ΤΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ  ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ  ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΤΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Του  Αναστάσιου Βασιάδη

Ενώ το γενικότερο κλίμα επισφάλειας κυριαρχεί, λόγω του συνεχιζόμενου ανηλεούς πολέμου που συνεχίζεται στην περιοχή, λόγω της συνεχούς απειλής εις βάρος της χώρας μας από τον προκλητικό γείτονα, λόγω της ενεργειακής και τιμαριθμικής κρίσης που κλιμακώνεται και λόγω της επιδημικής έξαρσης που καταγράφεται,

η κοινή γνώμη αυτές τις ημέρες επικεντρώνεται στα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, που ήδη ανακοινώθηκαν.

Οι νέοι μας κλήθηκαν να συμμετάσχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, κάτω από τις γενικότερες αρνητικές συνθήκες που κυριαρχούν, οι οποίες αναπόφευκτα υποβαθμίζουν πλην άλλων το επίπεδο της παιδείας και ειδικότερα το εκπαιδευτικό έργο.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την γενικά αναμενόμενη πτώση των βάσεων εισαγωγής στις Σχολές της ριτοβάθμιας Εκπαίδευσης , η οποία δεν έμεινε ασχολίαστη.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εισαγωγικών εξετάσεων, αυτοί που διαγωνίστηκαν, οι οικογένειες τους και ο κοινωνικός τους περίγυρος, αποτιμούν το αποτέλεσμα των κόπων και των θυσιών στις οποίες υποβλήθηκαν.

Όλοι όσοι έχουν βιώσει αυτή τη διαδικασία, γνωρίζουν επακριβώς τις συνθήκες μέσα από τις οποίες οι νέοι αγωνίζονται για το μέλλον τους και αναζητούν τον προορισμό τους στην ζωή.

Μετά τα πρώτα συναισθήματα που ακολούθησαν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ασκείται από κάθε οικογένεια μια αυτονόητη κριτική του εκπαιδευτικού μας συστήματος, μέσα από το πρίσμα της διαρκούς οικονομικής αφαίμαξης και της μόνιμης έντασης που αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια της στον χαρακτήρα των παιδιών και αυριανών πολιτών.

Οι νέοι από την πρώτη στιγμή που δραστηριοποιούνται στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, επιδίδονται σε έναν ατέλειωτο αγώνα με φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα, έως ότου φτάσουν στην τελευταία τάξη του Λυκείου, με στόχο τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ακόμη και στην σύγχρονη πραγματικότητα με την δραματική υποβάθμιση της αξίας των πτυχίων και τις

στρατιές των ανέργων πτυχιούχων, που τελικά επιλέγουν την μετανάστευση σαν επαγγελματική διέξοδο, η επιτυχία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποτελεί το όραμα μέσα από το οποίο ο κάθε νέος σχεδιάζει το μέλλον και την προσωπική του εξέλιξη.

Είναι όμως αναμενόμενο ότι στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν εισέρχονται όλοι όσοι διαγωνίζονται.

Σε όσους δεν επιτυχαίνουν τους στόχους τους, πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία και διατήρηση της αισιοδοξίας από τους ίδιους και τους οικείους τους.

Η μη εισαγωγή σε κάποια Ανώτατη η Ανώτερη Σχολή δεν πρέπει να συνδέεται με την έννοια της αποτυχίας για τον νέο.

Στον καθένα δίνεται η δυνατότητα της νέας προσπάθειας την οποία πρέπει να αξιοποιήσει.

Πέραν τούτου καθημερινώς παρουσιάζονται σημαντικές ευκαιρίες στη ζωή, οι οποίες ανοίγουν αισιόδοξους δρόμους επαγγελματικής επιτυχίας, παρά τις γενικότερα αρνητικές συγκυρίες.

Το αισιόδοξο αύριο του τόπου ανήκει στους νέους ανεξάρτητα από τον δρόμο που θα ακολουθήσει ο καθένας.

Πέραν από τα συγχαρητήρια και τις ευχές που συνοδεύουν ΟΛΟΥΣ τους νέους που έδωσαν τον αγώνα τον καλό, ας αποτελέσει ισχυρή κοινωνική διεκδίκηση η αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και η διασφάλιση του, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η αυριανή κοινωνική στελέχωση με υψηλού κύρους και κατάρτισης επιστήμονες, με άξιους επαγγελματίες και υπεύθυνους πολίτες που θα ανοίξουν νέους ορίζοντες προόδου και ευημερίας για το αύριο του τόπου.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Πως αμοίβεται η 15η Αυγούστου

Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Πως αμοίβεται η 15η Αυγούστου

Η 15η Αυγούστου ανήκει στις υποχρεωτικές αργίες κατά...

Η αγέλη αδέσποτων των Αγ. Αναργύρων

Η αγέλη αδέσποτων των Αγ. Αναργύρων...

Η παρουσία των αδέσποτων σκύλων στο κέντρο της Βέροιας...

Απεβίωσε ο Θόδωρος Ταχματζίδης

Απεβίωσε ο Θόδωρος Ταχματζίδης

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Θόδωρος Σαβ. Ταχματζιδης. Η...

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΥΜΠΥΡΗΝΟΥ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΥΜΠΥΡΗΝΟΥ...

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και...

Πρωτοβουλία για το Παιδί: Επίσκεψη Συλλόγων από το Τορόντο στο Σπίτι της Βεργίνας

Πρωτοβουλία για το Παιδί: Επίσκεψη Συλλόγων από το...

Η Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά» και ο...

Προσλήψεις 10 μόνιμων Ιατρών και 21 μονίμων Νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Ημαθίας

Προσλήψεις 10 μόνιμων Ιατρών και 21 μονίμων Νοσηλευτών...

Σε εφαρμογή της πολιτικής του Υπουργείου Υγείας για...

Τριήμερο... βροχών και καταιγίδων στην Κεντρική Μακεδονία!

Τριήμερο... βροχών και καταιγίδων στην Κεντρική...

Έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα,...

Δικογραφία σε τρεις ημεδαπούς για δήθεν πώληση αγροτικού μηχανήματος μέσω διαδικτύου - Του είχαν πάρει 12500 ευρώ

Δικογραφία σε τρεις ημεδαπούς για δήθεν πώληση...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας σχηματίσθηκε...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Παντρεύεστε;

02 Αυγ 19:55

Σας ενημερώνουμε πως η γραμματεία της καθημερινής εφημερίδας "ΛΑΟΣ" δε θα λειτουργεί το διάστημα 7 - 21 Αυγούστου, οπότε φροντίστε για την έγκαιρη δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου σας. ( απαιτείται από...

Ο έξυπνος συναγερμός TsiF-1000, διαθέτει διαφορετικές επιλογές οπλισμού αλλά και αφοπλισμού επιπέδων και ορόφων, δωματίων ή διαφορετικών χώρων πάντα ξεχωριστά.Υβριδικός συναγερμός με 13 ενσύρματες και 32...

Απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών η εκπαιδευτικός Κυρατσώ Σωτ. Πανταζή, προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή 1 Ιουλίου, στις...

Του ΜάκηΔημητράκη@@ads-307@@Στα 1914, δύο μόλις χρόνια μετά την απελευθέρωση της Βέροιας από τους Τούρκους, «άνοιξε» στην πόλη μας το εξοχικό κέντρο - ταβέρνα «ΑΛΣΟΣ» που αργότερα έγινε γνωστό με την ονομασία...