ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με πολύ κόσμο και εξαιρετικές ομιλίες έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Χασιώτη (Εικόνες - Βίντεο)

Με πολύ κόσμο και εξαιρετικές ομιλίες έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Χασιώτη (Εικόνες - Βίντεο)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών», που εκδόθηκε από τη Νομική Βιβλιοθήκη.


Η αίθουσα γέμισε από κόσμο, που τήρησε το υγειονομικό πρωτόκολλο και παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των διακεκριμένων ομιλητών, που μάλιστα ήταν τόσο υψηλού επιπέδου που θα μπορούσαν να είναι περιεχόμενο μιας εξειδικευμένης ημερίδας.


Την παρουσίαση άνοιξε ο δικηγόρος και εκδότης του ΛΑΟΥ, Ζήσης Μιχ. Πατσίκας, ο οποίος με άνεση συντόνισε την εκδήλωση και μεταξύ άλλων υπογράμμισε την «έξυπνη» επιλογή του θέματος από τον συγγραφέα, αφού το πεδίο των δημοσίων συμβάσεων έχει τεράστια δυναμική, αλλά χωρίς ιδιαίτερη βιβλιογραφία.


Χαιρετισμούς απηύθυναν στην συνέχεια ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Άγγελος Τόλκας, ο οποίος και ως δικηγόρος εξήρε το περιεχόμενο του πονήματος του Μιχάλη Χασιώτη, ενώ ανέφερε ότι ήταν επιτηρητής του σε κάποια εξεταστική στην εκπόνηση του μεταπτυχιακού.


Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο πρόεδρος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ), Γιώργος Καταπόδης, ο οποίος μετέβην από την Αθήνα αποκλειστικά για την παρουσίαση και στον σύντομο χαιρετισμό του, εκθείασε το βιβλίο και ανέφερε την πετυχημένη λειτουργία και των δύο ανεξάρτητων Αρχών και την συμβολή του στο πεδίο των δημοσίων συμβάσεων.


Ακολούθησε ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, που αναφέρθηκε στον Μιχάλη Χασιώτη ως άξιο συνεχιστή της οικογενειακής και επαγγελματικής παράδοσης και του ευχήθηκε για την πορεία του νέου του βιβλίου.


Τον κύκλο των χαιρετισμών έκλεισε η αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, Σοφία Ζεϊμπέκη, η οποία με ιδιαίτερη θέρμη ευχήθηκε για την πρώτη συγγραφική προσπάθεια του Μιχάλη, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι η εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη του Δ.Σ.Β.


Το κύριο μέρος της παρουσίασης περιελάβανε τρεις εξαιρετικές εισηγήσεις, από διαφορετικούς κλάδους που εμπλέκονται στις δημόσιες συμβάσεις.

Η Εφέτης Διοικητικών Δικαστηρίων Χαρίκλεια Χαντζή-Λελεκάκη, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση με την ματιά της δικαστού, με επιστημοσύνη, αλλά συγχρόνως απλό λόγο έδωσε κάποιες βασικές αρχές και συνεχάρη τον Μιχάλη Χασιώτη για την καλή δουλειά που έκανε στο βιβλίο και τον παρότρυνε να προχωρήσει και στην έκδοση του επόμενου.


Ένας εξειδικευμένος δικηγόρος Δημοσίων Συμβάσεων από την Αθήνα, ο Δρ. Ιωάννης Κίτσος, τέως Πρόεδρος Κλιμακίου ΑΕΠΠ, ο οποίος προλόγισε και το βιβλίο, ανέλυσε στην εμπεριστατωμένη εισήγησή του τις διαδικασίες που διέπουν τις Δημόσιες Συμβάσεις και προβλήματα που ανακύπτουν, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον αρκετών εργολάβων και επιχειρηματιών που ήταν παρόντες. Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι υπήρξαν συμφοιτητές στην Κομοτηνή με τον Μιχάλη Χασιώτη και μετά από μια ανάπαυλα πολλών ετών ξανασυναντήθηκαν με αφορμή το βιβλίο του Μιχάλη.


Τις εισηγήσεις έκλεισε ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά από δημόσια έργα, ο Μιχάλης Παπαστεργίου, Πολιτικός Μηχανικός και Αντιπρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας. Με «πρακτικό» λόγο και συγκεκριμένες αναφορές στην καθημερινότητα ο κ. Παπαστεργίου διάβασε σημεία του βιβλίου που έχουν άμεση εφαρμογή στις διαδικασίες που ακολουθούνται για την διενέργειας δημόσιων διαγωνισμών και επεσήμανε την εξαιρετική δουλειά που έκανε ο συγγραφέας.


Δείτε το βίντεο της παροσυσίασης

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ




















Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 7:00 μ.μ. η εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως για την εορτή της 25ης Μαρτίου

Το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 7:00 μ.μ. η εκδήλωση της Ιεράς...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας σας...

Γιορτάστηκαν τα «Κούλουμα» στον Δήμο Νάουσας (ΦΩΤΟΣ)

Γιορτάστηκαν τα «Κούλουμα» στον Δήμο Νάουσας (ΦΩΤΟΣ)

Με άφθονη φασολάδα, λαγάνα και φυσικά σαρακοστιανά,...

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 | 10:30 πμ : S l a m    P o e t r y  από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας
Κορυφώθηκε η Αποκριά της Νάουσας  με επίκεντρο το μοναδικό δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες» - Χιλιάδες κόσμου επισκέφθηκαν την Νάουσα (ΦΩΤΟΣ)

Κορυφώθηκε η Αποκριά της Νάουσας με επίκεντρο το...

Με επίκεντρο το μοναδικό δρώμενο «Γενίτσαροι και...

Απόψε μετά τις 9:30μμ 14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΕΛΛΗΣ ΒΕΡΟΙΑ

Απόψε μετά τις 9:30μμ 14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ...

14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΕΛΛΗΣ ΒΕΡΟΙΑ Απόψε...

Αποκριάτικη εκδήλωση από την ΚΕΠΑ και τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας χθες στην πλατεία Δημαρχείου

Αποκριάτικη εκδήλωση από την ΚΕΠΑ και τον Εμπορικό...

Αποκριάτικη εκδήλωση συνδιοργάνωσαν  η ΚΕΠΑ του Δήμου...

«Το βάζο με τα μοναχικά μπισκοτάκια» της Μ.Α.μ.Α παρουσιάζεται στη Νάουσσα

«Το βάζο με τα μοναχικά μπισκοτάκια» της Μ.Α.μ.Α...

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, στις 19:00 στην αίθουσα ...

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/3 ΣΤΗΝ ΕΛΗΑ - 8 ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ  «ΔΙΗΛΘΟΜΕΝ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΣ» - ΜΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/3 ΣΤΗΝ ΕΛΗΑ - 8 ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: ¨Διήλθομεν διά πυρός και ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 στις 21:00.  Μετά από την πολύ μεγάλη επιτυχία που έκανε η παράσταση «Πέντε Σιωπές» της Σήλα Στήβενσον σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου, μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας σε...