Στ. Ξεκαλάκης: Με συνταγή αυτοοργάνωσης, η αναγέννηση της παράταξης από τον νέο πρόεδρο

Στ. Ξεκαλάκης: Με συνταγή αυτοοργάνωσης, η αναγέννηση της παράταξης από τον νέο πρόεδρο

-Συνέντευξη προπομπός της σημερινής επίσκεψης Ανδρουλάκη στην Ημαθία, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του

Προπομπός της σημερινής επίσκεψης του Νίκου Ανδρουλάκη στην Ημαθία, ήταν η χθεσινή συνέντευξη Τύπου, του πρώην Γραμματέα και μέλους της Κ.Π.Ε. του ΚΙΝΑΛ –ΠΑΣΟΚ κ. Σ. Ξεκαλάκη στην «Ελιά» της Βέροιας, ο οποίος ενημέρωσε για τον σκοπό και το πρόγραμμα της επίσκεψης του νέου προέδρου του Κινήματος.

Τιμητική για την Ημαθία χαρακτήρισε ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας, Κώστας Ασλάνογλου, την απόφαση Ανδρουλάκη να ξεκινήσει από εδώ την περιοδεία του, υλοποιώντας την υπόσχεσή του, να επισκεφθεί μετά την εκλογή του, πόλεις που δεν πρόλαβε να επισκεφτεί πριν από τις εσωκομματικές του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Ξεκαλάκης, ενέταξε την περιοδεία του Νίκου Ανδρουλάκη στο πλαίσιο των νέων προγραμματικών στόχων του κόμματος, που επιστρέφει στις παλιές συνταγές του παρελθόντος, όπως η αυτοοργάνωση. «Το ΠΑΣΟΚ δημιουργήθηκε από το λαό και μαζί του διαμόρφωσε τις πολιτικές του, τις οποίες επέστρεψε στον ίδιο το λαό. Κι αυτό το γνωρίζει και ο νέος πρόεδρος αλλά και τα στελέχη του… Αν δεν υπήρχε το ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει την μεσαία τάξη, πιθανόν η δικιά μας γενιά να βρισκόταν σε διαφορετική κατάσταση. Άρα πετυχημένες συνταγές του παρελθόντος όπως η αυτοοργάνωση, είναι χρήσιμες και προστίθενται ξανά στην ατζέντα του κόμματος», τόνισε, σκιαγραφώντας το πλαίσιο που μπορεί ακόμα να προκαλεί συναισθηματική φόρτιση στους συντρόφους τους που έδωσαν αγώνες για την δημοκρατική παράταξη, πλην όμως τα προηγούμενα χρόνια γύρισαν για διάφορους λόγους, την πλάτη στο κόμμα. Ο στόχος, είναι να ξαναενωθούν και να ενώσουν και τις παραγωγικές ομάδες, γι αυτό, όπως είπε ο κ. Ξεκαλάκης, η αυτοοργάνωση είναι χρήσιμη, για την εκλογική πορεία του κόμματος, αλλά κυρίως για τα θέματα διαμόρφωσης πολιτικής, όπου το κεντρικό κόμμα με τη βοήθεια των αποκεντρωμένων δομών, των πολιτών σε κάθε περιφέρεια, δήμο και κοινότητα, να μπορέσει να ξαναπιάσει τον μίτο από την αρχή.

«Να αφυπνίσουμε τον κόσμο που έχει επιλέξει να βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο σπίτι του, να τον ξαναφέρουμε στο κόμμα… Όπως είχε δεσμευτεί ο Ν. Ανδρουλάκης προεκλογικά, ξεκινάει ο ίδιος, έστω και με καθυστέρηση λόγω πανδημίας και άλλων γεγονότων, τις περιοδείες και επιλέγει την Ημαθία για αρχή, διότι είναι μία περιοχή που τον τίμησε στην τελευταία εκλογική διαδικασία με πολύ σημαντικά ποσοστά και θέλει και ο ίδιος να τιμήσει όλους τους συντρόφους και τους προοδευτικούς πολίτες του τόπου με την παρουσία του», τόνισε.

Ομιλία – ανοιχτή διαδικασία

Η επίσκεψη Ανδρουλάκη δεν θα περιοριστεί μόνο στην ομιλία του στην «Ελιά» σήμερα το βράδυ. Κι αυτό, διότι δεν θα είναι απλή ομιλία, αλλά μία διαδικασία όπου θα δοθεί ο λόγος σε μέλη και φίλους της παράταξης. Ήδη, όπως επισημάνθηκε, μέσω των κεντρικών γραφείων καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία του Δεκεμβρίου, αλλά και η Ν.Ε. Ημαθίας, το έχει γνωστοποιήσει στους πολίτες οι οποίοι θα μπορούν να συμμετάσχουν στην διαδικασία, να θέσουν προβληματισμούς και προτάσεις «για το πως αυτό το δυναμικό εγχείρημα που υπερβαίνει τα στενά όρια των εσωκομματικών διαδικασιών της 8ης Μαΐου για εκλογή Επιτροπών αλλά και συνέδρων, μπορεί να αποτελέσει μια διαδικασία, μέσα από την οποία φιλοδοξούμε να οργανωθούν δίκτυα ανθρώπων σε διάφορες μορφές της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, ώστε ο κόσμος να είναι στην πρώτη γραμμή. Να είναι ένα κόμμα μελών, ένα κόμμα που μέσα από τη σύνθεση θα διαμορφώνει την πολιτική του γραμμή. Κι αυτό είναι το κεντρικό μας σύνθημα», τόνισε ο κ. Ξεκαλάκης.

Το πρόγραμμα του Ν. Ανδρουλάκη στην Ημαθία

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα βρίσκεται στην Ημαθία σήμερα Τρίτη, το μεσημέρι, και θα συναντηθεί καταρχάς με εκπροσώπους αγροτών στην Κουλούρα. Κάτι που ζήτησε ο ίδιος ώστε να ενημερωθεί προσωπικά για τις αλλεπάλληλες ζημιές στις καλλιέργειες του νομού. Στη συνέχεια θα πάει στην Αλεξάνδρεια για να μιλήσει με φίλους και συντρόφους της παράταξης και αργά το απόγευμα (8.00 μ.μ.) θα μιλήσει στην Ελιά. Το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Ανδρουλάκης θα επισκεφτεί τη Νάουσα όπου θα συναντηθεί με φίλους και συντρόφους για τη δημιουργία επιτροπών πρωτοβουλίας.

Το στοίχημα και η πρόθεση του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε ο κ. Ξεκαλάκης, είναι η κοινωνική συμμετοχή στην Αναγέννηση της παράταξης, «με στόχο και προοπτική να αποτελέσει το βασικό πυλώνα μία σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης στη χώρα, δίνοντας λύση στα προβλήματά και ενσαρκώνοντας τις ελπίδες του ελληνικού λαού».

Σ.Γκ.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό...

Χθες 26 Απριλίου 2024, διενεργήθηκαν εκλογές στην...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία 46 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...