ΕΛΛΑΔΑ

Στέλνονται 300.000 ειδοποιητήρια σε πολίτες για διακανονισμό των οφειλών τους στον ΕΦΚΑ

Στέλνονται 300.000 ειδοποιητήρια σε πολίτες για διακανονισμό των οφειλών τους στον ΕΦΚΑ

Περίπου 300.000 “ραβασάκια” αναμένεται να αποστείλει τις επόμενες ημέρες το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) σε οφειλέτες του ΕΦΚΑ, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδίου δράσης του, επανεκκινώντας τις διαδικασίες των αναγκαστικών μέτρων (κατασχέσεων και πλειστηριασμών) προς τους οφειλέτες του ΕΦΚΑ που είχαν «παγώσει» λόγω της πανδημίας, με στόχο την είσπραξη 1,19 δισ. ευρώ εντός του 2022.

Μέσω αυτών των ειδοποιητηρίων οι πολίτες θα ενημερώνονται για τις δυνατότητες διακανονισμού των οφειλών τους σε 12μήνες, εάν όμως δεν διευθετήσουν τα κέρδη τους εντός των 3 μηνών τότε το ΚΕAO θα ενεργοποιεί τις διαδικασίες των αναγκαστικών μέτρων. Ενώ προτεραιότητα για τη λήψη μέτρων αναμένεται να δοθεί στις πρόσφατες οφειλές που έχουν την πιο υψηλή εισπραξιμότητα.

Ηδη τα χρέη προς τον ΕΦΚΑ ξεπέρασαν τα 41 δισ. ευρώ και στο επιχειρησιακό σχέδιο δράσης του ΚΕΑΟ προβλέπεται η εντατικοποίηση των προσπαθειών είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών και κατά συνέπεια η αύξηση των εσόδων.

Το νέο σχέδιο προτάσσει την εντατικοποίηση των δράσεων για την αύξηση των εισπράξεων, ενώ παράλληλα θα επιδιώκει την αποτροπή νέων οφειλών, την προτροπή των οφειλετών για ένταξη και παραμονή σε διακανονισμό, καθώς και τη συστηματική παρακολούθηση της συμμόρφωσης των εντασσόμενων στις ρυθμίσεις.

Προβλέπεται επίσης και μεταφορά από τη Γενική Διεύθυνση Εισφορών του e-ΕΦΚΑ στο ΚΕΑΟ της αρμοδιότητας χορήγησης ασφαλιστικής ενημερότητας, καθώς και βεβαίωσης οφειλής για μεταβίβαση ακινήτου και ήδη πραγματοποιούνται οι σχετικές διοικητικές διαδικασίες. Από το σχέδιο δράσης, προκύπτει ότι αναμένεται νομοθετική ρύθμιση, ώστε η έκδοση των εν λόγω αποδεικτικών θα γίνεται λαμβάνοντας υπόψη μόνο τις βεβαιωμένες στο ΚΕΑΟ ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν στο πληροφοριακό σύστημα αξιολογείται το προφίλ του οφειλέτη. Στοιχεία που λαμβάνονται υπόψη είναι και η αξιοπιστία και η γενικότερη συμπεριφορά του οφειλέτη σε σχέση με την εκπλήρωση των τρεχουσών και των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών του.

Η πλειονότητα των οφειλετών είναι μη μισθωτοί με οφειλές για τα έτη από το 2017 και μετά που είχαν ήδη ενταχθεί παλαιότερα στο ΚΕΑΟ για τις οφειλές τους στους τέως ασφαλιστικούς φορείς στους οποίους ασφαλίζονταν, όμως με τη δημιουργία του ΕΦΚΑ εντάχθηκαν σε νέο μητρώο οφειλέτη.

Με το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του ΚΕΑΟ έμφαση δίνεται στον εντοπισμό και την καταπολέμηση διαχρονικών παθογενειών του συστήματος είσπραξης καθώς και στη λήψη μέτρων κατά της συστηματικής αποφυγής καταβολής εισφορών.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

STOP στους καυστήρες πετρελαίου από το 2025, βάζει ο νέος κλιματικός νόμος

STOP στους καυστήρες πετρελαίου από το 2025, βάζει ο νέος...

Τέλος στους καυστήρες πετρελαίου θέρμανσης βάζει ο...

Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκε αντιδήμαρχος για υπόθεση με «φακελάκι», τους συνέλαβαν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα

Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκε αντιδήμαρχος για υπόθεση με...

Σε βάρος του Γιώργου Αβαρλή, αλλά και σε βάρος ενός...

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Παράταση μέχρι 31 Ιουλίου στην έναρξη αποπληρωμής από τις επιχειρήσεις

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Παράταση μέχρι 31 Ιουλίου...

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την παράταση για...

Τέλος οι μάσκες στα καταστήματα από την 1η Ιουνίου – Τι ισχύει για εργαζόμενους, νοσοκομεία και μέσα μεταφοράς

Τέλος οι μάσκες στα καταστήματα από την 1η Ιουνίου – Τι...

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την...

«Σφαγή» στον αέρα ανάμεσα σε Χατζηνικολάου και Βαρουφάκη: Αν ήσουν σοβαρός αρχηγός κόμματος…

«Σφαγή» στον αέρα ανάμεσα σε Χατζηνικολάου και...

Χαμός στον αέρα του Real FM το πρωί της Τρίτης, κατά την...

Δημήτρης Κάλμπαρης: «Έφυγε» από τη ζωή ο τελευταίος ήρωας του πολέμου του ’40

Δημήτρης Κάλμπαρης: «Έφυγε» από τη ζωή ο τελευταίος...

Ο τελευταίος επιζών ήρωας του έπους του 1940,διέμενε στο...

Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: «Ο αναθεωρητισμός δεν θα γίνει ανεκτός από τη διεθνή κοινότητα» (Βίντεο)

Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: «Ο αναθεωρητισμός δεν θα...

Πολλαπλά μηνύματα από την έδρα της αμερικανικής...

«Έσπασε το φράγμα των 100.000 στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ – Ήδη διπλασίασε τα μέλη του- Συνεχίζεται η διαδικασία»

«Έσπασε το φράγμα των 100.000 στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ – Ήδη...

Έσπασε το φράγμα των 100.000 που ψήφισαν στις κάλπες του...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...