ΦΑΤΕ ΑΓΓΟΥΡΙΑ!

ΦΑΤΕ ΑΓΓΟΥΡΙΑ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Μετά από 15 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 24 χρόνια γάμου και 27 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας κατέληξα: να ντύνομαι στη «μπουτίκ μπαμπάς & μαμά», να τρώω από το «μάρκετ πεθερός & πεθερά» και να σας «πολεμώ» με το πληκτρολόγιο μου».

Φίλοι μου, καλή σας ημέρα, και

 

θα σας παρακαλέσω να σταματήσετε τη γκρίνια, τη μιζέρια, να μην ξεχνάτε ανοιχτά τα φώτα, σε τελική ανάλυση σβήστε τα και κάντε παιδιά, ο θερμοσίφωνας δεν χρειάζεται να μένει αναμμένος, θα συμβούλευα να μην τον ανάβουμε καθόλου, θα κάνουμε μπάνιο μόνο το καλοκαίρι, που δεν έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη σε ζεστό νερό, φούρνο να μην χρησιμοποιείτε για φαγητό, ούτε ηλεκτρική κουζίνα!

Θα μου πείτε και τι θα τρώμε!

Πολύ απλά, φάτε αγγούρια που είναι και φθηνά!

Επίσης ηλεκτρικό ψυγείο, περιττό να υπάρχει σε κάθε νοικοκυριό, να μοιράζεστε τη λειτουργία με το γείτονα, τηλεόραση επίσης δεν είναι απαραίτητη, γιατί υπάρχει κίνδυνος να μεγαλώσουνε τα αυτιά σας (άντε να καταλάβετε τι εννοώ),  και γενικά θα πρέπει να αποφεύγετε η χρήση οποιασδήποτε συσκευής, που έχει τη λέξη ηλεκτρικός, ηλεκτρική.

Έτσι θα πετύχουμε χαμηλή κατανάλωση ρεύματος και οπωσδήποτε να τρώμε αγγούρια, πολλά αγγούρια, πάρα πολλά!

Φίλοι μου, ασχέτως τι υποστηρίζει η «λαοπρόβλητη» κυβέρνηση του Κυριάκου (διέγραψε και άλλους μπορείς!), πρέπει να αρχίστε να τρώτε πολλά αγγούρια εάν θέλετε χαμηλό ρεύμα!

Επειδή ξεχνάτε, θα σας το θυμίσω, το επάγγελμά μου εκτός από παχουλό μοντέλο, είναι και αυτό του ηλεκτρολόγου μηχανικού, κατά συνέπεια επιστημονικά, θα τεκμηριώσω την αύξηση του ρεύματος!

Τα αγγούρια μας φίλοι μου, είναι εισαγόμενα από Γαλλία, τα οποία παραχθήκανε στα ηλίθια πεδία, και έτσι βρεθήκανε υπό τάση.

Τα πήρε ο υπουργός μας της αναπτύξεως, μείωσε την τιμή τους κατά 39%, από 2.20 σε 1.35 ευρώ το αγγούρι, δοξάστε τον, τα αγγούρια όμως επειδή ήταν υπό τάση μπουκάρανε στη ΔΕΗ και λόγω βραχυκυκλώματος αυξήσανε την τιμή σε 39% για κάθε αγγούρι.

Και επειδή δεν τρώμε πολλά αγγούρια, αυτά πήγανε όλα στη ΔΕΗ και έτσι προέκυψε η αύξηση, υπολογίστε 10 αγγούρια, αύξηση ρεύματος 390%.

Για αυτό φίλοι μου αυτή η υπερβολική αύξηση στο ρεύμα, επειδή δεν τρώμε αγγούρια. Διότι εάν τα τρώγαμε, αυτά δεν θα μπορούσανε να πάνε στη ΔΕΗ και να αυξήσουν το ρεύμα.

 

Και προς επιβεβαίωση της μελέτης μου για τα γαλάζια αγγούρια, μίλησα με κάτι φίλους, που ο λογαριασμός ρεύματος ήλθε, 1.700 ευρώ, 4.500, 15.000 και πάει λέγοντας.

Τους ρώτησα πόσα αγγούρια τρώνε και όλοι μου είπανε κανένα!

Είμαι σίγουρος ότι εφόσον με ακούσουν και καταναλώνουν αγγούρια, θα μειωθεί η τιμή του ρεύματος!

 

Και τελειώνοντας επειδή πρέπει να προλάβω τον φίλο μου τον Ορέστη που θα μου κάνει το τραπέζι με στυμφαλίδες όρνιθες, θα ήθελα οι «άριστοι» της κυβέρνησης να μου πούνε, πως πρέπει να αντιδράσει ένας επαγγελματίας, όταν ανοίγει το λογαριασμό του ρεύματος και αντικρύζει κάτι χιλιάρικα και την ίδια στιγμή ακούει τον υπουργό να πανηγυρίζει που το αγγούρι πήγε στα 1.35 ευρώ.

 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ!

 

 

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρχή της Μεγάλης Εβδομάδος στον Ι. Ν. Αγίου Αλεξάνδρου Αλεξανδρείας

Αρχή της Μεγάλης Εβδομάδος στον Ι. Ν. Αγίου Αλεξάνδρου...

Το εσπέρας της Κυριακής των Βαΐων, 28ης Απριλίου, ο...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (29/4/2024)

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (29/4/2024)

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (29/4/2024)

Κυριακή των Βαΐων στον Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων Βεροίας

Κυριακή των Βαΐων στον Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων Βεροίας

Την Κυριακή των Βαΐων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

Κλειστά τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως το διάστημα 2 – 7 Μαΐου

Κλειστά τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως το διάστημα 2...

Κλειστά θα παραμείνουν από τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου έως...

Έφυγε από τη ζωή η Δέσποινα Βασιλοπούλου σε ηλικία 86 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Δέσποινα Βασιλοπούλου σε ηλικία 86...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 29 Απριλίου...

ΒΕΡΜΙΟ Κορυφή Δίδυμες ( Βουλγάρα +Τρούλλος ) με τους Ορειβάτες Βέροιας

ΒΕΡΜΙΟ Κορυφή Δίδυμες ( Βουλγάρα +Τρούλλος ) με τους...

Τρεχούμενα νερά γλυκαίνουν το αυτί σου  και ο ήχος ...

Έφυγε από τη ζωή η Δάφνη Δημ. Μελιοπούλου σε ηλικία 63 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Δάφνη Δημ. Μελιοπούλου σε ηλικία 63...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Μ. Δευτέρα 29...

Πρόσκληση 1227ης Πανηγυρικής Εορτής Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Νάουσας στις 6 Μαΐου 2024

Πρόσκληση 1227ης Πανηγυρικής Εορτής Αγίου Γεωργίου...

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Σωματείου «Αγιος Γεώργιος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...