Στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Νάουσας την ΄Κοινωνία Πολιτών΄. Βιογραφικό σημείωμα του επικεφαλής της κ.Δημήτρη Ρίζου

Στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Νάουσας την ΄Κοινωνία Πολιτών΄. Βιογραφικό σημείωμα του επικεφαλής της κ.Δημήτρη Ρίζου

Ο μανδύας της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης φοριέται πολύ στο δρόμο για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Όλοι οι υποψήφιοι στον τόπο μας παραδέχονται ότι ο Δήμος της Νάουσας βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση και σε ανθρωπιστική κρίση, αλλά η ανάλυση και οι επιπτώσεις των μνημονίων στη ζωή μας, φαίνεται πως δεν μας αφορά όλους. Για κάποιους φαίνεται πως η ανεργία, η απογύμνωση του Δήμου από τις υπηρεσίες του, η υποβάθμιση του Νοσοκομείου, η αγωνία που συνθλίβει τη ζωή των πολλών, των νέων και των γονιών τους,  έχει πέσει από τον ουρανό. Για άλλους ότι  είναι θέμα προσώπων  που κακοδιαχειρίστηκαν τα κοινά και όχι θέμα  συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών των  πολιτικών κομμάτων που εδώ και δεκαετίες επιδόθηκαν σε όργιο διαπλοκής, διαφθοράς  και πελατειακών σχέσεων σε όλο το μήκος και πλάτος αυτής της χώρας.  Τα κόμματα αυτά, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ , είναι που έχουν κάθε λόγο να θολώνουν το τοπίο των Δημοτικών εκλογών με υποψηφίους δήθεν ανεξάρτητους και με χαλαρές συζητήσεις γύρω από τις Δημοτικές εκλογές μακριά από το μεγάλο ερώτημα μνημόνιο-αντιμνημόνιο.

Αλλά σ΄ αυτόν τον τόπο είμαστε λίγο πολύ όλοι γνωστοί. Γνωρίζουμε ποιοι έβαλαν πλάτες στις επιλογές της κεντρικής διοίκησης και ποιοι εκμεταλλεύτηκαν αυτές τις επιλογές. Και είναι ουσιαστική η ευθύνη να δούμε τις ιδέες που κρύβονται πίσω από τα πρόσωπα, ποιοί πραγματικά κινούν τα νήματα, πώς αντιλαμβάνονται τον πολίτη, τη δημοκρατία και την περιουσία των κοινών, πού μπορούν να οδηγήσουν τον Δήμο μας και προς όφελος τίνος. Οι πολίτες, αν θέλουμε να ξανακερδίσουμε τον τόπο μας, ας είμαστε  προσεκτικοί με όσους θολώνουν την πολιτική τους προέλευση και παίρνουν αποστάσεις από τον ένοχο πολιτικό φορέα που ανεπίσημα ή επίσημα τους στηρίζει. 

Η Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Νάουσας σε αντίθεση με άλλους δεν έχει κανένα λόγο να μη λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Στηρίζει την ανοιχτή δημοτική παράταξη «Κοινωνία Πολιτών». Ψηφίζει διεύρυνση της δημοκρατίας και συμμετοχή του πολίτη στις αποφάσεις. Ψηφίζει κοινωνική αλληλεγγύη και προστασία του πολίτη στην καθημερινότητά του. Παραγωγική ανασυγκρότηση και αναδιάρθρωση του Δήμου που θα βασίζεται στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, στην εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής υπέρ των πολλών, στην περιφρούρηση του δημόσιου χώρου, στη συστράτευση  και ενεργοποίηση όλου του αξιόλογου δυναμικού της περιοχής, όλων των πολιτών. Ψηφίζει ενότητα και ομοψυχία, αντίσταση και ανατροπή της κυρίαρχης κατάστασης  και των μνημονίων που ρημάζουν τη ζωή μας. 

 

Η Δημοτική Παράταξη “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ” με επέλεξε επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιο Δήμαρχο του Δήμου Νάουσας, για να εκπροσωπήσω τον έντιμο κοινό μας αγώνα για το καλύτερο μέλλον του τόπου μας.

Γεννήθηκα στη Νάουσα στις 7 Απριλίου του 1957 και είμαι παντρεμένος με την Σοφία Μήττα.

Αποφοίτησα από το Λάππειο Γυμνάσιο Νάουσας και είμαι πτυχιούχος του τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. 

Υπηρετώ στη δημόσια εκπαίδευση επί είκοσι χρόνια και το διάστημα αυτό διδάσκω στο 2ο Γενικό Λύκειο Νάουσας.

Από τα φοιτητικά μου χρόνια είμαι ενεργό μέλος του συνδικαλιστικού κινήματος και των κοινωνικο-πολιτικών αγώνων. Τα τελευταία δέκα χρόνια, είμαι μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ του Νομού Ημαθίας.

 

Η εκλογική μάχη που καλούμαστε να δώσουμε τον Μάιο στο Δήμο Νάουσας, είναι μια μάχη κρίσιμη. Στις εκλογές αυτές, οι δημότες έχουν μια μοναδική ευκαιρία:

-Να οδηγήσουν τη συσσωρευμένη οργή τους, σε δύναμη εκθρόνισης του φθαρμένου πολιτικού προσωπικού, με όποια παλιά ή καινούργια ενδυμασία παρουσιάζεται.

- Να μετατρέψουν την αγανάκτηση τους σε φωνή δημιουργίας, δημοκρατίας κι ανατροπής.

 

Εμείς στη “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ”, δεν είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό με το οποίο χτίστηκαν πολιτικές καριέρες. Όλοι και όλες που συμμετέχουμε και στηρίζουμε τον κοινό μας αγώνα, είμαστε φτιαγμένοι με τις αξίες της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας και της δημοκρατίας.

Η πρόταση μας, δεν είναι μια ακόμα πρόταση διαχείρισης (άλλωστε αν θέλαμε διαχειριστή, θα βάζαμε αγγελία), είναι πρόταση συμμετοχής, ενότητας και δράσης, για να κερδίσουμε όσα μας στέρησαν. 

Ζητάμε να αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου, για να τον θέσουμε στην υπηρεσία των δημοτών. Γιατί το “Εμείς”, προπορεύεται του “Εγώ”.

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Παρατάσεις για την Εφαρμογή  του Κανονισμού  Πυροπροστασίας Ακινήτων  εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Παρατάσεις για την Εφαρμογή του Κανονισμού ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενημερώνει οτι: Σε συνέχεια της...

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες  του οικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες του οικισμού Αγίου...

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου...

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας  Ενημέρωση εκπαιδευτικών για την διαχείριση και  αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας Ενημέρωση...

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Οι Αμερικανικές Γωνιές Veria Techlab & Thessaloniki TechLab με την...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Γράφει η Όλγα Κουτμηριδου -ΜεταξαΥπάρχουν και πουλιά...

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την...

Της Αναστασίας Πάπαρη Εφέτος η UNESCO και το ICOMOS...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες για την σχολική Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στον Κυβερνοχώρο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες...

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...