Απ. Βεσυρόπουλος: «Νέα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και διευκόλυνσης των πολιτών»

Απ. Βεσυρόπουλος: «Νέα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και διευκόλυνσης των πολιτών»

Ιδιαίτερη αναφορά στα νέα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και διευκόλυνσης των πολιτών που περιλαμβάνονται στο προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, έκανε ο Υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, στην ομιλία του στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022.

Στο εν λόγω νομοσχέδιο το οποίο περιέχει διατάξεις που αφορούν κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας, προβλέπονται, μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα μέτρα, με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο:

1ον)Η παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2022, της ισχύος του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. 13% που έληγε στις 30 Ιουνίου για τα μη αλκοολούχα ποτά και αεριούχα νερά, τα εισιτήρια κινηματογράφων, τις μεταφορές προσώπων και των αποσκευών τους, την εστίαση, τα εισιτήρια εισόδου για ζωολογικούς κήπους αλλά και την παροχή υπηρεσιών από γυμναστήρια, κολυμβητήρια και σχολές εκμάθησης χορού.

«Πρόκειται για ένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού και της οικονομίας μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία» τόνισε σχετικά ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

2ον)Η παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2022, της αναστολής καταβολής στο Δημόσιο του 5% των νοσηλίων που εισπράττουν οι  Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης.

3ον) Η απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης των ασθενοφόρων και των ειδικών κινητών μονάδων, που αποκτώνται από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και τα οποία εξυπηρετούν ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Τέλος, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος τόνισε ότι εντός του Αυγούστου του 2022 επιστρέφεταιο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

«Η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αφορά το πετρέλαιο κίνησης που αγοράστηκε το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Το καταβλητέο ποσό θα υπολογιστεί με βάση την αξία του πετρελαίου κίνησης που αγόρασαν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 και με ανώτατο όριο συντελεστή ανά στρέμμα για κάθε καλλιέργεια ή εκτροφή, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στη δήλωση του ΟΣΔΕ 2021.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποδεικνύει έμπρακτα, με συνεχείς φοροελαφρύνσεις και καίριες παρεμβάσεις, την διαρκή και ουσιαστική στήριξη τόσο του αγροτικού κόσμου όσο και όλων των πολιτών».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Από την Δευτέρα 1 Απριλίου το θερινό ωράριο των καταστημάτων της Βέροιας

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Από την Δευτέρα 1 Απριλίου...

Ξεκινάει από την Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 το θερινό ωράριο...

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ευθ. Παπαδόπουλος σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ευθ. Παπαδόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...