Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας: «Ο αγροτικός κόσμος περιμένει ουσιαστική στήριξη και όχι εντυπώσεων»

Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας: «Ο αγροτικός κόσμος περιμένει ουσιαστική στήριξη και όχι εντυπώσεων»

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον Υφυπουργό Οικονομικών και τους βουλευτές Ημαθίας έστειλε ο Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας μεταφέροντας την αγωνία του αγροτικού κόσμου για τα μέτρα στήριξης του πρωτογενή τομέα τα οποία, όπως τονίζουν, δεν ανταποκρίνονταν στη πραγματικότητα. Στην επιστολή αναφέρονται από το Δ.Σ τα εξής:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

αρχικά θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την αγωνία των αγροτών του Δήμου Αλεξάνδρειας, η οποία εκφράστηκε και στη πρόσφατη γενική συνέλευση του συλλόγου στις 8 Φεβρουαρίου 2022 και είναι αποτέλεσμα των όσων η κυβέρνηση σχεδίαζε μέχρι πρόσφατα για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα ανακοινώνοντας 7 μέτρα τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στη πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα με την οποία εμείς ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά σε ένα περιβάλλον το οποίο καθορίζεται αυτή τη χρονική περίοδο από τη παγκόσμια ενεργειακή κρίση η οποία πλήττει οικονομικά πλέον όλους μας.

Ενώ λοιπόν υπάρχουν διαχρονικά ζητήματα προς επίλυση σχετικά με την αγροτική παραγωγή, σας καλούμε να λάβετε θέση σχετικά με τα επίκαιρα ζήτηματα της ραγδαίας αύξησης του κόστους παραγωγής.

Όσον αφορά την τιμή του diesel κίνησης η οποία έχει φτάσει σε ύψη που μας οδηγούν στην οικονομική εξαθλίωση, διότι αποτελεί καθημερινό έξοδο για εμάς ζητούμε να τηρηθούν οι προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για επιστροφή του φόρου πετρελαίου σε όλους τους αγρότες χωρίς διακρίσεις.

Όσον αφορά την αύξηση των τιμολογίων ρεύματος, το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με το κόστος άρδρευσης για την αγροτική παραγωγή, ζητούμε ως ελάχιστη στήριξη την ημερολογιακή διεύρυνση των εκπτώσεων στη ρήτρα αναπροσαρμογής, αν οχι τη κάθετη κατάργηση της για κατανάλωση προς άρδρευση.

Όσον αφορά τη τιμή των λιπασμάτων και εφοδίων, η οποία έχει εκτοξευθεί σε σημείο που θα οδηγήσει κάποιες καλλιέργειες σε εξάλειψη και κάποιες άλλες στην μειωμένη στρεμματική απόδοση, ζητούμε την οικονομική στήριξη της αγροτικής παραγωγής απευθείας στον παραγωγό ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Με βάση όλα τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε ότι ο αγροτικός κόσμος περιμένει στήριξη ουσιαστική και όχι εντυπώσεων, στήριξη σε όλους τους αγρότες με μέτρα που θα διευκολύνουν την παραγωγή των προϊόντων της χώρας ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη εισαγωγή συναλλάγματος από όσα εξάγονται και η διατήρηση των τιμών καταναλωτή σε λογικά επίπεδα».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παράταση δηλώσεων για ζημιές από χαλάζι και βροχόπτωση σε Μακροχώρι και Διαβατό

Παράταση δηλώσεων για ζημιές από χαλάζι και...

Ανακοινώνεται ότι το υποκατάστημα ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ...

Τράπεζα Πειραιώς: Συμβολαιακή Τραπεζική για τη στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα

Τράπεζα Πειραιώς: Συμβολαιακή Τραπεζική για τη...

Σε δυναμικό μοχλό αγροτικής ανάπτυξης της χώρας...

Υποβολή δηλώσεων ζημιάς από το χαλάζι  της 17/5/23 σε Διαβατό και Μακροχώρι

Υποβολή δηλώσεων ζημιάς από το χαλάζι της 17/5/23 σε...

Ανακοινώνεται ότι το υποκατάστημα ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ...

Τις πήρε και τις ρήμαξε τις πρώιμες καλλιέργειες, το χθεσινό σφοδρό χαλάζι στον κάμπο της Ημαθίας

Τις πήρε και τις ρήμαξε τις πρώιμες καλλιέργειες, το...

Όλο και χειρότερο γίνεται το “περιβάλλον” για τις...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΗΜΙΑΣ ΑΠΟ  ΠΑΓΕΤΟ ΤΗΣ 30/3/23 ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΙ ΤΗΣ 26/4/23  ΣΕ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΤΟ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΠΑΓΕΤΟ ΤΗΣ 30/3/23 ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΙ ΤΗΣ 26/4/23...

Ανακοινώνεται ότι το υποκατάστημα ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ...

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΖΗΜΙΩΝ ΓΙΑ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΖΗΜΙΩΝ ΓΙΑ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Ανακοινώνεται από το υποκατάστημα ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ, η...

ΕΛ.Γ.Α: Αναγγελία για τον παγετό της 30ης Μαρτίου

ΕΛ.Γ.Α: Αναγγελία για τον παγετό της 30ης Μαρτίου

Από το υποκατάστημα ΕΛ.Γ.Α. Βέροιας ανακοινώθηκε ότι...

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Αγροτικό Σύλλογο Ημαθίας, με πρόεδρο τον Δ. Γκαλαϊτση

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Αγροτικό Σύλλογο...

Την Κυριακή 23 Απριλίου ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Τι λένε στο «Λαό», Αποστόλου, Γιαννακάκης, ΑποστολίδηςΜία από τις παράπλευρες επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, που αφορά την αγροτική παραγωγή, μεταποίηση και τις εξαγωγές κομπόστας, ροδακίνων και...

Άγνωστος προσποιούμενος υπάλληλο του ΟΠΕΚΕΠΕ (αγροτικές ενισχύσεις), τηλεφώνησε σε γεωργική παραγωγό στην Ημαθία, με το πρόσχημα ότι δήθεν δικαιούται χρήματα και στη συνέχεια απέσπασε τα τραπεζικά της...

Σε σημερινή σύσκεψη του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ αποφασίστηκε ο τρόπος καταβολής των προκαταβολών των αποζημιώσεων για τους ανοιξιάτικους παγετούς, που αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με...

Aποζημιώσεις ύψους 34.856.466 ευρώ, καταβάλλονται σήμερα Παρασκευή στους αγρότες  για καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.Πρόκειται για ζημιές που αφορούν το έτος 2019 και θα δοθούν σε 15.778 δικαιούχους,...