Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας: «Ο αγροτικός κόσμος περιμένει ουσιαστική στήριξη και όχι εντυπώσεων»

Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας: «Ο αγροτικός κόσμος περιμένει ουσιαστική στήριξη και όχι εντυπώσεων»

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον Υφυπουργό Οικονομικών και τους βουλευτές Ημαθίας έστειλε ο Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας μεταφέροντας την αγωνία του αγροτικού κόσμου για τα μέτρα στήριξης του πρωτογενή τομέα τα οποία, όπως τονίζουν, δεν ανταποκρίνονταν στη πραγματικότητα. Στην επιστολή αναφέρονται από το Δ.Σ τα εξής:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

αρχικά θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την αγωνία των αγροτών του Δήμου Αλεξάνδρειας, η οποία εκφράστηκε και στη πρόσφατη γενική συνέλευση του συλλόγου στις 8 Φεβρουαρίου 2022 και είναι αποτέλεσμα των όσων η κυβέρνηση σχεδίαζε μέχρι πρόσφατα για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα ανακοινώνοντας 7 μέτρα τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στη πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα με την οποία εμείς ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά σε ένα περιβάλλον το οποίο καθορίζεται αυτή τη χρονική περίοδο από τη παγκόσμια ενεργειακή κρίση η οποία πλήττει οικονομικά πλέον όλους μας.

Ενώ λοιπόν υπάρχουν διαχρονικά ζητήματα προς επίλυση σχετικά με την αγροτική παραγωγή, σας καλούμε να λάβετε θέση σχετικά με τα επίκαιρα ζήτηματα της ραγδαίας αύξησης του κόστους παραγωγής.

Όσον αφορά την τιμή του diesel κίνησης η οποία έχει φτάσει σε ύψη που μας οδηγούν στην οικονομική εξαθλίωση, διότι αποτελεί καθημερινό έξοδο για εμάς ζητούμε να τηρηθούν οι προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για επιστροφή του φόρου πετρελαίου σε όλους τους αγρότες χωρίς διακρίσεις.

Όσον αφορά την αύξηση των τιμολογίων ρεύματος, το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με το κόστος άρδρευσης για την αγροτική παραγωγή, ζητούμε ως ελάχιστη στήριξη την ημερολογιακή διεύρυνση των εκπτώσεων στη ρήτρα αναπροσαρμογής, αν οχι τη κάθετη κατάργηση της για κατανάλωση προς άρδρευση.

Όσον αφορά τη τιμή των λιπασμάτων και εφοδίων, η οποία έχει εκτοξευθεί σε σημείο που θα οδηγήσει κάποιες καλλιέργειες σε εξάλειψη και κάποιες άλλες στην μειωμένη στρεμματική απόδοση, ζητούμε την οικονομική στήριξη της αγροτικής παραγωγής απευθείας στον παραγωγό ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Με βάση όλα τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε ότι ο αγροτικός κόσμος περιμένει στήριξη ουσιαστική και όχι εντυπώσεων, στήριξη σε όλους τους αγρότες με μέτρα που θα διευκολύνουν την παραγωγή των προϊόντων της χώρας ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη εισαγωγή συναλλάγματος από όσα εξάγονται και η διατήρηση των τιμών καταναλωτή σε λογικά επίπεδα».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνεχίζονται οι διαδικασίες για τις συνδεδεμένες, ώστε οι δικαιούχοι να λάβουν τα ποσά που δικαιούνται σε επόμενη πληρωμή

ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνεχίζονται οι διαδικασίες για τις...

Μετά και την πάροδο της τελευταίας παράτασης που είχε...

Πορίσματα εκτίμησης ζημιών από χαλάζι της 17 Μαϊου 2023 στην Αλεξάνδρεια

Πορίσματα εκτίμησης ζημιών από χαλάζι της 17 Μαϊου 2023...

O ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε την Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, τους...

Κοινοποιήθηκε ο πίνακας  εκτιμήσεων ζημίας  από βροχόπτωση  σε Κοπανό και Λευκάδια

Κοινοποιήθηκε ο πίνακας εκτιμήσεων ζημίας από...

Κοινοποιήθηκε ο πίνακας εκτιμήσεων ζημίας από...

Στον ΕΛΓΑ Βέροιας ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, για επίσπευση των αποζημιώσεων  στους πληγέντες παραγωγούς της Ημαθίας

Στον ΕΛΓΑ Βέροιας ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, για επίσπευση...

Στα πλαίσια της τακτικής επαφής και συνεργασίας που...

Δήμος Νάουσας: Συνάντηση της αντιδημάρχου Άννας Βασιλειάδου με γεωπόνους  για τα θέματα του ΕΛΓΑ

Δήμος Νάουσας: Συνάντηση της αντιδημάρχου Άννας...

Θέματα του ΕΛΓΑ και τα φλέγοντα προβλήματα των αγροτών...

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΖΗΜΙΩΝ  ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ  ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΙ ΚΑΙ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΙ ΚΑΙ...

Ανακοινώνεται από το υποκατάστημα ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ, τα...

Δήμος Νάουσας: Επίσκεψη της Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης Άννας Βασιλειάδου στην έκθεση Freskon

Δήμος Νάουσας: Επίσκεψη της Αντιδημάρχου Αγροτικής...

Την έκθεση Freskon 2024 η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για...

Τάσος Μπαρτζώκας: Στη Freskon χτύπησε και φέτος δυνατά η καρδιά της παραγωγικής Ημαθίας!

Τάσος Μπαρτζώκας: Στη Freskon χτύπησε και φέτος δυνατά η...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας επισκέφτηκε τα περίπτερα της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Τι λένε στο «Λαό», Αποστόλου, Γιαννακάκης, ΑποστολίδηςΜία από τις παράπλευρες επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, που αφορά την αγροτική παραγωγή, μεταποίηση και τις εξαγωγές κομπόστας, ροδακίνων και...

Άγνωστος προσποιούμενος υπάλληλο του ΟΠΕΚΕΠΕ (αγροτικές ενισχύσεις), τηλεφώνησε σε γεωργική παραγωγό στην Ημαθία, με το πρόσχημα ότι δήθεν δικαιούται χρήματα και στη συνέχεια απέσπασε τα τραπεζικά της...

Σε σημερινή σύσκεψη του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ αποφασίστηκε ο τρόπος καταβολής των προκαταβολών των αποζημιώσεων για τους ανοιξιάτικους παγετούς, που αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με...

Aποζημιώσεις ύψους 34.856.466 ευρώ, καταβάλλονται σήμερα Παρασκευή στους αγρότες  για καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.Πρόκειται για ζημιές που αφορούν το έτος 2019 και θα δοθούν σε 15.778 δικαιούχους,...