3η Διευρυμένη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής & Κεντρικής Μακεδονίας στη Φλώρινα

3η Διευρυμένη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής & Κεντρικής Μακεδονίας στη Φλώρινα

Διευρυμένο συνήλθε χθες, Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022 και ώρα 17:00, το Διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής & Κεντρικής Μακεδονίας. 

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φλώρινας, με προσκεκλημένους τους Προέδρους και τους Γενικούς Γραμματείς όλων των Εμπορικών Συλλόγων της δύναμης της Ομοσπονδίας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Φλώρινας και επίτιμο προσκεκλημένο τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ, κ. Γεώργιο Καρανίκα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Ελμαλόγλου Νεκτάριος, ύστερα από το σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φλώρινας, κ. Σαπαλίδη Σάββα για την φιλοξενία του Συμβουλίου στο Επιμελητήριο, όπως επίσης και τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση. Έπειτα, έδωσε το λόγο στον κ. Καρανίκα.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Καρανίκας, ευχαρίστησε με τη σειρά του τον κ. Σαπαλίδη για την εξαιρετική του κίνηση και συνεργασία με την Ομοσπονδία, καθώς και τους παρευρισκόμενους, που παρά τον καύσωνα κατάφεραν αρκετοί να τιμήσουν τη συνεδρίαση.


Ο κ. Καρανίκας μεταξύ άλλων ανέδειξε την ανάγκη ενίσχυσης των Εμπορικών Συλλόγων, καθώς αυτοί είναι ο θεμέλιος λίθος για την ύπαρξη και δράση της ΕΣΕΕ και των Ομοσπονδιών. Σημείωσε πως η επικοινωνία μεταξύ όλων των Εμπορικών Συλλόγων και των μελών τους με το συμβούλιο της Ομοσπονδίας είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ανάδειξη των προβληματισμών των εμπόρων. Τόνισε, πως όσο πιο δυνατός και δραστήριος είναι ο Εμπορικός Σύλλογος, τόσο πιο δυνατή είναι η «φωνή» της Ομοσπονδίας και κατ’ επέκταση της ΕΣΕΕ προς τους αρμόδιους. 

Για την ενδυνάμωση των Εμπορικών Συλλόγων, ακολούθησε από τον κ. Καρανίκα μια εκτενής παρουσίαση προτάσεων και μηχανισμών που θα μπορούσαν να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν οι σύλλογοι για την ενίσχυση και προώθησή τους.   


Ο κ. Ελμαλόγλου πάνω σε αυτό σημείωσε πως η Ομοσπονδία ξεκίνησε ένα μοτίβο συνεδριάσεων με κυκλικό χαρακτήρα. Να πραγματοποιούνται δηλαδή κάθε φορά σε διαφορετικό νομό και πόλη, με οικοδεσπότη τον εκάστοτε Εμπορικό Σύλλογο και προσκεκλημένους τους λοιπούς Προέδρους Συλλόγων και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σκοπός των διευρυμένων αυτών συνεδριάσεων είναι η πιο άμεση επικοινωνία της Ομοσπονδίας με τους Συλλόγους και η παροχή βοήθειας για την ενίσχυσή τους.     

Τέλος, στη συνεδρίαση κατατέθηκαν απόψεις και ερωτήσεις προς τον κύριο Καρανίκα για τα διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο το παρόν διάστημα. 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Πως αμοίβεται η 15η Αυγούστου

Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Πως αμοίβεται η 15η Αυγούστου

Η 15η Αυγούστου ανήκει στις υποχρεωτικές αργίες κατά...

Η αγέλη αδέσποτων των Αγ. Αναργύρων

Η αγέλη αδέσποτων των Αγ. Αναργύρων...

Η παρουσία των αδέσποτων σκύλων στο κέντρο της Βέροιας...

Απεβίωσε ο Θόδωρος Ταχματζίδης

Απεβίωσε ο Θόδωρος Ταχματζίδης

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Θόδωρος Σαβ. Ταχματζιδης. Η...

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΥΜΠΥΡΗΝΟΥ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΥΜΠΥΡΗΝΟΥ...

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και...

Πρωτοβουλία για το Παιδί: Επίσκεψη Συλλόγων από το Τορόντο στο Σπίτι της Βεργίνας

Πρωτοβουλία για το Παιδί: Επίσκεψη Συλλόγων από το...

Η Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά» και ο...

Προσλήψεις 10 μόνιμων Ιατρών και 21 μονίμων Νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Ημαθίας

Προσλήψεις 10 μόνιμων Ιατρών και 21 μονίμων Νοσηλευτών...

Σε εφαρμογή της πολιτικής του Υπουργείου Υγείας για...

Τριήμερο... βροχών και καταιγίδων στην Κεντρική Μακεδονία!

Τριήμερο... βροχών και καταιγίδων στην Κεντρική...

Έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα,...

Δικογραφία σε τρεις ημεδαπούς για δήθεν πώληση αγροτικού μηχανήματος μέσω διαδικτύου - Του είχαν πάρει 12500 ευρώ

Δικογραφία σε τρεις ημεδαπούς για δήθεν πώληση...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας σχηματίσθηκε...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Παντρεύεστε;

02 Αυγ 19:55

Σας ενημερώνουμε πως η γραμματεία της καθημερινής εφημερίδας "ΛΑΟΣ" δε θα λειτουργεί το διάστημα 7 - 21 Αυγούστου, οπότε φροντίστε για την έγκαιρη δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου σας. ( απαιτείται από...

Ο έξυπνος συναγερμός TsiF-1000, διαθέτει διαφορετικές επιλογές οπλισμού αλλά και αφοπλισμού επιπέδων και ορόφων, δωματίων ή διαφορετικών χώρων πάντα ξεχωριστά.Υβριδικός συναγερμός με 13 ενσύρματες και 32...

Απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών η εκπαιδευτικός Κυρατσώ Σωτ. Πανταζή, προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή 1 Ιουλίου, στις...

Του ΜάκηΔημητράκη@@ads-307@@Στα 1914, δύο μόλις χρόνια μετά την απελευθέρωση της Βέροιας από τους Τούρκους, «άνοιξε» στην πόλη μας το εξοχικό κέντρο - ταβέρνα «ΑΛΣΟΣ» που αργότερα έγινε γνωστό με την ονομασία...