Πατριωτική Ένωση: Όνειδος η Εισβολή Τουρκικών Σήριαλ σε Ελληνικούς   Τηλεοπτικούς Σταθμούς

Πατριωτική Ένωση: Όνειδος η Εισβολή Τουρκικών Σήριαλ σε Ελληνικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς

Η εισβολή Τουρκικών σήριαλ σε Ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς είναι ένα θέμα που δεν αφορά μόνο τον τηλεοπτικό σταθμό που τα προγραμματίζει. Αφορά τον Ελληνικό λαό, προς τον οποίον απευθύνονται και προς τον οποίον ασκείται, υποδορίως πολλές φορές, η προπαγάνδα που μεταφέρουν. Θα έπρεπε να αφορά και την Κυβέρνηση, η οποία έχει την ευθύνη για το κανονιστικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο λειτουργούν τα Μαζικά Μέσα Επικοινωνιών και για το ποια κατάσταση διαμορφώνεται στον Ελληνικό τηλεοπτικό χώρο.

Το γεγονός ότι τα Τουρκικά σήριαλ βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε Ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, αποτελεί κατάντημα για την Ελλάδα, που είναι από μόνη της μια αυτοκρατορία, με όρους ιστορίας και πολιτισμού.

Το γιατί γίνεται αυτό, οφείλεται σαφώς στην έλλειψη εθνικής πολιτικής και στρατηγικής, η οποία όχι μόνο θα κάλυπτε τις ανάγκες των Ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών σε τηλεοπτικές παραγωγές, αλλά θα προέβαλλε παραλλήλως την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.

Οφείλεται όμως και σε μια απαράδεκτη αβελτηρία και σύγχυση, που υπολαμβάνει την ελεύθερη πληροφόρηση και τη λειτουργία των ΜΜΕ μόνο με όρους ελεύθερης εμπορικής αγοράς και όχι ταυτόχρονα ως προσφορά υπηρεσιών προς τον Ελληνικό λαό και δημόσιο αγαθό.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι αδιάφορη και αδρανής απέναντι σε μια ξένη τηλεοπτική εισβολή, είτε με τη μορφή των σήριαλ, είτε με τη μορφή συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο ενός Ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού η άλλου μέσου επικοινωνίας. Πολύ περισσότερο, όταν αυτή η ξένη χώρα δεν είναι χώρα - μέλος της ΕΕ και συνδέεται με θέματα εθνικής ασφάλειας.

Μεγάλες ευθύνες έχουν, προφανώς, και οι ίδιοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί, που περιλαμβάνουν στον προγραμματισμό τους Τουρκικά σήριαλ, αδιαφορώντας για την εθνική βλάβη που προκαλούν και την εθνική αναξιοπρέπεια που συνιστά η πολιτική τους αυτή.  Ο Ελληνικός λαός πρέπει να εκδηλώσει έμπρακτα την αντίδραση και την οργή του προς τους τηλεοπτικούς αυτούς σταθμούς, αρνούμενος να παρακολουθήσει οποιοδήποτε πρόγραμμά τους.

Η Πατριωτική Ένωση καταγγέλλει ως αναξιοπρεπή, ανάρμοστη και εθνικά επικίνδυνη και απαράδεκτη την προβολή Τουρκικών σήριαλ από Ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και καλεί την Κυβέρνηση να διαμορφώσει, πρώτον, μια εθνική πολιτική τηλεοπτικών παραγωγών και, δεύτερον, να πάρει δραστικά μέτρα για την ανακοπή αθέμιτων ξένων επιρροών στα Ελληνικά ΜΜΕ, ιδιαίτερα στον τηλεοπτικό χώρο.


ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Ο Πρόεδρος,

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε στη

Διαβάστε στη "ΒΕΡΟΙΑ" (27/6/2022)

Διαβάστε στη "ΒΕΡΟΙΑ" (27/6/2022)

Τάσος Μπαρτζώκας: Αδιαπραγμάτευτη η στήριξη του στην πολύτεκνη οικογένεια!

Τάσος Μπαρτζώκας: Αδιαπραγμάτευτη η στήριξη του στην...

Με μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Ημαθίας...

Στ. Πέτσας: Αρμοδιότητα των Δήμων η επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων

Στ. Πέτσας: Αρμοδιότητα των Δήμων η επισκευή και...

-Απάντηση σε Ερώτηση Βελόπουλου για την «απαράδεκτη...

Πολύπλευρη ενημέρωση πραγματοποίησε στο ΕΕEΕΚ Αλεξάνδρειας το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου

Πολύπλευρη ενημέρωση πραγματοποίησε στο ΕΕEΕΚ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας μέσω του Κέντρου Κοινότητας του,...

Τάσος Μπαρτζώκας: Με το Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» η Πολιτεία στέκεται δίπλα σε όλες τις γυναίκες!

Τάσος Μπαρτζώκας: Με το Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» η...

Στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ Ημαθίας και της ΔΗΜ.ΤΟ...

Τα αιτήματα των Πολυτέκνων δεσμεύθηκε να φέρει στη Βουλή ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Τα αιτήματα των Πολυτέκνων δεσμεύθηκε να φέρει στη...

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου...

Πρόγραμμα δωρεάν rapid tests στη Νάουσα

Πρόγραμμα δωρεάν rapid tests στη Νάουσα

Δωρεάν rapid tests στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας θα...

ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΒΕΡΟΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ Μερος 2ο

ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΒΕΡΟΙΩΤΙΚΟΥ...

Του Δ.Π.ΤΟΛΙΟΥΣε συνέχεια του πρώτου δημοσιεύματος σε...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Του ΜάκηΔημητράκη@@ads-307@@Στα 1914, δύο μόλις χρόνια μετά την απελευθέρωση της Βέροιας από τους Τούρκους, «άνοιξε» στην πόλη μας το εξοχικό κέντρο - ταβέρνα «ΑΛΣΟΣ» που αργότερα έγινε γνωστό με την ονομασία...

Θλίψη σκόρπισε η είδηση της απώλειας του 76χρονου συνταξιούχου δικηγόρου Φώτη Καλιάνη, που έχασε το απόγευμα της Παρασκευής (17/6) την μάχη με τον καρκίνο, που διεγνώσθη τυχαία πριν λίγες ημέρες μετά από τροχαίο...

Σε 7 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε γιατρός της Ημαθίας από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων σε ασφαλισμένους του πρώην ΙΚΑ (νυν ΕΟΠΥΥ). Σύμφωνα...

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 25 Μαΐου 2022 στην Εγνατία Οδό. Συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, στο ύψος των ΣΕΑ Πλατάνου, οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματός του...