ΟΜΙΛΟΣ INNER WHEEL ΒΕΡΟΙΑΣ:  ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ – Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ

ΟΜΙΛΟΣ INNER WHEEL ΒΕΡΟΙΑΣ: ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ – Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ

Στο πλαίσιο του συνθήματος του Ομίλου I.W. Βέροιας ΨΑΞΕ – ΒΡΕΣ – ΚΕΡΔΙΣΕ η προδιοικητής Βιβή Ιατροπούλου της 247 Περιφ. I.W. Ελλάδας διάβασε στα μέλη του Ομίλου διάφορα αποσπάσματα από το βιβλίο – εργασία 50 σελίδων πουέκανε η κόρη της Βάσια Ιατροπούλου με την συμμαθήτριά της Σοφία Διαμανίδου το 1993 όταν ήταν μαθήτριες της Γ΄ τάξης του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Βέροιας με θέμα: «ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ – Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ».

Το εξώφυλλο του βιβλίου που είναι αντιγραφή από βιβλίο της Θεραπευτικής Κοινότητας «ΙΘΑΚΗ» γράφει:

«ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΕ «ΑΝΕΒΑΖΕ» Η ΗΡΩΙΝΗ – ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΕΡΙΧΝΕ»

«Δεν του είπαν όμως πως θα άρχιζε να νοιώθει μετά τις πρώτες κιόλας χρήσεις. Δεν του είπαν πως θα πουλούσε ότι είχε και δεν είχε (ή πως θα έκλεβε) για να μπορέσει να αγοράσει άλλο ένα γραμμάριο. Δεν του είπαν πως θα ήταν αναγκασμένος στο εξής να παίρνει ηρωίνη όχι πια για να τη βρίσκει, αλλά για να αντέχει. Και δεν του είπαν πως μια μέρα θα ξυπνούσε ξέροντας πως δεν παίρνει πια αυτός ηρωίνη αλλά τον παίρνει εκείνη. Όλα για την ηρωίνη για αυτό δέχτηκε να τη δοκιμάσει. Μην κάνεις κι εσύ το ίδιο λάθος». «Η ΗΡΩΙΝΗ ΣΚΟΤΩΝΕΙ».

Α) ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Τα ναρκωτικά είναι μία φοβερή μάστιγα της εποχής μας. Είναι ένα φαινόμενο που καταστρέφει τους νέους . . . Με τη βοήθεια της σωστής ενημέρωσης και των ορθών συμβουλών, οι έφηβοι μπορούν να δημιουργήσουν μια προσωπικότητα που θα τους προφυλάσσει σε όλη τους τη ζωή.

«ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ δείχνουν το δρόμο προς το θάνατο, η ΕΛΠΙΔΑ και η ΑΓΑΠΗ το δρόμο προς τα όνειρα και τη ζωή».

Β) ΟΡΙΣΜΟΣ: Τι είναι τα ναρκωτικά;

Είναι κάθε χημική, φυσική ή τεχνητή ουσία που μεταβάλλει την ψυχολογία ή τη νοητική δραστηριότητα των ανθρώπων . . . Η χρήση τους οδηγεί τελικά σε έντονη εξάρτηση με πολλά δυσάρεστα αποτελέσματα.

«ΞΕΡΩ . . . ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ».

Γ) ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ: Οι χώρες που πλήττονται περισσότερο είναι οι χώρες του Δυτικού κόσμου . . . Η χρήση τους άρχισε να διαδίδεται περισσότερο τα τελευταία χρόνια μεταξύ της νεολαίας με ανησυχητικές συνέπειες . . .

Στη χώρα μας το πρόβλημα της διάδοσης των ναρκωτικών και της τοξικομανίας εξελίσσεται ανησυχητικά (Το 1985 τα δημοσιεύματα ανεβάζουν τους χρήστες σε 100.000).

«Τι πιο άσχημο για μία φυγή να έχει νεκρούς σε περίοδο ειρήνης; Τον θρήνο η πατρίδα μας τον έχει αρχίσει».

Δ) ΕΙΔΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ: Φυσικά – Συνθετικά – ψυχοτρόπα. Όλα προκαλούν οργανικό εθισμό και παρουσιάζουν έντονη ψυχολογική εξάρτηση. 

«Ο Παράδεισος των ναρκωτικών είναι μόνο για τους εμπόρους τους».

Ε) Η ΚΡΙΣΗ ΑΠΟΣΤΕΡΗΣΗΣ: Τι συμβαίνει αν σταματήσει ξαφνικά η χορήγηση. Ιδρώτας, δάκρυα, ταραγμένος ύπνος, μεγάλη νευρικότητα, ναυτία, εμετός, φτερνίσματα, πόνοι κοιλιάς, διάρροια, χλωμάδα, διαταραχές αναπνοής και γενικά η φυσιολογική ισορροπία έχει διαταραχτεί και χρειάζονται μήνες για να επανέλθει στην κανονική κατάσταση.

«Η αλήθεια των ναρκωτικών σε αποτρέπει από τα ανωτέρω».

ΣΤ) ΑΙΤΙΑ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΙΑΣ: Το υπερπροστατευμένο άτομο, μαλθακοποιημένο, ανίκανο για αυτοπειθάρχηση, απροετοίμαστο να αντιμετωπίσει τις αντιξοότητες, το πνιγμένο μέσα στους φόβους και τις ατολμίες του . . . Η ανία, η πλήξη στρέφει επίσης τους νέους προς άλλες αντικοινωνικές ενέργειες και πράξεις.

«ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ, ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ».

Ζ) ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ:

Τα ναρκωτικά συνθλίβουν την πνευματική υπόσταση

Φέρνουν ψυχική ευδιαθεσία αλλά αυτή είναι παροδική

Δημιουργούν ερείπια πνευματικά

Προκαλούν απάθεια – αποβλάκωση και κοινωνικές δυσλειτουργίες

Οξεία δηλητηρίαση που είναι η αιτία θανάτου.

«Το τσιγαρλίκι, το χάπι, η βελόνα, ο πόνος, η φρίκη, ο εμετός, η ατίμωση και όμως συνεχίζεις . . .  Γιατί;»Η) ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ: Θα πρέπει να υπάρχει διεθνής αντιμετώπιση.

Ο Διεθνής κίνδυνος κάθε κοινωνίας οδήγησε τη Διεθνή κοινότητα στην αντιμετώπιση με την δημιουργία Οργανισμών, Επιτροπών και διαφόρων Υπηρεσιών.

α) Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.)

β) Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας

γ) Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (Ε.Ο.Κ.)

δ) Διεθνής Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας

ε) Γενική Γραμματεία της INTERPOL

«ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ».

Θ) Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: Οι νέοι αμφισβητούν ιδέες, αξίες, θεσμούς. Μάταια προσπαθούν να γεμίσουν το κενό της ψυχής τους με καταναλωτικά αγαθά. Με τα ναρκωτικά νομίζουν ότι φεύγουν από τη πραγματικότητα και φτάνουν στην ευτυχία. 

«Η σημαντικότερη νίκη της ζωής σου . . . είναι η νίκη του ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ».

Ι) ΛΟΓΙΑ ΓΟΝΙΩΝ: Ο δρόμος για την επιτυχία είναι μακρύς και δύσκολος, μη σταματήσετε στο πρώτο εμπόδιο και μην  επιλέγετε τον εύκολο δρόμο που θα σας οδηγήσει στο θάνατο.

Εάν κάποτε νοιώσετε την πίεση από τα προβλήματα της ζωής μην καταφύγετε στην εύκολη λύση που λέγεται «ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ», και που παραμονεύει ύπουλα για να χτυπήσει την τρυφερή σας ηλικία, ελάτε σε εμάς, υπάρχει πάντοτε η ζεστή αγκαλιά μας που θα σας οδηγήσει σωστά και θα σας απαλλάξει από οποιοδήποτε πρόβλημα.

Το δικό μας χρέος καθημερινά είναι να σας θυμίζουμε ότι η ζωή είναι ωραία όταν προσέχετε. Μακριά από την εξάρτηση που λέγεται «ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ», είστε τόσο νέες, έχετε τόσα χρόνια μπροστά σας για να τα χαρείτε όμορφα. 

Όλοι μας περιμένουμε πολλά από εσάς . . .

Μην μας απογοητεύσετε!

ΙΑ) ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Αγαπητέ αναγνώστη, εδώ φθάσαμε στο τέλος της αφήγησής μας στο σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών.

Τώρα σίγουρα θα έχεις σχηματίσει την δική σου εικόνα και θα έχεις ενημερωθεί καλύτερα για το καυτό αυτό πρόβλημα που είναι μία μόνο λέξη «ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ», που είναι όμως ο πιο επικίνδυνος εχθρός που παραμονεύει ύπουλα. Δεν μπορούσαμε να δώσουμε μια πλήρη ενημέρωση, αλλά απλώς ένα ερέθισμα για να βρίσκεσαι πάντοτε σε συνεχή επαγρύπνηση. Πιστεύουμε όμως πως θα ωφεληθείς αρκετά από την εργασία αυτή και θα τη διαβάσεις με προσοχή.

Είναι η πρώτη φορά που τολμάμε να ασχοληθούμε με κάτι παρόμοιο και που επιχειρούμε, για αυτό θα θέλαμε να υπάρχει κατανόηση από σας που πρόκειται να τη διαβάσετε.

Ευχόμαστε η εργασία αυτή να πετύχει το σκοπό της.

«ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ»

«ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΖΩΗ»

Εκ του Ομίλου


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η εταιρεία ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ SECURITY βράβευσε τους καλύτερους του 2021! (φωτογραφίες)

Η εταιρεία ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ SECURITY βράβευσε τους καλύτερους...

Έχει ιδιαίτερη σημασία και σπανίζει την δύσκολη...

«Σάρωσε» τις δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου της Αλεξάνδρειας ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

«Σάρωσε» τις δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου της...

Επίσκεψη στο Δημαρχείο και στο σύνολο των υπηρεσιών...

Πυροσβεστική Υπηρεσία Ημαθίας: Απαγορεύεται η φωτιά σε ύπαιθρο και δάση - Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας

Πυροσβεστική Υπηρεσία Ημαθίας: Απαγορεύεται η φωτιά...

1. Η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ημαθίας...

Σεμινάρια digital marketing από το Επιμελητήριο Ημαθίας και το ΚΕΒΙΔΙΜ του ΑΠΘ

Σεμινάρια digital marketing από το Επιμελητήριο Ημαθίας και το...

 Η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Ημαθίας...

Δήμος Αλεξάνδρειας - Υπογράφηκε η σύμβαση για την “Προμήθεια συστημάτων έξυπνης πόλης και Βιώσιμης κινητικότητας”

Δήμος Αλεξάνδρειας - Υπογράφηκε η σύμβαση για την...

Υπογράφηκε στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας η σύμβαση για...

Μαγικό ταξίδι στον Πόντο για μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας

Μαγικό ταξίδι στον Πόντο για μαθητές και...

… ΕΤΥΧΕ ΝΑΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ … ΠΟΝΤΟ για μαθητές (9) και...

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας για την επικύρωση της Συνθήκης Απαγόρευσης Πυρηνικών Όπλων

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας για την...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας με την αρ. 112/2022 απόφασή...

Σε ετοιμότητα η Ημαθία για την αντιμετώπιση πυρκαγιών

Σε ετοιμότητα η Ημαθία για την αντιμετώπιση πυρκαγιών

• «Η περσινή χρονιά έκλεισε χωρίς προβλήματα κι αυτός...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας ενημερώνει τους συναδέλφους εμπόρους- καταστηματάρχες και καταναλωτές ότι η ενδιάμεση εαρινή εκπτωτική περίοδο θα διαρκέσει δεκαπέντε ημερολογιακές...

Ανοίγει αύριο (26/4), Τρίτη του Πάσχα, η πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης στο gov.gr, όπου θα μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν αιτήσεις ανάλογα με το ΑΦΜ τους, πώς θα κάνετε αίτηση.Πιο αναλυτικά, αύριο Τρίτη του...

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι πέντε μαθητές δημοτικού σχολείου θα έφερναν στο φως ένα αρχαιολογικό εύρημα κατά την διάρκεια του καθημερινού παιχνιδιού τους; Αυτό συνέβη το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης στις...

Ένα 13 χρονο κορίτσι απο την περιοχή της Βέροιας είναι το θύμα του θανατηφόρου  τροχαίου που συνέβη μετά τη 1 το μεσημέρι , στο ύψος της Κουλούρας, στην λωρίδα με κατεύθυνση προς Αλεξάνδρεια - Θεσσαλονίκη. Σε...