Την Κυριακή η ανάδειξη Προέδρου και νέας Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Να στείλουν καθαρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής, καλεί τους πολίτες, ο Αλέξης Τσίπρας - Που θα στηθούν οι κάλπες στην Ημαθία

Την Κυριακή η ανάδειξη Προέδρου και νέας Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Να στείλουν καθαρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής, καλεί τους πολίτες, ο Αλέξης Τσίπρας - Που θα στηθούν οι κάλπες στην Ημαθία

Κάλεσμα στους «δημοκρατικούς και στους προοδευτικούς πολίτες» να πάνε στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την Κυριακή, ανεξάρτητα αν είναι εγγεγραμμένοι στο κόμμα ή όχι, και να «στείλουν καθαρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής, για το αύριο του τόπου», απηύθυνε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, εν όψει των εσωκομματικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής 15 Μαΐου, για την ανάδειξη του Προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του κόμματος, οι κάλπες της Κυριακής θα στείλουν ηχηρό, διπλό μήνυμα, καθώς πέραν από το «μήνυμα ισχυροποίησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα αποτελέσει «ταυτόχρονα μήνυμα πολιτικής αλλαγής», που θα στείλει, όπως είπε, «τον λογαριασμό στον κ. Μητσοτάκη».

Οι εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθούν σε περίπου 990 εκλογικά τμήματα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Την ευθύνη για την διεξαγωγή της διαδικασίας θα έχει η 11μελης Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που εκλέχθηκε από το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με πρόεδρο τον εκλογολόγο Ηλία Νικολακόπουλο, ομότιμο καθηγητή του ΕΚΠΑ.

Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 8.00 το πρωί και οι κάλπες θα κλείσουν στις 8.00 το βράδυ. Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή έχει δικαίωμα να παρατείνει την διαδικασία εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σε κάθε εκλογικό τμήμα θα υπάρχουν δύο κάλπες: Μία για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και μία για την εκλογή των 300 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Τι προβλέπει η εκλογική διαδικασία

-Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από το εκάστοτε μέλος (νέο ή παλιό) θα καταχωρείται επί τόπου στο τάμπλετ του εκλογικού τμήματος (θα διατεθούν 1.000 τάμπλετ για ισάριθμα εκλογικά τμήματα) και θα τσεκάρεται η άπαξ ψήφος του στο σύστημα, ώστε να αποφευχθούν τυχόν περιπτώσεις διπλοεγγραφών.

Για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: Δικαίωμα ψήφου έχει κάθε πολίτης που από 15 ετών και άνω. Με την προϋπόθεση είτε να είναι ήδη μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, είτε να εγγραφεί ακόμη και την ίδια ημέρα.

Όσοι εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ημέρα μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας ενώ το ίδιο ισχύει και για όσα μέλη έχουν εγγραφεί μετά τις 21 Μαρτίου του 2022. Δηλαδή ένας κάτοικος Αθηνών μπορεί να ψηφίσει σε εκλογικό τμήμα της Κρήτης η της Μακεδονίας.

Όσοι είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έως τις 21/3/2022 μπορούν να ψηφίσουν τόσο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και για την εκλογή της Κ.Ε σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα είναι εντός των ορίων της περιφέρειάς τους. Σε περίπτωση που βρίσκονται εκτός της περιφέρειάς τους μπορούν να ψηφίσουν μόνον για τον πρόεδρο του κόμματος σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας.

Έντυπες αιτήσεις εγγραφής νέου μέλους θα υπάρχουν σε όλα τα εκλογικά τμήματα, ενώ η σχετική αίτηση μπορεί να υποβληθεί νωρίτερα και μέσω διαδικτύου.

Για την Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ: Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν εγγραφεί έως και τις 23/3/2022.

Όπως προαναφέρθηκε μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της περιφέρειας τους (π.χ κάτοικος στο Περιστέρι μπορεί να ψηφίσει στο Μαρούσι ή τον Πειραιά, κάτοικος στη Θεσσαλονίκη μπορεί να ψηφίσει στη Βέροια).

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έως τις 21/3/2022 αν τύχει να βρίσκονται εκτός της περιφέρειας θα μπορούν να ψηφίσουν μόνον για τον πρόεδρο του κόμματος.

Οι σταυροί επιλογής έχουν οριστεί ανά περιφέρεια.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία είναι η στυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση.

Επίσης, σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ «για τη συμμετοχή κάθε μέλους στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 3 ευρώ. Από την καταβολή αυτή απαλλάσσονται οι άνεργοι και οι νέοι έως 30 ετών».

Οι κάλπες στην Ημαθία

Στην Ημαθία οι κάλπες θα στηθούν:

ΒΕΡΟΙΑ: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ (ΙΣΟΓΕΙΟ)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ (ΙΣΟΓΕΙΟ)

ΝΑΟΥΣΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ (ΦΟΥΑΓΕ)

ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ

ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ: ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ

ΡΙΖΩΜΑΤΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΡΙΖΩΜΑΤΩΝ

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η εταιρεία ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ SECURITY βράβευσε τους καλύτερους του 2021! (φωτογραφίες)

Η εταιρεία ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ SECURITY βράβευσε τους καλύτερους...

Έχει ιδιαίτερη σημασία και σπανίζει την δύσκολη...

«Σάρωσε» τις δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου της Αλεξάνδρειας ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

«Σάρωσε» τις δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου της...

Επίσκεψη στο Δημαρχείο και στο σύνολο των υπηρεσιών...

Πυροσβεστική Υπηρεσία Ημαθίας: Απαγορεύεται η φωτιά σε ύπαιθρο και δάση - Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας

Πυροσβεστική Υπηρεσία Ημαθίας: Απαγορεύεται η φωτιά...

1. Η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ημαθίας...

Σεμινάρια digital marketing από το Επιμελητήριο Ημαθίας και το ΚΕΒΙΔΙΜ του ΑΠΘ

Σεμινάρια digital marketing από το Επιμελητήριο Ημαθίας και το...

 Η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Ημαθίας...

Δήμος Αλεξάνδρειας - Υπογράφηκε η σύμβαση για την “Προμήθεια συστημάτων έξυπνης πόλης και Βιώσιμης κινητικότητας”

Δήμος Αλεξάνδρειας - Υπογράφηκε η σύμβαση για την...

Υπογράφηκε στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας η σύμβαση για...

Μαγικό ταξίδι στον Πόντο για μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας

Μαγικό ταξίδι στον Πόντο για μαθητές και...

… ΕΤΥΧΕ ΝΑΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ … ΠΟΝΤΟ για μαθητές (9) και...

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας για την επικύρωση της Συνθήκης Απαγόρευσης Πυρηνικών Όπλων

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας για την...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας με την αρ. 112/2022 απόφασή...

Σε ετοιμότητα η Ημαθία για την αντιμετώπιση πυρκαγιών

Σε ετοιμότητα η Ημαθία για την αντιμετώπιση πυρκαγιών

• «Η περσινή χρονιά έκλεισε χωρίς προβλήματα κι αυτός...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας ενημερώνει τους συναδέλφους εμπόρους- καταστηματάρχες και καταναλωτές ότι η ενδιάμεση εαρινή εκπτωτική περίοδο θα διαρκέσει δεκαπέντε ημερολογιακές...

Ανοίγει αύριο (26/4), Τρίτη του Πάσχα, η πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης στο gov.gr, όπου θα μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν αιτήσεις ανάλογα με το ΑΦΜ τους, πώς θα κάνετε αίτηση.Πιο αναλυτικά, αύριο Τρίτη του...

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι πέντε μαθητές δημοτικού σχολείου θα έφερναν στο φως ένα αρχαιολογικό εύρημα κατά την διάρκεια του καθημερινού παιχνιδιού τους; Αυτό συνέβη το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης στις...

Ένα 13 χρονο κορίτσι απο την περιοχή της Βέροιας είναι το θύμα του θανατηφόρου  τροχαίου που συνέβη μετά τη 1 το μεσημέρι , στο ύψος της Κουλούρας, στην λωρίδα με κατεύθυνση προς Αλεξάνδρεια - Θεσσαλονίκη. Σε...