Επίδομα βενζίνης: Και απευθείας σε λογαριασμό η επιδότηση, έρχεται άυλη χρεωστική κάρτα με κωδικούς Taxisnet

Επίδομα βενζίνης: Και απευθείας σε λογαριασμό η επιδότηση, έρχεται άυλη χρεωστική κάρτα με κωδικούς Taxisnet

Νεότερες ειδήσεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το επίδομα βενζίνης και την διαδικασία που θα ακολουθείται από κάποιος για να του πιστωθεί η ελάφρυνση στο λογαριασμό του.

Με μία προπληρωμένη ψηφιακή κάρτα θα γίνεται η επιδότηση στη βενζίνη και στο diesel. Το επίδομα βενζίνης περιλαμβάνει «κούρεμα» στην αμόλυβδη 0,22 λεπτά ενώ στο diesel 0,15 ευρώ.

Το μέτρο επιδότησης καυσίμου θα ισχύσει για τρεις μήνες και για τα πρώτα 60 λίτρα καυσίμου (180 λίτρα για το τρίμηνο). Ειδικά για τον Απρίλιο θα υπάρξει και μια έξτρα επιδότηση -δηλαδή μείωση- 15 λεπτών του ευρώ στην αντλία, που αφορά μόνο το πετρέλαιο κίνησης (diesel).

Κάρτα καυσίμων: Πώς θα δίνεται η επιδότηση

H επιδότηση θα δίνεται με μια προπληρωμένη ψηφιακή κάρτα καυσίμων, στα πρότυπα του freedom pass.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

Για να εγκριθεί η επιδότηση καυσίμου, ο ενδιαφερόμενος θα δηλώνει σε σχετική πλατφόρμα στο gov.gr με κωδικούς Taxisnet το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακρoχρόνιας μίσθωσης (leasing).

H κάρτα καυσίμου θα μπορεί να χρησιμοποιείται στα πρατήρια βενζίνης, ενώ για τους πολίτες μας που δεν έχουν δυνατότητα χρήσης smartphone, το ποσό θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους.

Ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι θα ανοίξει «μία πλατφόρμα στο gov.gr στην οποία ο πολίτης θα πρέπει πολύ απλά και εύχρηστα να δηλώσει τον αριθμό του αυτοκινήτου για τον οποίο θα ήθελε να πάρει την επιδότηση καυσίμων». Ο κ. Αναγνωστόπουλος επανέλαβε σε εκείνο το σημείο ότι κάθε πολίτης θα δηλώνει ένα αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλατφόρμα αναμένεται στις αρχές Απριλίου.

Δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία εξήγησε επίσης ότι ο πολίτης θα μπορεί να επιλέξει τον τρόπο της άυλης ψηφιακής κάρτας που είναι όπως το voucher για όποιον είναι τεχνολογικά περισσότερο εξελιγμένος. Σε αυτή την περίπτωση, θα πηγαίνει στο βενζινάδικο και θα πληρώνει με αυτή την άυλη χρεωστική κάρτα.

Πηγή: Dikaiologitika.gr

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης:  Κίνητρα στους αγρότες να εισέλθουν στους συνεταιρισμούς

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Κίνητρα στους αγρότες...

Σε δύο σημαντικές ανακοινώσεις προχώρησε ο υπουργός...

«Καλπάζει» η τιμή της χρυσής λίρας – Έσπασε το ιστορικό ρεκόρ των 600 ευρώ

«Καλπάζει» η τιμή της χρυσής λίρας – Έσπασε το...

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο συνεχίζει να «σπάει» η χρυσή...

Διευθυντές δημοτικών σχολείων της Βέροιας, περιηγήθηκαν με τον Μάκη Δημητράκη σε ιστορικά μνημεία και παραδοσιακές γειτονιές της πόλης

Διευθυντές δημοτικών σχολείων της Βέροιας,...

Πάνω από 5 χρόνια ο κ. Μάκης Δημητράκης, συνταξιούχος...

Ο «ΛΑΟΣ» συμμετέχει στη νέα διαπεριφερειακή, διαδικτυακή εκπομπή για τις ευρωεκλογές -  RegioNewsGR for the EU  Συνεργασία 10 ΜΜΕ από 4 Περιφέρειες(Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη)

Ο «ΛΑΟΣ» συμμετέχει στη νέα διαπεριφερειακή,...

Εν όψει των ευρωεκλογών, δέκα Μέσα Ενημέρωσης από...

Σύνοδος Κορυφής με πολεμική ατζέντα… Μυρίζει «μπαρούτι» η Μέση Ανατολή!

Σύνοδος Κορυφής με πολεμική ατζέντα… Μυρίζει...

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή βρίσκονται στο...

Τον Ιούνιο θα αρχίσουν να ψαλιδίζονται τα επιτόκια και δόσεις των δανείων;

Τον Ιούνιο θα αρχίσουν να ψαλιδίζονται τα επιτόκια και...

Όσοι πληρώνετε δόσεις δανείων βιώσατε το ράλι ανόδου...

Με μπουφάν και ομπρέλες το Παρασκευοσαββατοκύριακο

Με μπουφάν και ομπρέλες το Παρασκευοσαββατοκύριακο

Σηκώσατε μακρυμάνικα και μπουφάν; Ξανακατεβάστε τα…...

Και τι δουλειά βρε πιδί μ΄, είναι το ινφλουένσερ;

Και τι δουλειά βρε πιδί μ΄, είναι το ινφλουένσερ;

 Άντε τώρα να καταλάβει η γιαγιά σου, τι δουλειά κάνει...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...