Χαντ μπολ Επιστολή διαμαρτυρίας της Βέροιας 2017 για την κατηγορία περί διασυρμού του αθλήματος.

Χαντ μπολ Επιστολή διαμαρτυρίας της Βέροιας 2017 για την κατηγορία περί διασυρμού του αθλήματος."

Από την γυναικεία ομάδα χάντμπολ Βέροια 2017 λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας, που έχει να κάνει με την πρόσφατη κλήση σε απολογία που δέχθηκε από την ΟΧΕ.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η επιστολή. που υπογράφουν οι παίκτριες και ο προπονητής Κώστας Τούτσης  

Εμείς οι αθλήτριες της ομάδας χειροσφαίρισης ΑΣ ΒΕΡΟΙΑ 2017 και ο προπονητής, εκφράζουμε την δυσαρέσκεια μας σχετικά με τα όσα κυκλοφόρησαν στον ηλεκτρονικό τύπο κυρίως , τις τελευταίες ημέρες , σχετικά με την κλήση σε απολογία της ομάδας μας για δήθεν δυσφήμηση του αθλήματος.

Εμείς λοιπόν που αποτελούμε το αγωνιστικό κομμάτι και την καρδιά της ομάδας αυτής , εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας , καθώς τις τελευταίες ημέρες , η πέμπτη ομάδα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και περσινή φιναλίστ, του πρωταθλήματος της γυναικείας χειροσφαίρισης , διασύρεται στο πανελλήνιο , με την σοβαρότερη κατηγορία , καθώς καλείται να απολογηθεί για δυσφήμηση του αθλήματος.

Εμείς λοιπόν που ιδρώνουμε για την ομάδα αυτή και για το άθλημα που αγαπάμε και την στιγμή αυτή κρατάμε την ομάδα μας στην κορυφαία πεντάδα της Ελλάδος με προσωπικές θυσίες, η καθεμιά και ο καθένας ξεχωριστά, δεν μπορούμε να ανεχθούμε σε καμία των περιπτώσεων ότι δυσφημούμε το άθλημα.

Δεν μπορούμε να το ανεχθούμε το παραπάνω γενικότερα, πόσο μάλλον την φετινή περίοδο , που λόγω του κορωνοϊού αλλά και των πολλών τραυματισμών συναθλητριών μας , υπήρχαν στιγμές που αν και είχαμε αποδεκατιστεί αγωνιστικά, υπερβάλαμε εαυτούς προκειμένου να κρατήσουμε την ομάδα και την υπόληψη μας, στο υψηλότερο επίπεδο και αγωνιστήκαμε σε όλα τα παιχνίδια καταθέτοντας την ψυχή μας.

Δεν μπορούμε να το ανεχθούμε πόσο μάλλον, όταν ομάδες γυναικείες και ανδρικές παρόλο που δεν κατέβηκαν σε επίσημα παιχνίδια ακόμη και στην φάση των playoff , δεν είχαν την παραμικρή όχληση από τα θεσμικά όργανα , αλλά αντίθετα η ομάδα μας , αυτή για την οποία την φανέλα όχι απλά την ιδρώνουμε, αλλά την ματώνουμε, διασύρεται στο πανελλήνιο, ότι δήθεν δυσφημεί το άθλημα που υπηρετούμε από μικρά παιδιά.

Εμείς τέλος δηλώνουμε, ότι απέχουμε από οποιαδήποτε σκοπιμότητα πολιτική γενικότερα , θεωρούμε πως στο γήπεδο έχουμε καταθέσει τα διαπιστευτήρια μας και μέσω της παρούσας επιστολής, επιδιώκουμε την αποκατάσταση τουλάχιστον στη κοινή γνώμη, της αξιοπρέπειας μας, η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, άδικα και αδικαιολόγητα, ένα παιχνίδι πριν το φινάλε των αγωνιστικών υποχρεώσεων και την κατάληψη της τιμητικής πέμπτης θέσης στο κορυφαίο πρωτάθλημα της ελληνικής γυναικείας χειροσφαίρισης.

Βέροια, 21.3.2022

Ο προπονητής

Κων/νος Τούτσης

Οι αθλήτριες:

Αικ. Ανδροκίδου (Αρχηγός)

Κ. Γεωργιάδη

Έ. Καραμπατζάκη

Μ. Ζανίδου

Κ. Βλάχου

Ι. Παπαδοπούλου

Ε. Παπαδοπούλου

Ο. Πεπόνη

Ν. Πεπόνη

Α. Πιτούλια

Ν. Ματαρώνα

Το σκεπτικό της Ομοσπονδίας αναλύεται παρακάτω:

Ο ΑΣ Βέροια 2017 θα απολογηθεί στο Δ.Σ. της ΟΧΕ για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 2 παρ.1 και 12 παρ.1 του Πειθαρχικού Κανονισμού της Ομοσπονδίας που συνιστούν δυσφήμιση του αθλήματος και συμπεριφορά στις αθλητικές σχέσεις αντίθετη με αυτή που υπαγορεύει η ευπρέπεια, η ευταξία και η δεοντολογία του ερασιτεχνικού αγωνιστικού αθλητισμού και μη σύμφωνη με τις αρχές του φίλαθλου πνεύματος των παραδόσεων του αθλητισμού και του Ολυμπιακού ιδεώδους.

Συγκεκριμένα το επαναλαμβανόμενο πειθαρχικό παράπτωμα συνίσταται στα εξής:

– Στον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών της 18/12/2021 απέναντι στον ΟΦΝΙ, ο ΑΣ Βέροια 2017 προσήλθε να αγωνιστεί με 9 μόνο αθλήτριες και το σκορ του αγώνα να είναι 18-25

– Στον αγώνα πρωταθλήματος Α1 Γυναικών της 22/1/2022 απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο ΑΣ Βέροια 2017 προσήλθε να αγωνιστεί με 8 μόνο αθλήτριες και το σκορ του αγώνα να είναι 9-45.–

Στον αγώνα πρωταθλήματος Α1 Γυναικών της 26/1/2022, απέναντι στον ΑΕΣΧ Πυλαίας, ο ΑΣ Βέροια 2017 προσήλθε να αγωνιστεί με 7 μόνο αθλήτριες και το σκορ του αγώνα να είναι 18-40.

– Στον αγώνα πρωταθλήματος Α1 Γυναικών της 29/1/2022, απέναντι στον ΓΑΣ Καματερού, ο ΑΣ Βέροια 2017 προσήλθε να αγωνιστεί με 8 μόνο αθλήτριες και το σκορ του αγώνα να είναι 14-36.

– Στον αγώνα πρωταθλήματος Α1 Γυναικών της 12/2/2022, απέναντι στον ΟΦΝΙ, ο ΑΣ Βέροια 2017 προσήλθε να αγωνιστεί με 7 μόνο αθλήτριες και το σκορ του αγώνα να είναι 47-13.

– Στον αγώνα πρωταθλήματος Α1 Γυναικών της 12/3/2022, απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο ΑΣ Βέροια 2017 προσήλθε να αγωνιστεί με 8 μόνο αθλήτριες και το σκορ του αγώνα να είναι 56-12.

Η σημαντική οικονομική ενίσχυση που έλαβαν από την Πολιτεία όλα τα σωματεία της Α1 Ανδρών και Α1 Γυναικών δεν δικαιολογεί αφενός την αγωνιστική παρουσία του ΑΣ Βέροια 2017 στους πιο πάνω αγώνες με τόσο μικρό αριθμό αθλητριών και αφετέρου τα πρωτοφανή για το άθλημα και την κατηγορία της Α1 άσχημα αποτελέσματα του Σωματείου.

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη νίκη του Φέρωνα Βέροιας -

Μεγάλη νίκη του Φέρωνα Βέροιας - "Έσπασε" την έδρα...

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Φέρωνας Βέροιας στην Θεσσαλονίκη...

Ισοπαλία με Πανελλήνιο για τα κορίτσια του Φιλίππου Βέροιας

Ισοπαλία με Πανελλήνιο για τα κορίτσια του Φιλίππου...

Μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα, τα κορίτσια του...

Με νίκη ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη σεζόν ο Ζαφειράκης Νάουσας

Με νίκη ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη σεζόν ο Ζαφειράκης...

Νικηφόρα έκλεισε την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της...

Κάλεσμα του Ζαφειράκη για το τελευταίο ματς της σεζόν με Πανελλήνιο

Κάλεσμα του Ζαφειράκη για το τελευταίο ματς της σεζόν...

Τον ιστορικό σύλλογο του “Πανελληνίου Γ.Σ.”...

Ξεκίνημα με ήττα στα πλέι οφ για τα κορίτσια του Φιλίππου Βέροιας

Ξεκίνημα με ήττα στα πλέι οφ για τα κορίτσια του...

Την ήττα με σκορ 16-19 γνώρισε στο ΔΑΚ "Δ. Βικέλας" ο...

Δύο Ημαθιώτες πανηγύρισαν το Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ!

Δύο Ημαθιώτες πανηγύρισαν το Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ!

Για 4η φορά στην ιστορία του μετά το 2012, το 2015 και το 2017,...

Νίκησε τον Αρχέλαο Κατερίνης και προκρίθηκε στα πλέι οφ ο Φέρωνας Βέροιας

Νίκησε τον Αρχέλαο Κατερίνης και προκρίθηκε στα πλέι...

ημαντική επιτυχία για την ομάδα χάντμπολ του Φέρωνα...

Στο F8 της Βέροιας προκρίθηκαν οι νεανίδες του Φιλίππου!

Στο F8 της Βέροιας προκρίθηκαν οι νεανίδες του...

Τη συμμετοχή στην Τελική Φάση του 35ου Πανελλήνιου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η ανακοίνωση του προέδρου του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Βέροιας, Γιώργου Φύκατα στην επίσημη σελίδα του Φιλίππου  στο facebook:Στο ίδιο έργο θεατές!!!!Δυστυχώς για μια φορά ακόμα επιβεβαιώνεται ο κανόνας που λέει ότι...

Εύκολη νίκη πανηγύρισε ο Ζαφειράκης Νάουσας στην έδρα του απέναντι στον Αρχέλαο Κατερίνης καθώς επικράτησε με 33-24 και παρέμεινε σταθερά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι...

Handball Premier (19η-20η αγωνιστική) Σάββατο 17 Μαρτίου 2018Handball Premier (19η αγωνιστική)Δαϊς 14:00, ΑΣΕ Δούκα- Διομήδης Άργους (Πατιός- Τσιάνας, Αντωνόπουλος)Σπίτι του Χάντμπολ 17:00 (ΕΡΤ3), ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV- AEK (Μπέτμαν-...

Μια ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών πήρε ο Α.Σ Βέροιας 2017 καθώς επικράτησε στην Κέρκυρα επι του Φαίακα με 22-13.Οι φιλοξενούμενοι πήραν από το πρώτο ημίχρονο ένα προβάδισμα στο σκορ, το οποίο...