Χθες με τη συνοδεία του Κώστα Καλαϊτζίδη - Περιοδεία Απ. Τζιτζικώστα σε έργα που ολοκλήρωσε και υλοποιεί η Περιφέρεια στην Ημαθία

Χθες με τη συνοδεία του Κώστα Καλαϊτζίδη - Περιοδεία Απ. Τζιτζικώστα σε έργα που ολοκλήρωσε και υλοποιεί η Περιφέρεια στην Ημαθία

-Επίσκεψη και στο 6ο δημοτικό Βέροιας για την ενεργειακή αναβάθμιση με πόρους της Περιφέρειας και μελέτη-επίβλεψη του Δήμου



«Το έργο που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Ημαθία είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη», τόνισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, στο τέλος της χθεσινής του επίσκεψης στην Ημαθία και της περιοδείας του σε έργα που ολοκλήρωσε και υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο νομό.

Στο Γυμνάσιο Κοπανού


Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Ημαθίας Στέργιο Μουρτζίλα και Απόστολο Νεστορόπουλο επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Κοπανού στον Δήμο Νάουσας, το οποίο ανακαινίστηκε και αναβαθμίστηκε ενεργειακά με πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. «Η ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων της Νάουσας και της Βέροιας, έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες μαθητές πλέον να φοιτούν σε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία. Εκτός από τις σχολικές υποδομές αξιοποιούμε εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, προκειμένου να ενισχύσουμε την οδική ασφάλεια σε εθνικές και επαρχιακές οδούς και να βελτιώσουμε τις συνθήκες μετακίνησης των συμπολιτών μας, αλλά και των επαγγελματιών και των επισκεπτών στην Κεντρική Μακεδονία», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στη διασταύρωση Κοπανού


Ακολούθως ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε την εθνική οδό Νάουσας – Σκύδρας, στη διασταύρωση Κοπανού και στην περιοχή της Πατρίδας, όπου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ολοκλήρωσε ήδη μια σειρά από ασφαλτοστρώσεις και βελτιώσεις, με νέα σήμανση και στηθαία ασφαλείας, με αποτέλεσμα, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης « να αυξηθεί το επίπεδο οδικής ασφάλειας του δρόμου. που βελτίωσαν σημαντικά τις συνθήκες και την ποιότητα της μετακίνησης, ενώ προχωρήσαμε και στις μελέτες, προκειμένου και τα τελευταία τμήματα του δρόμου να αποκατασταθούν και να βελτιωθούν».

Στο ρέμα Λευκαδίων

Επίσης, πραγματοποίησε αυτοψία στις εργασίες καθαρισμού του ρέματος στα Λευκάδια, που υλοποίησε η Περιφέρεια και έχουν ήδη ολοκληρωθεί. «Ο καθαρισμός και η συντήρηση του ρέματος στα Λευκάδια είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες δεν περιοριζόμαστε στη θωράκιση μόνο των αστικών κέντρων, αλλά και των αγροτικών περιοχών, προκειμένου να προστατεύσουμε πρωτίστως τη ζωή των συμπολιτών μας και ακολούθως τις περιουσίες τους και το φυσικό περιβάλλον», επεσήμανε ο κ. Τζιτζικώστας τον οποίο συνόδευε στην περιοχή της Νάουσας και ο δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας.

Στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας


Στη Βέροια ο Απ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε το 6ο και 13ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο ανακαινίστηκε και αναβαθμίστηκε ενεργειακά, με πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Έργο ύψους 680.000€ που χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα : «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» ύστερα από πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Βέροιας αναλαμβάνοντας τη μελέτη, την επίβλεψη και την υλοποίησή του», Το έργο εντάσσεται στον Άξονα «Υποστήριξη της μετάβασης προς μία οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς» και έχει ειδικό στόχο την «Αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και αξιοποίηση ανανεώσιμων μορφών ενέργειας σε δημόσια κτίρια και δημόσιες υποδομές»

Κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των παρεμβάσεων ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, υπογράμμισε στον Περιφερειάρχη τη σημασία της αύξησης στην ενεργειακή απόδοση για ένα ιστορικό κτίριο που χρονολογείται από τις αρχές του 20ου αιώνα, μέσα από την τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης, μόνωσης οροφής, αντικατάστασης κουφωμάτων, αναβάθμισης του συστήματος θέρμανσης, αντικατάστασης των φωτιστικών και τοποθέτησης φωτοβολταϊκών.

Παράλληλα ο Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, κ. Δημήτρης Θεοχαρόπουλος, επισήμανε τις βασικές αλλαγές που καταγράφονται στην κατανάλωση ενέργειας και της αναβάθμισης του σχολικού περιβάλλοντος στις αίθουσες του συγκροτήματος.

Στην επιθεώρηση του έργου στο 6ο δημοτικό σχολείο παραβρέθηκαν επίσης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Συρμούλα Τζήμα, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Δημήτρης Πυρινός, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Μουρτζίλας και Νεστορόπουλος και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του δήμου Βέροιας, κ. Γιώργος Μπιλέκας.

Στη Σχολή Μετεκπαίδευσης ΕΛ.ΑΣ.


Η περιοδεία του Απ. Τζιτζικώστα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στη Σχολή Μετεκπαίδευσης Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας στη Βέροια (Πανόραμα), όπου προγραμματίζεται η εκπόνηση μελέτης και η έκδοση των απαιτούμενων αδειών, προκειμένου να ανεγερθεί νέο κτίριο κοιτώνων 3.000 τ.μ. Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η Σχολή Αστυνομίας στη Βέροια, είναι ένα κόσμημα για την πόλη, ένα κόσμημα για την Κεντρική Μακεδονία, για το οποίο αισθάνομαι υπερήφανος, καθώς ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διεκδικήσαμε, στηρίξαμε και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε αυτή τη δομή διαχρονικά. Ξεκινώντας τη μελέτη για την ανέγερση του νέου κτιρίου των κοιτώνων κάνουμε το πρώτο βήμα, για την περαιτέρω αναβάθμιση της Σχολής και της ποιότητας σπουδών των Ελλήνων αστυνομικών”, δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Αντιπλημμυρικά έργα


Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε επίσης και στις προτεραιότητές της Περιφέρειας σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της Κεντρικής Μακεδονίας, «καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα πολλαπλασιάζονται και απαιτείται διαρκής και συνεχώς μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου τα αντιπλημμυρικά έργα να ολοκληρωθούν, να συντηρηθούν και να ενισχυθούν», όπως είπε, ενημερώνοντας ότι, η Περιφέρεια υλοποιεί σήμερα δεκάδες αντιπλημμυρικά έργα, τόσο σε επίπεδο υποδομής, όσο και σε επίπεδο συντήρησης και βελτίωσης.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο...

 Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 η λογοτεχνική συντροφιά του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...