Ακούστηκαν, μεταξύ άλλων, στο… καλοκαιρινό δημοτικό συμβούλιο Βέροιας

Ακούστηκαν, μεταξύ άλλων, στο… καλοκαιρινό δημοτικό συμβούλιο Βέροιας

-Στην καρδιά του καλοκαιριού η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας την Τετάρτη και φάνηκε από τις απουσίες των συμβούλων, προφανώς λόγω διακοπών. Η επόμενη συνεδρίαση πάντως θα γίνει μετά τις 20 Αυγούστου.

-Ωστόσο, μεταξύ άλλων, για τις κλειστές παιδικές χαρές ρωτήθηκε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος απάντησε πως όταν γίνεται ένας βανδαλισμός σε μια παιδική χαρά, αυτή κλείνει, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και να εξασφαλιστεί εκ νέου πιστοποίηση.

Ενημέρωσε επίσης ότι παραδόθηκαν 6 παιδικές χαρές, ακολούθησαν άλλες 11 και είναι σε αναμονή προς έγκριση ακόμα 15 παιδικές χαρές του Δήμου.


-Στον αύλειο χώρο του Αγ. Αντωνίου Βέροιας, όπου, όταν βραδιάζει κλείνει η πόρτα, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Θεοδωρίδης και ρώτησε με ποιο δικαίωμα η εκκλησία κλείνει έναν δημοτικό χώρο. Ακολούθησε διευκρίνιση ότι ο χώρος δεν είναι δημοτικός αλλά ανήκει στην Εκκλησία. Επίσης, έκανε λόγο για μια επιστολή κατοίκων της οδού Περγάμου της Βέροιας, όπου έγιναν παρεμβάσεις για την διάνοιξη του δρόμου, αλλά έμειναν ημιτελείς, μεταφέροντας τις διαμαρτυρίες των πολιτών που ταλαιπωρούνται εξ αιτίας της κατάστασης του δρόμου. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλ. Τσαχουρίδης απάντησε ότι τις επόμενες μέρες το έργο θα ξεκινήσει και πάλι.

-Ο κ. Τσαχουρίδης δέχτηκε κριτική από τον Π. Παυλίδη για απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε γυναίκα, μέλος Δ.Σ της ΚΕΠΑ σε πρόσφατη συνεδρίαση και απαντώντας είπε ότι την επόμενη ημέρα συναντήθηκε μαζί της, έδωσε εξηγήσεις και το θέμα έληξε.

-Σε φαινόμενα αφισσορύπανσης που παρατηρούνται τελευταία αναφέρθηκε ο Θόδωρος Θεοδωρίδης και ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι όσες παραβάσεις βεβαιώνονται κινείται η διαδικασία για πρόστιμο, χαρακτηρίζοντας και ο ίδιος κάκιστο το φαινόμενο για το οποίο ο Δήμος παρεμβαίνει σχετικά.

-Για το φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Λάζαρος Ασλανίδης υπενθυμίζοντας ότι θα πραγματοποιηθεί από 1-3 Σεπτεμβρίου 2022 στη Βέροια και στον Τρίλοφο. Μάλιστα σε παρατήρηση-παράπονο της πρώην δημοτικής συμβούλου Πετρούλας Παπαδήνα, που μετέφερε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Κυριάκος Θεοδωρίδης, σχετικά με την απουσία της απο την οργανωτική επιτροπή, ο αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει μαζί της και να αποκαταστήσει την συμμετοχή της.

-Ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Κώστας Ρίζος ενημέρωσε για τις προσεχείς εκδηλώσεις για το Φεστιβάλ Αιγών με δυο συναυλίες σε Μίεζα και Αιγές, το Κινητό Μουσικό Περίπτερο και την εβδομάδα θερινού σινεμά σε συνεργασία με το ΣΤΑΡ.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν συντρίμμια και πυρομαχικά  από τη Λωρίδα της Γάζας!

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν...

Ο Περ Λόνταμαρ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος στην...

Στις 19 Ιουνίου η δίκη 11 Σπαρτιατών και Κασιδιάρη

Στις 19 Ιουνίου η δίκη 11 Σπαρτιατών και Κασιδιάρη

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου οδηγούνται οι 11...

Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2024»

Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος...

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του...

ΜεΜιαΜατια O τάφος της Βασίλισσας Θεσσαλονίκης

ΜεΜιαΜατια O τάφος της Βασίλισσας Θεσσαλονίκης

ΜεΜιαΜατιαΕπιμέλεια: Στέργιος Ζυγουλιάνος –...

Σύσκεψη αγροτών την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου για ακαρπία και ζημιές στα πρώιμα κεράσια

Σύσκεψη αγροτών την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου για ακαρπία και...

Σε σύσκεψη καλεί τους αγροτικούς συλλόγους  ο...

Στο αυτόφωρο ο 59χρονος που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση δύο μαθητριών ενώ ίππευαν στο άλσος Αγίου Νικολάου!

Στο αυτόφωρο ο 59χρονος που κατηγορείται για...

Με την διαδικασία του αυτοφώρου οδηγήθηκε το πρωί της...

Μετά από 45 χρόνια σταματά η έκδοση των Άρλεκιν!

Μετά από 45 χρόνια σταματά η έκδοση των Άρλεκιν!

Οι παλιότεροι θυμάστε τα Άρλεκιν, τα βιβλιαράκια που...

Από Μ. Δευτέρα το Πασχαλινό ωράριο της Αγοράς στη Βέροια

Από Μ. Δευτέρα το Πασχαλινό ωράριο της Αγοράς στη...

Από χθες 25 Απριλίου ξεκίνησε  το  εορταστικό ωράριο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...