8ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας

Η 8η έκδοση του Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας που διοργανώνει η GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, μια εκδήλωση-θεσμός για τον πρωτογενή και ευρύτερο αγροδιατροφικό τομέα της χώρας μας, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 30 Ιουνίου και την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022.

Σε μια κομβική για την Ελλάδα και την ΕΕ στιγμή, λίγους μόλις μήνες πριν από την εφαρμογή της μεταρρυθμισμένης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), η οποία θα ξεκινήσει να ισχύει από τον Ιανουάριο του 2023, και εν μέσω του ισχυρού αντικτύπου του πολέμου στην Ουκρανία στην ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια, το φετινό Συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημαντικό φόρουμ ενημέρωσης και έκφρασης για τον Έλληνα αγρότη.

Έχοντας ως κεντρικό θέμα «Το στρατηγικό σχέδιο της ΚΑΠ: Προτεραιότητες και Προϋποθέσεις για την Πράσινη και Ψηφιακή Μετάβαση του Συστήματος Τροφίμων», το 8ο Συνέδριο θα επιχειρήσει να δώσει, μέσα από μια σειρά από ομιλίες και παρουσιάσεις, απαντήσεις και να προτείνει λύσεις σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο.

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων εκπροσώπων της πολιτικής σκηνής, εμπειρογνωμόνων και τεχνοκρατών αλλά και επιχειρηματιών του κλάδου της αγροδιατροφής από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το Συνέδριο θα γίνει το έναυσμα για μια εκ βάθρων συζήτηση πάνω στους στρατηγικούς στόχους και τα βασικά εργαλεία στήριξης της ΚΑΠ, τα οποία θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει η χώρα μας από το 2023 και έπειτα. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, θα εξετασθούν το γεωργικό εισόδημα και η ανταγωνιστικότητα, οι «πράσινες» απαιτήσεις της νέας ΚΑΠ και η ευθυγράμμιση της αγροτικής πολιτικής με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, οι υποδομές για την τόνωση της υπαίθρου, η στήριξη των συλλογικών σχημάτων, αλλά και ο ρόλος της ψηφιοποίησης και της καινοτομίας στην επόμενη ημέρα για τον πρωτογενή τομέα.

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να διευρύνει τη συζήτηση για το μέλλον της αγροδιατροφής, το Συνέδριο έχει προσκαλέσει εκπροσώπους από όλο το φάσμα του συστήματος τροφίμων της χώρας μας, δίνοντας, μάλιστα, ιδιαίτερη έμφαση στη νέα γενιά.

Σημαντική καινοτομία του φετινού Πανελλήνιου Συνεδρίου αποτελεί και η παρουσίαση, στις 30 Ιουνίου, της μεγάλης Πανελλαδικής Έρευνας για τον Αγροτικό Τομέα που πραγματοποίησε η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη της εταιρείας Kάπα Research, για το επίπεδο ετοιμότητας και ευαισθητοποίησης των αγροτών σε σχέση με την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση. Μια έρευνα, που αναμένεται να τροφοδοτήσει τις επικείμενες συζητήσεις και να συμβάλει στην προσπάθεια ενίσχυσης της οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας του αγροτικού τομέα.

Το Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και θα προβληθεί ζωντανά μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, στην οποία μπορείτε να εγγραφείτε χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΗΝ...

Ανακοινώνεται από το υποκατάστημα ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ, τα ...

Αλλαγές στο ΔΣ του ΕΛΓΑ

Αλλαγές στο ΔΣ του ΕΛΓΑ

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και...

Ανακοινώθηκαν τα πορίσματα για χαλάζι στο Νησί

Ανακοινώθηκαν τα πορίσματα για χαλάζι στο Νησί

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε στις 26 Μαρτίου 2024,...

Νέα πορίσματα εκτίμησης ζημιών από ΕΛ.Γ.Α. για χαλάζι σε Καμποχώρι και Σταυρό

Νέα πορίσματα εκτίμησης ζημιών από ΕΛ.Γ.Α. για χαλάζι...

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε σήμερα, 22 Μαρτίου...

Πορίσματα  ΕΛ.Γ.Α.  από το χαλάζι σε Μακροχώρι

Πορίσματα ΕΛ.Γ.Α. από το χαλάζι σε Μακροχώρι

Ανακοινώνεται ότι το υποκατάστημα ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ,...

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΡΙΣΜΑΤΩΝ ΕΛ.Γ.Α.  για  ΔΙΑΒΑΤΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΡΙΣΜΑΤΩΝ ΕΛ.Γ.Α. για ΔΙΑΒΑΤΟ

Ανακοινώνεται ότι το υποκατάστημα ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ,...

Εκτιμήσεις ζημιών από βροχόπτωση του ΕΛΓΑ σε Αρκοχώρι και Στενήμαχο

Εκτιμήσεις ζημιών από βροχόπτωση του ΕΛΓΑ σε Αρκοχώρι...

Αναγγελία κοινοποίησης πίνακα εκτιμήσεων ζημιών...

ΕΛΓΑ Ημαθίας: Πορίσματα εκτίμησης ζημιών από χαλάζι σε καλλιέργειες της Πρασινάδας

ΕΛΓΑ Ημαθίας: Πορίσματα εκτίμησης ζημιών από χαλάζι σε...

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε την Παρασκευή 15 ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Τι λένε στο «Λαό», Αποστόλου, Γιαννακάκης, ΑποστολίδηςΜία από τις παράπλευρες επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, που αφορά την αγροτική παραγωγή, μεταποίηση και τις εξαγωγές κομπόστας, ροδακίνων και...

Άγνωστος προσποιούμενος υπάλληλο του ΟΠΕΚΕΠΕ (αγροτικές ενισχύσεις), τηλεφώνησε σε γεωργική παραγωγό στην Ημαθία, με το πρόσχημα ότι δήθεν δικαιούται χρήματα και στη συνέχεια απέσπασε τα τραπεζικά της...

Σε σημερινή σύσκεψη του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ αποφασίστηκε ο τρόπος καταβολής των προκαταβολών των αποζημιώσεων για τους ανοιξιάτικους παγετούς, που αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με...

Aποζημιώσεις ύψους 34.856.466 ευρώ, καταβάλλονται σήμερα Παρασκευή στους αγρότες  για καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.Πρόκειται για ζημιές που αφορούν το έτος 2019 και θα δοθούν σε 15.778 δικαιούχους,...