Ρυθμική Γυμναστική - Στην Εθνική Ελλάδος η Κωνσταντίνα Καλοϊδου του ΑΟΡΓ Βέροιας

Ρυθμική Γυμναστική - Στην Εθνική Ελλάδος η Κωνσταντίνα Καλοϊδου του ΑΟΡΓ Βέροιας

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα για την αθλήτρια της Κικής Χωματά, Κωνσταντίνα Καλοϊδου. Μετά την μεγάλη περσινή επιτυχία της Μαρίας Παυλίδου (κι αυτή αθλήτρια της Κικής Χωματά) ήρθε και αυτή της επιλογής της Κων/νας Καλοϊδου, στην Εθνική ομάδα νεανίδων της χώρας μας.

Επιλέχτηκαν, μετά  από τα τεστ της ΕΓΟ, δεκατέσσερις αθλήτριες από όλη την Ελλάδα. Από τη Β. Ελλάδα επιλέχθηκαν δύο. Η μία είναι η Βεροιώτισσα αθλήτρια του ΑΟΡΓ ΒΕΡΟΙΑΣ , ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΛΟΪΔΟΥ.


Οι κόποι επτά χρόνων “έδωσαν καρπούς” και μάλιστα τους καλύτερους. Βέβαια τα τελευταία τρία – τέσσερα χρόνια οι επιτυχίες της Κων/νας ήταν πολλές, αφού “έμπαινε“ μέσα στα μετάλλια στους περισσότερους αγώνες που έπαιρνε μέρος. Η επιλογή όμως, στην Εθνική ομάδα είναι η ύψιστη επιτυχία για μια αθλήτρια.

Το θετικό της απόφασης της ΕΓΟ είναι ότι οι αθλήτριες θα παραμείνουν στους συλλόγους τους, θα προπονούνται με τις προπονήτριές τους, ενώ θα υπάρχει επίβλεψη από τις ομοσπονδιακές προπονήτριες για την προπονητική τους κατάσταση. Θα συνεχίσουν να υποβάλλονται σε τεστ για να φαίνεται η πρόοδός τους, αλλά και για να επιλεχτούν εκ νέου για το ατομικό ή για το ανσάμπλ.(ομαδικό).

Πολλά συγχαρητήρια στην Κων/να, για  την εκπληκτική αγωνιστική της πορεία μέχρι τώρα,αλλά και γι΄αυτή  την ύψιστη επιλογή. Έκανε περήφανους, πρώτα από όλους , την προπονήτριά της Κική Χωματά, τους γονείς της, τις συναθλήτριες της, τους συμμαθητές – ιες και φυσικά το σύλλογο των μεταλλίων , ΑΟΡΓ ΒΕΡΟΙΑΣ, που εξελίσσεται και σε σύλλογο παραγωγής αθλητριών για τις Εθνικές ομάδες της χώρας μας, αφού  η Κων/να είναι η έβδομη αθλήτρια του ΑΟΡΓ ΒΕΡΟΙΑΣ που επιλέγεται.

Τα συγχαρητήρια πρωτίστως ανήκουν και στην προπονήτριά της ΚΙΚΗ ΧΩΜΑΤΑ, που με την εργατικότητά της, την προπονητική της οξυδέρκεια, αλλά προπάντων την αγάπη της γι΄αυτό που κάνει, οδήγησε την αθλήτρια της σε πολλές επιτυχίες, όμως, ιδιαίτερα , σ΄ αυτήν  την επιλογή. Η προπονήτρια στη Ρυθμική Γυμναστική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις επιτυχίες και τις αποτυχίες των αθλητριών της, γιατί ασχολείται με μικρές ηλικίες, που λείπει η ωριμότητα και η εμπειρία. Η σωστή ή μη σωστή καθοδήγηση της προπονήτριας είναι καθοριστική για το αποτέλεσμα.

Συγχαρητήρια , φυσικά, και στη Μαρία Σανσαρίδου, που για δύο χρόνια περίπου ήταν η προπονήτριά της. Τώρα η Μαρία συνεχίζει την προπονητική της πορεία στο σύλλογο ΕΝ ΧΟΡΩ Θες/νίκης.


Συγχαρητήρια και στη δασκάλα μπαλέτου Ναταλία Κνιάζεβα, που την ετοίμασε με ένα από τα πιο βασικά στοιχεία του αθλήματος της Ρ.Γ που είναι το μπαλέτο και άρα το στήσιμο του σώματος μέσα στο πρόγραμμα. Η Ναταλία δυστυχώς , γύρισε στην πατρίδα της (Ρωσία) για οικογενειακούς λόγους και η πολυτιμότατη συμβολή της , λείπει στο σύλλογο.

Συγχαρητήρια , φυσικά και στη γυμνάστρια που ξεκίνησε το όμορφο και ολυμπιακό άθλημα της Ρυθμικής Γυμναστικής στην πόλη μας, ΜΑΡΙΑ ΜΥΛΩΝΑ  το 1988. Επί τριάντα τρία συνεχόμενα χρόνια είναι στο τιμόνι αυτής της προσπάθειας. Ακούραστη , εργατική, εμπειρότατη με πολύ αγάπη γι΄ αυτό που κάνει , συνεχίζει ακόμη και τώρα προπονητικά με τα αναπτυξιακά τμήματα, αλλά και με τις επιλογές αθλητριών στα προ αγωνιστικά και αγωνιστικά.

Μια τέτοια επιλογή ήταν και η Κων/να , που τη βλέπει τώρα να φτάνει σ΄ αυτή τη μεγάλη επιτυχία & γεμίζει με υπερηφάνεια & χαρά!.

Συγχαρητήρια τέλος και στους γονείς της Κων/νας, Δημήτρη Καλοϊδη και Νικολέτα Ξανθοπούλου για την στήριξη όλων αυτών των χρόνων και που βλέπουν τους κόπους & τις θυσίες τους να ανταμείβονται με τον καλύτερο τρόπο. Μετά την προπονήτρια, αυτοί που παίζουν σημαντικό ρόλο στην πορεία και στην εξέλιξη της αθλήτριας είναι οι γονείς. Αν κι αυτοί θέλουν την πρόοδο του παιδιού τους, με τη συμπεριφορά τους και το διακριτικό ενδιαφέρον τους, ή θα το κατορθώσουν ή όχι.

Σίγουρα μεγάλη είναι η διάκριση και για το σύλλογο του ΑΟΡΓ ΒΕΡΟΙΑΣ, που βάζει στην εθνική ομάδα της χώρας μας, την έβδομη αθλήτριά του.

Μεγάλη όμως και η διάκριση για την πόλη μας που σε ένα υγιές κομμάτι της κοινωνίας μας, που είναι ο αθλητισμός, ακούγεται & προβάλλεται. Πέρσι με την Μαρία Παυλίδου και φέτος με την Κων/να Καλοϊδου.


Δήλωση προέδρου: Συγχαρητήρια στην Κων/να & την προπονήτριά της Κική Χωματά. Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα και γεμίζει χαρά και όρεξη να συνεχίσουμε όλοι μας. Θα συνεχίσουμε να φέρνουμε επιτυχίες στην πόλη μας. Αυτό είναι σίγουρο και το μυστικό αυτών των επιτυχιών είναι ο ίδιος ζήλος, η ίδια θέληση, η ίδια αγάπη, η ίδια σοβαρή δουλειά ,που υπάρχει για τριανταδύο συνεχόμενα χρόνια, παρά τις πολλές αντίξοες προπονητικές συνθήκες που συναντάμε κάθε χρόνο…..

Είναι επιτακτική ανάγκη για καλύτερες προπονητικές συνθήκες των αθλητριών Ρυθμικής Γυμναστικής και των τριών συλλόγων της πόλης μας. Έχει αγαπηθεί & έχει καθιερωθεί το άθλημα στον Ημαθιώτικο κόσμο και αυτό που μένει είναι, με τη βοήθεια των αρμοδίων, να εκτιναχθεί & να κυριαρχήσει στο πανελλήνιο. Αυτό ζητάμε και περιμένουμε την πολιτική βούληση για την πραγματοποίηση της υπόσχεσης, που είχε δοθεί πριν δύο χρόνια, κατασκευής του « σπιτιού της Γυμναστικής» στην πόλη μας. Πιστεύω τέλος, ότι, όπου κι αν επιλεχτεί η Κων/να ( ατομικό ή ομαδικό) θα πρωταγωνιστήσει, γιατί τέτοια θέληση & τέτοια προσόντα είναι δυσεύρετα.

Εύχομαι να είναι υγιής, να πετύχει τα όνειρά της και να δώσει χαρές στους ανθρώπους της & στην πόλη της.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκάκι - Τρίτη στον κόσμο η 10χρονη Εύα!

Σκάκι - Τρίτη στον κόσμο η 10χρονη Εύα!

Η Ευαγγελία Σίσκου από τη Θεσσαλονίκη έχει καταφέρει...

Διακρίσεις των αθλητών του ΣΕΒΑΣ Νάουσας στο 31ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου Βετεράνων Αθλητών

Διακρίσεις των αθλητών του ΣΕΒΑΣ Νάουσας στο 31ο...

Στην πανέμορφη και φιλόξενη Θεσσαλονίκη, το τριήμερο...

ΑΟΡΓ Βέροιας: Ασημένιο μετάλλιο η Μ. Μπόφτση - Στις καλύτερες Παγκορασίδες η Ιωάννα Τσίφτση

ΑΟΡΓ Βέροιας: Ασημένιο μετάλλιο η Μ. Μπόφτση - Στις...

Μεγάλη επιτυχία της αθλήτριας τη Κικής Χωματά, Μαρίνας...

Πολύ καλή παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης για τον Πήγασο

Πολύ καλή παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα...

Στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ στην Αθήνα διεξήχθη από 13 –...

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Para Badminton 2022:   Τρία Ασημένια Μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές του «Εν Σώματι Υγιεί»

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Para Badminton 2022: Τρία Ασημένια...

Εντυπωσιακές εμφανίσεις και ρεκόρ συγκομιδής...

ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΑΘΛΗΤΕΣ Ο ΟΚΑ ΒΙΚΕΛΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝ/ΝΙΟ ΣΤΙΒΟΥ Κ-20

ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΑΘΛΗΤΕΣ Ο ΟΚΑ ΒΙΚΕΛΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝ/ΝΙΟ...

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο  9,10 Ιουλίου  στο...

Σε φιλική ημερίδα ακαδημιών τα «δελφινάκια» του Πήγασου

Σε φιλική ημερίδα ακαδημιών τα «δελφινάκια» του...

Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 οι μικροί κολυμβητές της...

Ping-Pong: Στην Τελική Φάση η νεαρή αθλήτρια του ΑΣΕΑ Βέροιας, Ελένη Καραϊωσήφ

Ping-Pong: Στην Τελική Φάση η νεαρή αθλήτρια του ΑΣΕΑ...

Πολύτιμες αγωνιστικές εμπειρίες αποκόμισε από τη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η Ευαγγελία Σίσκου από τη Θεσσαλονίκη έχει καταφέρει να αναδειχθεί ήδη δύο φορές Πρωταθλήτρια Σκακιού στην Ελλάδα, στην κατηγορία κάτω των 10 ετώνΣτο δεύτερο σκαλί του βάθρου του Παγκόσμιου Πρωτάθλημα...

Στην πανέμορφη και φιλόξενη Θεσσαλονίκη, το τριήμερο από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου , διεξήχθη το 31ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου Βετεράνων Αθλητών . Περισσότεροι από 800 αθλητές και αθλήτριες από χώρες των...

Μεγάλη επιτυχία της αθλήτριας τη Κικής Χωματά, Μαρίνας Μπόφτση στους τελικούς αγώνες Ρ.Γ Α΄ κατηγορίας (παγκορασίδων), στη θες/νίκη.Πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και στα τέσσερα προγράμματα του...

Στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ στην Αθήνα διεξήχθη από 13 – 16 Ιουλίου 2022 το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών (Εφήβων – Νεανίδων/ Παίδων – Κορασίδων/ Παμπαίδων & Παγκορασίδων Α-Β).Η αγωνιστική ομάδα του Πήγασου...