Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: «Ζητούμε άμεση λήψη μέτρων για την βιωσιμότητα του λιανεμπορίου» - Αθηνά Τσιπουρίδου στο Λαό: Τουλάχιστον να μπορούμε να καλύψουμε τα πάγια έξοδα

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: «Ζητούμε άμεση λήψη μέτρων για την βιωσιμότητα του λιανεμπορίου» - Αθηνά Τσιπουρίδου στο Λαό: Τουλάχιστον να μπορούμε να καλύψουμε τα πάγια έξοδα

Κολυμπάμε πλέον σε αχαρτογράφητα νερά, δήλωσε η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Βέροιας Αθηνά Τσιπουρίδου στο Λαό, με αφορμή την επιστολή στον αρμόδιο υπουργό και στους τοπικούς βουλευτές για στήριξη του λιανεμπορίου. «Οι τζίροι είναι πολύ πεσμένοι, τα Χριστούγεννα η κίνηση δεν ήταν όπως την περιμέναμε, ειδικά η πρώτη εβδομάδα ήταν αποκαρδιωτική. Το ίδιο και στις εκπτώσεις, εδώ και μια εβδομάδα η κίνηση είναι κάτω από την κανονική… Ζητούμε τουλάχιστον να μπορούμε να καλύψουμε τα πάγια έξοδα, να μας βοηθήσει η κυβέρνηση στις ασφαλιστικές μας εισφορές, να μπορούμε να βγάλουμε κάποιους εργαζόμενους σε αναστολή. Οι τοπικοί παράγοντες ενδιαφέρονται, ρωτούν τι κάνουμε, αλλά το θέμα είναι να προχωρήσουμε σε κάποιες λύσεις ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν τα μαγαζιά. Το λιανεμπόριο θέλει μεγαλύτερη στήριξη, διότι ο τζίρος, από τις αρχές Νοεμβρίου που άρχισαν τα μέτρα με τα πιστοποιητικά και τα σκαναρίσματα, έπεσε πάρα πολύ… Είχαμε ελπίδες ότι κάτι θα αλλάξει αλλά δυστυχώς η υποτονική κίνηση παραμένει. Από την άλλη είναι η αύξηση του πετρελαίου, των λογαριασμών ΔΕΗ και η ακρίβεια, που έχει γονατίσει τα νοικοκυριά και σίγουρα δεν περισσεύουν για αγορές. Είναι και οι καταναλωτές δύσκολα αλλά και τα μαγαζιά είναι στα όριά τους, αφού μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, τα έξοδα τρέχουν, ασφαλιστικές εισφορές, μισθοί… πώς θα τα βγάλουμε πέρα;» τόνισε η πρόεδρος.

Με επιστολή της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και στους βουλευτές της Ημαθίας, περιγράφει τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν επέλθει οι έμποροι της πόλης , μετά τους μειωμένους τζίρους που καταγράφηκαν κατά την εορταστική περίοδο , αλλά και την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων. Τα μέλη της Διοίκησης, καλούν τον αρμόδιο υπουργό να αφουγκραστεί τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες και προτείνουν την λήψη νέων μέτρων που θα βοηθήσουν στην βιωσιμότητα του λιανεμπορίου.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Πολύ πιο κάτω από τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί τις ημέρες των εορτών κινήθηκε ο τζίρος στα εμπορικά καταστήματα της Βέροιας. Δυστύχως αποκαρδιωτική είναι η κίνηση και την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων.

Συνέπεια όλης αυτής της αρνητικής εξέλιξης είναι να ενισχύεται ολοένα και περισσότερο η αγωνία των συναδέλφων μας, που έχουν εφοδιάσει με εμπορεύματα τις επιχειρήσεις τους , τα οποία μένουν απούλητα.

Σε όλους μας πλέον κυριαρχεί ο προβληματισμός για το πως θα ανταποκριθούμε στις συσσωρευμένες υποχρεώσεις χωρίς ρευστότητα και θα ανταπεξέλθουμε σε πάγιες δαπάνες, ενοίκια, , φορολογικές ,ασφαλιστικές οφειλές και προσωπικό.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στην αγορά αυτή την χρονική περίοδο ,η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας καταθέτει τις παρακάτω προτάσεις:

-Την παράταση του μέτρου χωρίς τόκους και προσαυξήσεις για τουλάχιστον ένα εξάμηνο ούτως ώστε να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά και να έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η υγειονομική κρίση.

- Την κάλυψη των πάγιων δαπάνων.

- Τη δυνατότητα αποπληρωμής όλων των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε βάθος χρόνου. Σε αντίθετη περίπτωση, μεγάλο μέρος των οφειλών θα παραμείνει ανείσπρακτο γιατί πολλές επιχειρήσεις με συσσωρευμένα προ πανδημίας χρέη, δεν αντέχουν να αποπληρώνουν ταυτόχρονα τις τρέχουσες υποχρεώσεις και τις μεγάλες καταβολές που αντιστοιχούν στις ρυθμίσεις.

-Επίσης θα πρέπει να μετατεθεί το χρόνος καταβολής των υποχρεώσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

- Τέλος , είναι αναγκαίο να εξετάσετε την επαναφορά και λειτουργία του Προγράμματος

ΣΥ-Εργασία και για τα εμπορικά καταστήματα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι αντιλαμβάνεστε την δύσκολη θέση που βρίσκονται οι συνάδελφοί μας και την ανάγκη μη συσσώρευσης νέων ανεξυπηρέτητων χρεών που έχουν καταστροφικές συνέπειες στην εθνική οικονομία και την απασχόληση. Ευελπιστούμε οι προτάσεις μας να βρουν ανταπόκριση και σύντομα ν’ ανακοινώσετε νέα μέτρα για την βιωσιμότητα του λιανεμπορίου».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Πέμπτη 25 Απριλίου: Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

Την Πέμπτη 25 Απριλίου: Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού...

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67Α του Ν. 3852/2010,...

Δήμος Νάουσας: Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

Δήμος Νάουσας: Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της...

Ειδική δημόσια συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Ημαθίας, με θέμα «Νέοι Γραμματισμοί στη Σχολική Πράξη» (ΦΩΤΟΣ)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Παιδαγωγικό Συνέδριο...

Την Παρασκευή 12 Απριλίου και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024...

 Μ.Α.μ.Α :Βιωματική δράση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας:

Μ.Α.μ.Α :Βιωματική δράση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο...

Στα πλαίσια των επισκέψεων της Μ.Α.μ.Α. σε σχολεία...

Σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών συμμετέχει η εικαστικός Δήμητρα Κούλα

Σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών συμμετέχει η εικαστικός...

Σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών, με τίτλο: «freedom to say what I...

Παρέμβαση-επιστολή του Επιμελητηρίου  Ημαθίας στο ΥΠΑΑΤ για τις επικείμενες απεργίες των Γεωπόνων δημοσίων υπαλλήλων

Παρέμβαση-επιστολή του Επιμελητηρίου Ημαθίας στο...

Επιστολή – παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής...

Συνελήφθη στην Ημαθία  για ναρκωτικά

Συνελήφθη στην Ημαθία για ναρκωτικά

Συνελήφθη στις 13 Απριλίου 2024 το μεσημέρι, σε περιοχή...

Η Γ. Γρ. Εμπορίου απαντά στην Ερώτηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ: «Η λειτουργία ενός cargo αεροδρομίου στην Ημαθία  θα είναι μία από τις προτάσεις  που θα εξεταστούν προσεκτικά»

Η Γ. Γρ. Εμπορίου απαντά στην Ερώτηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ...

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...