ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ!

ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ!

του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα

Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Μετά από 16 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 25 χρόνια γάμου και 28 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας κατέληξα: να ντύνομαι στη "μπουτίκ μπαμπάς & μαμά", να τρώω από το "μάρκετ πεθερός & πεθερά" και να σας "πολεμώ" με το πληκτρολόγιο μου".


Φίλοι μου, καλή σας ημέρα, αρκετοί διαβάζοντας τον τίτλο, θα πιστέψετε ότι θα αναφερθώ στην γείτονα χώρα και στις καθημερινές, εμπρηστικές δηλώσεις.

Πετύχατε …όχι διάνα, αλλά ζόνγκ!

Γιατί πολύ απλά η πατρίδα δεν κινδυνεύει από το εξωτερικό της, αλλά από το εσωτερικό της, από τους πάσης φύσεως αρίστους και μη, οι οποίοι μας κάνουν την τιμή να φοράνε γραβάτα, να προσέρχονται σε διάφορα συνέδρια και να ανοίγουν το κουτάκι με τις … εξυπνάδες!

Ακόμη να καταλάβουνε οι άριστοι, ότι όλα τα συνέδρια, δεν είναι κομματικά!

το εξωτερικό φίλοι μου, ο κίνδυνος είναι ορατός και αν χρειαστεί, θα αναλάβει ο ένδοξος, ο μέγιστος Ελληνικός στρατός.

Στο εσωτερικό όμως ο εχθρός δεν είναι προφανής, έχει μάθει να κρύβεται πίσω από τη μάσκα του ιού, που δεν λέγεται κόβιντ, αλλά νεοφιλελευθερισμός Μητσοτάκ, θυμηθήκαμε και τον αγαπημένο νιόνιο!

Καρντάσια μου μετά την ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού κ. Καραμανλή, που κατά γενική ομιλία ήταν εξαιρετική, πήγε και ο τωρινός πρωθυπουργός να μιλήσει στο συνέδριο με θέμα «Δημογραφικό - Η μεγάλη πρόκληση», και ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι η λύση του δημογραφικού, θα επιτευχθεί με την εισαγωγή ενός ετερόκλητου μείγματος λαών, που θα αντικαταστήσει τα κενά γεννήσεων και δεν θα οδηγηθούμε στον συστηματικό αφελληνισμό, όπως υποστηρίζουν μερικοί ακραίοι!

Τελικά, δεν έχω μόνο ακραία κιλά, αλλά και ακραίες απόψεις!

Απλά, να θυμίσω ότι η ομιλία του Κωστάκη, αφορούσε το διεθνές περιβάλλον και τη θέση της πατρίδας μας σε αυτό και η συγκεκριμένη ομιλία, ολοκληρώθηκε ως εξής:

«… είναι επίσης επείγουσα ανάγκη να αναστραφούν οι δυσμενείς τα τελευταία χρόνια δημογραφικές τάσεις. Σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα το δημογραφικό, αν δεν ανασχεθεί, θα καταστεί με μαθηματική ακρίβεια το μείζον εθνικό πρόβλημα».

Καταλάβατε αριστούχοι. 

Μιλά για εθνικό πρόβλημα, όχι για πρόβλημα μιας ανώνυμης εταιρείας, που μετράνε μόνο νούμερα.

Δεν μιλάμε για μία ΔΕΚΟ, με όνομα ΕΛΛΑΔΑ ΑΕ, που υπολογίζουμε τόσα βόδια μας λείπουν (έτσι μας αντιμετωπίζετε, χρόνια τώρα), τόσα βόδια θέλουμε! 

Η υπογεννητικότητα έχει τις ρίζες της σε κάποια συγκεκριμένα αίτια, και αυτά είναι που πρέπει να λύσεις, αν νοιάζεσαι για την επιβίωση της πατρίδας!

Τελικά πρέπει να είμαι πολύ ηλίθιος που δεν κατανοώ, πως άραγε υπάρχει υπογεννητικότητα σε μία χώρα που οι κάτοικοί της οφείλουν να δουλεύουν δωδεκάωρα με 700 ευρώ, τα ενοίκια είναι ο μισός μισθός, οι λογαριασμοί με την υπέροχη πολιτική σου, είναι ένας άλλος μισθός, η βενζίνη και τα σούπερ είναι οι συντάξεις «παλιόγερων», εφόσον ζούνε ακόμη!

Και επειδή ως γνωστόν οι άριστοι περισσότερο διαβάζουν, παρά τρώνε, μας θύμισες και τον Χαρίλαο Τρικούπη που είπε: «η Ελλάς προορίζεται να ζήση και θα ζήση». Δεν αναρωτήθηκες όμως, εάν ο Τρικούπης είχε υπόψιν του τον εποικισμό εκατομμυρίων ΑφρικανοΑσιατών, μουσουλμάνων στην ελληνική επικράτεια.

Και επειδή πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, και βέβαια δεν σας ενδιαφέρει το πρόβλημα, απλά ο αναρχοκαπιταλιστικός ολετήρας σας, έχει ανάγκη από εθελοντές, που θα βαράνε κουπί στα σκλαβοπάζαρα και εισάγετε ατάκτως «σκλάβους»!

Δεν είναι δυνατό ρε φίλε να «μετράς» το δημογραφικό σύμφωνα, με το πόσα εργατικά χέρια λείπουν, από τον χυδαίο αναρχοκαπιταλισμό σου!

Το ότι η πατρίδα μπόρεσε να αντέξει τόσους αιώνες, το οφείλει στο ότι ως έθνος και ως κοινωνία, ακολούθησε αρχές, αξίες και ιδανικά, που σήμερα τελούν υπό εξαφάνιση, εξαιτίας της πολιτικής σας!

Πάνω στον θεσμό της οικογένειας σφυρηλατήθηκε η εθνική ταυτότητα, η πίστη στον Χριστό.

Αν δεν υπολογίζεις ούτε Θεό, άλλα ούτε Έθνος, δεν μπορείς να αναμένεις πραγματική λύση στο δημογραφικό.

Τέλος πάντων, με ευχολόγια και αναρχοφιλελεύθερα τεχνάσματα, η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποφύγει τον αφανισμό. 

Αν συνεχίσουμε έτσι, το μόνο που θα απομείνει, θα είναι το κουφάρι μιας χώρας που κάποτε προοριζόταν να ζήσει…

Ο αγώνας μας πρέπει να είναι διαρκής, διότι το οφείλουμε στην πατρίδα, στη συνείδησή μας, στους πατεράδες μας, στις γιαγιάδες μας, … και στα παιδιά μας!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

Ερώτηση Κοτίδη προς Μενδώνη:  «Τι σκοπεύετε να κάνετε με την  απαλλοτρίωση των προκτισμάτων  της Παλαιάς Μητρόπολης Βέροιας;»

Ερώτηση Κοτίδη προς Μενδώνη: «Τι σκοπεύετε να κάνετε...

Ερώτηση προς την  Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη,...

Τάσος Μπαρτζώκας :  Άλλη μία διεκδίκησή μας  γίνεται πραγματικότητα  για τις γυναίκες επαγγελματίες και αγρότισσες!

Τάσος Μπαρτζώκας : Άλλη μία διεκδίκησή μας γίνεται...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην μεγάλη τομή που...

Με τον Σύλλογο Μηχανικών Δημ. Υπαλ. Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας

Με τον Σύλλογο Μηχανικών Δημ. Υπαλ. Κεντρικής...

Συνάντηση με το προεδρείο και τα μέλη του Συλλόγου...

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:  «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που εκσυγχρονίζουν το φορολογικό σύστημα της χώρας,  ενισχύουν την διαφάνεια των συναλλαγών,  αξιοποιούν νέες τεχνολογίες και βελτιώνουν  τις συνθήκες εξυπηρέτησης των πολιτών»

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις...

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να...

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ στον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ στον Αστυνομικό Διευθυντή...

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων επισκέψεων σε...

Προσωρινό Συντονιστικό συγκροτήθηκε στη Νέα Αριστερά Ημαθίας

Προσωρινό Συντονιστικό συγκροτήθηκε στη Νέα Αριστερά...

Ξεκίνησε και στην Ημαθία η συγκρότηση της Νέας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...