ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα

Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Μετά από 16 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 25 χρόνια γάμου και 28 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας κατέληξα: να ντύνομαι στη «μπουτίκ μπαμπάς & μαμά», να τρώω από το «μάρκετ πεθερός & πεθερά» και να σας «πολεμώ» με το πληκτρολόγιο μου».

Φίλοι μου, καλή της ημέρα,

με την ευχή να παρέμβουνε οι Ορθόδοξες Ανατολικές Εκκλησίες και να διακοπεί ο πόλεμος, για τις ημέρες του Πάσχα (έστω να γίνει μία αρχή), θα αναφέρουμε τα δεδομένα, για την εισβολή του Πούτιν!

Η εισβολή, ο πόλεμος, είναι ένας άδικος πόλεμος και μας αφορά όλους, διότι πέρα από το ανθρώπινο συναίσθημα, θα υπάρξουν και οικονομικές συνέπειες.

Αυτό ήταν το πρώτο δεδομένο.

Το δεύτερο, αδελφάκι με το πρώτο, ανεξαρτήτως από τις διάφορες αφορμές, κανείς δεν έδωσε, στον Πούτιν, το δικαίωμα να πάρει τα όπλα και να εισβάλει!

Τώρα εάν ήμουν «φασιστάκι» με τη μάσκα του φιλελεύθερου, θα σταματούσα εδώ, αλλά επειδή δεν είμαι και επειδή δυστυχώς δεν πρόκειται ούτε για την πρώτη, ούτε την τελευταία εισβολή, θα συνεχίσω την ανίχνευση, την πυρανίχνευση εάν επιθυμείτε!

Εάν κάποιοι δεν αντέχετε, σταματάτε εδώ και καλή Μεγάλη Εβδομάδα!

Το τρίτο δεδομένο είναι ότι η Ουκρανία δεν υπήρξε, μία δημοκρατική και φιλελεύθερη κοινωνία.

Η διαφθορά κυριαρχούσε παντού, και οι διώξεις αντιφρονούντων καθημερινή ρουτίνα.

Τώρα το πως εξηγείται μία κυβέρνηση να έχει την αντιπολίτευση φυλακισμένη, την αριστερά να την απαγορεύει να πάρει μέρος σε εκλογές, να εφαρμόζει τη δημόσια διαπόμπευση παρανομούντων και να θεωρείται Δημοκρατική, μόνο η πολιτισμένη Δύση, μπορεί να μας το εξηγήσει.

Επειδή όμως δεν εξηγείται, για αυτό επιλέχθηκε η μαριονέτα – τσίρκο!

Παρόλα αυτά, το δικαίωμα της κατάλυσης της ανεξαρτησίας της χώρας δεν το έχει κανείς, όπως δεν έχει και το δικαίωμα κάποιος να προσπαθεί να επιβάλλει τους δικούς του αχυρανθρώπους για να ελέγχει μία χώρα.

Και αφού για μία ακόμη φορά επαναλάβω, ότι η κάθε εισβολή είναι πράξη αδικαιολόγητη, δεν αναφέρομαι στην περίπτωση της Μεγαλονήσου, που η εισβολή εθεωρείτο δίκαιη, για αυτό και δεν αντιδράμε!

Και αφού το έφερε η κουβεντούλα, πρόεδρε Κυριάκο, αντί για όπλα στείλε τεχνικούς να διορθώσουν το δίκτυο στην Ουκρανία, για να μην «πέφτει», όταν ακούει για την εισβολή της Τουρκίας!

Εκτός όμως από την παραβατική συμπεριφορά της Ρωσίας, υπάρχουν και οι ευθύνες της Δύσης, αυτές που τα φιλελεύθερα «σκουπίδια» δεν παραδέχονται.

Υπήρχαν πολλές φωνές υπευθύνων, διαφόρων αξιωματούχων, που υποστηρίζανε ότι πρέπει να γίνει προσέγγιση της Δύσης στα σύνορα της Ρωσίας.

Χαρακτηριστικά υποστηρίζανε: «η Ουκρανική ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι η πιο φωτεινή από της της κόκκινες γραμμές για τη ρωσική ελίτ».

Με άλλα λόγια η Δύση, η Αμερική δηλαδή, αφού Ευρώπη δεν υπάρχει καιρό τώρα, γνώριζε ότι η προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, θα ήταν η σταγόνα που θα ξεχείλιζε το ποτήρι.

Παρόλα αυτά κάνουν τον Κινέζο, διότι πιστεύουν ότι θα τα κονομήσουν.

Τι θα γίνει όμως εάν ο Ρώσος κάνει κολεγιά με τον Κινέζο!

Καλά είναι τα ντόλαρς, αλλά με μέτρο!

Η Ρωσία φίλοι μου, μπορεί να μην είναι Σοβιετική Ένωση, παραμένει όμως μία ηγέτιδα δύναμη και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Κυκλωτικές κινήσεις από Νατοικές δυνάμεις, είναι δεδομένο ότι προκαλούνε αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας, που αισθάνεται ότι περιφρονείται, ότι προσβάλλεται.

Τα παραπάνω όμως δεν δικαιολογούν το Ρώσο πρόεδρο, είναι όμως καμπανάκι, καμπαναριό ολόκληρο, για την ανάγκη σεβασμού των ευαισθησιών άλλων λαών.

Οι λαοί δεν πρέπει να αισθάνονται περιφρονημένοι, από κανέναν.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

ΥΓ_1. κύριε πρόεδρε Ζελένσκι, όταν θα μας ξαναέλθετε, καλό θα είναι εκτός από το ελευθερία ή θάνατος, να έχετε μελετήσει τον Θουκυδίδη. Σαφώς τον γνωρίζετε, άνθρωπος της τέχνης είστε άλλωστε!

ΥΓ_2. Ο Πούτιν ως δικαιολογία αναφέρει την ύπαρξη ακροδεξιών ρευμάτων, η οποία ισχύει. Ότι πιο ακραίο, ενσωματωμένο και στην κεντρική κυβέρνηση της Ουκρανίας.

ΥΓ_3. Η Δύση όταν έκανε ντου, ως δικαιολογία επικαλείτο την ύπαρξη τρομοκρατών, οι οποίοι ήταν αόρατοι λόγω ΑΖΑΞ, αλλά δεν μας πειράζει, διότι η πολιτισμένη Δύση δεν προκαλεί νεκρούς όταν εισβάλει, αλλά παράπλευρες απώλειες!

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας  στην πρώτη σύσκεψη  ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο.  της Νέας Δημοκρατίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην πρώτη σύσκεψη ως Αναπληρωτής...

Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της...

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κρήτη!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην...

Η αγωνιστική ομάδα METASHIFTERS της ακαδημίας ρομποτικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...