ΑΔΕΔΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: «Συνεχής η ληστεία στο εφάπαξ»

ΑΔΕΔΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: «Συνεχής η ληστεία στο εφάπαξ»

Σε νέα κλεψιά στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, προχωρά η κυβέρνηση, με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας. 

Με την συγκεκριμένη απόφαση το ΕΦΑΠΑΞ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο εξής θα εξαρτάται από τα έσοδα του κάθε ταμείου και τον αριθμό των ασφαλισμένων που συνταξιοδοτούνται.

Η κυβέρνηση αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού του ΕΦΑΠΑΞ κατά πώς την βολεύει. Έτσι, ενώ ο εργαζόμενος – ασφαλισμένος υποχρεούται να καταβάλλει κάθε χρόνο τις εισφορές του στο Ταμείο, όχι μόνο δεν δίνεται η παραμικρή εγγύηση για το ύψος του ΕΦΑΠΑΞ που θα πάρει στο τέλος του εργάσιμου βίου του, αλλά υπάρχει πλέον ο κίνδυνος να καταργηθεί ουσιαστικά το ΕΦΑΠΑΞ, να του κλέψουν όλες τις κρατήσεις¸ υλοποιώντας οδηγίες και αποφάσεις της ΕΕ και της Τρόικα. 

Ταυτόχρονα, απαγορεύεται η κρατική χρηματοδότηση στα Ταμεία, αλλά και οποιοσδήποτε δανεισμός των Ταμείων του ΕΦΑΠΑΞ. Λέει ψέματα η κυβέρνηση ότι τα μέτρα αυτά παίρνονται για τη βιωσιμότητα των Ταμείων, όπως λέει ψέματα ότι θα αυξήσει τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων από το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα, δεδομένου ότι οι συντάξεις έχουν υποστεί μειώσεις έως και 40%, ενώ οι αυξήσεις που υπόσχεται η κυβέρνηση είναι της τάξης των 2% - 3% κι αυτές αν τις δώσει. 

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να βάζει χέρι στο ΕΦΑΠΑΞ. Είναι αποκλειστικά και εξ’ ολοκλήρου χρήματα που προέρχονται από τις κρατήσεις των εργαζομένων. Πρόκειται για καθαρή ληστεία, της δουλειάς, του ιδρώτα, των κρατήσεων των εργαζομένων, ληστεία που γίνεται για τρίτη συνεχόμενη φορά (φθινόπωρο 2011, Δεκέμβρης 2012, Φλεβάρης 2014).

Επιπλέον, η κυβέρνηση με τη νέα υπουργική απόφαση για το ΕΦΑΠΑΞ χωρίζει τους ασφαλισμένους σε δύο κατηγορίες: σ’ αυτούς που έχουν κάνει αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι 31/8/2013, των οποίων το ΕΦΑΠΑΞ υπολογίζεται σύμφωνα με τα ισχύοντα καταστατικά του Ταμείου, που ανήκουν και σε αυτούς που συνταξιοδοτούνται μετά την 1/9/2013 και θα εφαρμόζεται ο νέος τρόπος υπολογισμού.

Κυβέρνηση,  ΕΕ – Τρόικα – ΔΝΤ βουλιάζουν τα Ταμεία, ληστεύουν το ΕΦΑΠΑΞ, και όλα αυτά για να φορτωθούν οι συνέπειες της κρίσης στους εργαζόμενους, «αθωώνοντας» τα τεράστια κέρδη των λίγων του μεγάλου κεφαλαίου, που κατέχουν  μεγάλη οικονομική δύναμη και σε συνθήκες κρίσης συνεχίζουν να πλουτίζουν. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• Εδώ και τώρα όλο το ΕΦΑΠΑΞ και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση στην καταβολή του. 

• Εδώ και τώρα αύξηση της κύριας κι επικουρικής σύνταξης. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, κρατική επιχορήγηση στα Ταμεία, επιστροφή των λεηλατημένων από τα Ταμεία (χρηματιστήριο, PSI, κ.α), κρατική εγγύηση στις συντάξεις.

Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΤΟ Δ.Σ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Πέμπτη 25 Απριλίου: Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

Την Πέμπτη 25 Απριλίου: Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού...

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67Α του Ν. 3852/2010,...

Δήμος Νάουσας: Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

Δήμος Νάουσας: Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της...

Ειδική δημόσια συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Ημαθίας, με θέμα «Νέοι Γραμματισμοί στη Σχολική Πράξη» (ΦΩΤΟΣ)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Παιδαγωγικό Συνέδριο...

Την Παρασκευή 12 Απριλίου και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024...

 Μ.Α.μ.Α :Βιωματική δράση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας:

Μ.Α.μ.Α :Βιωματική δράση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο...

Στα πλαίσια των επισκέψεων της Μ.Α.μ.Α. σε σχολεία...

Σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών συμμετέχει η εικαστικός Δήμητρα Κούλα

Σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών συμμετέχει η εικαστικός...

Σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών, με τίτλο: «freedom to say what I...

Παρέμβαση-επιστολή του Επιμελητηρίου  Ημαθίας στο ΥΠΑΑΤ για τις επικείμενες απεργίες των Γεωπόνων δημοσίων υπαλλήλων

Παρέμβαση-επιστολή του Επιμελητηρίου Ημαθίας στο...

Επιστολή – παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής...

Συνελήφθη στην Ημαθία  για ναρκωτικά

Συνελήφθη στην Ημαθία για ναρκωτικά

Συνελήφθη στις 13 Απριλίου 2024 το μεσημέρι, σε περιοχή...

Η Γ. Γρ. Εμπορίου απαντά στην Ερώτηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ: «Η λειτουργία ενός cargo αεροδρομίου στην Ημαθία  θα είναι μία από τις προτάσεις  που θα εξεταστούν προσεκτικά»

Η Γ. Γρ. Εμπορίου απαντά στην Ερώτηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ...

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...