Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: «Ζητούμε άμεση λήψη μέτρων για την βιωσιμότητα του λιανεμπορίου» - Αθηνά Τσιπουρίδου στο Λαό: Τουλάχιστον να μπορούμε να καλύψουμε τα πάγια έξοδα

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: «Ζητούμε άμεση λήψη μέτρων για την βιωσιμότητα του λιανεμπορίου» - Αθηνά Τσιπουρίδου στο Λαό: Τουλάχιστον να μπορούμε να καλύψουμε τα πάγια έξοδα

Κολυμπάμε πλέον σε αχαρτογράφητα νερά, δήλωσε η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Βέροιας Αθηνά Τσιπουρίδου στο Λαό, με αφορμή την επιστολή στον αρμόδιο υπουργό και στους τοπικούς βουλευτές για στήριξη του λιανεμπορίου. «Οι τζίροι είναι πολύ πεσμένοι, τα Χριστούγεννα η κίνηση δεν ήταν όπως την περιμέναμε, ειδικά η πρώτη εβδομάδα ήταν αποκαρδιωτική. Το ίδιο και στις εκπτώσεις, εδώ και μια εβδομάδα η κίνηση είναι κάτω από την κανονική… Ζητούμε τουλάχιστον να μπορούμε να καλύψουμε τα πάγια έξοδα, να μας βοηθήσει η κυβέρνηση στις ασφαλιστικές μας εισφορές, να μπορούμε να βγάλουμε κάποιους εργαζόμενους σε αναστολή. Οι τοπικοί παράγοντες ενδιαφέρονται, ρωτούν τι κάνουμε, αλλά το θέμα είναι να προχωρήσουμε σε κάποιες λύσεις ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν τα μαγαζιά. Το λιανεμπόριο θέλει μεγαλύτερη στήριξη, διότι ο τζίρος, από τις αρχές Νοεμβρίου που άρχισαν τα μέτρα με τα πιστοποιητικά και τα σκαναρίσματα, έπεσε πάρα πολύ… Είχαμε ελπίδες ότι κάτι θα αλλάξει αλλά δυστυχώς η υποτονική κίνηση παραμένει. Από την άλλη είναι η αύξηση του πετρελαίου, των λογαριασμών ΔΕΗ και η ακρίβεια, που έχει γονατίσει τα νοικοκυριά και σίγουρα δεν περισσεύουν για αγορές. Είναι και οι καταναλωτές δύσκολα αλλά και τα μαγαζιά είναι στα όριά τους, αφού μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, τα έξοδα τρέχουν, ασφαλιστικές εισφορές, μισθοί… πώς θα τα βγάλουμε πέρα;» τόνισε η πρόεδρος.

Με επιστολή της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και στους βουλευτές της Ημαθίας, περιγράφει τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν επέλθει οι έμποροι της πόλης , μετά τους μειωμένους τζίρους που καταγράφηκαν κατά την εορταστική περίοδο , αλλά και την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων. Τα μέλη της Διοίκησης, καλούν τον αρμόδιο υπουργό να αφουγκραστεί τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες και προτείνουν την λήψη νέων μέτρων που θα βοηθήσουν στην βιωσιμότητα του λιανεμπορίου.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Πολύ πιο κάτω από τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί τις ημέρες των εορτών κινήθηκε ο τζίρος στα εμπορικά καταστήματα της Βέροιας. Δυστύχως αποκαρδιωτική είναι η κίνηση και την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων.

Συνέπεια όλης αυτής της αρνητικής εξέλιξης είναι να ενισχύεται ολοένα και περισσότερο η αγωνία των συναδέλφων μας, που έχουν εφοδιάσει με εμπορεύματα τις επιχειρήσεις τους , τα οποία μένουν απούλητα.

Σε όλους μας πλέον κυριαρχεί ο προβληματισμός για το πως θα ανταποκριθούμε στις συσσωρευμένες υποχρεώσεις χωρίς ρευστότητα και θα ανταπεξέλθουμε σε πάγιες δαπάνες, ενοίκια, , φορολογικές ,ασφαλιστικές οφειλές και προσωπικό.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στην αγορά αυτή την χρονική περίοδο ,η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας καταθέτει τις παρακάτω προτάσεις:

-Την παράταση του μέτρου χωρίς τόκους και προσαυξήσεις για τουλάχιστον ένα εξάμηνο ούτως ώστε να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά και να έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η υγειονομική κρίση.

- Την κάλυψη των πάγιων δαπάνων.

- Τη δυνατότητα αποπληρωμής όλων των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε βάθος χρόνου. Σε αντίθετη περίπτωση, μεγάλο μέρος των οφειλών θα παραμείνει ανείσπρακτο γιατί πολλές επιχειρήσεις με συσσωρευμένα προ πανδημίας χρέη, δεν αντέχουν να αποπληρώνουν ταυτόχρονα τις τρέχουσες υποχρεώσεις και τις μεγάλες καταβολές που αντιστοιχούν στις ρυθμίσεις.

-Επίσης θα πρέπει να μετατεθεί το χρόνος καταβολής των υποχρεώσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

- Τέλος , είναι αναγκαίο να εξετάσετε την επαναφορά και λειτουργία του Προγράμματος

ΣΥ-Εργασία και για τα εμπορικά καταστήματα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι αντιλαμβάνεστε την δύσκολη θέση που βρίσκονται οι συνάδελφοί μας και την ανάγκη μη συσσώρευσης νέων ανεξυπηρέτητων χρεών που έχουν καταστροφικές συνέπειες στην εθνική οικονομία και την απασχόληση. Ευελπιστούμε οι προτάσεις μας να βρουν ανταπόκριση και σύντομα ν’ ανακοινώσετε νέα μέτρα για την βιωσιμότητα του λιανεμπορίου».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε στη

Διαβάστε στη "ΒΕΡΟΙΑ" (27/6/2022)

Διαβάστε στη "ΒΕΡΟΙΑ" (27/6/2022)

Τάσος Μπαρτζώκας: Αδιαπραγμάτευτη η στήριξη του στην πολύτεκνη οικογένεια!

Τάσος Μπαρτζώκας: Αδιαπραγμάτευτη η στήριξη του στην...

Με μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Ημαθίας...

Στ. Πέτσας: Αρμοδιότητα των Δήμων η επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων

Στ. Πέτσας: Αρμοδιότητα των Δήμων η επισκευή και...

-Απάντηση σε Ερώτηση Βελόπουλου για την «απαράδεκτη...

Πολύπλευρη ενημέρωση πραγματοποίησε στο ΕΕEΕΚ Αλεξάνδρειας το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου

Πολύπλευρη ενημέρωση πραγματοποίησε στο ΕΕEΕΚ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας μέσω του Κέντρου Κοινότητας του,...

Τάσος Μπαρτζώκας: Με το Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» η Πολιτεία στέκεται δίπλα σε όλες τις γυναίκες!

Τάσος Μπαρτζώκας: Με το Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» η...

Στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ Ημαθίας και της ΔΗΜ.ΤΟ...

Τα αιτήματα των Πολυτέκνων δεσμεύθηκε να φέρει στη Βουλή ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Τα αιτήματα των Πολυτέκνων δεσμεύθηκε να φέρει στη...

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου...

Πρόγραμμα δωρεάν rapid tests στη Νάουσα

Πρόγραμμα δωρεάν rapid tests στη Νάουσα

Δωρεάν rapid tests στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας θα...

ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΒΕΡΟΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ Μερος 2ο

ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΒΕΡΟΙΩΤΙΚΟΥ...

Του Δ.Π.ΤΟΛΙΟΥΣε συνέχεια του πρώτου δημοσιεύματος σε...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Του ΜάκηΔημητράκη@@ads-307@@Στα 1914, δύο μόλις χρόνια μετά την απελευθέρωση της Βέροιας από τους Τούρκους, «άνοιξε» στην πόλη μας το εξοχικό κέντρο - ταβέρνα «ΑΛΣΟΣ» που αργότερα έγινε γνωστό με την ονομασία...

Θλίψη σκόρπισε η είδηση της απώλειας του 76χρονου συνταξιούχου δικηγόρου Φώτη Καλιάνη, που έχασε το απόγευμα της Παρασκευής (17/6) την μάχη με τον καρκίνο, που διεγνώσθη τυχαία πριν λίγες ημέρες μετά από τροχαίο...

Σε 7 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε γιατρός της Ημαθίας από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων σε ασφαλισμένους του πρώην ΙΚΑ (νυν ΕΟΠΥΥ). Σύμφωνα...

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 25 Μαΐου 2022 στην Εγνατία Οδό. Συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, στο ύψος των ΣΕΑ Πλατάνου, οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματός του...