Προνόμια εμβολιασμένων: Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ στους εμβολιασμένους νέους 18-25 ετών

Προνόμια εμβολιασμένων: Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ στους εμβολιασμένους νέους 18-25 ετών

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.

Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα περιλαμβάνει μία σειρά προνομίων σε όσους εμβολιάζονται, προκειμένου να επιτευχθεί το χτίσιμο ενός ισχυρού τείχους ανοσίας και να μην γίνει κοιλιά στο εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.



«Ήρθε η ώρα η Πολιτεία να επιβραβεύσει τους πολίτες που πέρασαν δύσκολα τους νέους από 18 έως 25 ετών. Από σήμερα ανοίγεται άλλο ένα παράθυρο ελευθερίας. Με την πρώτη δόση θα παίρνουν μια προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ. Μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό θα αξιοποιούν αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι είτε για διακοπές είτε για διασκέδαση», τόνισε ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος που πήρε πρώτος τον λόγο.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους νέους να τσιμπήσουν την ευκαιρία για να… τσιμπηθούν.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε για πρώτη φορά σημαντικό αριθμό διαθέσιμων ραντεβού. Ζητώ από τους νέους να αδράξουν την ευκαιρία, να εκμεταλλευτούν την πρόσθετη δυνατότητα που τους δίνεται με το freedom pass. Οι νέοι γνωρίζουν πως η πολιτεία βρίσκεται δίπλα τους και σας ευχαριστούμε γιατί ταλαιπωρηθήκατε ιδιαίτερα σε αυτή την πανδημία. Ένα μικρό ευχαριστώ λοιπόν από την ελληνική πολιτεία. Να πάτε να εμβολιαστείτε για να προστατέψετε τους εαυτού σας και τους ανθρώπους που αγαπάτε», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Freedom pass για τους νέους

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως το voucher θα είναι ύψους 150 ευρώ και θα καλύπτει εισιτήρια για τα ταξίδια, μουσεία, θέατρα.

Θα αφορά τους γεννηθέντες από το 1996 έως το 2003 που έχουν κάνει το εμβόλιο εντός του 2021 αλλά και όσους θα το κάνουν από εδώ και στο εξής.

Αυτή θα χρησιμοποιείται για την είσοδο σε κινηματογράφους, συναυλίες, θέατρα, αρχαιολογικούς χώρους αλλά και να πληρώσουν ταξίδια (αεροπορικά, ακτοπλοϊκά, σιδηροδρομικά) και έξοδα ξενοδοχείων, τουριστικών πακέτων, κάμπινγκ.

Η διαδικασία θα είναι εξαιρετικά απλή και θα υλοποιείται με το ΑΜΚΑ του κάθε νέου.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής θα πρόκειται για μία χρεωστική ψηφιακή κάρτα, η οποία θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού. Θα είναι διαθέσιμη μπριν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Θα αφορά:

Ακτοπλοϊκές, αεροπορικές μετακινήσεις

Καταλυματα, κάμπινγκ

Μουσεία, συναυλίες, κινηματογράφους, θέατρα, αρχαιολογικούς χώρους

Διαμονή σε τουριστικά καταλύματα




Πώς θα εκδίδεται

Η διαδικασία θα είναι απλή, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός και ενημέρωσε πως θα βγαίνει αυτόματα με το ΑΜΚΑ των νέων αφού κάνουν τη πρώτη τους δόση.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια ο κ. Πιερρακάκης, οι  αιτήσεις για τη λήψη της κάρτας θα γίνονται μέσω του gov.gr και η διαδικασία θα κρατάει μία ημέρα, ενώ στη συνέχεια ο χρήστης θα λαμβάνει σχετικό μήνυμα.

Η κάρτα, τελικώς, θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του τηλεφώνου, ενώ θα μπορεί να βγει και εντύπως.

Χάρης Θεοχάρης: Ενθαρρύνουμε τους νέους να ταξιδέψουν

«Η κάρτα νέων με προνομιακές διευκολύνσεις για τους νέους που έχουν εμβολιαστεί είναι η απόδειξη ότι και το υπουργείο Τουρισμού συμμετέχει στην ενθάρρυνση του εμβολιασμού.Με την κάρτα νέων τα ταξίδια και η διαμονή σε τουριστικά καταλύματα απλοποιούνται», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Μενδώνη: Η κάρτα νέων αποτελεί πρόσκληση επιστροφής στην κανονικότητα.

Από την πλευρά της, η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανέφερε πως η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης συνδράμει στο ότι γίνεται σαφές ότι ο εμβολιασμός είναι η μόνη δυνατότητα που παρέχει ασφάλεια για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Το πιστοποιητικό του εμβολιασμού προσφέρει την κάρτα ελευθερίας που σημαίνει ότι μπορούν να παρακολουθήσουν πολιτισμικές εκδηλώσεις χωρίς να επιβαρύνονται.

Πηγή: In.gr

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οδηγίες για το πέταγμα των χαρταετών - Τι να προσέξετε

Οδηγίες για το πέταγμα των χαρταετών - Τι να προσέξετε

Με αφορμή την Καθαρά Δευτέρα κατά την οποία θα...

Η Κοζάνη στα Ρεκόρ Γκίνες: Ετοίμασαν το μεγαλύτερο κιχί (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κοζάνη στα Ρεκόρ Γκίνες: Ετοίμασαν το μεγαλύτερο...

Το πάθος και η τύχη είναι τα δύο βασικά «συστατικά» που...

Αποσύρεται από τις Ευρωεκλογές  η Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, μετά τα mail στους αποδήμους

Αποσύρεται από τις Ευρωεκλογές η Άννα - Μισέλ...

Με ανάρτησή της, χθες το απόγευμα, η ευρωβουλευτής της...

Εφορία: Πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς, θυρίδες, ηλεκτρονικά πορτοφόλια, για έλεγχο «μαύρου χρήματος»

Εφορία: Πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς, θυρίδες,...

Ένα ακόμη όπλο ρίχνει στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής η...

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  2η συνάντηση της Περιφερειακής  Ομάδας Υποστήριξης του έργου “MINΕV” για τη διαχείριση απορριμμάτων  σε μεγάλες εκδηλώσεις

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 2η συνάντηση...

Τη 2η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης...

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τον E΄ κύκλο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης ρητινεργατών

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τον E΄ κύκλο του...

Ξεκινά σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου το πρωί, η υποβολή...

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024»

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα...

Ξεκίνησε από χθες Πέμπτη 14 Μαρτίου, η υποβολή αιτήσεων...

Τριεθνής συνεργασία  Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας  για τη δημιουργία  διαδρόμου μεταφορών με  διασυνοριακές σιδηροδρομικές  και οδικές συνδέσεις

Τριεθνής συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας ...

Στην τριμερή συνάντηση εργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας -...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...

Χωρίς SMS στο 13033 θα απολαμβάνουν τον καφέ ή το φαγητό τους από τις 3 Μαΐου οι πολίτες όλης της χώρας, όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.@@ads-307@@Για το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου και του...