Στη μνήμη του Βασίλη Τσαμήτρου. Ένας πρόεδρος παλικάρι! (Του Βασίλη Βόλκου)

Στη μνήμη του Βασίλη Τσαμήτρου. Ένας πρόεδρος παλικάρι! (Του Βασίλη Βόλκου)

Σκόρπισε λύπη και στεναχώρια στην κοινωνία της Βέροιας και όχι μόνο η είδηση του θανάτου του γνωστού επιχειρηματία και προέδρου επί σειρά ετών της ομάδας της Βέροιας Βασίλη Τσαμήτρου.

Ως πρόεδρος της βασίλισσας του Βορρά διέθεσε χρήμα και ώρες για την αγαπημένη του ομάδα, με την οποία γνώρισε πολλές χαρές αλλά πολλές λύπες.

Ο αείμνηστος αγαπούσε απο μικρό παιδί την ομάδα και δεν την αποχωριζόταν ποτέ πηγαίνοντας στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια.

Όταν όμως ανέλαβε πρόεδρος της ομάδας αφοσιώθηκε στη μεγάλη του αγάπη και επί ώρες προσπαθούσε να δώσει τις καλύτερες λύσεις ώστε η Βέροια να βρίσκεται στην Α΄ Εθνική, ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Ο Βασίλης  Τσαμήτρος ήταν ο πρόεδρος που έφερε στη Βέροια για εκείνη την εποχή μεγάλα ονόματα του ελληνικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, και αργότερα απο το Περού, την Αργεντινή και τη Βραζιλία.

Πάταγο έκανε  τότε η μεταγραφή του Όλεγκ Προτάσοφ που είχε πάρει μέρος στο Μουντιάλ με την ενωμένη Ρωσία, και ο οποίος τον υπεραγαπούσε. Έφερε τον Τάσο Μητρόπουλο, τον Γιώτη Τσαλουχίδη πίσω, απο τον Ολυμπιακό, τον Μηνά Χατζίδη, τον Ρουμάνο Στέφαν Στόικα και τον ταλαντούχο Σάββα Πουρσαϊτίδη  ο οποίος πουλήθηκε στον Ολυμπιακό με το ρεκόρ της εποχής τα 220 εκατ. δραχμές!

Ακολούθησαν οι πέντε μεταγραφές απο το μακρινό Περού των Μπασοπρίο, Μπαζαλάρ, Ρουίζ, Χουαμάν, αλλά και του Φαρφάν, που ήρθαν χειμώνα καιρό και προσπάθησαν να προσαρμοσθούν στα χιόνια, κάνοντας η ομάδα προετοιμασία στο γήπεδο της Κουλούρας κάτω απο τις οδηγίες του Γιώργου Χατζάρα.

Προκειμένου η αγαπημένη του ομάδα να πάει καλά, έκανε και άλλες μεταγραφές έμπειρων και ικανών παικτών, αλλά δυστυχώς στο πέρασμα του χρόνου ο ίδιος και η ομάδα είχε μπει στο μάτι των ισχυρών.

Δύο γεγονότα ήταν αυτά που σημάδεψαν την οπισθοχώρηση της Βέροιας και την οδήγησαν απο τα σαλόνια… στα αλώνια.

 

Το πρώτο ήταν όταν διόρισε για 10 μέρες τον Αλέξη Κούγια πρόεδρο της ομάδας μετά τις τρεις αγωνιστικές που τιμωρήθηκε η ομάδα να παίξει εκτός έδρας (στον Βόλο με την Παναχαϊκή 0-0, στην  Καρδίτσα με Αθηναϊκό 1-1 και στη Λάρισα με την Καλαμάτα 2-0) για ένα σακουλάκι σπόρια στον αγώνα με την Ξάνθη. 

Όμως ο κ. Κούγιας σε μία συνεδρίαση της τότε ΕΠΑΕ με πρόεδρο τον κ. Βίκτωρα Μητρόπουλο αντάλλαξε προσωπικές βρισιές με τον ισχυρό άνδρα του ελληνικού ποδοσφαίρου και την πλήρωσε η Βέροια. 

Και το δεύτερο γεγονός όταν ‘χάλασε’ τη φιέστα του Ολυμπιακού του πανίσχυρου Σωκράτη Κόκκαλη με το 0-2 στο Καραϊσκάκη. Με σκόρερ τον πρώην άσσο της ομάδας τον Όλεγκ Προτάσοφ.

Το τι επακολούθησε είναι λίγο πολύ γνωστά στους πιο παλαιούς φιλάθλους της ομάδας, όταν η Βέροια αναγκάσθηκε να δώσει αγώνες μπαράζ με την υποχρέωση να μπουν προβολείς στο Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας στον αγώνα με τον Πανελευσινιακό . Έγιναν προσπάθειες απο ιδιωτική εταιρεία αλλά τελικά το παιχνίδι διεξήχθη στου Χαριλάου, όπου η ομάδα γνώρισε την ήττα με 2-1 με ανύπαρκτο πέναλτι σε χέρι του νεαρού τότε Νεστορόπουλου (7 παίκτες ήταν στην κερκίδα τιμωρημένοι), ενώ οι προβολείς του Σταδίου δεν άναψαν ποτέ γιατί δεν χρειάσθηκε!

Κόντρα σε όλες αυτές τις καταστάσεις ο αείμνηστος Βασίλης Τσαμήτρος στάθηκε όρθιος, θέλοντας να σώσει την ομάδα που αγάπησε απο μικρό παιδί και μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής του πάντα ρωτούσε να μάθει για την πορεία της. 

Ήταν γενναίος και παλικάρι. Βλάχος απο το Ξηρολίβαδο, λεβέντης σε όλα του. Αγαπητός και φιλότιμος ακόμη και στους εχθρούς του.

Τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην γυναίκα του Πόπη και στα τρία του παιδιά. Να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Βασίλης Βόλκος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ -  ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΠΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ...

Το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου 2024 διεξήχθη στον Παρνασσό...

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ καλή εμφάνιση η Ζαφειρίου

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ...

Ο αρχικός στόχος επετεύχθη στο Jesolo της Ιταλίας, όπου...

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι νικητές

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι...

Ο αγώνας τρεξίματος ανώμαλου δρόμου “ΚΟΥΜΑΝΙΤΣΙ TRAIL”...

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν. Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν....

Στο Χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα με ιδανικές συνθήκες...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Οι αθλητές της ομάδας Αλπικού σκι του ΕΟΣ Νάουσας...

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή "Περίπατος στα...

Την τιμητική της είχε την περασμένη εβδομάδα η εντυπη...

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους στο ΔΑΚ Νάουσας

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους...

   Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας και η Γενική Γραμματεία ...

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η Κατερίνα Βάικου

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η...

Στην πόλη Οτεπά της Εσθονίας για το Παγκόσμιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...