ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα

Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Μετά από 16 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 25 χρόνια γάμου και 28 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας κατέληξα: να ντύνομαι στη «μπουτίκ μπαμπάς & μαμά», να τρώω από το «μάρκετ πεθερός & πεθερά» και να σας «πολεμώ» με το πληκτρολόγιο μου».

Φίλοι μου, καλή της ημέρα,

με την ευχή να παρέμβουνε οι Ορθόδοξες Ανατολικές Εκκλησίες και να διακοπεί ο πόλεμος, για τις ημέρες του Πάσχα (έστω να γίνει μία αρχή), θα αναφέρουμε τα δεδομένα, για την εισβολή του Πούτιν!

Η εισβολή, ο πόλεμος, είναι ένας άδικος πόλεμος και μας αφορά όλους, διότι πέρα από το ανθρώπινο συναίσθημα, θα υπάρξουν και οικονομικές συνέπειες.

Αυτό ήταν το πρώτο δεδομένο.

Το δεύτερο, αδελφάκι με το πρώτο, ανεξαρτήτως από τις διάφορες αφορμές, κανείς δεν έδωσε, στον Πούτιν, το δικαίωμα να πάρει τα όπλα και να εισβάλει!

Τώρα εάν ήμουν «φασιστάκι» με τη μάσκα του φιλελεύθερου, θα σταματούσα εδώ, αλλά επειδή δεν είμαι και επειδή δυστυχώς δεν πρόκειται ούτε για την πρώτη, ούτε την τελευταία εισβολή, θα συνεχίσω την ανίχνευση, την πυρανίχνευση εάν επιθυμείτε!

Εάν κάποιοι δεν αντέχετε, σταματάτε εδώ και καλή Μεγάλη Εβδομάδα!

Το τρίτο δεδομένο είναι ότι η Ουκρανία δεν υπήρξε, μία δημοκρατική και φιλελεύθερη κοινωνία.

Η διαφθορά κυριαρχούσε παντού, και οι διώξεις αντιφρονούντων καθημερινή ρουτίνα.

Τώρα το πως εξηγείται μία κυβέρνηση να έχει την αντιπολίτευση φυλακισμένη, την αριστερά να την απαγορεύει να πάρει μέρος σε εκλογές, να εφαρμόζει τη δημόσια διαπόμπευση παρανομούντων και να θεωρείται Δημοκρατική, μόνο η πολιτισμένη Δύση, μπορεί να μας το εξηγήσει.

Επειδή όμως δεν εξηγείται, για αυτό επιλέχθηκε η μαριονέτα – τσίρκο!

Παρόλα αυτά, το δικαίωμα της κατάλυσης της ανεξαρτησίας της χώρας δεν το έχει κανείς, όπως δεν έχει και το δικαίωμα κάποιος να προσπαθεί να επιβάλλει τους δικούς του αχυρανθρώπους για να ελέγχει μία χώρα.

Και αφού για μία ακόμη φορά επαναλάβω, ότι η κάθε εισβολή είναι πράξη αδικαιολόγητη, δεν αναφέρομαι στην περίπτωση της Μεγαλονήσου, που η εισβολή εθεωρείτο δίκαιη, για αυτό και δεν αντιδράμε!

Και αφού το έφερε η κουβεντούλα, πρόεδρε Κυριάκο, αντί για όπλα στείλε τεχνικούς να διορθώσουν το δίκτυο στην Ουκρανία, για να μην «πέφτει», όταν ακούει για την εισβολή της Τουρκίας!

Εκτός όμως από την παραβατική συμπεριφορά της Ρωσίας, υπάρχουν και οι ευθύνες της Δύσης, αυτές που τα φιλελεύθερα «σκουπίδια» δεν παραδέχονται.

Υπήρχαν πολλές φωνές υπευθύνων, διαφόρων αξιωματούχων, που υποστηρίζανε ότι πρέπει να γίνει προσέγγιση της Δύσης στα σύνορα της Ρωσίας.

Χαρακτηριστικά υποστηρίζανε: «η Ουκρανική ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι η πιο φωτεινή από της της κόκκινες γραμμές για τη ρωσική ελίτ».

Με άλλα λόγια η Δύση, η Αμερική δηλαδή, αφού Ευρώπη δεν υπάρχει καιρό τώρα, γνώριζε ότι η προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, θα ήταν η σταγόνα που θα ξεχείλιζε το ποτήρι.

Παρόλα αυτά κάνουν τον Κινέζο, διότι πιστεύουν ότι θα τα κονομήσουν.

Τι θα γίνει όμως εάν ο Ρώσος κάνει κολεγιά με τον Κινέζο!

Καλά είναι τα ντόλαρς, αλλά με μέτρο!

Η Ρωσία φίλοι μου, μπορεί να μην είναι Σοβιετική Ένωση, παραμένει όμως μία ηγέτιδα δύναμη και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Κυκλωτικές κινήσεις από Νατοικές δυνάμεις, είναι δεδομένο ότι προκαλούνε αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας, που αισθάνεται ότι περιφρονείται, ότι προσβάλλεται.

Τα παραπάνω όμως δεν δικαιολογούν το Ρώσο πρόεδρο, είναι όμως καμπανάκι, καμπαναριό ολόκληρο, για την ανάγκη σεβασμού των ευαισθησιών άλλων λαών.

Οι λαοί δεν πρέπει να αισθάνονται περιφρονημένοι, από κανέναν.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

ΥΓ_1. κύριε πρόεδρε Ζελένσκι, όταν θα μας ξαναέλθετε, καλό θα είναι εκτός από το ελευθερία ή θάνατος, να έχετε μελετήσει τον Θουκυδίδη. Σαφώς τον γνωρίζετε, άνθρωπος της τέχνης είστε άλλωστε!

ΥΓ_2. Ο Πούτιν ως δικαιολογία αναφέρει την ύπαρξη ακροδεξιών ρευμάτων, η οποία ισχύει. Ότι πιο ακραίο, ενσωματωμένο και στην κεντρική κυβέρνηση της Ουκρανίας.

ΥΓ_3. Η Δύση όταν έκανε ντου, ως δικαιολογία επικαλείτο την ύπαρξη τρομοκρατών, οι οποίοι ήταν αόρατοι λόγω ΑΖΑΞ, αλλά δεν μας πειράζει, διότι η πολιτισμένη Δύση δεν προκαλεί νεκρούς όταν εισβάλει, αλλά παράπλευρες απώλειες!

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε στη

Διαβάστε στη "ΒΕΡΟΙΑ" (27/6/2022)

Διαβάστε στη "ΒΕΡΟΙΑ" (27/6/2022)

Τάσος Μπαρτζώκας: Αδιαπραγμάτευτη η στήριξη του στην πολύτεκνη οικογένεια!

Τάσος Μπαρτζώκας: Αδιαπραγμάτευτη η στήριξη του στην...

Με μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Ημαθίας...

Στ. Πέτσας: Αρμοδιότητα των Δήμων η επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων

Στ. Πέτσας: Αρμοδιότητα των Δήμων η επισκευή και...

-Απάντηση σε Ερώτηση Βελόπουλου για την «απαράδεκτη...

Πολύπλευρη ενημέρωση πραγματοποίησε στο ΕΕEΕΚ Αλεξάνδρειας το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου

Πολύπλευρη ενημέρωση πραγματοποίησε στο ΕΕEΕΚ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας μέσω του Κέντρου Κοινότητας του,...

Τάσος Μπαρτζώκας: Με το Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» η Πολιτεία στέκεται δίπλα σε όλες τις γυναίκες!

Τάσος Μπαρτζώκας: Με το Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» η...

Στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ Ημαθίας και της ΔΗΜ.ΤΟ...

Τα αιτήματα των Πολυτέκνων δεσμεύθηκε να φέρει στη Βουλή ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Τα αιτήματα των Πολυτέκνων δεσμεύθηκε να φέρει στη...

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου...

Πρόγραμμα δωρεάν rapid tests στη Νάουσα

Πρόγραμμα δωρεάν rapid tests στη Νάουσα

Δωρεάν rapid tests στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας θα...

ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΒΕΡΟΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ Μερος 2ο

ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΒΕΡΟΙΩΤΙΚΟΥ...

Του Δ.Π.ΤΟΛΙΟΥΣε συνέχεια του πρώτου δημοσιεύματος σε...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Του ΜάκηΔημητράκη@@ads-307@@Στα 1914, δύο μόλις χρόνια μετά την απελευθέρωση της Βέροιας από τους Τούρκους, «άνοιξε» στην πόλη μας το εξοχικό κέντρο - ταβέρνα «ΑΛΣΟΣ» που αργότερα έγινε γνωστό με την ονομασία...

Θλίψη σκόρπισε η είδηση της απώλειας του 76χρονου συνταξιούχου δικηγόρου Φώτη Καλιάνη, που έχασε το απόγευμα της Παρασκευής (17/6) την μάχη με τον καρκίνο, που διεγνώσθη τυχαία πριν λίγες ημέρες μετά από τροχαίο...

Σε 7 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε γιατρός της Ημαθίας από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων σε ασφαλισμένους του πρώην ΙΚΑ (νυν ΕΟΠΥΥ). Σύμφωνα...

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 25 Μαΐου 2022 στην Εγνατία Οδό. Συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, στο ύψος των ΣΕΑ Πλατάνου, οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματός του...