3η Διευρυμένη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής & Κεντρικής Μακεδονίας στη Φλώρινα

3η Διευρυμένη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής & Κεντρικής Μακεδονίας στη Φλώρινα

Διευρυμένο συνήλθε χθες, Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022 και ώρα 17:00, το Διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής & Κεντρικής Μακεδονίας. 

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φλώρινας, με προσκεκλημένους τους Προέδρους και τους Γενικούς Γραμματείς όλων των Εμπορικών Συλλόγων της δύναμης της Ομοσπονδίας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Φλώρινας και επίτιμο προσκεκλημένο τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ, κ. Γεώργιο Καρανίκα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Ελμαλόγλου Νεκτάριος, ύστερα από το σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φλώρινας, κ. Σαπαλίδη Σάββα για την φιλοξενία του Συμβουλίου στο Επιμελητήριο, όπως επίσης και τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση. Έπειτα, έδωσε το λόγο στον κ. Καρανίκα.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Καρανίκας, ευχαρίστησε με τη σειρά του τον κ. Σαπαλίδη για την εξαιρετική του κίνηση και συνεργασία με την Ομοσπονδία, καθώς και τους παρευρισκόμενους, που παρά τον καύσωνα κατάφεραν αρκετοί να τιμήσουν τη συνεδρίαση.


Ο κ. Καρανίκας μεταξύ άλλων ανέδειξε την ανάγκη ενίσχυσης των Εμπορικών Συλλόγων, καθώς αυτοί είναι ο θεμέλιος λίθος για την ύπαρξη και δράση της ΕΣΕΕ και των Ομοσπονδιών. Σημείωσε πως η επικοινωνία μεταξύ όλων των Εμπορικών Συλλόγων και των μελών τους με το συμβούλιο της Ομοσπονδίας είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ανάδειξη των προβληματισμών των εμπόρων. Τόνισε, πως όσο πιο δυνατός και δραστήριος είναι ο Εμπορικός Σύλλογος, τόσο πιο δυνατή είναι η «φωνή» της Ομοσπονδίας και κατ’ επέκταση της ΕΣΕΕ προς τους αρμόδιους. 

Για την ενδυνάμωση των Εμπορικών Συλλόγων, ακολούθησε από τον κ. Καρανίκα μια εκτενής παρουσίαση προτάσεων και μηχανισμών που θα μπορούσαν να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν οι σύλλογοι για την ενίσχυση και προώθησή τους.   


Ο κ. Ελμαλόγλου πάνω σε αυτό σημείωσε πως η Ομοσπονδία ξεκίνησε ένα μοτίβο συνεδριάσεων με κυκλικό χαρακτήρα. Να πραγματοποιούνται δηλαδή κάθε φορά σε διαφορετικό νομό και πόλη, με οικοδεσπότη τον εκάστοτε Εμπορικό Σύλλογο και προσκεκλημένους τους λοιπούς Προέδρους Συλλόγων και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σκοπός των διευρυμένων αυτών συνεδριάσεων είναι η πιο άμεση επικοινωνία της Ομοσπονδίας με τους Συλλόγους και η παροχή βοήθειας για την ενίσχυσή τους.     

Τέλος, στη συνεδρίαση κατατέθηκαν απόψεις και ερωτήσεις προς τον κύριο Καρανίκα για τα διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο το παρόν διάστημα. 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας...

Ο πρώην βουλευτής Ημαθίας και στέλεχος του κόμματος...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης Τσιρίκας από την Αλεξάνδρεια

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης...

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...