Στο gov.gr η ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου

Στο gov.gr η ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου

Tη δυνατότητα να ανανεώνουν ηλεκτρονικά την άδεια κυκλοφορίας του μοτοποδηλάτου τους μέσω του gov.gr έχουν από το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου οι πολίτες.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, η αίτηση για την ανανέωση θα πραγματοποιείται με πολύ απλό τρόπο, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, μέσω του gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις».



Ειδικότερα, ο πολίτης συνδέεται μέσω των κωδικών Taxisnet και μπορεί να υποβάλλει την αίτηση ηλεκτρονικά στην αρμόδια υπηρεσία Τροχαίας του τόπου κατοικίας του. Μέσω της εφαρμογής, μπορεί να δει ηλεκτρονικά το σχετικό κόστος που ποικίλει ανάλογα με την ημερομηνία της τελευταίας ανανέωσης καθώς και να πληρώσει με ηλεκτρονικό παράβολο.

Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας η βεβαίωση ανανέωσης άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου με ενσωματωμένα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας (QR, Κωδικός ασφαλείας) αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο gov.gr στην θυρίδα του πολίτη, ενώ ταυτόχρονα, ειδοποιείται με SMS και email για να τη λάβει μέσω της θυρίδας του.

Εξάλειψη της απαίτησης για φυσική παρουσία στις υπηρεσίες



Στο Μητρώο Μοτοποδηλάτων της ελληνικής αστυνομίας είναι καταχωρισμένες 1.419.923 ενεργές άδειες. Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Κέντρου Διαλειτουργικότητας και τις Ηλεκτρονικές Θυρίδες του gov.gr που έχουν αποδοθεί στις υπηρεσίες της Τροχαίας, επιτυγχάνοντας έτσι την εξάλειψη της απαίτησης για φυσική παρουσία του πολίτη στις Υπηρεσίες της Τροχαίας, κατά την ίδια ανακοίνωση.

Όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, «η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της ελληνικής αστυνομίας προχωρά. Ένα ακόμη βήμα έγινε σήμερα σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η ανανέωση των αδειών μοτοποδηλάτων θα γίνεται πλέον ψηφιακά μέσω του gov.gr. Η εξέλιξη αυτή απελευθερώνει από την γραφειοκρατία σημαντικό αριθμό αστυνομικών, οι οποίοι θα επιστρέψουν στην κύρια αποστολή τους, την ασφάλεια των πολιτών».



Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης επεσήμανε ότι «η ψηφιοποίηση της ανανέωσης άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της απλούστευσης των διαδικασιών μέσω της ψηφιοποίησής τους. Οι ψηφιακές υπηρεσίες παράγουν διπλή ωφέλεια: αφενός οι πολίτες εξοικονομούν εργατοώρες, αποφεύγοντας την αναμονή σε ουρές· και αφετέρου η διοίκηση απαλλάσσεται από περιττή γραφειοκρατία. Με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία ώστε η ελληνική αστυνομία να ψηφιοποιήσει τις υπηρεσίες της προς τους πολίτες, διαθέτοντας τους ανθρώπινους και υλικούς της πόρους για την ενίσχυση της ασφάλειας».

Μοτοποδήλατο

Σημειώνεται πως ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από την Ελληνική Αστυνομία, το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και την Γενική Γραμματεία Ψηφιακή Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πηγή: Newsbeast.gr

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσοχή στους δρόμους! Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας το τριήμερο Αποκριάς και Καθαράς Δευτέρας

Προσοχή στους δρόμους! Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας το...

Τη λήψη αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας έχει...

Που βρίσκεται η πρόσβαση για ΑμΕΑ στην Παλιά Μητρόπολη Βέροιας;   Δεν μπόρεσε να εισέλθει ο ευρωβουλευτής Στ. Κυμπουρόπουλος!

Που βρίσκεται η πρόσβαση για ΑμΕΑ στην Παλιά Μητρόπολη...

Η κόντρα για τα «πρόσθετα» κτίσματα στην Παλιά...

ΜεΜιαΜατια Κάποιες απόκριες, στο μακρινό 1931. Ενθύμιο

ΜεΜιαΜατια Κάποιες απόκριες, στο μακρινό 1931. Ενθύμιο

ΜεΜιαΜατιαΕπιμέλεια: Στέργιος Ζυγουλιάνος –...

Αναβίωσε το έθιμο «ΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΟΙ» από τον σύλλογο Βλάχων Βέροιας

Αναβίωσε το έθιμο «ΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΟΙ» από τον σύλλογο...

Αναβίωσε με επιτυχία και φέτος από τον Σύλλογο Βλάχων...

Τι θα κάνει η Πόπη Τσαπανίδου εάν παραιτηθεί ο Όθων Ηλιόπουλος;

Τι θα κάνει η Πόπη Τσαπανίδου εάν παραιτηθεί ο Όθων...

Σενάρια περί μετακινήσεων και αποχωρήσεων από τον...

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Sold out η σημερινή πρεμιέρα της ταινίας «Αρμάνοι οι Βλάχοι»

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Sold out η σημερινή...

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση του κοινού για...

Μίμης Νικολόπουλος: Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και Ανθισμένες Ροδακινιές

Μίμης Νικολόπουλος: Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και...

Η ταινία «142 χρόνια» του Στέλιου Κούλογλου,  έκανε...

Αποκριάτικο πάρτι αύριο στην Πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας

Αποκριάτικο πάρτι αύριο στην Πλατεία Δημαρχείου της...

Ο Εμπορικός Σύλλογος και η ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...