Χθες με τη συνοδεία του Κώστα Καλαϊτζίδη - Περιοδεία Απ. Τζιτζικώστα σε έργα που ολοκλήρωσε και υλοποιεί η Περιφέρεια στην Ημαθία

Χθες με τη συνοδεία του Κώστα Καλαϊτζίδη - Περιοδεία Απ. Τζιτζικώστα σε έργα που ολοκλήρωσε και υλοποιεί η Περιφέρεια στην Ημαθία

-Επίσκεψη και στο 6ο δημοτικό Βέροιας για την ενεργειακή αναβάθμιση με πόρους της Περιφέρειας και μελέτη-επίβλεψη του Δήμου«Το έργο που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Ημαθία είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη», τόνισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, στο τέλος της χθεσινής του επίσκεψης στην Ημαθία και της περιοδείας του σε έργα που ολοκλήρωσε και υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο νομό.

Στο Γυμνάσιο Κοπανού


Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Ημαθίας Στέργιο Μουρτζίλα και Απόστολο Νεστορόπουλο επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Κοπανού στον Δήμο Νάουσας, το οποίο ανακαινίστηκε και αναβαθμίστηκε ενεργειακά με πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. «Η ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων της Νάουσας και της Βέροιας, έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες μαθητές πλέον να φοιτούν σε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία. Εκτός από τις σχολικές υποδομές αξιοποιούμε εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, προκειμένου να ενισχύσουμε την οδική ασφάλεια σε εθνικές και επαρχιακές οδούς και να βελτιώσουμε τις συνθήκες μετακίνησης των συμπολιτών μας, αλλά και των επαγγελματιών και των επισκεπτών στην Κεντρική Μακεδονία», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στη διασταύρωση Κοπανού


Ακολούθως ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε την εθνική οδό Νάουσας – Σκύδρας, στη διασταύρωση Κοπανού και στην περιοχή της Πατρίδας, όπου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ολοκλήρωσε ήδη μια σειρά από ασφαλτοστρώσεις και βελτιώσεις, με νέα σήμανση και στηθαία ασφαλείας, με αποτέλεσμα, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης « να αυξηθεί το επίπεδο οδικής ασφάλειας του δρόμου. που βελτίωσαν σημαντικά τις συνθήκες και την ποιότητα της μετακίνησης, ενώ προχωρήσαμε και στις μελέτες, προκειμένου και τα τελευταία τμήματα του δρόμου να αποκατασταθούν και να βελτιωθούν».

Στο ρέμα Λευκαδίων

Επίσης, πραγματοποίησε αυτοψία στις εργασίες καθαρισμού του ρέματος στα Λευκάδια, που υλοποίησε η Περιφέρεια και έχουν ήδη ολοκληρωθεί. «Ο καθαρισμός και η συντήρηση του ρέματος στα Λευκάδια είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες δεν περιοριζόμαστε στη θωράκιση μόνο των αστικών κέντρων, αλλά και των αγροτικών περιοχών, προκειμένου να προστατεύσουμε πρωτίστως τη ζωή των συμπολιτών μας και ακολούθως τις περιουσίες τους και το φυσικό περιβάλλον», επεσήμανε ο κ. Τζιτζικώστας τον οποίο συνόδευε στην περιοχή της Νάουσας και ο δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας.

Στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας


Στη Βέροια ο Απ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε το 6ο και 13ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο ανακαινίστηκε και αναβαθμίστηκε ενεργειακά, με πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Έργο ύψους 680.000€ που χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα : «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» ύστερα από πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Βέροιας αναλαμβάνοντας τη μελέτη, την επίβλεψη και την υλοποίησή του», Το έργο εντάσσεται στον Άξονα «Υποστήριξη της μετάβασης προς μία οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς» και έχει ειδικό στόχο την «Αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και αξιοποίηση ανανεώσιμων μορφών ενέργειας σε δημόσια κτίρια και δημόσιες υποδομές»

Κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των παρεμβάσεων ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, υπογράμμισε στον Περιφερειάρχη τη σημασία της αύξησης στην ενεργειακή απόδοση για ένα ιστορικό κτίριο που χρονολογείται από τις αρχές του 20ου αιώνα, μέσα από την τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης, μόνωσης οροφής, αντικατάστασης κουφωμάτων, αναβάθμισης του συστήματος θέρμανσης, αντικατάστασης των φωτιστικών και τοποθέτησης φωτοβολταϊκών.

Παράλληλα ο Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, κ. Δημήτρης Θεοχαρόπουλος, επισήμανε τις βασικές αλλαγές που καταγράφονται στην κατανάλωση ενέργειας και της αναβάθμισης του σχολικού περιβάλλοντος στις αίθουσες του συγκροτήματος.

Στην επιθεώρηση του έργου στο 6ο δημοτικό σχολείο παραβρέθηκαν επίσης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Συρμούλα Τζήμα, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Δημήτρης Πυρινός, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Μουρτζίλας και Νεστορόπουλος και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του δήμου Βέροιας, κ. Γιώργος Μπιλέκας.

Στη Σχολή Μετεκπαίδευσης ΕΛ.ΑΣ.


Η περιοδεία του Απ. Τζιτζικώστα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στη Σχολή Μετεκπαίδευσης Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας στη Βέροια (Πανόραμα), όπου προγραμματίζεται η εκπόνηση μελέτης και η έκδοση των απαιτούμενων αδειών, προκειμένου να ανεγερθεί νέο κτίριο κοιτώνων 3.000 τ.μ. Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η Σχολή Αστυνομίας στη Βέροια, είναι ένα κόσμημα για την πόλη, ένα κόσμημα για την Κεντρική Μακεδονία, για το οποίο αισθάνομαι υπερήφανος, καθώς ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διεκδικήσαμε, στηρίξαμε και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε αυτή τη δομή διαχρονικά. Ξεκινώντας τη μελέτη για την ανέγερση του νέου κτιρίου των κοιτώνων κάνουμε το πρώτο βήμα, για την περαιτέρω αναβάθμιση της Σχολής και της ποιότητας σπουδών των Ελλήνων αστυνομικών”, δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Αντιπλημμυρικά έργα


Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε επίσης και στις προτεραιότητές της Περιφέρειας σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της Κεντρικής Μακεδονίας, «καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα πολλαπλασιάζονται και απαιτείται διαρκής και συνεχώς μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου τα αντιπλημμυρικά έργα να ολοκληρωθούν, να συντηρηθούν και να ενισχυθούν», όπως είπε, ενημερώνοντας ότι, η Περιφέρεια υλοποιεί σήμερα δεκάδες αντιπλημμυρικά έργα, τόσο σε επίπεδο υποδομής, όσο και σε επίπεδο συντήρησης και βελτίωσης.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Πως αμοίβεται η 15η Αυγούστου

Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Πως αμοίβεται η 15η Αυγούστου

Η 15η Αυγούστου ανήκει στις υποχρεωτικές αργίες κατά...

Πρωτοβουλία για το Παιδί: «Μάθημα ιστορίας» με τον Κωνσταντίνο Φάη στην Βεργίνα

Πρωτοβουλία για το Παιδί: «Μάθημα ιστορίας» με τον...

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου είχαμε την τιμή και την χαρά να...

Έκτακτη ανακοίνωση: Ψεκασμοί κατά των ακμαίων κουνουπιών σε Μακροχώρι, Διαβατό και Αγ. Βαρβάρα

Έκτακτη ανακοίνωση: Ψεκασμοί κατά των ακμαίων...

Από τον δήμο Βέροιας εξεδόθη έκτακτη...

Αναρτηθηκαν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων για συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Δ.ΥΠ.Α.

Αναρτηθηκαν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης...

Σήμερα, Δευτέρα 08-08-2022, αναρτήθηκαν στη διαδικτυακή...

ΓΛΥΚΕΡΙΑ: “Σμυρνέικο Μινόρε” - Στη Βέροια, 4 Σεπτεμβρίου, από το Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας

ΓΛΥΚΕΡΙΑ: “Σμυρνέικο Μινόρε” - Στη Βέροια, 4...

 Την  Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου  στο θέατρο Άλσους «Μ....

Υστερόγραφο… Εις μνήμην Λάζαρου Καραπορναλίδη

Υστερόγραφο… Εις μνήμην Λάζαρου Καραπορναλίδη

Δυσκολεύομαι να ακούω η να διαβάζω επικήδειους....

Φωτιά σε μονοκατοικία στην Μπαρμπούτα(φωτό και βίντεο)

Φωτιά σε μονοκατοικία στην Μπαρμπούτα(φωτό και βίντεο)

Φωτιά ξέσπασε χθες βράδυ (Παρασκευή 05/8), σε...

35 θέσεις για υποψήφιους φοιτητές / τριες στα Προγράμματα Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου για Ρομά και διαμεσολαβητές Ρομά, ωφελούμενους λόγω αστεγίας και πρώην φιλοξενούμενους δομών παιδικής προστασίας

35 θέσεις για υποψήφιους φοιτητές / τριες στα...

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας , Παιδείας...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Παντρεύεστε;

02 Αυγ 19:55

Σας ενημερώνουμε πως η γραμματεία της καθημερινής εφημερίδας "ΛΑΟΣ" δε θα λειτουργεί το διάστημα 7 - 21 Αυγούστου, οπότε φροντίστε για την έγκαιρη δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου σας. ( απαιτείται από...

Ο έξυπνος συναγερμός TsiF-1000, διαθέτει διαφορετικές επιλογές οπλισμού αλλά και αφοπλισμού επιπέδων και ορόφων, δωματίων ή διαφορετικών χώρων πάντα ξεχωριστά.Υβριδικός συναγερμός με 13 ενσύρματες και 32...

Απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών η εκπαιδευτικός Κυρατσώ Σωτ. Πανταζή, προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή 1 Ιουλίου, στις...

Του ΜάκηΔημητράκη@@ads-307@@Στα 1914, δύο μόλις χρόνια μετά την απελευθέρωση της Βέροιας από τους Τούρκους, «άνοιξε» στην πόλη μας το εξοχικό κέντρο - ταβέρνα «ΑΛΣΟΣ» που αργότερα έγινε γνωστό με την ονομασία...