4οι ΑΓΩΝΕΣ ΦΙΛΙΑΣ,  Οι αγώνες  της  ένταξης, της αποδοχής και της συμπερίληψης του Αθλητικού Σωματείου  ΑμεΑ Ν.Ημαθίας “Αιγές Βεργίνα”

4οι ΑΓΩΝΕΣ ΦΙΛΙΑΣ, Οι αγώνες της ένταξης, της αποδοχής και της συμπερίληψης του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Ν.Ημαθίας “Αιγές Βεργίνα”

Το πρωί της Τετάρτης, 17 Απριλίου, το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ Ν.Ημαθίας “Αιγές Βεργίνα” και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας διοργάνωσαν στο ΔΑΚ “Βικέλας” του Μακροχωρίου τους Αγώνες Φιλίας για 4η συνεχή χρονιά. 

Οι Αγώνες Φιλίας είναι μία μοναδική εμπειρία, ένα πανέμορφο ταξίδι, που δημιούργησε όμορφους δεσμούς και γλυκά συναισθήματα σε όλους όσους συμμετείχαν στην διοργάνωση και πέρασαν πολλά μηνύματα ζωής με βιωματικό τρόπο.

Οι αγώνες αυτοί τελούσαν υπό την Αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, με τη στήριξη και τη συνεργασία της Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Beactive του Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμού  και Θρησκευμάτων, του τμήματος Αθλητισμού Δήμου Βέροιας και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

 

Ήταν ιδιαίτερα σημαντική τόσο για τα άτομα με αναπηρίες, όσο και για τους τυπικούς μαθητές, γιατί σαν στόχο είχε την συνύπαρξη, την αποδοχή , την συμπερίληψη και την ενσυναίσθηση μεταξύ των συμμετεχόντων.

 

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 300 μαθητές από συνολικά 19 σχολεία, φορείς ΑμεΑ, Αθλητικοί σύλλογοι και και πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν τμήματα  από το 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας, το 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας, το Γυμνάσιο Πλατεός, το Γυμνάσιο Μακροχωρίου, το Μουσικό Σχολείο Βέροιας, το 1ο και 2ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, το 1ο ΓΕΛ Νάουσας, τα ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας, Βέροιας, Νάουσας, το ΕΝΕΕΓΥΛ Βέροιας, ο ΑΣ Ήφαιστος Τυφλών, η ΓΕ Νάουσας, το ΚΔΗΦ “Τα Παιδιά της Άνοιξης”, το ΚΔΑΠμεΑ Νάουσας και το ΚΕΜΑΕΔ Βέροιας.

 

Μετά τον χαιρετισμό των επισήμων το Γυμνάσιο Μακροχωρίου με 40 μαθητές άνοιξε με χορούς και πολύ κέφι την διοργάνωση συμμετέχοντας μαθητές των άλλων σχολείων, οι αθλητές μας και άτομα με αναπηρίες.

 

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το τραγούδι που γράφηκε από το Μουσικό Σχολείο Βέροιας με τίτλο " Όλοι μαζί" για τους αθλητές του σωματείου ενώ καθόλη τη διάρκεια των αγώνων οι μαθητές του ραδιοφώνου του σχολείου έπαιρναν συνεντεύξεις από τους μαθητές, τους επισήμους, τους ομοσπονδιακούς προπονητές και τους αθλητές ΑμεΑ.

 

Στον εξωτερικό χώρο του στίβο του ΔΑΚ πραγματοποιήθηκαν τα παρακάτω αγωνίσματα:

100μ Α & Κ ΑμεΑ και τυπικής εκπ/σης

800μ Α & Κ ΑμεΑ και τυπικής εκπ/σης

1500μ Α & Κ ΑμεΑ και τυπικής εκπ/σης

Σφαίρα Α & Κ ΑμεΑ και τυπικής εκπ/σης

Σκυτάλες Α & Κ ΑμεΑ και τυπικής εκπ/σης

Άλμα εις Μήκος Α & Κ ΑμεΑ και τυπικής εκπ/σης

Στο τέλος κάθε αγωνίσματος πραγματοποιήθηκαν απονομές μεταλλίων στους διακριθέντες αθλητές κάθε κατηγορίας ξεχωριστά.

 

Στη συνέχεια μέσα στο κλειστό γυμναστήριο ακολούθησαν οι επιδείξεις Παραολυμπιακών και Ολυμπιακών Αθλημάτων από Ομοσπονδιακούς Προπονητές, Παραολυμπιονίκες και αθλητές στα παρακάτω αθλήματα:

Επίδειξη laser run(Μοντέρνο Πένταθλο)

Επίδειξη Τζούντο

Επίδειξη Άρση Βαρών σε πάγκο

Επίδειξη Καράτε

Επίδειξη Ξιφασκίας

 

Ευχαριστούμε θερμά την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα BeActive του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Θρησκευμάτων, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, την Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Ημαθίας, τους ομοσπονδιακούς προπονητές, τους παραολυμπιονίκες, τους αθλητές, τους χορηγούς, τα ΜΜΕ, τον κ. Ζορμπά για τον ήχο, τους εθελοντές, την οργανωτική επιτροπή, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα σχολεία και τους γυμναστές για την πολύτιμη στήριξη και την άψογη συνεργασία.

Τέλος θα θελαμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό του Δ. Βεροιας για την στήριξη και τη βοήθεια τους στους αγώνες μας.

 

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με νέες πρωτότυπες και όμορφες δράσεις για όλους από Σεπτέμβριο!

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΑΡΩΣΕ Η ΒΕΡΟΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ 2 ΧΡΥΣΑ – 2 ΑΣΗΜΕΝΙΑ – 1 ΧΑΛΚΙΝΟ – 5 η ΘΕΣΗ

ΣΑΡΩΣΕ Η ΒΕΡΟΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ...

Φορτωμένες με μετάλλια αλλά και μοναδικές εμπειρίες...

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Para Table Tennis 2024: Με 5 αθλητές συμμετέχει το

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Para Table Tennis 2024: Με 5 αθλητές...

­Για το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα της χρονιάς...

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφαίρισης Νάουσας: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο τουρνουά του ΑΣΕΝ με το

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφαίρισης Νάουσας: Ολοκληρώθηκε...

Με τη συμμετοχή 16 αθλητών πραγματοποιήθηκε την...

World Boccia Challenger Zagreb 2024: Αποκλείστηκε στον Όμιλο ο Ντουμανόπουλος

World Boccia Challenger Zagreb 2024: Αποκλείστηκε στον Όμιλο ο...

Με δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, αποχαιρέτησε το...

Έκλεισε πανηγυρικά την κανονική σεζόν ο Ποσειδώνας Βέροιας!

Έκλεισε πανηγυρικά την κανονική σεζόν ο Ποσειδώνας...

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και σε ένα γεμάτο από...

Επίσκεψη του ΚΔΑΠ μεΑ

Επίσκεψη του ΚΔΑΠ μεΑ "Ορίζοντας" Δ. Έδεσσας στο...

Ωφελούμενοι του ΚΔΑΠ μεΑ Δήμου Έδεσσας...

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ 10ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ «ARMONIA CUP»

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ 10ο...

Σάρωσαν τα μετάλλια οι αθλήτριες του ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ...

Α.Ο. ‘Αλέξανδρος’. Με ‘χρυσό’ στους τελικούς του πανελλήνιου Ρυθμικής Γυμναστικής

Α.Ο. ‘Αλέξανδρος’. Με ‘χρυσό’ στους τελικούς του...

Το χρυσό μετάλλιο και την πρόκριση στους τελικούς των...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Φορτωμένες με μετάλλια αλλά και μοναδικές εμπειρίες επέστρεψαν στη Βέροια το βράδυ της Μ.Δευτέρας οι αθλήτριες του συλλόγου ΒΕΡΟΗ από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ακροβατικής Γυμναστικής που συμμετείχαν...

­Για το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα της χρονιάς αναχωρεί την Παρασκευή 26 Απριλίου από τη Βέροια η αποστολή του "Εν Σώματι Υγιεί" Α.Σ. ΑμεΑ. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρα Επιτρ. Αντισφαίρισης θα...

Με τη συμμετοχή 16 αθλητών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου 2024, το 1ο Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Νάουσας. Το Τουρνουά πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο του "Λαππείου" 1ου...

Με δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, αποχαιρέτησε το World Boccia Challenger, Zagreb 2024 ο Νίκος Ντουμανοπουλος. Ηττήθηκε διαδοχικά από τον Καναδό Marco Dispaltro (Νο15 στον κόσμο) με 1-7 και από το Σλοβάκο Martin Streharsky (Νο23 στον κόσμο),...