ΟΙ ΛΑΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ

ΟΙ ΛΑΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης

Τα αντιπολεμικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο, εναντίον του πολέμου που ξέσπασε και συνεχίζεται στην Ουκρανία, δείχνουν ότι η ανθρωπότητα, οι λαοί, είναι ριζικά αντίθετοι σε κάθε έννοια πολεμικής βίας.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών βγαίνουν στους δρόμους για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στην ένοπλη επίθεση που απροκάλυπτα επιχειρείται ενάντια σε ένα λαό που από χρόνια στενάζει κάτω από μία διαρκή απειλή, ενώ προσπαθεί να βρει τον βηματισμό του στην σύγχρονη εποχή.

Σκοπός των διαδηλώσεων είναι η γενική αφύπνιση των κοινωνιών, ώστε να υπάρξει πιο ενεργή κινητοποίηση, στα πλαίσια των δυνατοτήτων κάθε λαού, κάθε πολιτικής εξουσίας, με σκοπό την παγκόσμια κατακραυγή και την απαίτηση της θετικής εξέλιξης, που δεν μπορεί να είναι άλλη από την άμεση διακοπή της ένοπλης σύγκρουσης.

Και τον στόχο αυτό τον υποδεικνύουν απόλυτα οι νέοι διαδηλωτές, οι οποίοι δικαιωματικά διεκδικούν με πλήρη συνείδηση το ειρηνικό αύριο που τους ανήκει. Το αύριο που με μόχθο οικοδομούν και χάριν του οποίου θυσιάστηκαν γενεές γενεών.

Είναι γνωστό ότι ο πόλεμος εκτός από τις καταστροφές και τις απώλειες ανθρωπίνων ζωών που συμβαίνουν κατά τη διάρκειά του, επιφέρει και μακροχρόνιες συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία και τους ανθρώπους.

Εκείνο που αποτελεί γενικότερη ευχή είναι να πρυτανεύσει η λογική και να σταματήσει άμεσα η πολεμική σύρραξη που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την ανθρωπότητα πίσω, σε ένα ιδιότυπο, πιο σκληρό, πιο αμείλικτο και πιο απάνθρωπο μεσαίωνα.

Αποτελεί γενική γνώση και συνείδηση ότι και αυτός ο πόλεμος έχει σαν αιτία τον οικονομικό και στρατηγικό έλεγχο της περιοχής και όχι απλώς και μόνο την ανατροπή μιας κυβέρνησης που δεν είναι αρεστή στον επιτιθέμενο και την εγκατάσταση μιας άλλης ελεγχόμενης.

Ο ιστορικός του μέλλοντος είναι αυτός που θα κρίνει θα εκτιμήσει και θα καταγράψει τον ρόλο του καθενός, αποδίδοντας κατά περίπτωση και τις αναλογούσες ευθύνες.

Το γεγονός σήμερα είναι ότι οι λαοί του κόσμου, οι απλοί πολίτες, οι νέοι, αντιτίθενται στον πόλεμο και διαδηλώνουν για να τον σταματήσουν.

Το αν θα εισακουστούν η όχι, εξαρτάται από την αποτελεσματική παρέμβαση που θα ασκήσουν οι πολιτικές ηγεσίες και παράγοντες, που είναι και οι αποδέκτες των αντιπολεμικών μηνυμάτων.

Μέχρι τότε οι φωνή των νέων, θα ακούγεται σε ολόκληρο τον κόσμο με την αυτοπεποίθηση που ταιριάζει στους θεμελιωτές του μέλλοντος της ανθρωπότητας, που απαιτούν να παραλάβουν έναν κόσμο ειρηνικό.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Χρ. Τσακμακίδου σε ηλικία 64 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Χρ. Τσακμακίδου σε ηλικία 64...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Πάσχα 5 Μαΐου 2024 στις...

Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα

Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα

Ευχές για Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα@@ads-588@@

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

ἐλέῳ Θεοῦ Ἐπίσκοπος καί Μητροπολίτηςτῆς Ἱερᾶς καί...

«ΝΥΝ ΠΑΝΤΑ ΠΕΠΛΗΡΩΤΑΙ ΦΩΤΟΣ …» ύμνος του Πάσχα  Η κορυφαία γιορτή της χριστιανοσύνης. Ευλογημένη μέρα

«ΝΥΝ ΠΑΝΤΑ ΠΕΠΛΗΡΩΤΑΙ ΦΩΤΟΣ …» ύμνος του Πάσχα Η...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, φιλόλογοςΟ μελωδός...

Σήμερα Μ. Σάββατο η κηδεία του Παναγιώτη Χαρέλα

Σήμερα Μ. Σάββατο η κηδεία του Παναγιώτη Χαρέλα

Σήμερα Μ. Σάββατο 4 Μαΐου 2024 στις 12.00 μ.μ. η κηδεία του...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Αβραμίδου σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Αβραμίδου σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Μ. Σάββατο 4 Μαΐου 2024...

Έφυγε από τη ζωή η Μαργαρίτα Ντόντη σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαργαρίτα Ντόντη σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Μ. Σάββατο 4 Μαΐου 2024...

Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Μητροπολιτικό Ναό της Βέροιας

Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Μητροπολιτικό...

Τη Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου το απόγευμα ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ευχές για Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα@@ads-588@@

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...