματος – αυτού της ζωής και της υγείας – ανάμεσα στην συντριπτική πλειοψηφία του λαού από την μία και σε ένα αισχρό σύμπλεγμα ιδιοτελών συμφερόντων (κυβέρνηση, ιδιώτες μεγαλοεργοδότες, καθεστωτικά ΜΜΕ, φαρμακευτικές εταιρείες) από την άλλη. Για να σώζουμε ζωές και για να υπερασπιστούμε τα πιο στοιχειώδη δικαιώματά μας πρέπει “αδίστακτα” να ξεσηκωθούμε και να συγκρουστούμε. Για μόνιμες προσλήψεις, για μισθούς, για ωράρια, για αύξηση της χρηματοδότησης. Για όλα. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/1/2022, ΣΤΙΣ 14:00 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντισυπτικά και γάντια μοίρασε στου Ρομά του Εργοχωρίου το Παράρτημα Ρομά Βέροιας

Αντισυπτικά και γάντια μοίρασε στου Ρομά του...

Στο πλαίσιο σχεδίου μέριμνας για την προστασία των...

Σύλλογος Πολυτέκνων Ημαθίας: Υποβολή προτάσεων και ιδεών την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα στα γραφεία του Συλλόγου

Σύλλογος Πολυτέκνων Ημαθίας: Υποβολή προτάσεων και...

Το  διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου πολυτέκνων του...

"Έπεσαν" οι υπογραφές για την εκμίσθωση του...

Υπεγράφη η σύμβαση μακροχρόνιας εκμίσθωσης του...

 Πρωτοβουλία για το Παιδί: Νέος πρόεδρος, ο Νίκος Καρατόλιος - Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Πρωτοβουλία για το Παιδί: Νέος πρόεδρος, ο Νίκος...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί...

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας: Ζητά αναστολή, της επιβολής του τέλους ταφής απορριμμάτων, τουλάχιστον για δύο χρόνια

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας: Ζητά...

Την αναστολή, τουλάχιστον για δύο χρόνια, της επιβολής...

Κοπή βασιλόπιτας και πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς από την Αδελφότητα Κυριών Νάουσας

Κοπή βασιλόπιτας και πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς από...

Την Πρώτη συνεδρίαση διαζώσης για την νέα χρονιά ,...

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Ημαθίας για τις αυξήσεις στο ρεύμα

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Ημαθίας για τις αυξήσεις στο ρεύμα

Οι  τεράστιες  αυξήσεις  στην τιμή  του  ηλεκτρικού ...

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας και Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Νάουσας για το άνοιγμα των σχολείων

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας και...

Εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, με δεκάδες χιλιάδες...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Υπεγράφη η σύμβαση μακροχρόνιας εκμίσθωσης του Χιονοδρομικού Κέντρου «3-5 Πηγάδια» μεταξύ του Δήμου Νάουσας και της Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας  «Ορεινός Τουρισμός»Υπεγράφη σήμερα Πέμπτη (20.01.2022) η...

Με πανό και συνθήματα αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων της κλωστοϋφαντουργίας «Βαρβαρέσος» βρέθηκε χθες το πρωί(Τρίτη 18/01) στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας και διαδήλωσαν για περίπου μία...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας ευχαριστεί θερμά τον δικηγόρο, τ. νομάρχη,  τ. βουλευτή, ερευνητή και  ιστορικό της Βέροιας, κ. Γιώργο Χ. Χιονίδη για τη συνολική δωρεά των 17.400 βιβλίων της προσωπικής...

Θλίψη σκόρπισε ο αιφνίδιος θάνατος 41χρονης Μαρίας Τσακιρίδου, τραυματιοφορέα στο Νοσοκομείο Βέροιας (αυτό το διάστημα ήταν σε αναστολή εργασίας). Την άτυχη γυναίκα βρήκε νεκρή στο σπίτι της στην Βέροια το...