Περιοδεία και ομιλία Δ. Κουτσούμπα στην Ημαθία: «Το ΚΚΕ στηρίζει τα δικαιώματα και τον αγώνα αγροτών, εργαζομένων και Φορέων…Όλοι τους και όλοι μας»

Περιοδεία και ομιλία Δ. Κουτσούμπα στην Ημαθία: «Το ΚΚΕ στηρίζει τα δικαιώματα και τον αγώνα αγροτών, εργαζομένων και Φορέων…Όλοι τους και όλοι μας»

Για την παρούσα πολιτική κατάσταση της χώρας, τα εθνικά, τα Ελληνοτουρκικά και την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την οικονομική και ενεργειακή κρίση και ακρίβεια, τα αγροτικά , εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, μίλησε το βράδυ της Πέμπτης 9 Ιουνίου στη Βέροια ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ημαθία, κάνοντας αυστηρή κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας την αντίθεση του ΚΚΕ με τη στάση όλων απέναντι στις ανάγκες του λαού.

Ομιλία με αναφορές στην Ημαθία


Σε πολλά σημεία αναφέρθηκε και στην Ημαθία, τονίζοντας ότι «ο Νομός προσφέρει πολλά παραδείγματα, για το ποιοι πληρώνουν τελικά τη λυπητερή για να τη βγάλει καθαρή το κεφάλαιο και τα κέρδη του». Χαρακτηριστικό παράδειγμα είπε, «οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Νηματουργεία Βαρβαρέσος» στη Νάουσα που με τον μεγάλο αγώνα τους διεκδικούν το αυτονόητο: Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 9 μηνών και να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Την ίδια ώρα, βέβαια, η παραγωγή συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς για να καλυφθούν οι πωλήσεις. Και ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζει απλόχερα την εργοδοσία, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, που την είχαν μπουκώσει με προνόμια και χρηματοδοτήσεις, αρνείται να δώσει έκτακτο οικονομικό βοήθημα μέσω του ΟΑΕΔ στους εργαζόμενους που κυριολεκτικά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινής επιβίωσης. Οι εργαζόμενοι των Νηματουργείων Βαρβαρέσος δεν είναι μόνοι τους σ’ αυτόν τον δύσκολο δρόμο του αγώνα.


Στον ίδιο δρόμο βαδίζουν και οι εργαζόμενοι και άλλων κλάδων, άλλων επιχειρήσεων που δεν κάνουν πίσω, δεν λυγίζουν, βαδίζουν μπροστά γιατί ξέρουν πως μόνο τότε μπορούν κάτι να κερδίσουν. Όπως για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι που δουλεύουν εποχικά στα διαλογητήρια και τα κονσερβοποιεία της Ημαθίας». Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στους αγρότες του νομού, τους δενδροκαλλιεργητές στα ροδάκινα, στα νεκταρίνια και άλλα φρούτα, εκτιμώντας ότι δεν στηρίχθηκαν όταν είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά, ιδιαίτερα μετά το εμπάργκο της ΕΕ στη Ρωσία αλλά και με την εκτίναξη του κόστους παραγωγής στα εφόδια, στο πετρέλαιο, στο ηλεκτρικό ρεύμα που κάνει ακόμα δυσκολότερη την προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καλλιεργητικής περιόδου, όπως τόνισε.


«Βέβαια, την ίδια ώρα οι βιομήχανοι στην παραγωγή κομπόστας είδαν τα κέρδη τους να αυξάνονται σημαντικά αυτήν την περίοδο όταν οι παραγωγοί συμπύρηνων ροδάκινων παραδίνουν το προϊόν τους σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές, ενώ πληρώνονται 3 και 4 μήνες μετά. Με τις υποχρεώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, στο ρεύμα κ.ά. να τρέχουν...» πρόσθεσε και συνέχισε: «Το Κόμμα μας στηρίζει τον αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών για να μην ξεκληριστούν από τη γη τους, για να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα αγροτικό σπίτι, για να μην κατασχέσει η τράπεζα χωράφια ή σπίτια βιοπαλαιστών αγροτών. Και στην περιοχή της Ημαθίας έχουν κάνει την εμφάνισή τους αυτές οι «πράσινες μπίζνες», όπως συμβαίνει με τα αιολικά πάρκα στο Βέρμιο. Όπου με τις ήδη εγκατεστημένες ανεμογεννήτριες και με αυτές που πρόκειται να εγκατασταθούν μετατρέπεται σε βιομηχανική ζώνη παραγωγής Ενέργειας με πολλαπλές κοινωνικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενάντια στα συμφέροντα του λαού της περιοχής. Μαθαίνουμε μάλιστα πως τα ίδια σχέδια έχουν και για τον ορεινό όγκο των Πιερίων».

Συναντήσεις με Φορείς

Προηγουμένως ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη διάρκεια της περιοδείας του στην Ημαθία, παρευρέθηκε σε σύσκεψη φορέων της Νάουσας με θέμα τις Ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο και τον αγώνα των κατοίκων και εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα τους. Ο ΓΓ του ΚΚΕ είχε συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου ενώ επισκέφθηκε και το εργοστάσιο «Ευρωπαϊκά Νηματουργεία - Βαρβαρέσος» και μίλησε στους εργαζόμενους.

Με τον Δήμαρχο Νάουσας


Επίσης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Νάουσας, Νικόλα Καρανικόλα, στο Δημαρχείο, όπου συζήτησαν για την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση των δήμων με συνέπεια να αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις αρμοδιότητες που τους έχουν μεταφέρει οι κυβερνήσεις μετακυλίοντας το βάρος στους εργαζόμενους και τον λαό.

Ο δήμαρχος δώρισε στον Δημήτρη Κουτσούμπα τον «Πρόσωπο» από το έθιμο της περιοχής «Γενίτσαροι και Μπούλες» και μια πλακέτα από τα 200 χρονιά από το ολοκαύτωμα της Νάουσας.

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Βέροιας


Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ημαθία, ο Γ.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος συναντήθηκε στη Βέροια με τον δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη και μίλησαν για τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, με αιχμή την ενεργειακή κρίση και τις επιπτώσεις της στα οικονομικά των δήμων, την κινητικότητα που έχει ως συνέπεια τη μείωση προσωπικού και τις καθυστερήσεις στο θέμα των προσλήψεων μονίμων υπαλλήλων, την ώρα που οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες των δημοτικών υπηρεσιών αυξάνονται.

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε τη στήριξή του στα ζητήματα που ταλανίζουν εδώ και καιρό την αυτοδιοίκηση, αναφερόμενος στις διεκδικήσεις των δημάρχων από την κεντρική πολιτική εξουσία.

Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Βέροιας δώρισε στον Γ.Γ. του ΚΚΕ το λεύκωμα της Βέροιας και πλακέτα με τον θυρεό της πόλης, ενώ ο κ. Κουτσούμπας υπογράφοντας στο βιβλίο επισκεπτών ευχήθηκε «Επιτυχίες προς τον λαό μιας πόλης της Μακεδονίας μας με περγαμηνές αγώνων αλλά και συνέχεια στην ιστορική πορεία της Ελλάδας».

Η περιοδεία του έληξε με την κεντρική ομιλία στο Φιλίππειο κλειστό γυμναστήριο της Βέροιας.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 21 Απριλίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας, λόγω εργασιών διαγράμμισης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας,...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για 20 απάτες, απο το 2022,  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -Κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 138.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για...

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των...

Νέα παράταση  για τον κανονισμό  Πυροπροστασίας  Ακινήτων  εντός ή πλησίον  δασικών εκτάσεων

Νέα παράταση για τον κανονισμό Πυροπροστασίας ...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους δημότες του, ότι με την...

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα - Το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα -...

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της...

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 19...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...